0016

 You are - home - agp news / my.agpgroup.net - agp react enews index    
Hoe reageer jij op Gods Liefde?
AGP React E-News
"I will bless the Lord at all times. And his praises shall be in my mouth. Sorrow, sickness or in sad times. Yes his praises shall be in my mouth"
editie 16: Nederlandstalig

>>>In deze React...
        >>>AGP React Internet: nieuw op www.agpgroup.net
        >>>AGP FM Radio: CD van de week: The Tommies
        >>>AGP FM Radio: nieuwe CD releases van december
        >>>Nieuws (Verzorgd door het MediaCenter)
        >>>Agenda (Verzorgd door het MediaCenter)
        >>>AGP React: Inspirationals
        >>>AGP React: Engelstalige editie verschijnt deze week

>>>AGP React Internet, nieuw op www.agpgroup.net
Nieuw: QuickLinks
INTERNET - De frequente bezoekers van AGP React hebben het waarschijnlijk al gemerkt... praktisch dagelijks worden de pagina's van AGP React ge-update en voorzien van nieuwe pagina's. Het toevoegen van zoveel pagina's heeft ook een 'klein' nadeel, je moet vele malen klikken om bij jouw favoriete pagina te komen. Daarom introduceren wij nu QuickLinks. Op onze introductiepagina, kun je klikken op de "QuickLinks" verwijzing, na enkele seconden veranderd het scherm en verschijnt er een navigatiebalk aan de linkerzijde van het scherm, met deze balk kom je sneller bij de verschillende onderdelen van React!
 
Nieuw: SermonRoom: "Revival"
INTERNET - Zoals in de vorige React belooft... overdenkingen en studiepagina's in de "SermonRoom" van AGP React Internet. Op dit moment is de Nederlandse pagina geopend met een overdenking/ studie naar Revival (opwekking). Wat is opwekking? Waar dient het toe? Hebben wij het nodig? Zijn er gevaren? Deze SermonRoom is bedoeld voor een ieder die een kant en klare overdenking wilt, als studiemateriaal bij het maken van overdenkingen of voor degene die over een bepaald onderwerp studie willen doen. In deze React een voorproefje van de +/- 10 minuten (in spreektijd telende) overdenking.
 
"Waarom doet het woord ‘Revival’ zoveel beelden op van fanatisme? Hoe kunnen wij het verschil zien tussen het ware en de valse?" Ik hoorde eens een predikant zeggen, die een revival programma hield, door mensen de volgende vraag voor te leggen: "Als elk persoon in de Adventkerk uw hart had, uw ervaring had, uw inzet voor het goede, zou de kerk gereed zijn voor Christus wederkomst?" Hij stond enkele ogenblikken voor een stille kerkgemeenschap, sprak de zegen uit en verliet het podium... De volgende avond vertelde hij de zelfde vraag aan een kerkgemeenschap somber en klaar voor een ‘revival’. Lees verder op: http://agp-internet.com/react/sermonnl.htm
<<<AGP MediaNetworks>>>
 
>>>AGP FM Radio: CD van de week
The Tommies - Real
Een echte Urban Praise & Worship album ligt in de schappen, The Thompson Singers hebben zichzelf nu de Tommies genoemd. De vrouwelijke dirigent van de Singers vertelt over het maken van deze cd het volgende: "Drie jaar na de dood van Predikant, Milton Brunson, leven zijn legende en zijn dromen voort. Deze opname van de Tommies is de eerste zonder de hulp van Predikant Brunson, we zijn vele tegenslagen tegengekomen en het was niet makkelijk (...) Onze praise en worship liederen hebben een brede sound gekregen, door de toevoeging van een hedendaagse geluid en een beetje hip-hop. We hebben een Spaanse sound gecreerd door wat Spaanse teksten in de liederen toe te voegen, zelfs nog een beetje Frans. Er is iets hier voor iedereen (...) Deze album is gemaakt in herinnering van Predikant Milton Brunson voor zijn toewijding en zorg voor jonge mensen, voor zijn dienstbetoon aan de gemeenschap en voor zijn leven die hij gaf aan Christus."
Als ik persoonlijk moet afgaan, dan s het wel op de inhoudelijkheid van de teksten... vorige week heb je het inspirationeel stukje kunnen lezen van "Clean Heart" een van de nummers op deze Cd. Nog nooit is een spraakmakende getuigenis op deze manier vertolkt! Praise Nummers als "His Praises continue on" en Donnie McClurkins "My God and King" passeren de revue, Een prachtig worshipnummer... die je zelfs kan draaien als meditatie na een preek... is "No one like you" een echt aanbiddingslied.
Als je een CD zoekt voor kerst, zet deze CD dan op jouw geschenkenlijstje!
The Tommies - Real
Stijl: Urban Praise & Worship
Adviesprijs fl. 42,50
www.thetommies.com
 
