0142

"How do you react to Jesus' love?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agp react enews

Magazine van agp ][ the advent gospel promotions

 

You are the author of praise. Awesome is thy name

 

 

 

In deze editie

 

agp life: forum nu online!, Service verbeteren, Testomgeving, winnaar Donnie McClurkin CD, Nieuwe muziek bij agp fm

 

Nieuws: Predikant in de fout | Mariaverering terug bij Anglicanen

 

Activiteiten: Seminar Christelijk gezin | Orgelconcert

 

Inspirationeel: Ik vertrouw in U (trust in You) | Strongholds

 

 

 

Jaargang 5

Editie 141

 

 

 

 

 

 

agp life

Agp forum operationeel

Rotterdam – Naast het (bijna) dagelijks toevoegen van bijbelstudies, nieuwe muziek, flash, etc, etc Word. Is 17 mei jl. ons vernieuwde forum online gegaan. Agp forum is dé plek waar discussie, uitwisselen van gedachten, etc kan plaatsvinden. Het forum is de centrale discussieplaats vóór alle aan agp gelieerde websites. Er kunnen vrij gemakkelijk avatars, foto’s en documenten aan het forum worden toegevoegd.

 

Na gratis aanmelden kun je direct gebruik maken van dit forum. www.agp-internet.com/forum

 

Wij zoeken nog moderators die willen meewerken met dit forum. helpwanted@agpgroup.net

 

 

Help ons, onze service naar u te verbeteren

ROTTERDAM - Wij luisteren graag naar onze bezoekers, daarom voegen wij méér interactieve onderdelen toe, aan onze website. Lees hieronder wat wij doen met uw e-mails.

 

E-mail

Zo kregen wij per e-mail de suggestie om center for leadership op te richten Het wordt een website waar leiders uit kerk en maatschappij over diverse aspecten van leiden, dienstbetoon, ontdekken van gaven en talenten kunnen uitwisselen. Hiervoor wordt een complete community site voor opgericht.

 

Dating

Ook kregen wij per e-mail de suggestie om een dating-site op te richten. Hoewel agp dit niet als een kerntaak ziet, zijn er wel contacten met het buitenland gelegd om een Nederlandstalige versie te maken van een zeer populaire voor sabbatvierenden datingsite.

 

Agp corporate

De bestuursafdeling van agp heeft een nieuwe website, www.agp-internet.com/info Op deze site treft je binnenkort alle beleidsstukken aan van agp, maar ook informatie over het redactie-statuut van agp en binnenkort informatie voor vrijwilligers.

 

Testen, Testen, Testen

Wilt u kijken in onze proeftuin… dat kan. Wij hebben géén geheimen. U kunt nú al rondkijken. Ziet u dingen die niet goed werken.. laat het ons weten, via ons nieuw e-mail adres voor “technische zaken” webmaster@agp-internet.com

 

Testomgeving: agp shop

agp shop verhuist van haar server in Nederland, naar onze nieuwe server in Canada. De verandering is niet alleen de locatie, maar vorm en toegankelijkheid worden sterk verbeterd. Eén plaats voor het downloaden, en aanvragen van materiaal van The Advent Gospel Promotions en anderen.

Kijk eens op: www.agp-internet.com/shop.

 

Testomgeving: agp X

agp X-change, Misschien heeft u oude (Christelijke boeken) die u kwijt wil of zoekt u naar iets wat waardevol is.. die ene cd, songtekst van dat ene prachtige lied. agp X (van exhange, ruilen) is de plek voor u. U kunt ruilen, bieden, etc, etc.

Kijk eens op www.agp-internet.com

 

Chatten

In Editie 140 melden wij dat wij ook een Chat functie gaan installeren, tot nu zijn wij niet tevreden over de technische mogelijkheden van het te gebruiken pakket… wij hopen vóór editie 142 meer te kunnen vertellen over agp chat.

 

Via agp react e-news wordt bekend gemaakt wanneer deze site “officieel online gaat

 

Trekking Donnie McClurkin

AGP FM trok op 22 mei : Mevr. E. Breure, zij wint deze nieuwe cd van Donnie McClurkin getiteld Psalms, Hymns & Spiritual songs.. niet gewonnen.. wees niet getreurd agp fm geeft regelmatig gratis gospel-cd’s weg... Jou praise- & worship station!

 

Hou agp react dus in de gaten en vertel zoveel mogelijk mensen over agp fm. Want agp fm biedt non-stop muziek onine en preken, seminars e.d. on-demand via onze site http://www.agp-internet.com/media 24 uur per dag/ zeven dagen per week!

 

AGP FM playlist

 

Nieuwe muziek vanaf 17 mei exclusief bij agp fm radio,

 

Stijl: Worship & Instrumentaal worship

Diverse artiesten: The Holy Place

 

Stij: Hymns/ Lofliederen – Rythmn and Praise

Anointed, Now is the time

 

Stijl: Gospel, (urban) praise & worship

Diverse artiesten: This is Gospel vol II


 

 

agp networks website

 

 

 

 

agpforum website

 

 

 

 

 

 

 

agp news

Actuele nieuwsberichten, bezoek onze nieuwsportaal: http://news.agpgroup.net

 


Nieuwe RSS-Feed voor agp-internet.com

Voor gebruikers van onze RSS-feed, het adres is met het verhuizen van de server óók gewijzigd, let op: http://www.agp-internet.com/rss/index.xml

 

Politieke preek nekt predikant VS

WASHINGTON - Een baptistenpredikant in de Amerikaanse staat North Carolina is opgestapt, nadat zijn politiek getinte preken op hevige kritiek waren gestuit. Negen kerkleden van de baptistengemeente te Waynesville beschuldigden predikant Chan Chandler (33) ervan dat hij ze uit de gemeente heeft willen verdrijven, nadat zij vraagtekens hadden gezet bij een preek waarin hij zich had uitgesproken voor de republikein George Bush. Chandler zou vervolgens hebben geprobeerd deze critici te laten wegstemmen op een gemeentevergadering.

 

"Het is allemaal een misverstand'', aldus de predikant afgelopen zondag na de dienst waar de negen gemeenteleden, gesteund door tientallen aanhangers, op demonstratieve wijze van hun aanwezigheid blijk gaven. Volgens de dominee - in een schriftelijke verklaring - is "niemand weggestemd als lid van de kerk vanwege zijn steun of gebrek aan steun voor een politieke partij of kandidaat''. De boze leden eisten echter zijn vertrek. Chandler maakte na een spoedvergadering van de gemeenschap dinsdagavond bekend op te stappen "om zichzelf en zijn familie meer leed te besparen''.

 

Volgens de negen kerkleden is Chandler te ver gegaan door de Democraten in een kwaad daglicht te stellen. De kiem van de controverse werd vorig jaar gelegd tijdens de verkiezingscampagne. Chandler zei toen in een preek dat wie erover dacht op de democratische kandidaat John Kerry te stemmen, de kerk moest verlaten. Sommigen deden dat vervolgens, anderen bleven.

 

De predikant zette zijn politiek getinte preken voort en riep tenslotte een gemeentevergadering bijeen om te stemmen over zijn critici. "Deze zaak gaat over politiek en over het recht om te stemmen op wie we willen'', aldus een van de negen kerkleden van de vierhonderd zielen tellende gemeente.

Bron: Nederlands Dagblad

 

"Anglicanen eens met Marialeer"

HILVERSUM - De rooms-katholieke leer over de onbevlekte ontvangenis en de tenhemelopname van Maria is in overeenstemming met de anglicaanse interpretaties van de Bijbel. Dat heeft een commissie van rooms-katholieke en anglicaanse leiders dinsdag bekendgemaakt, zo meldt de website van de Anglicaanse Kerk.

 

De brochure "Maria: Genade en Hoop in Christus", die dinsdag is verschenen, zal door het Vaticaan en de Anglicaanse Communie worden bestudeerd. Als ze de nieuwe overeenkomst accepteren, komt er een einde aan één van de grootste leerverschillen tussen beide kerken.

De Anglicaanse Communie heeft zich altijd verzet tegen de rooms-katholieke Marialeer, omdat deze niet is terug te vinden in de Bijbel. De onbevlekte ontvangenis verwijst naar een in 1854 afgekondigd dogma, dat stelt dat Maria vrij van erfzonde is. De tenhemelopname verwijst naar de sinds 1950 voorgeschreven geloofsovertuiging dat Maria aan het einde van haar leven met lichaam en ziel is opgenomen in de hemel.

Peter Carnley, Anglicaans aartsbisschop van het Australische Perth en medevoorzitter van de onderzoekscommissie, stelt dat de katholieke dogma's over Maria harmoniëren met de bijbelse leer over hoop en genade. "De oude klacht dat deze dogma's niet in de Bijbel staan, zal onder anglicanen verdwijnen", aldus Carnley tijdens een gezamenlijke persconferentie met de katholieke aartsbisschop van Seattle, Alexander Brunett.

Anglicanen hebben een lange traditie van Mariaverering. Volgens Bob Chapman, verslaggever voor het episcopaalse tijdschrift Living Church, verschilt de mate van devotie echter sterk. "Ik kan alleen hier in Seattle al een aantal parochies noemen die een sterkere Mariadevotie hebben dan sommige rooms-katholieke parochies. Maar voor andere anglicanen is de verering van Maria een vorm van vloeken in de kerk."

Bron: Reformatorisch Dagblad

 

 

agp nieuws website

 

 

 

 

agp specials website

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

agp events

Meer activiteiten bezoek agp events website http://events.agpgroup.net

 

Gezinsseminar in Rotterdam Noord

[Development of Brotherhood] – Eind mei wordt een seminar gehouden voor het Christelijk gezin, door een predikant van de Zevende-dags Adventisten uit de regio New York. Vanaf woensdagavond 25 mei tot en met Sabbat (zaterdag) 28 mei, in de adventkerk van Rotterdam Noord. Bezoek de speciale website www.brotherhood.nl.nu voor meer informatie

 

OrgelconcertGem. Schiedam

Op 28 Mei 's-middags om 14.00u - 15.15u wordt een orgelconcert gegeven in de Adventkerk van Schiedam. Deze zal worden door verzorgd Organist Cor van der Wijngaard. Hij speelt werken van diverse componisten o.a. Bach, Andriessen,Guilmond en Karg-Elert. Voor elk stuk zal hij een uiteenzetting geven over de bedoeling en details.

 

Cor van der Wijngaard is vanaf zijn twaalfde jaar begonnen met zijn loopbaan als organist in de kerk. Hij volgde studies bij Cor Kei en Ben Fey. Hij heeftin 1988 ook met succes het conservatorium afgesloten. Is nu als koordirigent werkzaam en geeft div. workshops. Hij is een gepassioneerde organist, die vele verwachtingen kan waarmaken. Tussen de kerkdienst in de ochtend en het concert wordt wat te drinken aangeboden. We zien u graag komen...

 

Ook actief? Laat het ons weten – events@agpgroup.net


 

 

agp events website

 

 

 

 

 

 

 

inspirational

Ikvertrouw in U (trust in You)

Steve Crawford – Da’dra Crawford Greathouse – Jeremy Bose

 

Ik kan Uw stem horen die mij roept

Naar een betere plaats

Nu moet ik met eigen ogen zien, wat voor mij ligt

Op sommige momenten Heer, voel ik mij zelfs onzeker

Maar ik hoef niet depressief te zijn, want met elke stap

Staat U, oh Heer, naast mij

Ik zal in U vertrouwen met heel mijn hart

Mag Uw gesproken woord nimmer van mij vlieden!

 

Vertouwen in U, Jezus

Vertrouw in U, oh Heer

Ik vertrouw erop dat u mij leidt

Ik bouw op U, mijn rots

Ik blijf U vertrouwen

Ik blijf op Uw bouwen, Jezus

Ik zal het geloof vasthouden, op elke manier mogelijk

Want elke dag stel ik mijn vertrouwen opnieuw in U, oh Heer

 

Elke dag leer…

Om af te stappen van mijn eigen weg

En vast te houden aan Uw hand, oh Heer

Elke dag wacht ik op

Welk plan U nu voor mij zal openbaren

Misschien zie ik niet alles op dit moment

Maar U openbaart datgene wat ik nu behoor te zien

 

U offerde, Uw leven.., voor mij

U demonstreerde Uw liefde voor mij

Ik had nooit gedacht dat ik mij zo veilig zou voelen in Uw armen

Dat laat geen ruimte over voor enig twijfel

Het is duidelijk, het is voelbaar, het is pure liefde

Het is voor mij duidelijk.. ik bouw op Uw liefde

Wat U bent liefde

Het is voor mij duidelijk.

 

Strongholds

Nyle/ Carmicheal

 

You are a strong tower

A helper in time of need

Are thee…

So oh Lord

Completely we lean

On Your promises

 

Stronghold will all…

Come tumbling down

If we stand on Your word

By faith the victory is ours

In You we have all power

Through Your spirit we have learned

 

To love You

To trust You

To Believe in You

 

 

 

My.agp website

Alive – Site!

 

 

 

 

Hope4holland.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright (c) 1997 -2005 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agpgroup.net, E-Mail: info@agpgroup.net, Dial-AGP: 06-15608808 Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.

Listen to agp fm live - http://www.live365.com/stations/agpfm?play

 

agp corporate website

www.rileyjack.com