09-04: Ik ben Uw dienaar Heer

Dit weekend was een goed voorbeeld van AMEN, HALLELUJA en PRIJS DE HEER!

Ik heb nog steeds te maken met de naweeën van mijn verloren portemonnee, die ik weer terugvonden heb. Ik kon de hele week niet kopen of verkopen en toen ik de passen eindelijk kreeg was het goede vrijdag.. dus ik kan pas de dinsdag erop naar de bank om mijn pasjes te actieveren en zelf over de euro's te beschikken die door de bank vakkundig op mijn rekening worden bewaard.

Het voordeel van geblokkeerde passen is juist de afhankelijkheid.. voor het eerst in maanden moest ik vertrouwen op de goedheid van mensen die de Heer op mijn plaatst zet, of het nu op het werk is of thuis. Mensen zijn bereid om betalingen uit te stellingen of mij wat te lenen, zodat ik mijn droge boterham mag beleggen met iets lekkers.

Ik had deze dagen wat vrije tijd gepland.. maar ja.. zonder geld ga je niet ergens wat drinken in een restaurant of uit eten.
Dus wat ga je doen.. wat vaker in je bijbel lezen.. en waarachtig.... ik heb drie overdenkingen en studies uitgewerkt in één week tijd.

Je zou bijna kunnen zeggen dat het een geschenk van God is geweest dat ik mijn portemonnee kwijt raakte (en weer terugvond.. nadat ik alles had geblokkeerd). Nu ben ik ook meer afhankelijk van Hem. Ik heb prachtige studies gedaan die mijn eigen geloofsleven veel goed hebben gedaan. Studies over gereed zijn voor de wederkomst, belang van profetie. Belang van heiligmaking in mijn leven en het leven van iedere Christen die Jezus waarachtig wil volgen.

Nu mijn pasjes geblokkeerd zijn worden gebeden (lijk het net) meteen verhoord, kreeg namelijk een berichtje dat een goede vriendin van mij net uit het ziekenhuis is ontslagen en nog steeds leeft .. PRIJS DE HEER.

Een dag later op de sabbat, ontmoet ik in de kerk een broeder die 3 jaar lang heeft gestreden tegen leukemie en 100% genezen is verklaard. Hij bad 3 jaar lang tot God.. veranderde zijn dieet en levenshouding en hij is Genezen.. PRIJS DE HEER.

Op zondagochtend ging ik op bezoek bij familie en ik zag hoe mijn neef zijn leven oppakt en de goede kant op stuurt en dat met hulp van de Here.. PRIJS DE HEER.

Net zo raar en apart. als dat de week ervoor was.. .nu ik afhankelijk ben van de Here is mijn weekend erop een zegen... Ik zei tegen een broeder bij één van de kerken waar ik dit weekend op bezoek was.. "Waarom zijn er maar 52 sabbatten in een jaar.. er zijn er vééls te weinig"

God maakt beter gebruik van dienstknechten die niet hun eigen agenda (of portemonnee volgen)... God kan alleen die gebruiken die zich zwak en afhankelijk weten van God en God alleen.. die Jezus zijn voorbeeld willen volgen geleid door Gods geest.

En als ik dan mijn CD speler aanzet en luistert naar het nummer, "I am you servant Lord", dan schieten de tranen in mijn ogen.

Vertaald klinkt het zo:

Strek je handen uit
Heer, is strek mijn handen uit naar U.
Leer,
Leer mij hoe ik U beter kan begrijpen
Hoe ik nederig kan zijn voor U
Zodat ik mag neerknielen om tot U te bidden
Oh Heer

Hoor
Heer, ik moet leren te luisteren en te gehoorzamen
Doen
Ik wil alles doen wat U tegen mij zegt
Want een dienstknecht dat ben ik
En een dienstknecht zal ik altijd zijn
Oh Heer
Ja ik ben Uw dienstknecht Heer

Vertel mij waar Ik moet gaan
en ik ga voor U
Vertel mij wat ik moet doen
En ik zal het zeggen...
Want Ik ben uw dienaar Heer
Ja, Ik ben Uw dienaar.

Vorige week kon ik niet inzien waarom ik door een moeilijke tijd moest...
Maar nu ben ik dankbaar.. De Heer wil mij nog steeds gebruiken...

Mijn leven kan niet meer stuk.. want ik wil Zijn dienaar zijn.
Er is geen hoger ambt dan het priesterambt van alle gelovigen.
 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen