14: Multicultureel Rotterdam Zuid loopt warm voor

AGP Reports 14: Multicultureel Rotterdam Zuid loopt warm voor Gezondheidsboodschap

Een Health Expo in 6 weken tijd, het leek onmogelijk, maar dankzij Hemelse hulp kon op zondag 14 december toch de balonnen uit voor de eerste Health Expo georganiseerd door de Adventkerk van Rotterdam het Kompas, in de wijken Hillesluis en Bloemhof van Rotterdam Zuid, in de directe omgeving van de drukke winkelstraat Beijerlandselaan. Een divers en multiculturele groep van inwoners. Hoe bereik je Turken, Antillianen, Surinamers, Marokannen en Nederlanders met de gezondheidsboodschap.

Een Health Expo is een mooie ideale om te laten zien hoe je dienstbetoon naar je naaste in de praktijk kan brengen. AGP vezorgde trainingen en hielp het departement Gezondheid met beleid, begrotings, handreikingen & tips en leverde daarnaast materiaal om Health Expo te kunnen uitvoeren.


Op de dag zelf werden ruim 70 ondezoeken afgewerkt, en werden gezondheidstips gegeven over voldoende rust en het drinken van water. Bijna heel de adventgemeente Kompas was actief tijdens de Health Expo, ook was er een speciaal kinderprogramma. Daarnaast kon je proeven bij een speciale proeverij, Carobe ballentjes, crackers met vegenistisch broodbeleg en lekker smoothies en gezonde cake.

De predikant van Het Kompas, Ds. S. Ross was zelf aanwezig en actief bij de tafel 'zonlicht' en nam bloeddruk metingen af, hij motiveerde gemeenteleden van het Kompas als bezoekers om het parcours af te lopen en te spreken met 2 huisartsen die meededen met deze expo door het geven van advies aan de bezoekers van de Health Expo

Er zijn door het media-team van Het Kompas opnames gemaakt voor locale tv en een promotie voor de Health Expo voor 2015, want dat er een vervolg kom dat is zeker.... Rotterdam Zuid loopt warm voor de boodschap!


Als u het werk van AGP ondersteund en wilt helpen dat meer gemeentes gebruik kunnen maken van materiaal om een gezondheidsexpositie te organiseren, neem dan contact met op ons.

Samen aan de slag om een boodschap van hoop te verspreiden voor vandaag, dat is AGP!

Zoeken naar

Algemeen