10-09-2004 "Rook, maar geen vuur"

Het is al de hele week mooi weer. Gisteren kwam mijn vader terug uit Amerika, na het bezoek vanwege het overlijden van zijn zus. Op het werk gaat het lekker.. al met al een gezegende goede week.


Vandaag ben ik naar Dordrecht gegaan. Tjidens het wandelen in de binnenstad hoorde ik diverse brandweer wagens rijden met loeiende sirenes. Echter een ding viel mij op géén vuur. Diverse brandweerwagens zochten de vuurhaard op, maar er viel niets te zien, ook de vele omstanders probeerden een blik op te vangen, maar er is niets te vinden.. geen vuur.

Het doet je denken aan de gevaren van de zonde, het begint altijd in het klein, in het geheim.. een gedachte een verkeerde stap... door niemand anders onderkent.. dan in je eigen gedachten.. totdat het op een bepaald moment escaleert... de signalen zijn daar... maar een de gevolgen zijn pas op een later tijdstip merkbaar.

vrijdag 10 september 2004

De afgelopen weken druk bezig met de organisatorische kant van AGP. Samenwerkingsverbanden, 'strategische kansen' en meer van dat soort termen. Daarnaast ben ik bezig met het lezen van het boekwerk van Henry Blackaby "What the Spirit is saying to the churches."

Een paar citaten die mij deze week opvallen zijn.

Blackaby over voorwaarden voor kerkgroei, in de gemeenschap in Canada waar hij te werk werd gesteld.

It took time as a chruch for us to search the Scriptures so the Holy Spirit could teach us how we would know when God was speaking. We needed to be a God-centered and God-saturated church. This required of me as a pastor the same thin it required of Jesus with His disciples, teaching, teaching, teaching." (blz 55)

"The Scriptures were our tesctbook..., there were clearly times when each of us were teachers and each of us wre pupils and learners" (blz 55)

"... We knew we were to respect what God was saying through each member. Christ, the head, was actively guiding the body (our church) through each of its members. As He spoke to any member, all of us needed to listen and hear what He was sayin through that person to our church. (blz 56)

Blackaby over bestuursvergaderingen.

"Our business meetings beacma some of our most exiting times in the church lifes toghether. We realized that our corporate (zakelijke) decissions were to reflect God's direction and activity in our midst. As we discussed an issue , we did not as for a vote. We were not seeking our opinions, but God's will. So we asked instead, "how many snese, after information and prayer, that God is definitly leading us in this direction." (blz 58)

Blackaby over financien.

"When we set our budget, it is always on the basis of what we believe we can do. Our budget never reflects that we expect God to do anything.... We decide to set up a budget with these four coulumns
1. What we felt we could do (with faith)
2. What others had said they would help us do
3. What we were going to ask God to do in addition through prayer
4. the total, reflection waht we believed it would take to do everything we believed God was asking of us.


In Nederland zijn wij een nuchter volk, wij stellen geen begroting op, op basis van gebed. Vaak laten wij God weg uit onze 'zakelijke' beslissingen in kerk (en wellicht, misschien ook bij agp)... we zijn er blijkbaar te nuchter.

We vertrouwen in God, we geloven in Zijn liefde voor ons. Wij bidden en vragen om vergeven. We willen graag in vuur en vlam staan voor Zijn liefde, Zijn Woord.. maar onze dagelijkse praktijk laat helaas iets anders zien..

Rook... maar geen vuur. De passie voor Christus.. zonder de vlam van de Geest. Net als de brandweer mensen in Dordrecht.. zoeken naar vuur.. maar alleen rook zien en ruiken. Men ziet aleen de gevolgen van het vuur.. maar niet hetgeen wat het rook teweeg kan brengen.

Zien mensen die niet geloven alleen de rook van onze Christelijke inspanningen? Ziet met leuke concerten, websites en evangelisatie-acties..? Of ziet men de Geest die ons in vuur en vlam zet. Ziet met de liefde van Christus als wij mensen helpen, Ziet men de liefde van Christus als wij anderen bezoeken, die ziek, eenzaam of verdrietig zijn.

Ik hoop en bid.. dat als ik mij inzet in Gods Koninkrijk.. dat mensen niet alleen .. de rook zien van mijn handelingen.. maar juist het vuur van de Geest die in mijn harte brandt. Dat mensen niet kijken en zeggen, "wat heeft Riley dat goed gedaan zeg," maar eerder stil staan bij de goedheid van onze liefdevolle Heer en Heiland.

revive us!

Revive us! Lord revive us!
Holy Spirit fan the flame and revive us!

Revive us! Lord revive us!
Holy Spirit fan the flame and revive us again

We have walked our own ways
We have sought our own place
We confess that till this day

We have fallen and repent
We will walk in Your ways
We will seek Your face

And we ask that from this day
You revive us Lord again!


Words & Music: Jacob Bloemberg © Continental Sound Music 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen