0138

"How do you react to Jesus' love?"

agp react enews

Magazine van agp ][ the advent gospel promotions

“Tis so sweet to trust in Jesus”

In deze editie

Life: Overdenking.., Voordat het te laat is

Nieuws: De Paus, Onderdak voor Asielzoekers door kerken &

Inspriationeel: Waarom vertrouw je toch niet in God?

Jaargang 5

Editie 138

agp life

Agp fm radio Bereikt nieuw mijlpaal

Rotterdam – agp’s online gospelradio station beleefde haar nieuwe hoogtepunt, Meer dan 1000 luister uren, na onze officiële start. Steeds meer en meer mensen ontdekken onze gospelzender, non-stop praise & worshipmuziek. Met wellicht in de toekomst een lifestyle zender (zie agp react nr. 137)

Nieuwe muziek bij agp fm

Stijl: Lofliederen

Hymns 4 worship – Just as I am (uit de serie van songs 4 worship)

Stijl: Urban praise

Kurt Carr – One Church Project

Stijl: Nederlands

Eli (Belgisch artiest)

Stijll: Urban Gospel

Fred Hammond & Brian McKnight

Meer weten over agp fm : media.agpgroup.net

Nieuwe Overdenking: Voordat het te laat is.

INTERNET - My.agp publiceerde onlangs een nieuwe overdenking van Emeritus ZDA predikant, Richard OF’flll, met als titel “Voordat het te laat is” uit zijn serie van preken rondom het thema “Een storm komt eraan.” OF’fill benadrukt in deze preek hoe belangrijk het is om voorbereiding voor de eindtijd en wat komen gaat NU te doen, in plaats van af te wachten voordat het te laat is.

De overdenkingen van OF’fill zijn confronterend en zetten menigeen aan het denken. Een quote; “Nu is de juiste tijd, nu is het de dag van verlossing. Deze overdenking was niet een van “hun tegen ons,” maar een oproep aan een ieder van ons. Waar je je ook mag bevinden, wees klaar voordat het te laat is.”

Lezen: www.agp-internet.com/react/2005/sermonnl/0118.htm

Werkzaamheden agp Internet

INTERNET – agp heeft momenteel een website met meer dan 300 MB aan data, dat vergt de nodig onderhoud. Tevens is agp bezig met het aanmelden bij meer dan 10.000 verschillende zoekmachines wereldwijd, Dit genereert extra data verkeer. Om deze reden was onze site enkele ochtenden onbereikbaar. Wij streven er na om werkzaamheden voornamelijk ’s nachts te laten plaatsvinden. Onze excuses mocht u onze site niet kunnen bereiken.

Ondanks de werkzaamheden, blijft agp dagelijks nieuwe berichten en studies online publiceren, momenteel wordt er hard gewerkt aan een uitvoerig schrijven over Ellen White en het bijbelboek Exodus en nieuwe onderdelen voor onze gebedssite Hope 4 Holland.


agp networks website

agpforum website

agp news

agp news special Paus

ROME - Op zaterdag 2 april, om 21.37 stierf Paus Johannes Paulus II op 84 jarige leeftijd. De meest opmerkelijke en meest bereisde Paus ooit, heeft duidelijk zijn imprimatur laten gelden op de Rooms Katholieke Kerk.

Niet alleen de Katholieke Kerk, maar ook op het gebied van Oecumene, samenwerking met andere religieuze groeperingen heeft Paus Johannes zijn stempel gedrukt. Voor sabbatvierders geldt ongetwijfeld zijn schrijven getiteld “Dies Domini”, over zondagsviering en – heiliging en de opschudding die dat met zich meebracht.

AGP News heeft een speciale site gelanceerd die de komende dagen nieuwsberichten rondom het kiezen van de nieuwe Paus belicht. Ook heeft agp diverse artikelen verzameld over ‘de laatste Paus” (volgens sommige theorieën is de volgende Paus de laatste), heeft diverse publicaties over deze Paus, die agp internet verzameld heeft, opnieuw gepubliceerd. Tevens verslaat agp news de gebeurtenissen van de komende dagen… Meer weten

www.agp-internet.com/special/2005/necrologie_pjp2/index.htm

Bron: agp news

Vertel ons wat u beweegt

ROTTERDAM – Maakt u leuke, interessante gebeurtenissen mee in uw kerk, huisgroep of gebedskring, mail de redactie via news@agpgroup.net Maar ook als een nieuws tip heeft… een interview wil houden… laat het ons weten.

'Asielzoeker geen onderdak bieden'

DEN HAAG - Gemeentes en kerken mogen asielzoekers die langdurig procederen geen opvang meer verlenen. Het is volgens minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) 'een verkeerd signaal' om mensen die gebruik maken van hun recht op een tweede of derde procedure onderdak te bieden, ook al mogen ze gewoon in Nederland zijn.

"Het is de bedoeling dat ze vertrekken'', zei Verdonk tijdens een Kamerdebat. De minister vindt dat liefdadigheidsorganisaties, kerken en gemeentes het landelijke beleid doorkruisen. In de wet staat dat asielzoekers die een tweede procedure beginnen, geen recht meer hebben op opvang van de landelijke overheid. Door particuliere en gemeentelijke initiatieven belanden de asielzoekers niet op straat.

De oppositie pleitte gisteren opnieuw voor een generaal pardon voor de 26.000 asielzoekers die al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven. "Anders zakken we steeds dieper weg in het juridische moeras'', aldus Tineke Huizinga van de ChristenUnie. CDA en VVD blijven tegen een pardon.

Bron: Nederlands Dagblad

Doodstraf geannuleerd om bijbellezende jury
Het Hooggerechtshof van de staat Colorado heeft de terdoodveroordeling van een man wegens moord en verkrachting geannuleerd omdat de juryleden de Bijbel geconsulteerd hadden alvorens hun verdict uit te spreken.

De hoogste juridische instantie van Colorado namhaar beslissing met drie tegen twee stemmen. Het Hooggerechtshof voert aan dat de deliberaties van de jury moeten gebeuren zonder invloed van buitenaf.

De beslissing van het Hooggerechtshof valt op het moment dat er in Amerika zwaar gedebatteerd wordt over de plaats van de godsdienst in de samenleving. Sterke religieuze groeperingen voeren campagne om het recht op abortus in vraag te stellen of om elk debat over het recht op waardig sterven te verhinderen.

De juryleden hebben toegegeven dat ze de bijbel consulteerden alvorens zich over de zaak uit te spreken. Eén van de juryleden zei dat hij zich liet inspireren door de passage ''oog om oog, tand om tand''.

Twee rechters van het Hooggerechtshof, die tegen de annulatie van de doodstraf stemden,schreven na het vonnisdat de juryleden enkel de bijbel lazen om er wijsheid in te vinden en het boek niet zagen als een alternatief voor de strafwet.

Bron: Associated Press


agp nieuws website

agp specials website

agp events

Agenda

Organiseert u activiteiten.. mail ons: events@agpgroup.net


agp events website

inspirational

Waarom vertrouw je toch niet in God?

Wanneer het leven zo gemeen lijkt

En zo oneerlijk

Met elke nieuwe dag lijkt het wel

Of er nog een groter probleem wacht

Voor elke stap die ik voorwaarts doe

Lijkt het wel of ik twee stappen terug ga

Soms twijfel ik of ik het wel ga redden.

Op dit moment weet ik niet of mijn zenuwen het houden

Terwijl ik erover nadenk om het op te geven

Komt de juiste oplossing in mijn gedachten

Waarom God niet, weer gaan vertrouwen

Ik weet dat Hij mij kan helpen

Als ik weer ga bidden

Als ik weer ga geloven

Dan zal mijn God…

Het goede weer doen bewerkstelligen

Ik weet dat Hij mij door alles heen zal leiden

Als ik weer in Hem ga vertrouwen

Als er weer een berg is

Die in jouw weg staat…

Als er een geliefde is

Waar je nu zorgen over maakt…

Als er een zegen is waarna je verlangd

Maar die zo ongrijpbaar lijkt…

In plaats van het opgeven van de strijd

Houvast aan het geloof met geheel je ziel en wezen

De God die je door de problemen heen hielp

Is nog steeds dezelfde

En Hij zal je helpen

Het is zo zalig om te vertrouwen in Jezus

En om gewoon Hem te vertrouwen op Zijn Woord

Dat wil ik

Dat zal ik

Vertrouwen op God.., opnieuw

My.agp website

Hope4holland.com

Copyright (c) 1997 -2005 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agpgroup.net, E-Mail: info@agpgroup.net, Dial-AGP: 06-15608808 Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.

Listen to agp fm live - http://www.live365.com/stations/agpfm?play

agp corporate website

www.rileyjack.com