>>>AGP FM Radio Nieuwe releases
De volgende CD's kun je deze maand vinden in de Christelijke boekhandel. CD's met een ** zijn CD's van de week geweest bij AGP FM.
Artiest >>> Naam Album >>> Stijl 
Micheal W. Smith - Freedom - Pop/Instrumentaal
Left Behind - Soundtrack - Pop
Rounduit PraiseBand - Open My Eyes - Praise-NL
Don Moen - I Will Sing - Praise
Stoneleigh Bible Week 2000 - Chosen from the Nations - Praise
Lamar Campbell - When I Think About You - Gospel**
Knowdaverbs - The Action Figure - HipHop
Woody Rock - Woody Rock - Soul
New Direction - Get Your Praise On - Gospel **
The Tommies - Real - Gospel**
Crystal Lewis - Holiday - Kerst
<<< Meer nieuwe releases ga naar www.oneway.nl/shop of www.gospelsjop.com >>>
 
>>>Nieuws (verzorgd door het MediaCenter)
Heb jij nieuws uit jouw kerk of omgeving, mail news@agpgroup.net
 
<<< Jeugdrally van Utrecht, naar 10 februari
UTRECHT - De definitieve datum van de Jeugdrally van Utrecht, Huis ter Heide en Amersfoort staat nu vast! De Jeugdrally wordt een weekje eerder gehouden op 10 februari 2001. De locatie is de Sterrenberg te Huis ter Heide. Het belooft een spetterende Jeugdrally te worden dus kom allemaal. Ga voor meer informatie naar:
<<< http://www.7da.org/Utrecht/jeugd.htm  Vragen? Mail dan naar mailto:just_believe_it@hotmail.com >>>
 
<<< Nederlandse Euthansiewet -  wekt verbazing in Christelijke wereld
DEN HAAG - Deze week heeft het Nederlandse Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel van Minster Borst voor verdere libalisering van de Nederlandse wetgeving ten aanzien van Euthansie. Het geeft dokters de mogelijkheid om bij "zorgvuldig handelen" niet in gevaar van strafvervolging te komen. 104 stemmen voor en 40 stemmen tegen zorgde ervoor dat de wet door kan naar de Eerste Kamer, waar aanvaarding slechts een 'formaliteit' zal zijn. Nederland is hiermee het eerste land die euthanisie legaliseert. De buitenlandse pers zoals CNN, BBC versloegen het bericht in hun nieuwsbulletins, Ook de wereldwijde Christelijke pers storte zich in dit verhaal. Diverse Amerikaanse persorganisaties als Religon Today berrichtte zelfs: "Zelfmoord met assistentie toegestaan in Nederland". De Baptistische Nieuwsorganisatie melde zelfs dat: "Minister Borst heeft gezegd dat als je een verschrikelijke ziekte hebt en je durft de behandeling niet aan... je nu makkelijk kan opteren voor een vroegtijdige dood!".
In diverse media is afschuw over het Nederlandse beleid duidelijk merkbaar. Van het Vaticaan tot aan Protestantse kerken, de verschrikking is alom hoorbaar. Onze contacten in het Christelijk deel van New York berichten: "Nederland is echt: Sodom en Gomorra, Babylon of misschien wel nog erger." Nu volgen diverse links naar Euthansie gerelateerde nieuws sites:: http://www.kerkweb.nl/nieuws/2000112804.htm ; http://www.oneway.nl/nieuws_bericht.tpl?sku=200011291254 : http://www.oneway.nl/nieuws_bericht.tpl?sku=200011291253
 <<<Bron AGP MediaCenter>>>

<<< Clifton Grep gaat Black-Gospel
UTRECHT - Dirigent van Kuriake (een adventistisch Black Gospelkoor in Midden Nederland), maar ook beheerder bij Startpagina BV, is onlangs begonnen met blackgospel.pagina.nl. Deze zogenaamde startpagina biedt talloze links naar Black Gospel artiesten in Nederland en ver daarbuiten. Cliftion Grep zegt dat deze site constant ge-update wordt met nieuwe links. Hij nodigt de fans van black-gospel een kijkje te nemen om deze nieuwe site... http://blackgospel.pagina.nl
<<<Bron AGP MediaCenter>>
 
