Bijbelstudie geven aan verkopers en klanten in een

Bijbelstudie geven aan verkopers en klanten in een winkel, het kan in Nederland!
Gepubliceerd door Riley Jack · 7 augustus 2015 om 20:17

Als ik de posts van sommige Christen FB'ers lees, lijkt het het net alsof alle wonderen van de aardbodem verdwenen zijn. En dat God niet ingrijpt in de levens van zijn volgelingen. Maar Gods geest werkt nog steeds. Wonderen zijn de wereld niet uit!

Sommige mensen lazen mijn vorige blog over een Christelijke vrouw die de sabbat en de Bijbelse Feesten aan het onderzoeken was. Naar aanleiding van die blog stuurde een lezerers een boekwerkje (Sabbatreis van Genesis tot Openbaring). Vandaag kwam ik langs die boekhandel aan de St. Josephstraat om het boekwerkje te overhandigen. Hier volgt mijn wonderbaarlijke ervaring.

Het was warm weer.. dus ik had mijn petje en zonnebril op. Toen de verkopers in de winkel mij zagen, vertelden ze dat het jongerencenturm dicht was (de boekhandel deelt het pand). Nadat ik verkopers had overtuigd dat ik echt kwam voor het Christelijke boek. "Ik kom echt voor jullie." En ik begon te zoeken naar boeken over kerkgroei, evangelisatie en langerzamerhand kwam ik bij het plank aan met boeken over de Sjabbbat (de rustdag op de Zaterdag). Ik pakte het boek 'Sjabbat sjalom' geschreven door John en Jackie Howard.

Een citaat, op de laatste pagina van hoofdstuk 3, die de rol van de Sabbat uitlegt aan Christenen, was - zonder dat ik van te voren besefte - hét thema van de dag,

"Je eeuwige bestemming wordt bepaald door wat je gelooft. Maar dan begint het pas. Dan worden we talmidiem (discipelen) en wandelen wij in de voetstappen van de Messias . De kwaliteit van een rechtvaardig leven en je loon in de hemel zijn direkt verbonden met gehoorzaamheid aan zijn [Jezus] wijze leefregels (zoals de sjabbat). Alle onderwijzing van de Eeuwige is bedoeld om ons gezond en voorspoedig te maken en te houden."

Terwijl ik dat las zij de verkoopster, wil je wat Senseo. Nadat ik zei dat ik een 'thee'-mens was, en kon ik kiezen uit 20 zakjes 'Green-tea, Lemon'. Nadat ze thee geschonken had zei ze... "nu zie ik het je bent die man die zou preken bij de doopdienst door onderdompeling in Huis ter Heide, " ik zag haar denken, "Jij komt mij echt bekend voor.. maar ik herkende je niet.. je bent toch getrouwd met de vrouw die kleiner is dan jij", ik knikte.

Ze vroeg of ik boek wat ze mij aanbeveelde (wake up) had doorgebladerd. Ik antwoorde postitief en zei dat het heel opmerkzaam is dat de mensen op zoek zijn naar wat de Bijbel daadwerkelijk leert en niet alleen op zondag (of zaterdag) alles slikken voor zoete koek, maar zelf aan het studeren slaan. Ik vertelde haar dat ik het een postitieve ontwikkeling vond.

De verkoperster vertelde mij dat zij ziet dat hoe dichter wij bij de eindtijd komen, er steeds meer openbaring is uit het woord . Zij was blij dat ze de bijbel herontdekt had. Ik bood haar het boekje over de Sabbat aan. ze zou er regelmatig in lezen en ik was al dankbaar dat ze het boekje aannam. Ze zij dat ze mij zou bellen om terug te geven. Ik verteld om mijn beurt dat het boekje geschonken is door iemand die mijn (vorige) blog, had gelezen op Facebook. Ze was zo blij dat ze iets voor niets kreeg.

Ik nam wat groene thee en daarna werd ik 'bestookt' met vragen. Hoe zit het met de tabernakel, hoe werkte het heiligdom. Wat gebeurde in het Heilige .. hoe belangrijk is Grote Verzoendag.. wat is de relatie met de 'opname'/ Wederkomst van Christus. Wel ik stapte rond kwart voor 1 in de winkel en om kwart voor 3 liep ik het pand uit.

Terwijl ik sprak over tal van bijbelse onderwerpen, kamen 2 gasten in de winkel en die kwamen erbij zitten. Voor ik het wist sprak ik over oorlog iin de hemel. Satans wijze hoe hij de engelen had verleid om tegen Gods heerschappij in te gaan. Het buitenwerpen van de bok. De gebeurtenissen hof van eden. Het verlossende kracht van Jezus dierbaar bloed.

Ervaringen, getuigenissen.. noem het maar op.

Ik hoor zoveel Christenen zeggen dat er geen hoop is in deze wereld. Maar niets is minder waar. In de straat van Sint Joseph, werd gesproken over de hoop die wij hebben in Christus. Jozef bleef God vertrouwen te midden in een verdorven wereld en een geloofsvreemde cultuur. Toch bleef hij de God van Abraham, Isaak trouw. Het is zo mooi om te zien dat je als Christen, samen met anderen kunt praken over de Bijbel. En niet alleen over de Bijbel in algemene zin. Maar echt praten met inhoud.

Het is zo mooi als mensen de rode draad van het Heiligdomsleer begrijpen. Ze begrepen de rol van Jezus als Hemels Hogepriester. WAUW en dat op een warme vrijdagmiddag in een winkel met een kopje "Groene thee met lemon". Ik liep weg met nog een bemoedigend woord voor diegene die in een spontane bijbelstudie waren beland.

Toen zei de verkoopster.. "Ik geloof dat wij een Grote God dienen.. ik bad voor een goed gesprek en iemand om te spreken over de waarheden van de Bijbel, nu bij jij hier!"

Mijn vrijdag kon niet meer stuk... en de Sabbat.. die kan alleen maar nog beter worden dan ik had gedacht. Want voordat ik aan de studie begon en een bakje thee werd gemaakt. Deed ik 1 simpel gebed, "Heer laat mij het juiste zeggen."

Ook jij kunt een promoter worden van 'The Advent Gospel'... deel de hoop die in je leeft, en wie weet krijg jij nauwelijks tijd om je 'Groene thee met lemon' op te drinken.


Riley Jack
Voorzitter en mede-oprichter van The Advent Gospel Promotions Vereniging

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen