oktober 1999

React 1999



AGP/ Harvest '99 BEDANKT ALLE VRIJWILLIGERS VOOR HUN BELANGELOZE MEDEWERKING DIE HARVEST EEN SUCCES MAAKTE... BINNENKORT KRIJGEN JULLIE EEN SUPRISE.
Inhoud
1. New Radio Format AGP FM werkt!
2. Concert- & Activititeitenagenda
3. Verslag Harvest '99
4. Radio-medewerker gezocht!
5. Waar kan ik heen met mijn vragen, klachten, enz.
6 AGP FM Inspirational
7. MEER BIDDEN VOOR ELKANDER
8. inspirational pieces
adressen

1. Nieuwe Radio Format AGP FM Werkt
Rotterdam - vanaf september werkt AGP FM (de nieuwe naam voor AGP radio) met een nieuwe horizontale programmering. Deze nieuwe indeling maakt het voor de Rotterdamse luisteraar mogelijk om naar zijn favoriete programma-onderdeel in te schakelen. Ken jij mensen die wonen in Rotterdam, vraag ze dan om te luisteren naar AGP FM elke zondag tussen 11.00 en 12.00 in de ochtend op 107.1 FM op de kabel.
Dit is onze nieuwe horizontale programma-schema
11.00 AGP Non-stop classic's (accappella en rustige hymns en corals), met welkomswoord
11.10 AGP/ Adventist World Radio News, gevolgd door non-stop classic's
11.20 AGP News indept, Achtergronden bij het nieuws, wetenswaardigheden. gevolgd door verzoeknummer
11.30 Concert- en activiteitenagenda uit de Adventkerk, etc.
11.32 Meditatief nummer
11.35 Bijbelstudie, overdenking
11.45 AGP Special. Een verassend kwartiertje met telefonische interviews, live reportages en het nieuwste gospelmuziek.

Trouwens AGP FM is door collega-christelijke omroepen in Rotterdam uitgekozen als meest vernieuwende en verfrissende Christelijke radio in de regio Rotterdam. Onze uitzendstudio is elke zondag toegankelijk voor iedereen. Je kunt ons vinden aan de achterzijde van de Rehobthkerk in Rotterdam centrum aan de Noordsingel (om precies te zijn Almondestraat).

2. Concert- en activiteitenagenda
De volgende projecten en activiteiten zijn leuk om te vermelden.
02-10-99 Pandorra-Trail (AJV Scouting - 030-6939375)
16-10-99 GIMBIE HOSPITAL GALA AVOND ~ Schiedam
17-10-99 Sporttournooi Basketbal, Volleybal (georganiseerd door R'dam Crooswijk)
22-10-99 Explorer kamp (AJV Scouting - 030-6939375) TOT 24-10-99
6-11-99 Concert Immanuel Gospel Singers, Kom en Zie kerk (boezemsingel, R'dam Kralingen) bel 06-50542708
6-11-99 GEBEDSWEEK (tot 13-11-99)
7-11-99 Vrouwendag met Birthe Kendell & AJV Studentendag met Dr. Mike Pearson (newbold)
20-11-99 Jeugdrally eindhoven "Life is not a fairy tail"
27-11-99 Concert Gouda
12-12-99 Zaalvoetbaltournooi AJV Sport 030-6939375
20-12-99 Kerstconcert Reflection of Christ in de doelen te Rotterdam bel AGP Hotline 06-50542708
Verwacht Benefiet concerten voor ICC (zie react september)

3. Harvest '99
Rotterdam - op 25 september vond er in Rotterdam voor de derde achtereenvolgende seizoen het Harvest Gospelconcert plaats en wel in de Adventkerk van Rotterdam Noord. Diverse koren, maar ook enkele solisten deden aan dit concert mee.
Diverse groepen met uiteenlopende stijlen en achtergronden kwamen van diverse bekende adventistische groepen als:
Reflection of Christ; Kuriake, Essentials, Sounds of Joy, G?-project, maar ook Unveiled, Connected, Sisterly love en de solisten Nijolene Grey en Denise Vallentak. Ongeveer 400 mensen waren tijdens deze zaterdagavond aanwezig om te luisteren naar dit concert. In het programma boekje stond het volgende vermeldt:

Sooner Than you think
1999, is het je niet opgevallen in het nieuws... iedereen maakt zich druk over wat er gaat gebeuren op 31 december a.s. Computersystemen die uitvallen, vliegtuigen die hun weg niet kunnen vinden, stroom die dreigt uit te vallen... Dit jaar is voor velen geen gewone jaarwisseling, maar een bijzondere, wij gaan naar een nieuw millennium toe... een nieuwe eeuw met vele nieuwe uitdagingen.Ook voor vele christenen is 2000 een bijzonder jaar... het is dan (bijna) 2000 jaar geleden dat een heel bijzonder persoon rondliep op deze aardbol.. Die vele wonderen deed en mensen wees op een komend koninkrijk. Die onschuldig werd gestraft, op een kruis werd geslagen, maar ook ten derde dage opstond uit het graf, de dood overwonnen en de zonde verslagen. Jezus Christus.

