Riley naar Parimaribo ?!

Riley naar Parimaribo ?!
10 juni 2012 om 15:11


Er gebeuren soms dingen in je leven die je niet voor mogelijk had gehouden als iemand je er inderdaad op gewezen had.

Toen ik 12 jaar oud was speelde ik met mijn jongere broer Fabian, een zelfgemaakt radiostation. Met cassettedeck in de hand, maakte we urenlange shows met discohits. Na verloop van tijd kreeg ik een voorliefde voor Gods Woord en muziek wat daarover ging, bij ons thuis was dat voornamelijk gospelmuziek.
Tezamen met vrienden uit de Adventkerk starten we AGP Radio, (Clyde Valois-Smith & Steven Hazel). Na een paar jaar ging ik met jongeren uit de kerk en daarbuiten verder met AGP FM en beleefden we tal van avonturen in de studio's in een Hervormde Kerkgebouw in Rotterdam Lombardijen (Terwijl op zondagochtend een dienst werd gehouden, spraken wij in de studio over de sabbat, en draaiden wij gospelmuziek die men in de gemiddelde Hervormde dienst 'nooit" ten gehore zouden brengen, (Onno, Rutger, Hensley & Clifton.. waren deel van dat laatste team).


Het is ruim 8 jaar terug dat ik de studio in Lombardijen verliet, radio maken vond ik leuk, maar blijkbaar had de Heer een ander plan voor mij. Nu in 2012 staat de ministry van AGP voor een nieuwe uitdaging. Radio maken op een totaal ander continent, Zuid Amerika wel te verstaan (en in het bijzonder Parimaribo). Dit keer een radio programma zonder de laatste gospelhits, een concertagenda of een verslag van evenementen uit de Adventkerk in Nederland.


Maar simpelweg... de Bijbel. Mijn vrouw en ik houden tal van overdenkingen en lezingen over tal van onderwerpen die de mens (zowel binnen de kerk als daarbuiten) interesseren, we nemen de audio ook op en zetten dit op onze webstek (www.agp-internet.com of www.agpgroup.net) evenals op onze facebooksite (www.facebook.com/adventgospelpromotions). We hebben onlangs contact met medewerkers van Radio Suriname en we bekijken samen welke overdenkingen en preken we 'online' zetten op de radiozender van de Inter-Amerikaanse divisie van de wereldwijde Adventkerk.


Terug naar de radio dus.... of terug naar het Woord. Het is maar hoe je er naar kijkt. Ik sta dus klaar.. niet met ingepakte koffers, maar met tal van opengeslagen Bijbels... voor een reis naar Parimaribo en wie weet waar verder. Ik ervaar het als een zegen dat ik Nederland (en zelfs via de radiogolven in de verre binnenlanden van het Amazone gebied) Een boodschap van hoop voor vandaag gehoord kan en mag worden. Maar Elma en ik kunnen het niet alleen... wij blijven jullie gebeden en steun nodig hebben. En we willen julle daarvoor alvast hartelijk danken.

Riley Jack


p.s. Nog geen vriend van AGP? ga NU naar facebook.com/adventgospelpromotions en vind ons leuk!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen