07: Mythes & AGP, waarom wij geen W.E.P. Verenigin

Mythes & AGP, waarom wij geen W.E.P. Vereniging heten
24 augustus 2013 om 22:40


Als je aan mensen vraagt, wat is AGP? Dan krijg je tal van verschillende antwoorden.

Maar simpel gezegd... AGP is een organisatie waar actieve christenen hun passie voor hun Heer en Heiland delen met de wereld, met al hun gaven en talenten, via de beschikbare media.

Waarom heet AGP, AGP?
In 1996 richten 3 Adventistische jongeren (Clyde Valois Smith, Steven Hazel & Riley Jack) een boekingsorganisatie op voor Adventistische gospelzangers en groepen. Het ging er in de eerste instantie om, om artiesten te helpen optredens te verzorgen in kerken, maar ook daarbuiten.

De bedoeling was eigenlijk om "Adventist Gospel Promotions" te gaan eten, maar naar wat jurdische getouwtrek is besloten om 'THE Advent Gospel promotions" te heten, Het lidwoord "The" staat ook officieel bij onze registratie bij de kamer van koophandel.

Vrij vertaald betekend AGP, De organisatie die de werderkomst van Jezus Christus en Zijn evangelie bekendmaakt (proclameert). We hadden ook voor een Nederlandse naam kunnen opteren, echter, "wederkomst evangelie proclamatie" vonden wij geen juiste oplossing.

Een sterk merk
AGP is een sterk merk, daarom zijn we ook zuinig hoe wij met onze naam omgaan. AGP heeft in het verleden zelfs contacten onderhouden met de Evangelische Omroep, de NS e.d. voor het houden van evangelisatie-acties. Wij willen graag overkomen als een betrouwbare partner in de evangelieverkondiging.

Hoe zit het nu met die slagzin
Voor de reorganisatie van AGP van een platenlabel/ boekingskantoor naar de evangelisatie organisatie die het nu is, gebruikten wij de slagzinnen, "The power to perform" (de kracht om uitdragen), dit sloeg op onze artiesten die door de Here gestuurd worden om te getuigen.

Later toen Steven Hazel en Clyde onder de label van AGP (Be Ready en Get Busy!) muziek van adventistische gospelartiesten uitbrachten, wilden wij overbrengen dat alle (deel)organisaties van AGP, slechts 1 doel hebben, namen het verkondigen van de liefde van Christus, de slagzin werd toen.. "Working together for one goal" (samenwerken voor een doel).

Toen AGP louter actief was op de lokale radio (AGP FM) en op het internet (AGPGROUP.NET en later AGP-internet.com), veranderde wij de slagzin zodat we er meer mee konden spelen, "... a message of hope for today" (een boodschap van hoop voor vandaag). Op deze manier plakken wij in onze reclame uitingen hoe wij de boodschap gaan verspreiden. Door voor "a message" Een herkenbaar woord te plaatsen, zoals "Singing", "Proclaiming", "Living", etc, etc.

Komen die concerten nog terug
AGP Is vooral bekend voor haar gratis, laagdrempelige gospelconcerten, "Harvest" getiteld. Hoewel vele vragen of dit festival van lofprijzing, aanbidding en evangelisatie terugkomt, hangt met name van de deelnemende artiesten af. Vroeger deden alle artiesten altijd belangeloos aan die evenement mee. Helaas vraagt iedereen een gage en voor honderden euro's aan boekingskosten. Dit is de voornaamste reden waarom wij de concerten niet meer voor lage kosten kunnen aanbieden.

Meer over onze geschiedenis.
Heel veel actieve leden van churchplants, evangelieverkondigers, muzikanten hebben een band met AGP gehad. Wil jij meer weten over de rijke geschiedenis van een evangelisatie organisatie die sinds 1996 actief is in Nederland en daarbuiten... neem dan een kijkje op een website die geheel gewijd is aan deze vrijwilligersorganisatie. www.agp-interne

Zoeken naar

Algemeen