0119

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][God is working, He's still working... God is working even now, though we often don't know just how. He's still working even now!
In agp enews: editie119- Jaargang 5
][ nieuw op agp internet
][ van de vereniging
][ Probleem oplossen voor afspelen video website
][ evangelism - Veith, Mapungo en nog veel meer...
][ news
][ events
][ Inspirationeel - Blijf verbonden
][ colofon
Mededeling: AGP stuurt geen bijlagen naar u toe, tenzij uitdrukkelijk aangekondigd, onder elke (officiele)e-mail van agp hoort een disclaimer/ colofon te staan.

agp vereniging ][ nieuw op agp internet
agp networks
- Diverse overdenkingen online (zowel audio als video) van diverse predikanten, sprekers e.d.
agp internet Nederlands
- Special Church Growth Movement
- Diverse overdenkingen online
- Diverse nieuwsberichten online
- Powerpoint Seminar online over de aspecten rondom de wederkomst
- en nog veel meer
agp internet engels
- Uniek document - Bible Study Pictoral aid volledige studie online in PDF!

agp vereniging ][ Eerste strategische partner voor 2004
ROTTERDAM - Via http://www.agp-internet.com/links heb je nu direct toegang tot de portal "adventisten.boogolinks.nl" Dit is de meest complete en up-to-date website met honderden links naar Adventistische en Sabbatvierende instellingen over geheel de wereld. AGP ziet in deze portal een effectieve strategische partner.
Prayer Ministries ][ AGP's Prayer Partner Program
ROTTERDAM - AGP werkt hard aan een nieuw idee voor 2004 en verder. Het belang en de kracht van gebed mag nimmer worden onderschat. Daarom start AGP deze maand nog het "Prayer Partner Program". Via het e-mail adres van agp voor Gebed - prayer@agpgroup.net kunnen gebedsverzoeken worden ingediend en deze worden periodiek verspreid via ons zusterblad agp life. Tevens wordt er in dit blad meer verteld over evanglisatie acties die agpaan het opzetten is en waarvoor leiding van de Heilige Geest essentieel is. AGP hoopt op deze wijze een krachte gebedsleger te vormen die niet alleen bidt voor de activiteiten voor deze organisatie, haar medewerkers enhonderden mensen die onze site wekelijks bezoeken, maar zeker ook voor de diverse noden van onze e-mailers en hun directe familie, vrienden,kenissen en collega's.
>>> Meer info:prayer@agpgroup.net

agp networks ][ Probleem oplossen voor afspelen video website
ROTTERDAM - Op 1 februari werd de agp site door onbekenden aangevallen. Ook heeft onze hostingsorganisatie besloten om de bandwijdte voor de site te verkleinen, daardoor zijn onze audio bestanden niet direct beluisterbaar. Wilt u alsnog luisteren naar onze preken, studies e.d. doe dan het volgende.
Klik met uw rechtermuisknop op de link en kies voor bestand opslaan als, vervolgens slaat u het bestand op uw harde schijf en start u vanaf uw pc het bestand OF Klik met uw rechtermuisknop op de link en kies voor de optie snelkoppeling kopieren. vervolgens start u, uw media afspeelbestand (Windows media player), kiest u voor de optie URL openen en plakt u de URL met [CTRL+V] en vervolgens ENTER.
>>> Mocht u nog steeds problemen ondervinden mail onze redactie op helpwanted@agpgroup.net