<<<Geslaagd Divisie Congres Adventisten: Meer geld naar Evangelisatie in Europa.
ROGASKA (SLOVENIE) - Verbonden door het Woord van God was het thema van Zevende-Dags Adventisten in de Trans Europese Divisie (Noord-West en midden Europa, Midden Oosten en Pakistan) (TED). Ruim 95 afgevaardigden bezocht van 20 t/m 23 november in Rogaska elkaar voor 4 dagen van vergaderingen, discussies en het instemmen van de begroting voor 2001.
De voorzitter van De TED. B. Wiklander vertelt dat er 180 actie plannen zijn verdeeld in 5 groepen: 1). Getuigenis en Evangelisatie, 2) Ondersteuning en Opwekking. 3). Interactie en Informatie 4). Dienstbetoon en Verantwoordingschap en  5). Ontwikkeling en Leiderschap
Volgende jaar gaat er meer geld naar Newbold College, Meer geld voor het Global Mission (Evangelisatie programma) en subsidies voor snel groei gebieden.
<<< Bron: ANR: Paul R. Clee>>>
 
<<<Kerk veranderd Striptease-bar in aanbiddings- en pastoraatcentrum
ALABAMA - Een kerk in Alabama heeft media attentie gekregen, dat komt door een opmerkelijk wonder, want het is namelijk niet meer te bezichtigen. Kings Table Worship Center in Pinckard heeft een oude Striptease-bar overgenomen, een plaats waar eerder dansersen hun werk deden. "Wij hebben gebeden dat geen kwaad deze mensen zou overkomen. We hebben gewoon aan God gevraagd of Hij hun zaak falliet kon laten gaan.", dit zei predikant Micheal Senn,  die vorig jaar in een nieuw kerkgebouw tegenover de stiptease-bar introk. T.J.'s Annes, zoals de bar bekend stond, is intussen gesloten en is nu verhuurd door de eigenaren, aan de kerk, die het gebruikt voor de jeugdgroep en een pastoraatcentrum die J.C's Annex genoemd wordt.
"De Heer werkt in vreemde en mysterieuze manieren, " zegt politieman Bryand Mixon tegen de krant "The Birmingham News.","Was erg donker in dat pand en nu puilt het licht eruit. Vooral de kleding die nu wordt gedragen spreekt een ieder meer aan!"
Ondanks dat de kerk het buitenbord heeft wegehaald waarop stond: "Girls, Girls, Girls" heeft het toch de podium en de danspaal en de bar laten staan. "Ik wil dat mensen weten wat hier zich ooit afspeelde, en laten zien wat God er uiteindelijk van gemaakt heeft." aldus Senn.
<<< Bron: Charisma News; Religon Today>>>
 
>>>AGENDA (verzorgd door AGP MediaCenter)
Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net
December 

9 Antilliaanse gospelfestival

Op 6 december organiseert stichting EntreNos een grandioos gospelconcert in Den Haag: Inspiration: Let it snow peace . Het concert vindt plaats van 19.00-23.00 uur in het gebouw van de Haagse Hogeschool, gelegen achter station Den Haag Hollands Spoor. Vijf professionele gospelartiesten en groepen zorgen voor een onvergetelijke avond. Zanger Tariq Abraham uit Curaçao, zangeres Muraja Boogaard, jongerenkoor Praising Joyfully uit Den Haag, de Black Gospelgroep G?Project uit Rotterdam en R&B gospelzanger Mario Raadwijk uit Amsterdam, zingen de sterren van de hemel. Voor meer informatie en reserveringen: Rovienne 06-15332404, Nuella 06-15478736 en 06-29392961 of Dijka 06-25572891. Kaarjes kosten f 35. Ook kunt je kaartjes reserveren via www.entrenos.nl <<< Bron: Antilliaanse nieuwsbrief jaargang 41, oktober 2000 nr 7 >>>

9 - Adventkerk Dordrecht - Begeleiding Rijnmond Combo tijdens Sabbatschool en Eredienst
Het Rijnmondcombo is een gezelschap van 8 muzikanten die diensten opluisteren door bekende samenzang nummers te begeleiden op een 'andere' manier dan de tradionele orgel.
 
16 - Nina Astrom
Zaterdag 16 december - Stadskanaal Sporthal Bruinsma 0599-653019
21 - Kerstmusical Reflection of Christ - Theater Zuidplein
TRC Promotions en Theater Zuidplein presenteren de musical van Reflection of Christ 'Christmas for every heart' Toegangsprijs EUR 14,- dat is NLG 30,80  voorverkoop via theater Zuidplein tel. 4816500 e-mail: alletonen@hotmail.com

januari

08 - The Search - De zoektocht,  Adventkerk Enschede

In Enschede begint op maandag 8 januari om 19.30 uur the videoserie "De Zoektocht".  Iedere maandagavond een documentaire over de bijbel met aansluitend de mogelijkheden om erover te praten.  De serie wordt beeindigt met een speciale kerkdienst voor belangstellenden op zaterdag 5 mei.  Adres: Haaksbergerstraat 468, Enschede, info jdh@home.nl of 074 2421925
27 - Doopdienst, Adventkerk Rotterdam Noord
 
27 - Concert Jong-volwassenen Gouda
Diverse Adventistische groepen en koren maken hun opwachting tijdens dit tweede concert in Gouda. Verwacht worden o.a. Fruit Salad, Connected, Witness, Gentle Voices en Generation G.O.D.
februari
 
10 - Jeugdrally Huis Ter Heide - Utrecht
 
>>>AGP React: Inspirationeel
Gebedsverzoeken, het starten van gebedskettingen e.d. prayer@agpgroup.net Gedichten, inspirationele stukken react@agpgroup.net
 
Everlasting Love
<vertaling> Geschreven door Tommy Sims
 
Waar er pijn is... daar zal hoop zijn.
En als er ooit een hand in nood is, weet dat Ik die vast zal houden
Vergeet niet dat de vrede, die van boven komt...
nog steeds dezelfde eeuwigdurende liefde is.
 
Denk aan Mij wanneer je helemaal alleen bent
En als het je helpt om te slapen, weet dat Ik naar je zal kijken.
Vergeet niet dat de vrede waarvan jij droomt...
nog steeds dezelfde eeuwigdurende liefde is.
 
Jij weet dat Ik keek toe jij alle gewicht op jouw schouders nam.
Alsof niemand begreep door welke problemen jij ging.
Maar met al de kracht die je bezit, geloof dat wat Ik zeg, waar is.
Wanneer Ik zeg dat Ik je nooit zal verlaten...
 
Dus steek je hand uit zover als je kunt.
Al mocht heel de wereld kijken in ongeloof.
Weet dat Ik jouw hand wel vast kan houden.
Want wat jouw hart voelt, is waar je van zingt...
nog steeds dezelfde eeuwigdurende liefde is.
 
" Wanneer de wolken de zon snel bedekken
en de tranen opwellen in de hoeken van mijn ogen
en de zon niet kan schijnen door de stromende regen
Mijzelf afvroeg of ik het zonlicht ooit nog zou aanschouwen"
 
"Wanneer de sterren zich verbregen in de schaduw van de maan
dacht ik... nu stort ik zeker in! en de aarde blijft maar draaien
met duizelingwekkende vaart en ik kon mijn hart er niet toe dwingen
... om er aan mee te doen"
 
"Ik herinner mij een tijd dat ik mijn ogen niet kon sluiten.
Dat ik wakker lag in wanhoopsnood, ik weet niet hoeveel nachten...
Doodsbenauwd was, dat mijn lichaam de angst niet kon verdragen.
Trok ik de dekkens naar mijn hoofd en hield mijn handen op mijn oren."
 
"In een poging om de dodelijke stilte te ontsnappen..
In een poging om van constante visioenen van geweld te ontsnappen
Met de dood die zo dicht bij mij was, hoorde ik een stem in de verte:
 "kind, nu nog niet!" , en wanneer ik dekens van mij
afsloeg, toen ik mijn ogen sloot, net op tijd voelde ik Uw geest die mij
aanraakte. En ik wist meteen dat het de Uwe was...
Dat is uw eeuwigdurende liefde, onvergankelijke liefde."
 
Gisteren en vandaag, het zal vooraltijd voortduren.
Zelfs op dit moment is het nog steeds hetzelfde
Want Mijn liefde zal nooit veranderen.
Weet dat de vrede die van bovenkomt...
nog steeds dezelfde eeuwigdurende liefde is.
 
>>>AGP React E-News International
Wil jij inspirationele stukjes hebben die je kan rondmailen aan al je vrienden, deze week komt AGP React International Edition naar je toe. Je kan vandaag nog jouw teksten naar AGP toe sturen. Dan kan jouw mail nog mee naar meer dan 300+ wereldwijd!

>>> Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net  met in de onderwerp regel REMOVE DUTCH REACT
>>> Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net met in de onderwerp regel SUBSCRIBE  REACT
Copyright 2000 AGP (Media) Networks
AGP React, AGP FM Radio, Vision Clear Choice and AGP Networks are part of The Advent Gospel Promotions Vereniging
Based in Rotterdam, The Netherlands
 
AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects.
 
For contact address see our website: www.agpgroup.net
For volunteer and advisement services, mail us at helpwanted@agpgroup.net
For general information about AGP, mail us at info@agpgroup.net
 
AGP respects all copyright owners there respected works. If you feel we've forgotten to acknowledge you please mail us.