Laat het licht schijnen!

4 oktober is een bijzonder dag voor Elma en mezelf, wij zijn nu 11 maanden getrouwd en ik ben druk bezig iets leuks te plannen voor onze eerste trouwdatum, aanstaande 4 november.

Het moet namelijk iets romantisch zijn, passen wij de aparte personaliteiten die Elma en ik samen zijn. Eigenlijk zou ik hier gerust wat kunnen typen over hegeen ik van plan ben (Elma is minder 'online' dan ik), maar de kans dat een van onze gezamenlijke vrienden 't gaat verklappen wat ik typ is zeer groot.
Laat het licht schijnen is het thema van de vorige week. Het mag dan wel steeds eerder donker worden. Het licht mag gezien worden! Het gaat fantastisch met onze dagelijkse avondwijdingen. Dat boekje "The upward way" van Ellen White zet je aan het denken, voordat je je slotgebed doet. Daarnaast hebben Elma en ik gesproken over plannen voor AGP voor 2010. Wij hebben weer heel wat leuks in petto voor diegene die graag het licht (uit de Bijbel) wilt delen met zijn of haar naaste.

Ook werden eindelijk de lampen geplaatst in onze woonkeuken en een nieuwe lamp in onze woonkamer. Het heeft een jaar geduurd, maar als er iets was waar Elma en ik het niet over eens werden, was een lamp voor in huis. Ik hou van strak design en Elma houdt van kroonluchters. En gezien de inslaande duisternis, waren we beide van mening dat we allebei water bij de wijn moeten doen.

Het gevolg een lamp waar we allebei blij mee zijn én nog behoorlijk wat licht geeft ook. terwijl ik dit typ, word ik bijgeschenen door het nieuwe halogeen lampje in de woonkamer. Het licht schijnt!

Gisteren was ik in de Adventkerk van de gemeente Apeldoorn (een van de fijnere Adventkerken van Nederland www.adventkerkapeldoorn.nl ). Ze hadden daar een predikant/ zendeling uitgenodigd om te vertellen over zijn levensverhaal. Altijd indrukwekkend om te horen dat er mensen zijn die hun licht willen laten schijnen naar diegene die het minder hebben.

Op zo'n dag waar adventisten uit alle delen van de wereld (Nederland) bijeenzijn, kan het niet anders zijn dat je met iedereen een gepsrekje voert.
Voor zulke bijeenkomsten hanteer ik de 30 seconden regel. Ik spreek namelijk met iedereen ruim 30 seconden. - Ik ken zoveel mensen het zou mij weken kosten als ik met iedereen lange gesprekken moet voeren. - Mensen die mij langer willen spreken, proberen in 30 seconden tijd over te halen dat het gesprek dat ik men hen voer nuttig genoeg is om voortgezet te worden.

In één middag ben ik op de hoogte van het reilen en zeilen van de Adventkerk van Nederland, worden bijbelstudie en preekbeurten geregeld. Plannen gemaakt voor andere organisaties. Belafspraken gemaakt en natuurlijk veel gelachen.
Een jongen van 6 vertelde mij namelijk dat mijn mond wagenwijd open gaat als ik zing. "Je zou er zo een appel in kunnen gooien."

Het licht mocht gisteren ook weer in Apeldoorn gezien worden. Steeds meer en meer kom ik tot besef dat we bewust moeten kiezen voor een leven met Jezus. Een leven met Jezus kan niets anders zijn dan cool, tof, radicaal en levensveranderd.

Morgenavond ga ik preken in de Adventkerk van Breda-Prinsenbeek. Ik ben nu al 4 weken lang betrokken bij een lezingenserie aldaar om mensen in contact te brengen met de Adventkerk en de unieke boodschap uit de bijbel die die dit kerkgenootschap heeft voor de mens in een hopeloze wereld.

Morgenavond is het thema "Gezondheid en Christelijke lifestyle". Voor de meeste adventisten die preken een mijnenveld onderwerp. Met dit onderwerp kom je echt in de persoonlijke levenssfeer van mensen als je het hebt over eetgeweoonten, kleding en gedrag. Ik bid al weken dat ik de juiste onderwerpen mag belichten en de juiste toon mag aanslaan!

Hopelijk zien de bezoekers morgen in Breda ook het licht... Het licht dat schijnt vanuit het woord van God. Ik zou zeggen, "Laat het licht schijnen."

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen