Feestelijke voorbereidingen

Er is aanstaande Sabbat (zaterdag) weer eens een 'party' in één van de Adventkerken die Nederland rijk is. De adventgemeenten van Breda en Gorinchem organiseren een gezamelijke doopdienst.

En de Bijbel leert ons dat als mensen hun hart aan Jezus geven en dit door middel van de doop (door onderdompeling) kenbaar maken er 'feest' in de hemel is. En met een party in 'heaven' hoeveel redenen des te meer is er ook om een gepaste wijze een feestje hier op aarde mee te vieren.

Voor mij en Elma persoonlijk is het ook een interessante dag die aan het eind van deze week zal aanbreken. Zowel mijn zwager, als de vrouw van mijn beste vriend zijn de doopkandidaten en dat maakt het al te meer bijzonder. Beide doopkandidaten hadden mij gevraagd om een overdenking voor die sabbat geven. Dat is een voorrecht waar ik zelfs stil van mag worden.

Beide doopkandidaten krijgen van Elma en ik, lessen ter voorbereiding van het aanstaande doopfeest. Heel apart, voor de meeste feesten die je tegenkomt op deze planeet is voorbereiding niet een vereiste. Maar als je bereid bent 'ja' te zeggen tegen over Christus, is het wel handig om van te voren te weten, waar je "JA" tegen zegt.

Het is bijzonder om te zien hoe twee jongelui zich voorbereiden op 'hun' feest. Nog aparter is te zien hoe hun omgegeving reageert op de 'veranderingen' die in hun leven plaatsen vinden. Mensen reageren blij, verwonderd, maar ook uitspraken als "Jij dopen?!" of "Je bent er lang nog niet klaar voor!", passeren de revue. Voorbereidigen voor een feest, brengt helaas niet iedereen in een jubelstemming.

Dit feest is (zoals ik al eerder schreef) bijzonder. Ik preek op diverse plaatsen en bij diverse gelegenheden, maar nooit mocht ik mij voorbereiding op een 'feest'-preek, bij een doop wel te verstaan. Ik heb nog nooit zoveel gebeden en zoveel teksten door gelezen, want een overdenking bij een doopdienst is niet zo maar iets. Het markeert het belangrijkste wat een mens uberhaupt kan doen op deze wereld en dat is, kiezen voor Jezus!

Voorbereidingen.., naast een doopdienst werk ik achter de schermen, samen met Elma aan andere uitdagingen op het gebied van geloof, maar deze uitdaging, dat is er eentje om zeker voor te bidden. Dus, een ieder die dit leest.. bidt voor deze twee doopkandidaten.., want aanstaande sabbat (24 oktober) - is het feest -in de hemel én op aard.

ps. als je wilt weten waar het wordt gehouden mail of krabbel mij.. dan stuur ik je de info naar je toe.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen