0121

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][This old heart it won't beat apart, where are You. Hope You're not to far. Come again my love once again, sweet God, come rescue my heart, once again
In agp enews: editie121- Jaargang 5
][ nieuw op agp internet
][ van de vereniging
][ evangelism - Onderweg naar morgen
][ service - Doe mee met M.U.S.I.C.
][ news
][ events
][ AGP FM CD van de week: Michelle Williams
][ Inspirationeel
][ colofon
Mededeling: AGP stuurt geen bijlagen naar u toe, tenzij uitdrukkelijk aangekondigd, onder elke (officiële)e-mail van agp hoort een disclaimer/ colofon te staan.

agp vereniging ][ nieuw op agp internet
agp networks
- Overdenking dr. W. Veith, A'dam Zuid-Oost (Exclusieve rechten (toestemming)verkregen van Amazing Discoveries)
- Overdenking T.W.J. Koerse
- Binnenkort: D. Kerssen
agp internet Nederlands
- Alles over Mel Gibson' Passion of Christ
agp internet engels
- Diverse Inspritationele artikelen online

agp vereniging ][
AGP Website kan stroom bezoekers net aan.
Rotterdam - Op zondag 21 maart, rond de klok van negen uur 's avonds (nederlandse tijd), gingde website van agp voor meer dan 10 uur uit de lucht. Ditwas mede het gevolg van het grote aantal mensen die de overdenking van Walter Veith via www.agp-internet.com wilde bekijken. Onze servers kunnen veel dataverkeer verwerken, maar afgelopen weekend ging het dus echt mis. Onze excuses hiervoor. AGP onderzoekt samen met haar hostingbedrijf of de toestroom van bezoekers van de agp internetsitein nog betere banen geleid kan worden. AGP heeft de uitzending van Dr. Veith verplaatst naar een andere server. AGP heeft bijna 8.000 zogenaamde pageviews gekregen in een maand tijd!
The Way - van agp tv
AGP is nog steeds bezig met de ontwikkeling van "The Way" een serie tv-uitzendingen. Momenteel hebben een aantal mensen zich al opgeven en wordt op korte termijn diverse items voorbereid. Wil je meewerken, agp zoekt nog: muzikale artiesten, scriptschrijvers, cameramensen, regie, post-productie, presenatoren etc. Interesse, kom meewerkenbij de meest diverse evangelisatie- en omroeporganisatie in Nederland - Helpwanted@agpgroup.net
Postadres agp
Heeft u vragen of wilt u meer weten over de agp vereniging. Dan kunt u contact met ons opnemen via e-mail (info@agpgroup.net) of stuur het op naar: AGP - The Advent Gospel Promotions Vereniging, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam

agp evangelism ][ Onderweg naar morgen
Rotterdam - [agp news] - Deze week start in de adventkerk van Rotterdam Noord (Minstreelstraat 9), een vijf weken durende evangelisatie-actie met als thema "Onderweg Naar Morgen", over een relatie en vriendschapopbouwen, vasthouden en onderhoudenmet Jezus Christus. Op doordeweekse avonden (woens- en donderdag) en op Sabbatochtend (zaterdag) wordt er stil gestaan bij een de facetten van een hechte vriendschap met Jezus. Voor meer informatie kun je kijken op http://www.onderweg-naar-morgen.tk
Er is ook zang van de diverse solisten en gospelgroepen die Rotterdam rijk is. Twee sabbaten zullen deze actie een bijzonder karakter geven, zo maakt een jongerendag/doopdienst op 27 maart onderdeel uit van deze actie, alsmede een bijzondere afsluitingsdienst op 24 april. Voor de data en tijden zie ook de agenda.
>>> Ook actief het evangelie aan het verspreiden - laat het ons weten - react@agpgroup.net- agp steunt belangeloos alle activiteiten

agp eservice ][ 4 superconcerten in 2005 met Mass Choir M.U.S.I.C.
AMSTERDAM - [bron: uid-ministries] - Een nieuw project in gospelland, genaamd M.U.S.I.C. Het mass-choir project heeft een naam gekregen: M.U.S.I.C., en dat staat voor Mass United Singers in Christ, met als hoofddoel: Unite in, and sing for Christ. De volgende informatie komt van hun site,
"Het idee voor dit project is geboren omdat gebleken is dat er ontzettend veel zangtalent is in de Adventgemeente. Van jong tot oud. Zonde toch als er niet veel mee wordt gedaan? Vandaar het idee om dit blackgospel-project op te zetten, waarbij wij onze prachtige ontvangen zangtalenten kunnen inzetten, allemaal ter ere van onze Vriend daarboven! Het doel van dit project is daarom tweeledig, te weten:
  • Door middel van heerlijke zang en schitterende muziek mensen op een levendige wijze vertellen over de liefde van Christus. Ook laten wij dan zien dat geloven helemaal niet saai of vervelend is, maar dat wij een enorme vreugde beleven in het dienen en aanbidden van God.
  • Bestaand talent te bundelen en uit te dragen; binnen de Adventgemeente is gebleken dat er ontzettend veel zang en muzikaal talent rondloopt. Via project M.U.S.I.C. wil UiD ministries dit talent bundelen en m.n. aan de buitenwereld laten horen.
Het mass-choir zal bestaan uit ongeveer 100 personen. En de indeling is zoals het standaard is binnen de blackgospelmuziek, namelijk sopranen, alten, & tenoren, welke samen prachtige zangaccoorden zullen vormen zoals we die gewend zijn in blackgospel. De muzikale leiding van M.U.S.I.C. ligt in handen van Clyde Valois-Smith en Clifton Grep, bij de meesten van jullie zeker geen onbekenden! Alleen al het idee dat deze twee heren zullen dirigeren geeft al een feestelijk gevoel dat gepaard gaat met de nodige uitdagingen. En als jij Clyde en/of Clifton persoonlijk kent, dan weet je wat je mag verwachten!"
Oefenen gaat middels internet en maandelijkse oefenbijeenkomsten, er wordt ook goefend met een speciale "Groove Band". Wil je meer weten ga naar de website van Unity in Diversity Ministries (www.uid-ministries.net) of de speciale website voor M.U.S.I.C. via (http://music.uid-ministries.net)
>UID Ministries is geen onderdeel van the advent gospel promotions

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Thema: The Passion of the Christ
Mel Gibsons film over de laatste 12 uur van het leven van Jezus is een van de meest besproken onderwerpen binnen de Christelijke Wereld. Voorstanders zien met name de potentiele mogelijkheden om deze film in te zetten als evangelisatie middel. Tegenstanders reageren vooral op de brutaliteit van de film en het feit dat deze film op een aantal punten sterk afwijkt van de bijbel. AGP heeft op haar website ook artikelen en links van o.a. S. Bacchocci, A. Knevel en vele anderen. http://www.agp-internet.com/special/passion
> Interesse voor Passion ook in Nederland groot
DOORN -[RefomatorischDagblad]- Christelijke organisaties gaan massaal evangeliseren met de film "The Passion of the Christ" (Het lijden van de Christus). Her en der in het land worden bioscoopzalen afgehuurd, websites en boekjes gemaakt en gespreksgroepen voorbereid voor mensen die de film zullen hebben gezien. Dit meldde O. Ramaker van evangelisatiestichting Agapè vrijdag.

Agapè coördineert de evangelisatie-initiatieven op nationaal niveau. Ongeveer twintig kerkelijke en interkerkelijke organisaties hebben zich bij het platform aangesloten. Ramaker verwacht veel van de film, die 1 april in de Nederlandse bioscopen in première gaat. "Kijk maar naar Amerika. Daar zijn duizenden gespreksgroepen ontstaan, terwijl The Passion nog geen maand te zien is."
Het belangrijkste instrument wordt de website thelife.nl, met informatie over de film, over de Jezus van de Bijbel en handvatten om de film juist te interpreteren. Ook geeft Agapè een extra editie uit van het kwartaalmagazine Groei, dat volledig in het teken staat van Jezus. "De belangstelling voor Jezus groeit enorm", zegt Ramaker. "Ook de vraag naar onze jarenoude film over Jezus is enorm toegenomen." Onder meer Willow Creek Nederland en de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt geven boekwerkjes uit naar aanleiding van de film.
In diverse Nederlandse gemeenten huren christelijke organisaties en instellingen bioscoopzalen af in de hoop dat christenen niet-gelovigen meenemen naar de film. In Harderwijk wordt de filmzaal van het Dolfinarium (600 plaatsen) afgehuurd, omdat in de Gelderse plaats geen grotere filmzalen zijn. Volgens Paul Geeve, die de acties in Zwolle coördineert, willen de christenen niet massaal 'zieltjes winnen'. "Het gaat erom dat we aangeven: Dit is Jezus Christus. Zijn sterven aan het kruis is het centrale punt van de Bijbel."
The Passion of the Christ gaat over de laatste uren van Jezus' lijden. De film van Mel Gibson laat tot in de bloedigste details het lijden zien.
> Duitse kerken en Joden keren zich tegen The Passion
BERLIJN -[RefomatorischDagblad]- De twee grootste kerken in Duitsland en de Centrale Raad van de Joden hebben donderdag gewaarschuwd tegen een mogelijke opleving van antisemitische vooroordelen door de film "The Passion of the Christ". De omstreden film van regisseur Mel Gibson over het lijden en sterven van Jezus is sindsdonderdag in de Duitse bioscopen te zien. De wijze waarop Gibson de rol van Joden weergeeft, "bergt het gevaar in zich dat antisemitische vooroordelen weer opleven", stellen de Joodse voorman Paul Spiegel, kardinaal Karl Lehmann, voorzitter van de Duitse bisschoppenconferentie, en bisschop Wolfgang Huber, voorzitter van de Evangelische Kerk in Duitsland, in een gezamenlijke verklaring.
De behoudende rooms-katholiek Gibson tekent volgens de religieuze leiders een "negatieve karikatuur" van de Joodse Hoge Raad, die Jezus ter dood veroordeelde, en van "brede lagen van het Joodse volk." Dat is extra gevaarlijk, nu het antisemitisme in Europa toeneemt, schrijven ze. Spiegel, Lehmann en Huber hekelen ook het geweld in de film.
Nieuws > kort > kort > kort

Prijzengeld golf naar kerk
ST. SIMONS ISLAND -[Associated Press]- De Amerikaanse golfer Davis Love III heeft 700.000 dollar aan prijzengeld geschonken aan een kerk. De presbyteriaanse kerk op St. Simons Island, in de zuidoostelijk gelegen Amerikaanse staat Georgia, wil het geld gebruiken voor een nieuwbouwproject.
Love III werd tweede op een golftoernooi in Californië, achter topgolfer Tiger Woods. Zijn succes werd overschaduwd door incident met een stalker, wat hem op kritiek in de media kwam te staan. "Het was een goeie week, maar door het incident was de lol er wel af'', liet Love weten. Vervolgens werd hij die week twee keer aan het denken gezet door een predikant. Eerst tijdens een trouwdienst en vervolgens op zondag in zijn eigen kerkelijke gemeente. Dat bracht hem ertoe het geld aan de kerk op St. Simons Island te schenken. "Het raakt me dat er belangrijkere dingen zijn dan goud''


agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten,etc via www.agp-internet.com/events

Maart

20- Benefietconcert Gorinchem, aanvang 19.30
24 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9 - Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
25 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
27 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
27 - Jongerendag Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9 - Doopdienst - aanvang 10.30
27 - Praise & Prayer - Adventkerk Gouda - 's middags (zie ook event.agpgroup.net)
31- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
April
1- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
3 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
7- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
8- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
10- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
10 - M.C.C.F - NPB Kerk, Ceasar Francklaan in Huizen - 15.00 uur. Thema: "The Ministry of Healing"/ "De Weg Tot Gezondheid".
14- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
15- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
17- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9 - Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
24- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
24 - Praise & Prayer - Adventkerk Gouda
Verwacht Jonathan Kuntaraf, Evangelisatie Actie Huizen/ Almere
Verwacht Studie-dagen M.U.S.I.C
Verwacht EO-Jongerendag

agp fm radio ][ Cd van de Week
Michelle Williams- do you know
Voor vele zal de naam Michelle Williams niet een onbekende zijn.. Michelle is een van de drie ledenvan de hit-damesgroep Destiny's Child.Toen de andere leden(Kelly Rowland & Beyonce Knowels) beslotenook te werken aan hun solo-carrière enkele jaren geleden. Is Michelle ook aan een eigen cd begonnen, In plaats van haar te richten op hetgrote R&B publiek, besloot ze een gospel cd te maken. Haar eerste cd "Heart to yours" (2002)was een groot succes. Dus een vervolg zat er zeker in. Met haar cd "Do You Know"gooit Michelle over een andere koers. Terwijl haar vorige gospel cd diverse gospel stijlen herbergde (traditioneel, black gospel & zelfs rock). Kiest ze op deze cd voor muziek wat meer "Urban Gospel" gerichtis. Veel prachtige ballads met diepgaande teksten worden afgewisseld met 4 up tempo nummers.
Ook Dawkins & Dawkins, Beyonce & Kelly ze te beluisteren op deze cd. De prachtige stem van Michelle vervolmaakt de cd, Als je fan bent van destiny's child, dan is deze cd zeker wennen, maar als je houd van prachtige gospelmuziek, met betekenisvolle teksten over een hecte relatie met Jezus, dan is dit de cd voor jou.
Michelle Williams
Do You Know
Sony Music
www.michelle-online.com
meewerken met agp online radio? helpwanted@agpgroup.net

][ inspirationeel:
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Use Me
<Vertaling> Geschreven door Fred Hammond, Luther "Mano' Hanes an Jada Chanese Jackson
Gebruik mij..!
Ik ben beschikbaar voor U om mij te gebruiken...
Ik wil leven voor U
Ik wil U dienen, Oh mijn Heer
Ik wil voor U werken
Help mij om te zeggen...Gebruik mij!
Ik weet dat U leeft
Dat U mijn God bent
En dat U in beweging blijft!
Ik wil voor U klaarstaan Heer.
Alstublieft, Heer, gebruik mij!
Het enige wat ik wil doen is door U gebruikt worden
U zegt het woord enU weet dat ik ga...
U zegt het maar enHeer... U weet dat ik zal gaan..

Wat ik wil doen is wat U wilt dat ik ga doen...
Het is niet mijn wil, maar de Uwe
Ik zal gaan waar U wilt dat ik ga
Gebruik MIJ... Gebruik MIJ...
Ik wil gewoon gaan waar U wilt dat ik ga...
Zeg gewoon het woord en Heer U weet het Ik ga...
More Like Him
<Vertaling> Geschreven door PAJAM
Wat ik wil weten is... weet JIJ de betekenis van een Christen
Oprecht.. met een geweten dat helder is, kijkt en luistert.
Wat ik wil weten is... weet jij de ware betekenis van een Christen
Geen onzin... uitgesproken gelovigen met een missie...
Want het is juist de manier hoe wij ons leven willen leiden als Jezus!
Wat ik wil weten is... weet jij wat het betekent om gered te zijn!
Om een geheiligd te leven, rechtvaardig dag in en uit...
Wat ik wil weten is... weet jij wat het betekent om werkelijk gered te zijn!
De hypocratie uitbannen en te bidden tot de Heer
Want het is juist de manier hoe wij ons leven willeninvullen zoals Jezus....

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. OOK VOOR ADRESWIJZIGINGEN mailen naar info@agpgroup.net
Copyright (c) 1997 -2004 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation. Chamber of Commerce nr. 348505