You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
Eerste Geschriften - Plichten met het oog op der tijd der benauwdheid (11) <> Eerste Geschriften - "Geheimzinnig kloppen" (12)  <> Eerste Geschriften - De boodschappers (13)
 
"Geheimzinnig kloppen"   (12)

 

De 24e augustus zag ik dat het geheimzinnig kloppen de kracht van Satan was. Gedeeltelijk geschiedde het door middel van zijn werktuigen, maar het ging alles van Satan uit. Het was zijn werk, dat hij op verschillende wijzen verrichtte. Toch waren velen in de kerken en in de wereld zo omgeven door dichte duisternis, dat zij dachten en verkondigden, dat het de kracht Gods was. De engel sprak: “Zal niet een volk zijn God vragen? Zal men voor de levenden de doden vragen? Zouden de levenden tot de doden gaan om wetenschap? De doden weten niets. Voor de levende God gaat u tot de doden? Zij zijn afgeweken van de levende God om met de doden te spreken, die niets weten. Zie Jesaja 8:19, 20.

Ik zag dat het al gauw godslastering genoemd zou worden om tegen het kloppen te spreken en dat dit zich meer en meer verspreiden zou, dat Satans macht zou toenemen en dat sommige van zijn toegewijde volgelingen kracht zouden hebben om tekenen te doen en zelfs vuur uit de hemel te doen afkomen ten aanschouwen van de mensen. Mij werd getoond, dat deze hedendaagse tovenaars door het kloppen en het mesmerisme de wonderen, door onze Heer Jezus Christus gewrocht, nog zouden verklaren en dat velen geloven zouden, dat al de machtige werken van de Zoon van God, toen Hij op aarde was, verricht waren door deze zelfde macht. Ik werd verwezen naar de tijd van Mozes en zag de tekenen en wonderen, welke God door hem voor Farao liet doen, waarvan de meeste nagebootst werden door de tovenaars van Egypte en dat juist vóór de uiteindelijke verlossing van de heiligen, God krachtig voor Zijn volk zou werken en dat deze hedendaagse tovenaars Gods werk zouden mogen namaken.

Die tijd zal spoedig aanbreken en wij zullen ons moeten vastklemmen aan de krachtige arm van Jehova; want al de grote tekenen en machtige wonderen van  de duivel zijn bedoeld Gods volk te verleiden en hun geloof omver te werpen. Onze gedachten moeten op God gevestigd zijn en wij moeten niet de vrees van de goddelozen hebben, dat is, niet vrezen wat zij vrezen en niet eerbiedigen wat zij eerbiedigen, maar moeten moedig en dapper voor de waarheid zijn. Indien onze ogen geopend konden worden, zouden wij gedaanten van boze engelen rondom ons  zien, bezig met te proberen de een of andere nieuwe wijze uit te vinden ons te hinderen en te vernielen. En wij zouden ook engelen Gods zien, die ons tegen hun macht beschermen; want Gods wakend oog is immer over Israël ten goede en Hij zal Zijn volk beschermen en redden, indien zij hun vertrouwen op Hem stellen. Als de vijand zal komen gelijk een stroom, zal de Geest des Heren de banier tegen hem oprichten. De engel sprak: “Vergeet niet dat gij op de betoverde grond staat.” Ik zag dat wij moeten waken en de gehele wapenrusting hebben en het borstwapen der gerechtigheid nemen en dan zullen wij kunnen weerstaan en zullen de vurige pijlen van de goddelozen ons niet schaden. (E.G.White)

 

Toen dit gezicht gegeven word, was het Spiritisme  nog slechts in zijn aanvang en nog klein: er waren maar weinig mediums. Sedert die tijd heeft het zich over de gehele wereld verspreid, en telt zijn aanhangers bij miljoen tallen. Over het algemeen hebben de Spiritisten de Bijbel verloochend en het Christendom bespot. Enkele personen hebben dit op verschillende tijden betreurd, en er tegen geprotesteerd, maar zij zijn zo weinig in getal geweest, dat er geen aandacht aan geschonken is. Nu zijn de Spiritisten hun wijze van handelen aan het veranderen, en velen onder hen noemen zichzelven "Christelijke Spiritisten" zeggende dat het niet beantwoorden zal om de godsdienst te ontkennen, en bewerende dat zij het ware christelijke geloof hebben. Daarbij ook bedenkende, dat vele pre­dikanten vnn naam sympathie hebben met het Spiritisme, kunnen wij de weg open zien voor de volkomen vervulling vin deze voorspelling, die in 1850 gegeven werd. Lees ook de opmerkingen van de Schrijfster hierover in het Supplement, Hoofdstuk 21

<1>