Speciale editie oktober 1999

Nederlands
In deze React wordt in het kort uitgelegd wat er gaat veranderen. De volgende fase (the next phase) geeft aan wat de veranderde rol wordt van AGP. In de volgende gewone react, een reactie omtrent de tragische dood van Dwight Pollack en een betuig van medeleven aan de nabestaanden. gezin, famillie, vrienden en kenissen.

AGP gaat reoganiseren...
Sinds 1996 zijn Steven Hazel en Riley Jack gevolgd door Clyde Valois-Smith, in 1998 in het bestuur aangevuld, met tientallen vrijwilligers actief door geheel Nederland met evangelisatie activiteiten op divers gebied. De voorvarendheid en vooral de sturing en leiding van de Heilige Geest heeft AGP een succes gemaakt, van wat het vandaag de dag is. AGP is een bekende, solide organisatie (vooral bij adventisten) gericht op actie en natuurlijk reactie.
AGP heeft vele reorganisaties gekend, om de steeds veranderde situatie zo helder mogelijk in beeld te krijgen, echter deze veranderingen hebben de organisatie, traag en log gemaakt. En AGP is een organisatie welke een grote mate van flexibliteit behoort te hebben. Het hoofdbestuur van AGP heeft besloten om The Advent Gospel Promotions, weer een echte advent gospelpromotor te maken. Dat betekent dat er heel wat veranderingen op komst zijn. Namelijk:
1. Voor het bestuur van AGP,
2. de medewerkers en vrijwiligers,
3. en voor alle onze relaties.

Wat is AGP
1. AGP spreekt buitenkerkelijken aan, uit diverse reacties (met name onze radio en Harvest Concerten) blijkt dat veel niet Adventisten, AGP ondersteunen en een warm hart toedragen.
2. AGP is onafhankelijk, Ook al is ruim 80% van de leden van AGP lid van de Adventkerk, AGP kent een eigen bestuur, heeft eigen beslissingsbevoegheid, is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam en is lid van het initiatief voor vrijwilligersorganisatie van de Gemeente Rotterdam.
3. AGP heeft contacten, Groepen, koren, christelijke organisaties en kerken, kranten, lokale tv en radio, kranten etc. AGP maakt bij de verkondiging gebruik van diverse organisaties om het evangelie te verspreiden. Dankzij die organisaties is AGP meer dan een club jongeren en jong-volwassenen. Contacten met o.a.: Youth for Christ, Agapé, Nederlands Bijbelgenootschap, Sabbatsstiching, AWR, Timon, De Hoop, De Kandelaar, Mirjam boekenshop, ZDA-Nederlandse Unie, ESDA, Diverse Amerikaanse, Engelse en Australische evangelisatie-organisaties op het gebied van de media en nog veel, veel meer.
4. AGP heeft een doel, Het zich inzetten voor de verspreiding van de boodschap van het evangelie, met gebruikmaking van de beschikbare geestelijke gaven en talenten. De versrpeiding vindt voornamelijk plaats buiten de kerk.
5. AGP heeft de media. AGP Radio FM, www.agpgroup.net , React NieuwsE-mail en Harvest Times Krant en er wordt gewerkt aan AGP Teletekst en AGP TV.
6. AGP heeft de projecten, Ondersteunen van groepen, e.d. Organiseren van evangelisatie acties (Harvest, Youth-2-Youth) en Ontwikkelen van materiaal t.b.v. evangelisatie.

7. AGP heeft een fundament. AGP blijft bouwen op Gods Woord, AGP blijft Jezus voorbeeld volgen, AGP'ers zijn mensen die zich inzetten voor Gods Koninkrijk en zich laten leiden door de Heilige Geest en het gebed en het bestuderen van Zijn woord als krachtige middelen zien om in contact te blijven met Jezus Christus en Zijn wil te doen.

Wat blijft?
AGP blijft bestaan, althans de naam, voortaan zullen wij onze volledige naam vaker in stukken laten zien:
The Advent Gospel Promotions oftewel AGP. Alle Media activiteiten, dwz radio en internet en toekomstige plannen. Alle projecten, Harvest blijft AGP (maar met samenwerking van diverse ander organisaties).
Wat wij nu kennen als Harvest en Members gaan gedeeltelijk naar projecten en Media. De AGP Groep ondersteunende zaken zal waarschijnlijk de stafafdeling blijven die zich bezig gaat houden met personeelszaken, sponsering e.d.

Wat gaat weg?
AGP Services de verzamelnaam voor de studio's en organisaties: Be Ready, Get Buzy!, Tresp@, Be Light en AGP Records, worden zelfstandige organisaties en waar nodig zullen strategische allianties ontstaan. Met andere woorden alle voormalige commerciele afdelingen van AGP zullen op partner basis samenwerken met AGP, maar maken geen deel meer uit van de AGP organisatie. Harvest ICM het project van Clyde Valois-Smith heeft een dusdanig grote, maar ook een ander doel dat die van AGP. Om die redenen zal het nieuwe InnerCity Ministry een eigen zelfstandige organisatie worden. AGP zal net als de oud-services contacten blijven onderhouden met ICM en waar mogelijk samenwerken.

Wat gebeurt er met de medewerkers?
Alle medewerkers van AGP krijgen in November en December een persoonlijk gesprek met Dhr. Jack omtrent hun rol binnen AGP en kijken waar men zich binnen de organisatie zich wil of kan inzetten. Het zal op uitvoeringsniveau geen problemen met zich meebrengen omdat veel mensen zich al inzetten voor een project en/of media. Het bestuur zal er anders uit komen te zien en er zal vaker gecommuniceerd worden, snellere lijnen, AGP Computernetwerken uitbouwen etc. Binnenkort organiseert AGP een bijeenkomstmiddag of -avond waarin er samen zal worden gesproken, gebeden en gebrainstormd omtrent de rol die AGP en AGP'ers in de volgende fase kan spelen.

Wat gebeurt er met onze relaties?
AGP verbreekt geen banden, nee AGP wordt helder naar de buitenwereld. AGP zal in haar standaardteksten voortaan het woord ONAFHANKELIJK met zich meedragen. AGP was, is en blijft en zelfstandige organisatie, dit feit zal benadrukt worden. Tevens zal AGP haar identiteit, onze roots, niet veranderen, AGP, was, is en blijft een Sabbatvierende Christelijke ORGANISATIE, echter AGP is geen kerk met leden of een groepering, vandaar dus ook het predikaat onafhankelijk. Andersdenkende christelijke groeperingen hebben AGP altijd gesteund, ook al hebben wij een sterke adventistische achtergrond, dit vanwege het feit dat qua geloofsovertuiging, AGP bouwt op de Rots en dat is iets wat nooit zal veranderen. AGP wordt voor de buitenwereld helder of 1) je communiceert middels de Media of 2) men werkt samen mee aan een project.
Een verzoek is of jij wilt bidden voor de medewerkers van het nieuwe AGP en de nieuwe uitvoeringsorganisaties die nu geen deel meer uitmaken van AGP, zoals de services en InnerCity Ministries.
Wil jij ook aanwezig zijn bij de bijeenkomstdag van de AGP stuur een mailtje: agp@wxs.nl
Riley Jack
Stafmedewerker van de AGP Groep voor Algemene Zaken

Om dit alles te doen slagen is onder andere het volgende nodig:
It’s Time Spirtual LifeTask Force

Het document "Spritual Life Task Force" beschrijft aan de hand van een bijbeltekst de noodzaak en bijbehorende effectiviteit van evangelisatie op een heldere en duidelijke manier. De tekst gaat als volgt: "Mijn volk waarover mijn naam is uitgeroepen, zich verootmoedigt en zij bidden en zoeken mijn aangezicht en bekeren zich zich van hun boze wegen, dan zal Ik uit de hemel horen, en hun zonde vergeven en hun land herstellen" 2 Kronieken 7 :14-15 In de Engelse taal is deze uitspraak van God aan Salomo een stuk treffender geschreven: "If my people , which are called by my name, shall humble themselves, and pray and seek my face, and turn from their wicked ways; then will I hear from heaven, and will forgive their sin, and will heal there land. " Naar aanleiding van de 3 engelenboodschap uit Openbaring 14, Jezus komt spoedig weer, het is de hoogste tijd en wees gereed.

If my people..., (mijn volk...) In openbaring 14:12 wordt gesproken over het volk welke in de laatste der dagen zal standhouden in het geloof. "De volharding der heiligen, die de geboden Gods en het geloof in Jezus bewaren ". Dit volk wordt mede door de oproep van Jezus, aangespoord om het evangelie en de 3 engelenboodschap te verspreiden aan een ieder. Zoals Paulus aan de jonge Timoteüs beschrijft in 2 Tim 4:2 "...verkondig het woord, dring erop aan, gelegen of ongelegen..."

who are called by my name..., (waarover mijn naam is uitgeroepen). Vele belangrijke personen uit de bijbel zijn geroepen door God, de volgende kenmerken zijn hierbij erg belangrijk: 1). Boldness (uitgesproken en uitdagend). Mensen als Abraham, Jakob en Mozes, maar ook een profeet als Elia, waagden alles, hun eigen persoonlijke leven om de taak van God uit te voeren. Wij moeten bijna - alles - durven te verliezen, om de grootste taak van God uit te voeren. 2) Leadership (leiderschap) Leiders in alle lagen van de kerk, worden uitgedaagd om te zorgen voor "ware"opwekking en reformatie. 3) Support (bijstand) leiders en kerkleden, worden aangespoord om elkaar te ondersteunen in gebed, zodat de last voor een ieder draagbaar wordt.

will humble themselves..., (zich verootmoedigt), nederigheid is een belangrijk vrucht van het Christelijke ‘lifestyle’ dat wordt nader benadrukt door de 3 onderliggende gebieden: 1) Unity (Samenwerking) - Thema van AGP: Working together for one goal. 2) Simplicty (Simpelheid) - Wij hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, in Gods woord staan de simpelste en meest doeltreffende evangelisatie methoden!! 3) Repentance (Vergeving) - De ander vergev
en voor zijn of haar fouten en zelf je fouten belijden, is een stap op weg naar de nederigheid.
and pray, and seek my face..., (en zij bidden en zoeken mijn aangezicht) - Duidelijk genoeg...,

1) Prayer (gebed) het contact met Jezus Christus in alle facetten van het leven, 2) Bible Study (bijbelstudie) het leren van Gods wil voor ons leven en ontdekken wat het plan van God is voor een ieder , 3) Commission (Gemeenschapszin) delen van je geloof met anderen, op straat, op je werk, in de kerk, met je vrienden.

and turn from their wicked ways..., (en bekeren van hun boze wegen). Je volledig richtten op God.1) Lifestyle - Bidden zonder ophouden, altijd kunnen uitleggen van de reden waarom je gelooft. 2) Attitudus -je karakter, Vriendelijkheid, respect jegens anderen en duidelijkheid van waar je voor staat.

Then I will hear from heaven ... ,(dan zal ik uit de hemel horen) - God hoort ons en beantwoord op Zijn tijd ons gebed And forgive their sins... (en hun zonden vergeven).- Als wij de Heer vragen voor vergeving van onze zonden en tekortkomingen dan mogen wij weten dat ze vergeven zijn. And heal their land. (en hun land herstellen). Jezus zal ons binnenkort, verlossen van een wereld van pijn, verdriet en eenzaamheid en brengen naar een land wat hij heeft voorbereid