You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
Eerste Geschriften - Gods liefde voor zijn volk (4) <> Eerste Geschriften - Het bewegen van de krachten des Hemels (5) <> Eerste Geschriften - De open en gesloten deur (6)
 

 

Het bewegen van de krachten des Hemels  (5)

 

Op de 16e december 1848 gaf de Heer mij een gezicht over het bewegen van de krachten des hemels. “Ik zag dat waar de Heer zei ‘hemel’ bij het opnoemen van de tekenen, die opgetekend zijn door Mattheüs, Markus en Lukas, Hij de hemelen bedoelde en wanneer Hij zei “aarde”, Hij de aarde bedoelde. De krachten des hemels zijn de zon, maan en sterren. Zij heersen in de hemelen. De krachten der aarde zijn die op aarde heersen. De krachten des hemels zullen zich bewegen op het horen van de stem van God. Dan zullen de zon, maan en sterren uit hun plaatsen bewogen worden.  Zij zullen niet verdwijnen, maar zullen bewogen worden door Gods stem.

 

Donkere, zware wolken kwamen op en stootten tegen elkander. De atmosfeer deelde zich en golfde terug en wij konden door de open ruimte in Orion heenzien, van waar Gods stem kwam. De heilige stad zal door die open ruimte nederdalen. Ik zag dat de krachten der aarde bewogen worden, maar dat de gebeurtenissen in volgorde zullen komen. Oorlog en geruchten van oorlog, het zwaard, hongersnood en pestilentie moeten eerst de krachten der aarde bewegen; dan zal Gods stem de zon, maan en sterren en ook deze aarde bewegen. Ik zag, dat het bewegen van de machten in Europa, niet zoals sommigen denken, het bewegen van de krachten des hemels is, maar het bewegen van de vertoornde volken

<1>