23-07: Niet één in 20

Onderstaand is een quote van Ellen G. White, een van de oprichters van de Adventkerk, wiens woorden binnen de Advenktkerk wordt gezien van grote waarde. Ik kreeg het toegemaild door een Roemeense Adventiste.

De quote van haar is genomen in 1893 tijdens de Generale Conferentie,

"Niet één in 20 voorbereid,

Het is een verontrustend statement die ik ga maken aan de kerk, dat niet één in twintig, wiens namen geregistreerd zijn in de kerkboeken, voorberied zijn om hun aardse geschiedenis af te sluiten en zullen zonder God en zonder hoop zijn in deze wereld net als de gewone zondaar.

Zij zeggen dat ze God dienen, maar ze dienen mammom met veel meer overtuiging. Dit half om half werk is een constante verwerping van Christus, dan het zijn van ware volgeling van Christus.

Zo velen hebben in de kerk gebracht hun eigen, onverschillige geest, niet gelouterd, hun spirituele smaak is pervers door hun eigen immoraliteit, laten zich in corruptie, ze symboliseren een wereldse geest, in het persoonlijke leven, in haar doel, ze laten zichzelf toe in lustvolle activiteiten, ze zijn vol van verleiding, dit alles door en door in hun zogenaamd Christelijke leven. Met leeft als zondaars, die claimen dat ze Christenen zijn!. Mensen die claimen dat ze Christenen zijn en Christus belijden, moeten van hen wegtrekken en niet het onreine aanraken en dieenn apart te staan.

Ik leg mijn pen neer en ik verhef mijn ziel in gebed, dat de Heer zal ademen op Zijn volk die Hem de rug heeft toegekeerd, die zijn al droge botten, zodat ze mogen leven. Het einde is in zicht die langzamerhand de tijd steelt, zo snel, zo geruisloos, net als de zachte stappen van een dief in de nacht, om de slapers te verrassen die niet waakzaam en gereed waren. Mag de Heer het toelaten dat Zijn Heilige geest, mensen die nu 'gerust' zijn, dat ze niet meer mogen slapen als anderen, maar dat ze waakzaam en sober zijn."
(GC Bulletin 1893, pp 132,133)

Discussiëren... agpforum


Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen