14-10-2004 "Een echte vriend"

Een van mijn overdenkingen, tijdens een evangelisatie-actie eerder dit jaar ging over vriendschap. Ik vond de volgende definitie van een goede, echte, onververvalste vriend:

"Wat is een vriend? Vrienden zijn mensen die je uitdagen om jezelf te zijn. Je kunt alles aan hun kwijt. Ze vragen alleen om te doen, waar jij voor staat. Ze willen niet dat het slecht met je gaat. Wanner jij bij hun bent voel ja als een gevangene die onschuldig word verklaard voor een rechtbank. Je hoeft niet op je hoede te zijn. Je kunt zeggen wat je denkt, zolang het geheel en al je eigen woorden zijn. Vrienden begrijpen de tegenstellingen in jou karakter, waarvan andere mensen het niet goed begrijpen. Bij je vrienden kun je vrijelijk ademen. Je mag alles kwijt wat je dwars zit, waar je fout bent geweest, waar je twijfel over heb. En wanneer je die woorden spreekt dan verdwijnt jouw twijfel bij je vrienden in de oceaan van hun loyaliteit. Zij begrijpen je. Je hoeft niet voorzicht zijn. Je kunt schreeuwen tegen ze, ze negeren, je kunt ze verdragen, en het beste van alles, je kunt stil met ze zijn., het maakt niet uit. Ze houden van je. Ze zijn als een verterend vuur die je reinigt van top to teen. Ze begrijpen je echt. Je kunt met ze huilen. Met ze zingen, met ze huilen, met ze bidden. Wat er ook gebeurt, ze kennen je en houden van je

Wat is een vriend. Een vriend? Een vriend is degene tegen wie je jezelf durft te zijn."


Voor mij is het duidelijk wie deze vriend voor mij is. Ik hoop dat vele anderen mogen ontdekken wie voor hun 'die echte vriend is'.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen