04: En toen kreeg ik een e-mail van de FBI

AGP Reports 04: En toen kreeg ik een e-mail van de FBI
10 juni 2013 om 20:59

Veel mensen kennen AGP niet van de bijbelstudies van Elma of mijzelf, maar van het internet (www.agp-internet.com) onze website staat boordevol bijbelstudies en overdenkingen over tal van Bijbelse onderwerpen met extra aandacht op profetie.

Ruim 10 jaar website gaat niet zonder problemen op technisch gebied. Vorig jaar nog werd de website getroffen door een ernstig virus, zo erg dat Google Chrome onze website automatisch blokkeerde. Met onze Amerikaanse partners hebben wij de website (en alle computers bij ons op kantoor) geschoond. En kort daarna kon de site weer online. Daarnaast had onze Amerikaanse leverancier in het verleden regelmatig te maken gehad met overbelaste of kapotte servers. Hoe dan ook, alle problemen kon tijdig worden opgelost.

Er was in het jonge bestaan van onze website, een incident die mij nog lang zou heugen. Opeens kregen wij van onze provider te horen dat de FBI onze server in beslag nam. Blijkbaar stond er iets onze site dat in Amerika niet door de beugel kon. Ik raak niet snel in paniek, maar dit was schrikken; "Waarom de FBI?", vroeg ik mijzelf af. "Waarom uberhaupt AGP?"

Je gaat denken aan tal van complottheorieën. Voor de diepgewortelde bijbelstudent, die weet dat Adventisten, Amerika een bijzondere rol toedichten in de eindtijdleer. " Zou dat wellicht de reden zijn. Misschien gaat de FBI de site compleet offline zetten. Gelukkig na 2 weken bleek het allemaal loos alarm te zijn en kwam de site weer in de lucht. Ik heb nooit een e-mail gehad waarom de site 2 weken offline moest en wat ze hebben doorzocht, maar gelukkig is alles goed bevonden door de Amerikaanse overheid en zou kun je tot op de dag van vandaag onze pagina's naar hartenlust lezen en bekijken. Voor de zekerheid had ik de complete site, een oude backup terug laten zetten, zodat eventuele wijzigingen door derden, gecorrigeerd kon worden.

Internet blijft kwetsbaar, de vraag voor een ministry als de onze is, hoe lang kunnen wij nog ongehinderd evangeliseren over het wereldwijde web? Wat er ook in de toekomst mag gebeuren. Wij blijven gecommitteerd om het evangelie te verspreiden. Als het niet kan over het wereldwijde web, dan hebben wij nog altijd onze monden of ganzenveer, zwarte inkt en papier.

In de tussentijd... maak gebruik van onze website, en zie je iets interessants, downloaden... wat je weet maar nooit of het nog morgen nog zichtbaar is.

Zoeken naar

Algemeen