Voordat Jezus terugkeerde naar de Hemel, maakt hij duidelijk dat de achterblijvers niet lang hoeven te treuren dat hij wegging, wat hij zou spoedig terugkeren, in de tussentijd zou men elkander moeten vertellen van het komend koninkrijk, welke Jezus in de hemel aan het voorbereiden is.

Jezus komt dus terug... wij weten niet de dag of het uur... maar Jezus heeft ons in de Bijbel laten weten hoe wij die tijd kunnen herkennen. Net als je aan de wolken kan zien wanneer het dreigt te regenen. Zo kunnen we met behulp van Gods Woord zien wanneer Jezus wederkomst voor de deur staat. Adventisten geloven dat wij leven in een bijzondere tijd... die hoop op Zijn spoedige wederkomst heeft vele mensen gemotiveerd om zoveel andere mensen te vertellen van zijn Koninkrijk van liefde, een plek zonder pijn, ziekte en dood.

AGP heeft vanaf het eerste uur zich sterk gemaakt in het verkondigen van die blijde boodschap en Gods komend Koninkrijk. Ook tijdens dit concert wil AGP hiervan laten getuigen, door middel van zang of tijdens een van onze radio-uitzendingen, bijbelstudies, etc. Tijdens dit concert zijn mensen aanwezig om met jouw te praten over Jezus, de Bijbel, geloven en alles wat daarmee samenhangt. Heb jij een beslissing gemaakt voor Jezus? Maak een keuze want het is"sooner than you think"
AGP verwacht dat er dit jaar meer dan 10 verschillende gospelconcerten gericht op buitenkerkelijken zal worden georganiseerd.

4. Radio medewerker gezocht
.
Micheal Klink is een van onze AGP Radio presentatoren met lichte gospelmuziek als specialiteit. Micheal is sinds kort verhuist, als iemand zijn adres heeft laat hij of zij contact opnemen met AGP FM 010-2204210.

5.. Waar kan ik heen met mijn vragen, klachten, enz.
Het is niet altijd te vermijden, maar soms gaan er dingen mis, of niet geheel volgens plan. Als jij wilt dat dingen anders gaan bij AGP dan zoals zij in het verleden gedaan hebben. Laat ons dan niet in de steek maar stuur ze schriftelijk naar AGP op:
AGP Groep
o.v.v. reactie
Evenaar 188
3067 DA Rotterdam
Je krijgt dan (als je wilt) binnen 3 weken een schriftelijke reactie.
Natuurlijk mag je ook positieve reacties naar ons opsturen, reageren is het devies.

6. AGP FM Inspirational
Be Magnified O Lord
Soms is er een lied wat je aan het denken zet, luister maar eens naar de vertaling van Be Magnified.
"God is groter dan onze problemen, groter dan onze angsten, groter dan onze onzekerheden, groter dan onze mislukkingen. Wij verhogen, aanbidden en prijzen Uw naam oneindig veel groter dan die van onze geduchte tegenstander, satan."
Wees verheven oh Heer, U naam wordt verhoogd. En er is niets wat u niet kunt doen. Oh Heer mijn ogen zijn op U gericht. Wees verheven. Oh Heer wees verheven.
Soms laat ik U veels te klein lijken in mijn ogen, Heer vergeef mijn zonden.Al die tijd geloofde ik in een leugen en dat U mij toch niet kon helpen. Maar nu Heer, zie ik waar ik dwaalde. Genees mijn hart en laat mij Uw kracht zien. In mijn ogen en in mijn lied, o wees verheven mijn God, wees toch verheven mijn God.

Ik heb gesteund op de wijsheid van mensen. Oh Heer vergeef mijn zonden. En ik heb geluisterd naar hun woorden, in plaats van Uw eeuwig licht en uw genade Maar nu Heer, ik zie waar ik dwaalde. Genees mijn hart en laat mij uw kracht zien In mijn ogen en in mijn lied, o wees verheven mijn God, wees toch verheven mijn God.

"Be Magnified". Klinkt oud-Engels en doet je denken aan een vergrootglas. In het woord komt Magnify voor "uitvergroten". En dat is precies wat in mijn gedachten komt als ik aan God de Vader denk of aan Jezus Christus. Vaak hebben wij de neiging om God te beperken met onze eigen gedachten. Misschien heb jij het ook weleens een keer gehad, ik zeker, een voorbeeld uit mijn eigen leven.

Ongeveer vijf jaar geleden gingen wij met een bijbelstudie clubje van een jeugdkoor Unison de stad in om te zingen, te folderen en te getuigen. Dat was nog eens een belevenis met folders in de hand van de Sabbatsstichting, ADRA en ESDA in de open lucht, op het drukke beursplein in hartje stad, getuigen van je geloof.

Zoiets zou je zelf ook eens moeten ervaren. Op een bepaald moment liep en een man in een blauw colbertje naar mijn toe. Hij was oud, maar zag er goed uit voor zijn leeftijd. Hij had een folder in zijn hand en op zijn hoofd een petje met ‘Jesus Loves You’. Na een nadere bestudering, bleek het een zwerver te zijn. Ik dacht bij mezelf "dit kan aardig interessant gesprek worden". Soms ga ik zwervers uit de weg die een beetje gevaarlijk uitzien, maar iets zij mij om gewoon naar deze man te luisteren. We hadden een gesprek over het geloof. Deze man bleek al jaren te evangeliseren onder de zwervers in Rotterdam. Hij bezocht wekelijks een kerk en bemoedigde velen die door diverse omstandigheden in de put zijn geraakt. Op zijn manier deed hij aan Gods werk, hij werkte veel en sprak met diverse in de put geraakte zwervers, drugsverslaafden en alcoholverslaafden.

Na een openhartig gespraak over zijn leven, kijk hij naar mij op en zij dat er meer gedaan moet worden over gelovigen op straat. Ik keek hem verbaasd aan.. "gelovigen op straat." Hij vertelde dat er vele mensen zijn die God, niet kennen, zoals wij, als Christenen die Hem kennen. Hij vond dat er meer voor de mensen op de straat, de heidenenen zoals hij dat zij, gedaan moest worden, daar lag het grote werk.

Sinds die tijd heb ik hem niet meer gezien, maar het heeft mij wel aan het denken gezet, Ik negeerde jarenlang wat deze man tegen mij gezegd had en luisterde naar de wijsheid van mensen, net zoals het lied zegt. Mensen zeiden tegen mij doet dit, dan ben je succesvol, ga daar dan breng je de boodschap, organiseer evenementen voor jongeren in de eigen kerk en laat het daarbij, maak je vooral niet druk met de buitenwacht.

En dat ik jaar in, jaar uit, totdat ik deze man ontmoete. Zoals jullie weten is Riley nu volop bezig met diverse evangelisatie-activiteiten gericht naar buitenkerkelijken. Een ander voorbeeld van iemand uit de bijbel die eerder luisterde naar de wijsheid van mensen dan naar God was Jona. U kent hem vast en zeker, hij wilde niet naar Nineve. Elk normaal denkend mens wist dat Nineve een slechte plaats was. Waarom zou ik een opdracht van God vervullen. Die stad is toch zo slecht, ze bekeren zich nooit...!
Want moest Jona allemaal doorstaan voordat hij doorkreeg dat hij moest luisteren naar wat de HERE hem te zeggen had. Wij luisteren vaker naar de wijsheid van mensen. Dan naar de waarheid van God.
Getuigenissen boek: Als jij je ervaringen in het geloof wilt delen met anderen neem contact op met AGP, er wordt gewerkt aan een getuigenissenboekje (zie REACT September)

7. MEER BIDDEN VOOR ELKANDER
Sommige mensen denken dat alles altijd voor de wind gaat. Helaas is dit niet altijd zo. Als laatste onderwerp in deze "Reageer" is een oproepje om te bidden voor degene waarbij het eventjes wat minder gaat... zij het door ziekte, eenzaamheid, geloofstrijd, etc. Je kunt nooit te weining contact hebben met Jezus, dus zet je geestelijke mobieltje aan... het is de enige verbinding waarbij je geen pre-paidkaart of een abbonnement voor nodig hebt.