agp evangelism ][ Seminars..
agp beveelt de volgende seminars en activiteiten ten zeerste bij u aan...
Walter Veith
EINDHOVEN - De Studentenvereniging AMICUS (die onderdeel uitmaakt van het AJV, het jeugdwerk van het Kerkgenootschap van Zevende-dags Adventisten in Nederland) heeft Walter Veith uitgenodigd om te spreken in Nederland. Professor Walter Veith is voedingsspecialist en professor in Dierenkunde. Hij doceert al meer dan 30 jaar op universitair en postdoctoraal niveau oa. Dierenkunde, Voedingswetenschappen en Moleculaire Biologie. Hij zal in het Engels spreken (vertaling aanwezig) van 1 maart tot 6 maart in Eindhoven, Amsterdam &Tilburg. AGP recommandeert deze spreker ten zeerste aan. De onderwerpen zullen gaan over de volgende onderwerpen; Schepping, Gezondheid en Profetie. Voor precieze data en locaties zie het kopje "Events"
Maponga - Stay Connected
ROTTERDAM - CROOSWIJK - De Adventkerk van Rotterdam Crooswijk heeft predikant Maponga uit Afrikauitgenodigd om te spreken over zaken die jongeren in het bijzonder aanspreken, thema's zijn onder andere, hoe ga je met problemen en uitdagingen om, ontdek Gods wil in jou leven, e.d. De bijeenkomsten zullen levendig van karakter zijn en een band is aanwezig. De lezingen zijn van 28 februari t/m 6 maart, zie voor precieze data en locatie "Events"
AGP Evangelism verwacht ook acties o.a. in Rotterdam-Noord,Huizen en Almere... Voor actuele info hou onze site in de gaten.

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Sabbatvierders bestormen het net
INTERNET - [agp news] - Dat het internet ontdekt is door sabbatvierders is te merken, waren er enkele jaren geleden, maar een paar websites, nu springen ze uit de grond. AGP ontving onlangs informatie over een nieuwe website - www.amicusgroup.nl(studentenvereniging) en http://adventisten.boogolinks.nl (portalsite)
> Peter Scheele: stoppen met 'evangelie te verkondigen'
UTRECHT - [Nederlands Dagblad] -Christenen moeten stoppen met 'het evangelie te verkondigen'. De term 'evangelie' is voor de moderne mens onbegrijpelijk en moet dus worden vermeden. 'Verkondigen' duidt op eenrichtingsverkeer, en dat is als communicatievorm eveneens achterhaald, zei evangelist Peter Scheele zaterdag in de Utrechtse Jeruzalemkerk. "Wij zijn opgevoed in de tijd van het Woord verkondigen: ik praat, jullie luisteren. Dat kan niet meer in onze huidige samenleving. Dat moet veranderen'', aldus Scheele op de jaarlijkse diaconale conferentie van de Nederlands Gereformeerde Kerken. "We moeten afdalen naar het persoonlijke niveau, en een-op-een met mensen in gesprek zien te raken. We moeten de boodschap van Jezus vertalen naar individuen, en hen die zelf laten ontdekken.''

De Eindhovense evangelist is onder meer bekend van verschillend tv-programma's bij de Evangelische Omroep. Hij wees de diakenen erop dat de tijd veranderd is. "Ik spreek wel van de 'religieuze supermarkt' waarin wij tegenwoordig leven. Mensen willen zich niet meer binden aan één geloof, maar shoppen bij allerlei religies hun eigen geloof bij elkaar.''

Christenen kunnen dat heel raar vinden, maar dat moeten zij volgens Scheele niet laten merken. "Er zijn mensen die iets uit het christendom, het boeddhisme en het taoïsme hun eigen geloof samenstellen. Wij vinden dat dat niet kan. Net zoals je iemand bij de supermarkt tegenkomt die met macaroni, pindakaas en leverworst een maaltijd wil samenstellen. Dat kan ook niet.'' Alles hangt er echter vanaf hoe een christen zo'n shoppende ongelovige benadert. "Je kunt hem erop wijzen dat hij fout zit en dat hij eigenlijk gehakt en macaronimix moet kopen, in plaats van leverworst en pindakaas. Daarmee roep je waarschijnlijk alleen maar wrevel, of zelfs agressie op. Je kunt er ook voor kiezen om een aanknopingspunt te vinden, en daarop verder te borduren. 'Hé, ik zie dat je macaroni hebt gekocht. Lekker zeg, dat heb ik vorige week ook op. Dat moet je eigenlijk eens proberen met macaronimix.' Het gevaar is aanwezig dat mensen zo'n advies in de wind slaan. Maar dat is beter dan dat je ze meteen van je vervreemdt door ze te vertellen wat zij wel en niet mogen.''

De lijn doortrekkend naar evangelisatie, kwam Scheele tot het devies: "Niet: 'ik vertel jou wat je moet doen', maar: 'ik ga jou helpen zelf Jezus te ontdekken'.'' Hij noemde dat zaterdag een nieuwe visie op geloofsoverdracht. Gerichte vragen stellen neemt daarin de plaats in van preken.

Bovendien: hoe verder mensen afstaan van het geloof, hoe belangrijker voor hen de boodschapper wordt, ten opzichte van zijn boodschap, meende Scheele. "Als jij een vervelend persoon bent om mee te praten, dan bereik je sowieso niemand. De boodschap is daarmee niet onbelangrijk geworden. Integendeel zelfs: hoe beter de mensen jou leren kennen, hoe meer de nadruk zal verschuiven van jouw persoon naar die van Jezus.''

> Aantal christenen in Afghanistan sterk gegroeid
KABUL - [Reformatorsch Dagblad]- Het aantal christenen in Afghanistan is sinds de val van het Taliban-regime sterk gegroeid. Veel teruggekeerde vluchtelingen zijn in het buitenland in aanraking gekomen met christenen.
Dat berichten Amerikaanse christelijke ontwikkelingshelpers. Precieze aantallen zijn moeilijk te geven, omdat de christenen elkaar vaak in het geheim ontmoeten. In het islamitische land kan de overgang naar het christendom tot uitsluiting door de familie of bedreiging met moord leiden.
Veel van de bijna 2 miljoen teruggekeerde vluchtelingen hebben in het buitenland kennisgenomen van het christelijk geloof. "De Afghanen zoeken iets nieuws. Zij weten dat zij niet verder met het oude leven kunnen", verklaart een ontwikkelingshelper (die anoniem wil blijven) de nieuwe openheid voor het christelijk geloof.
Voordat het Taliban-regime aantrad, waren onder de 22,7 miljoen Afghanen ongeveer 3000 christenen (0,02 procent) en 22,2 miljoen moslims (98 procent). Veel christenen zijn tijdens het Taliban-regime naar het buitenland gevlucht.
> Veel inwoners VS nemen Bijbel letterlijk
WASHINGTON [ABC News] - De scheppingsgeschiedenis Genesis is de letterlijke waarheid, zo zoals beschreven in het bijbelboek gelooft 61 procent van de Amerikanen. ABC News publiceerde deze week de uitkomsten van een onderzoek. Van de ondervraagden gelooft 66 procent ook dat de zondvloed en de doortocht door de Rode Zee werkelijk hebben plaatsgehad, en dat het niet zomaar om "symbolische, stichtelijke verhalen uit de Bijbel" gaat.
De uitkomsten van het onderzoek berusten op vraaggesprekken met 1011 volwassen Amerikanen. Deze werden tussen 6 en 10 februari gehouden. Charles Nalls, pastoor van de katholiek-anglicaanse kerk "Christ the King" in Washington, noemt de resultaten "verrassend en geruststellend." Volgens hem "toont het onderzoek aan dat Amerikanen meer in de Bijbel lezen dan we dachten. De meesten van hen zien de Bijbel als Gods onfeilbaar Woord."
In december vorig jaar toonde de uitkomst van een Gallup-onderzoek aan dat 61 procent van de Amerikanen gelooft dat godsdienst alle of bijna alle problemen van deze tijd zou kunnen oplossen. Een iets grotere groep, 64 procent, meent tegelijk dat de invloed van godsdienst in de VS hoe langer hoe meer tanende is. Eenzelfde onderzoek wees in november uit dat godsdienst een belangrijke rol speelt in het leven van zes op de tien Amerikanen. Bij Canadezen is dat maar 28 procent en bij Britten maar 17 procent.


agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten,etc via www.agp-internet.com/events
Februari
28 - Evangelisatie-actie Crooswijk - Stay Connected - Adventkerk Rotterdam Crooswijk - Pred. J. Mapongo - Kerkdienst / Middagprogramma (15.00)
28 - Praise & Prayer - Adventkerk Gouda - 's middags (zie ook event.agpgroup.net)
29 - Gospel Event De Doelen, Rotterdam (Gehele Dag)Met Sabbatvierende zanggroepen, Gentle Voices, Witness, Connected
Maart
1- Walter Veith,van 19:00 - 20:30u in Eindhoven (Technische Universiteit Eindhoven) Hoe oud is de aarde – De stenen liegen niet?!.
2- Walter Veith, van 19:00 - 20:30u in Eindhoven (Technische Universiteit Eindhoven) Oorsprong en variëteit van het menselijke ras.
2 - Evangelisatie-actie Crooswijk - Stay Connected - Adventkerk Rotterdam Crooswijk - Pred. J. Mapongo aanvang 19.00
3 - Walter Veith, van 19:00 - 21:00u. (De Drie Stromen) Renswoudestraat 75, 1106 BH Amsterdam Zuid-Oost Ouder worden - jonger voelen! Verstommende ontdekkingen.
3 - Evangelisatie-actie Crooswijk - Stay Connected - Adventkerk Rotterdam Crooswijk - Pred. J. Mapongo aanvang 19.00
4 - Walter Veith, van 19:00 - 20:30u in Tilburg (Universiteit van Tilburg) Oorsprong en variëteit van het menselijke ras.
4- Evangelisatie-actie Crooswijk - Stay Connected - Adventkerk Rotterdam Crooswijk - Pred. J. Mapongo aanvang 19.00
5 - Walter Veith, van 19:00 - 21:00u. (Het Lichtpunt) Geestakker 546, 5625 XL Eindhoven - WC Woensel Occultisme in UN.
6 - Walter Veith, van 09:30 - 17:00u in Amsterdam (De Drie Stromen) 1844 - de laatste conflict
6 - Evangelisatie-actie Crooswijk - Stay Connected - Adventkerk Rotterdam Crooswijk - Pred. J. Mapongo - Kerkdienst / Middagprogramma (15.00)
24 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9 - Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
25 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
27 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
27 - Jongerendag Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9 - Doopdienst - aanvang 10.30
27 - Praise & Prayer - Adventkerk Gouda - 's middags (zie ook event.agpgroup.net)
31- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
April
1- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
3 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
6 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
7 - Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
10- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
13- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
14- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 19.30
17- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9 - Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
24- Evangelisatie-actie Rotterdam Noord - Minstreelstraat 9- Onderweg naar morgen, aanvang 10.30
24 - Praise & Prayer - Adventkerk Gouda
Verwacht Jonathan Kuntaraf, Evangelisatie Actie Huizen/ Almere

][ inspirationeel: "Blijf verbonden"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Blijf verbondenmet de Boom des Levens
Blijf verbonden met de Enige weg
Blijf verbonden met een creatieve kracht
Blijf verbondenmet God
Blijf verbonden meteen God die Wijs is.
Blijf verbondenmet de Parel
Blijf verbonden aan het Licht van de wereld
Blijf verbondenmet God
Laat je hart niet verscheuren
Aanvaard Zijn liefde
Laat Zijn hand niet los
want Hij leidt je naar het beloofde land
Streef om het goede te doel in alles wat je doet
Streef om meer te delen dan ooit tevoren
Streef erna om de Heer meer te lofprijzen
Blijf verbonden met God
Hou vast aan al je dromen
Blijf staan op de beloften van God
Droog je tranen
Verdrijf je angsten
Blijf met God in je gedachten
Blijf hopen op hoop
Laat je bestemming helder blijven
Blijf verbonden met God.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. OOK VOOR ADRESWIJZIGINGEN mailen naar info@agpgroup.net
Copyright (c) 1997 -2004 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism AGP Health, AGP Kids, AGP Events,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us. AGP is registered as an independent Christian organisation.