Gods bedoeling met onze problemenSchriftlezing Psalm 119:71-72, Jakobus 1:2-4

Mijn broeders en zusters, beschouw het als een groot geluk, wanneer allerlei beproevingen u overkomen. 3 Want u weet: als uw geloof de beproeving doorstaat, dan is standvastigheid het gevolg. 4 En standvastigheid op haar beurt moet leiden tot volmaaktheid. Het gaat erom dat u volmaakte en gave mensen wordt die in niets tekortschieten. (Jakobus 1:2-4)

Wij hebben allemaal problemen. Misschien denken wij op dit moment aan een. Je vraagt je af hoe je met dit probleem moet omgaan. Sommige van onze problemen zijn klein, Maar sommige zijn zo groot, dat wij door overmand raken. Soms vragen wij ons af waarom wij eigenlijk dit soort problemen krijgen. Het leven lijkt vol met problemen en zorgen. Sommige mensen hebben er meer, andere hebben er minder. Kijk maar naar het leven van Brian Hise..

Brian had meer dan een eerlijk aandeel van ongeluk in juli. Wanneer zijn huis in Provo, Utah, onder water liep, vanwege een gebroken leiding bij de bovenburen, vertelde de huiseigenaar om op stap te gaan om een waterzuiger te halen. Op dat moment ontdekte hij dat hij een lekke ban had met de auto.

Hij verwisselde de autoband en ging terug naar binnen om een vriend te bellen voor hulp. Maar de elektrische shock van de telefoon was zo sterk dat hij de telefoon van de muur af trok.

Voordat hij het pand kon verlaten voor de tweede keer, moest de buurman zijn deur openbreken, omdat het water de deur klem deed zetten. Wanneer dit alles aan de gang was, werd de auto van Brian gestolen.

Maar gelukkig was de benzine bijna op en vond hij de auto een paar straten verderop terug. Hij moest de auto vervolgens duwen naar een tankstation, waar hij kon tanken.

Die avond bezocht Brian een militaire ceremonie bij de universiteit waar hij studeerde. Hij verwonde zichzelf ernstig toen – om een of andere manier – hij zat op zijn bajonet, wanneer hij het zette op de voorbank van de auto.

Doctoren konden gelukkig het wond van Brian dichten, maar niemand kon zijn kanaries reanimeren die bedolven werden door het pleisterwerk, en de 4 vogels stierven, die neerviel door het natte wanden in het pand.

Nadat hij thuis kwam gleed Brian uit op het natte tapijt – waar ernstig zijn bekken beschadigde – zei Brian dat hij dacht, en dit is een quote “ God wilde mij dood, maar het lukte hem blijkbaar niet.”

Wij hebben allen problemen, grote en kleine, Het leven is er door omgeven. Maar hebben onze problemen een bepaald doel met zich mee? Heeft goed een doel achter al onze problemen?

“Het is mij goed, dat ik verdrukt ben geweest, opdat ik uw inzettingen zou leren.  De wet van uw mond is mij beter dan duizenden stukken goud en zilver. “ Psalm 119:71-72

Het leven is een serie van probleemoplossende mogelijkheden. De problemen die je tegenkomt zullen je doen verslaan of zullen je helpen opbouwen – dingt hangt af van de manier hoe je er op reageert.

Vijf manieren hoe God problemen wilt gebruiken in onze levens.

God gebruikt problemen om ons op diverse zaken te wijzen. Soms moet God een vuur doen laten onsteken onder ons zitvlak, om ons in beweging te krijgen. Problemen laten ons vaak in een nieuwe richting doen in laten slaan en motiveren ons om te veranderen. Is God aan het proberen om uw aandacht te trekken.Bloedige striemen genezen ons van het kwaad, slagen zuiveren de donkerste hoeken van ons hart. Spreuken 20:30

God gebruikt problemen om ons te inspecteren. Mensen zijn net als theezakjes… als je je wilt weten wat er gebeurd iemand speelt, gooi ze in heet water… Heeft God ooit jouw geloof getest met een probleem. Wat vertellen de problemen over jouw leven?
Mijn broeders en zusters, beschouw het als een groot geluk, wanneer allerlei beproevingen u overkomen. Want u weet: als uw geloof de beproeving doorstaat, dan is standvastigheid het gevolg Jakobus 1:2-3

God gebruikt pro lemen om ons te corrigeren, Sommige lessen leren wij allen door pijn en mislukking. Het is misschien zo dat als een kind uw ouders u vertelde om niet de hete oven aan te raken. Maar u leerde waarschijnlijk door het aanraken. Soms leren wij allen de waarde van iets – gezondheid, geld, een relatie, als wij het kwijt raken.
Ik heb er vrede mee dat ik zo geleden heb, want toen pas ging ik inzien wat u van ons verlangt. (Psalm 119:72)

God gebruikt problemen om ons te beschermen. Een probleem kan een zegen zijn in het verborgene. Het zorgt ervoor dat je niet wordt beschadigd door iets velen malen erger.
Jullie hadden het slechtste met mij voor, maar God heeft alles ten goede gekeerd (Genesis 50:20)

God gebruikt problemen om ons perfect te maken. Problemen, wanneer er op de juiste manier omgegaan wordt, bouwen je karakter op . God is meer geïnteresseerd in je karakter, of je comfortabel bent, is niet het belangrijkste. Je relatie met God en je karakter zijn de enige 2 zaken die je mee neemt naar de hemel.En dat niet alleen! We beroemen ons er ook op als we verdrukt worden. Want we weten dat verdrukking volharding brengt, en volharding brengt kracht, en kracht brengt hoop. Romeinen 5:3-4

Hier is het punt. Problemen zijn kansen. De problemen die je krijgt, zullen je of verslaan, of je helpen opbouwen. Jij beslist. Op de manier hoe je je problemen oplost.

God werkt in je leven zelfs al begrijp je het niet of herken je het niet. Maar het zo veel makkelijker en beter als je samen werkt met Hem. Je houding is belangrijk. 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen