0137

"How do you react to Jesus' love?"

agp react enews

Magazine van agp ][ the advent gospel promotions

“Jesus We enthrone You, we proclaim You our King”

In deze editie

Life: Prophecy code by agp

News: M.U.S.I.C. maakt music bij eerste concert in Hilversum

Events: Seminar in België over de schepping

Inspirationeel: Vertel mij de waarheid

Jaargang 5

Editie 137

agp life

Prophecy Code bij agp

Terwijl er nog een kleine week te gaan is met de Prophecy code seminar van Doug Batchelor (www.prophecycode.org) . Kun je nu al bij agp van alle lezingen tot nu een korte samenvatting lezen in de Nederlandse taal. Onderwerpen zoals ‘het merkten van het beest’ en ‘verenigde staten in profetie’ worden niet geschuwd.

Doop

Vrijdagavond (bij aanvang van de Sabbat in de VS) werden twee mensen gedoopt naar aanleiding van locale evangelisatie campagne in de plaats waar de tv-actie van wordt uitgezonden (Silver Spring,MD). Een dame wilde al na enkele bijbelstudies gedoopt worden. Voor deze actie wordt voornamelijk gebruik gemaakt van studenten van de evangelisatie -bijbelschool van Amazing Facts.

Video-banden

Interesse in ondertitelde video-banden van o.a. Doug Batchelor laat ons weten. info@agpgroup.net Zodra deze banden vertaald zijn, krijgt u van ons informatie toegestuurd.

Mark Finley

Terwijl Ds. Batchelor in Amerika actief is vindt gelijktijdig in Rusland ook een actie plaats met Mark Finley. Deze lezingen worden uitgezonden in het Russisch en het Engels. Heeft u kennissen die Russisch spreken…? Ze kunnen de uitzendingen volgen via de hope channel - http://www.hopetv-e.org/

Agp fm – lifestyle

Steeds meer mensen luisteren naar ons muziekkanaal agp FM. Er zijn nu plannen op om naast ons muziekstation ook een kanaal op te starten met preken en bijbelstudies. Momenteel worden er studies gedaan, gedacht wordt aan een combinatie met programma’s van o.a. 3ABN radio e.a. De eerste resultaten verwachten wij in het najaar van 2005 te kunnen publiceren.

Oproep

De vrijwilligers die zich naar aanleiding van agp react enews editie 136, hebben aangemeld wordt deze week contact mee opgenomen. Ook meewerken bij agp (helpwanted@agpgroup.net).

Mail adressen van agp

Nieuwstips – news@agpgroup.net

Agendaverzoeken – news@agpgroup.net

Gebedsverzoeken – mail@hope4holland.com

Gedichten/ artikelen – react@agpgroup.net

Vrijwilligers- en bestuurszaken – helpwanted@agpgroup.net

Algemene e-mailbox – info@agpgroup.net


agp networks website

agpforum website

agp news

Eerste concert M.U.S.I.C. in Hilversum

[agp news – O. Kik verslaggever] – Het uit ruim 60 leden bestaand koor en band van Mass United Singers In Christ (M.U.S.I.C.) bracht in Hilversum haar eerste concert in een reeks van 3, getiteld Journey of the Soul

Een verslag:

De avond begon rustig met het binnen lopen van het publiek, die in blijde verwachting was wat er komen zou. Als bijzondere opening van de avond begon de band rustig te spelen voor een minuut of twee. Waarna het koor trapsgewijs op kwam. Met als laatste de 2 dirigenten van M.U.S.I.C. Clyde Valois-Smit en Clifton Grep. Na het nummer “Hush” kwam - jeugdpredikant van de Zevende-dags Adventisten Jeroen Tuinstra op om het thema van het concert uit te leggen. A journey to the soul.

Er werden verschillende nummers gezongen door het koor, in diverse stijlen en diverse optredens van diverse gastgroepen en individuen. Gedurende avond heeft het koor samenwerkende met de band een spetterend optreden gegeven. Zeer succesvolle avond!!!

Volgende concerten: 23 april in Den Bosch

21 mei in Rotterdam

Zie ook www.journeyofthesoul.info

"Mexico vervolgt evangelische gemeenten"

MEXICO-STAD - Lokale overheden in de Zuid-Mexicaanse deelstaat Chiapas maken evangelische gemeenten het leven zwaar. Veel gemeenschappen proberen protestantse christenen uit het dorp te verdrijven.

Dat blijkt uit berichten van hulporganisatie Open Doors, zo meldt het protestantse persbureau Idea.

De stadsraad van El Retiro verbood de snel groeiende evangelische Hemelpoortgemeente een nieuw onderkomen te bouwen. Volgens voorganger Jorge Santis Gomez werd de gemeente eveneens gedwongen niet meer openlijk de christelijke boodschap te verkondigen.

In Los Pozos dreigden de autoriteiten een gebouw van de plaatselijke evangelische gemeente af te breken. Het onderkomen werd twee jaar geleden al eens verwoest door rooms-katholieke dorpsgenoten.

Bijna 90 procent van de 101 miljoen Mexicanen is rooms-katholiek, ruim 6 procent protestant en 3,6 procent hangt geen godsdienst aan.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Stoorzender in Mexicaanse kerk tegen gsm-overlast

MONTERRY - Het afgaan van een mobieltje tijdens een kerkdienst stoort veel kerkgangers. Om deze overlast tegen te gaan, heeft een aantal Mexicaanse kerken een radicale maatregel genomen.

Vier gemeenten in de Noord-Mexicaanse stad Monterrey hebben hun kerkgebouwen voorzien van een stoorzender. Deze zorgt ervoor dat de gemeenteleden in de kerk geen bereik hebben.

"Wij zijn vermoedelijk de eerste gemeente in Mexico die deze technologie gebruikt", aldus Bulmaro Carranza, koster in een van de kerken. "We krijgen veel reacties van mensen uit het hele land, die willen weten hoe het systeem precies werkt."

Een andere gemeente in Mexico pakt het probleem volgens het Duitse christelijke persbureau Idea op een andere manier aan. Aan het begin van de dienst wordt op de wand het telefoonnummer van de plaatselijke pizzaservice geprojecteerd. Daaronder de volgende zin: "Mocht uw telefoon tijdens de dienst afgaan, dan moet u elke bezoeker van de kerkdienst trakteren op een pizza."

Bron: Reformatorisch Dagblad

Meer actuele nieuwsberichten: http://news.agpgroup.net


agp nieuws website

agp specials website

agp events

België, Kortrijk Seminar Schepping

Op 7,14, 21 en 28 april wordt er een 4-delige uitéénzetting gegeven over evolutie en schepping. In het oude BRT-gebouw te Kortrijk, toegangskosten slechts 10 euro. Wetenschap, bijbel en het begin en het einde. Voor een uiteenzetting van het programma, klik hier voor het PDF-bestand.

Meer actuele concert- en activiteiten informatie: http://events.agpgroup.net


agp events website

agp links website

inspirational

Tell me the truth

Geschreven door John P. Kee en Alphonze Kee

Ik heb iemand nodig die mij de waarheid vertelt...

Ik heb iemand nodig die het gewoon zegt...

Ik kan echt geen leugen meer aan...

Vertel mij de waarheid, want op Uw woord wil ik bouwen

Laat mij eens getuigen:

"Ik heb zoveel pijn geleden, ik heb tijd nodig om het allemaal uit te leggen...

al die gemene leugens gaven mij zoveel pijn

in te midden al die schaamte had ik geen flauw benul

Dat mijn doel mij tot Uw waarheid zou leiden!

Ik had een vriend nodig wiens woorden ik kan vertrouwen

en bij mij staat temidden van stormen en gevaar"

Ik heb iemand nodig die mij de waarheid vertelt...

Ik heb iemand nodig die het gewoon zegt...

Ik kan echt geen leugen meer aan...

Vertel mij de waarheid, want op Uw woord wil ik bouwen

Laat mij eens getuigen:

"Al die beloften die ik maak gaan toch altijd stuk...

dus ik dacht dit leven heeft uiteindelijk toch geen zin

Maar ik in Uw waarheid leef, leef ik in vreugde

en niets houdt mij meer tegen.

Ik heb een vriend wiens woorden ik kan vertrouwen

en die echt bij mij staat temidden van stormen en gevaar"

Ik heb iemand nodig die mij de waarheid vertelt...

Ik heb iemand nodig die het gewoon zegt...

Ik kan echt geen leugen meer aan...

Vertel mij de waarheid, want op Uw woord wil ik bouwen

Het spijt mij... ik heb niet naar U geluisterd

Weet U, ik vind kracht in U,

wanneer U mij vertelt dat ik niemand anders dan U nodig had

Want U loog niet tegen mij.

My.agp website

Hope4holland.com

Copyright (c) 1997 -2005 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agpgroup.net, E-Mail: info@agpgroup.net, Dial-AGP: 06-15608808 Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.

Listen to agp fm live - http://www.live365.com/stations/agpfm?play

agp corporate website

www.rileyjack.com