0116

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ Jesus paid the ransom with His blood. Said He rescued me and He washed my sins away.
In agp enews: editie116 - Jaargang 5
][ nieuw op het web
][ Van de vereniging; oproepen, Gebedsweek 2003
][ news
][ events
][ agp fm: Recensies CeCe Winans & Virtue
][ Inspirationeel -Jezus betaalde de losprijs
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web, de sites van agp
agp internet - dutch
- Exclusief, Doug Batchelor over aantijgingen van anderen tegen het Adventisme, thema van zijn overdenking "Zijn Adventisten Wettisch? Is Gehoorzaamheid hetzelfde als legalisme?" (verwacht ditrond 2 oktober)
- Abner Dizon, "Waarom zijn wij nog hier?"
- Howard Flynn, "Cum laude slagen en toch zakken!"
- mw. Pat White, "Het Geheim van lofprijzing"
- Mark A. Finley, "Wie wil er nou niet miljonair zijn?"
- En natuurlijk het laatste nieuws het eerst!
agp internet - english
- informatie over evangelisatie op straat
- Week of Prayer - het gebedsweekboekje voor de eerste week van November is integraal te lezen op agp internet, thema "Overflowing Grace"
agp networks
-PowerPraise met Advent Messangers
- Kijk naar WorshipTime met M. Peroti met als thema dankbaarheid en vrede
- Een nieuwe flash movie "So Holy"
agpforum
- Samen praten over evangelisatiemethoden

agp networks ][ Laat je stem horen!
Voor degene die aan anderen willen zien waarom zij Christen zijn, die willen getuigen of een voordracht willen houden. AGP Television gaat er binnenkort op uit. Wilt u meer weten over web tv en de 'gratis' - zonder aanvullende voorwaarden -mogelijkheden.. neem contact met ons op: agp vereniging, p/a evenaar 188, 3067 DA Rotterdam - Nederland of helpwanted@agpgroup.net

agp evangelism ][
Bidt voor India
Wij, bij AGP,hebben veelvuldigcontact met diverse Christenen in Indiaover evangeliseren onder de Hindoe & Moslimbevolking, Diverse mensen waaronder Maheswara Rao vragen om uw voorbede. Ook gebedsverzoeken opsturen, prayer@agpgroup.net
Gebedsweek 2003
AGP Prayerministries publiceert elk jaar een gebedsweek e-mail met daarin onderwerpen om voor te bidden tijdens de gebedsweek van de Zevende-dags Adventisten die wordt gehouden in de eerste week van november. Onderwerpen kunt u mailen naar prayer@agpgroup.net dit kan tot 26 oktober.

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Vrouwenpastoraaat Adventkerk viert eerste lustrum in 2004
Huis ter Heide - [agp news] - in het weekend van 16-18 april 2004 organiseert het Vrouwenpastoraat haar 5e Vrouwenweekend. Omdat het de 5e keer is gaan wij naar een huis van onze kerk in Duitsland. Bergheim om precies te zijn. Er is plaats voor 90 vrouwen en het programma belooft een hele goede te zijn. Gastspreeksters Anne-May Wollan van het Trans-Europese Divisie en Audrey Balderstone, die op haar eigen unieke wijze zal preken. Probeer vriendinnen hiervoor warm te maken. Kosten zijn 80 euro per persoon voor het hele weekend.Contactpersoon is Clair Sanches, telefoon Nederlandse Unie 030 - 6939375.

> Praise & Prayer in Adventkerk Gouda
Gouda - [agp news] op 27 september jl. is de Adventgemeente van Gouda van start gegaan met een praise en prayer dienst. Het is de bedoeling dat
Elke laatste zaterdagmiddag van de maand(15.00 - 16.00 uur)er een praisedienst wordt gehouden Een kort interview met een van onze initiatiefnemers
AGP NEWS Hoe ziet het programma in hoofdlijnen uit.
ZDA GOUDA Verschillendeblokkenmet zangafgewisseld metbijbelteksten en gebeden.Daarnaast is erruimte om gebeds-briefjes in te vullen en in de gebedsdoos te doen, waarna er gebeden wordt voor die briefjestijdens de dienst en tijdensdoordeweekse samenkomsten van de kleine groepen.
AGP: Door wie wordt die georganiseerd, en wie komen er allemaal... ook mensen buiten de adventkerk?
GOUDA: Het wordt georganiseerd door de prayer en praise werkgroep van de ZDA gemeente Gouda, er komen mensen van binnen en buiten de adventkerk.
AGP: Jullie maken gebruik van een live-band, welke liederen kan men zoal verwachten?
GOUDA: opwekkingsliederenen hillsongs.
AGP: De gemeente heeft op dit moment geen eigen kerkzaal, jullie zouden dit natuurlijk willen doen in het eigen gebouw... gaat dat in de nabij toekomst lukken.
GOUDA: Wehopen in de nabije toekomst een grotere ruimte tekunnen bekostigen.Ook hiervoorbidden we regelmatig om God's leiding.
AGP: Wilt u nog wat mededelen aan onze lezers?
GOUDA: We nodigen jullie van harte uit om de Prayer en Praise dienst te komen bijwonen. Kom en ervaar God''s kracht en liefde zelfdoor zang en gebed.
AGP Dank je wel voor deze informatie en Gods zegen toegewenst.
> Twintigers verdwijnen uit de kerk
BARNEVELD - [Nederlands Dagblad] - Mensen maken de belangrijkste levenskeuzes als ze in de twintig zijn: baan, woonplaats, huwelijk, gezinsvorming. En juist in die leeftijdsfase loopt de kerkelijke betrokkenheid sterk terug. Dat blijkt uit een onderzoek door het christelijke bureau Barna.Twintigers van nu zijn volgens Barna de eerste generatie die door het postmodernisme zijn getekend. "Jouw beleving, wat jij vindt, bepaalt wat belangrijk is in het leven'', vat Barna-onderzoeker David Kinnaman samen.

Slechts drie op de tien twintigers gaat regelmatig naar de kerk. En dat terwijl ze voor hun twintigste wel actieve kerkgangers waren; van de huidige twintigers ging meer dan de helft als tiener elkeweek naar de kerk. In de periode vanaf hun achttiende tot hun dertigste jaar daalt het kerkbezoek van jongeren met 58 procent.

Die percentages, aldus Barna, staan voor acht miljoen jonge Amerikanen die als tiener nog naar de kerk gingen, maar straks rond hun dertigste voor de kerk verloren zijn. De kerk moet daar iets mee, vindt Kinnaman. "We kunnen wel denken dat ze wel weer terugkomen, als ze wat ouder zijn of zelf kinderen krijgen. Maar de meesten komen niet terug. Bovendien gaan we dan voorbij aan het punt waar het om gaat: miljoenen twintigers vormen hun ideeën voor het leven buiten de invloedssfeer van voorgangers, de Bijbel of medechristenen.
Een van de problemen is ook dat twintigers niet het gevoel hebben dat de kerk ze nodig heeft. Ze worden weinig gevraagd voor een verantwoordelijke taak.
Toch zeiden acht van de tien, dat hun geloof veel voor hen betekent, en 57 procent zei dat ze ooit een keuze voor Jezus hebben gemaakt die nog steeds belangrijk voor hun leven is. "Veel twintigers maken hun keuzes zonder input vanuit de kerk of de Bijbel. Binding aan een kerk wordt het slachtoffer van hun zelfontplooiing.'' Behalve in kerkgang scoren twintigers ook het laagste van alle volwassen als het gaat om bijbellezen en giften aan de kerk.

Het levensgevoel van twintigers stelt vragen aan de kerken, vindt Kinnaman, op het gebied van relevantie, discipelvorming, echtheid, relaties, kunst en muziek in de kerk, catechese, taken en rentmeesterschap. Op hun beurt zitten twintigers vaak in de knoop met zichzelf, met relaties, met bijbelkennis en zijn ze wel erg kritisch over de generaties boven hen.
> Christendom niet in voorstel Europese Grondwet
BRUSSEL - [anp] -Het Europees parlement heeft met 283 tegen 211 stemmen en 15 onthoudingen de verwijzing naar de joods-christelijke traditie in de nieuwe EU-grondwet verworpen. Enkele christen-democraten dienden tijdens de vergadering in Straatsburg een amendement in om de “christelijke traditie” alsnog in de nieuwe grondwet op te nemen. Het voorstel werd niet door alle christen-democratische fractieleden gesteund en daarna door het parlement verworpen.
Het ontwerp van de nieuwe EU-grondwet noemt nu alleen “de culturele, religieuze en humanistische tradities van Europa”, die gevoed zijn “door de Griekse en Romeinse beschaving en de filosofische stroming van de Verlichting.”Ook wordt verwezen naar waarden als “menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid en mensenrechten” en naar begrippen als “pluralisme, verdraagzaamheid, rechtvaardigheid, solidariteit en verbod van discriminatie.”Binnenkort komen de Europese presidenten en regeringsleiders bijeen om over de nieuwe EU-grondwet te stemmen. Verwacht wordt dat een aantal van hen alsnog zal proberen een verwijzing naar de joods-christelijke traditie in de nieuwe grondwet te krijgen. Waarnemers denken dat deze poging zonder resultaat zal blijven.
Kort Kort Kort
> Dansen en klappen tijdens mis wordt taboe[ND] Rooms-katholieken mogen voortaan tijdens de mis niet meer dansen of applaudisseren. Dat staat op een lijst met maatregelen tegen misstanden in de liturgie die het Vaticaan aan het einde van dit jaar publiceert.
> Meer nieuws, uiteraard op www.agp-internet.com/news

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
Oktober
5 - Nationale Webdag (opgeven www.adventist.nl)
26 - Praise & Prayerdienst adventkerk Gouda, aanvang 15.00
31 - Ultimate black gospel concert met o.a. Gentle Voices en Inside out, aanvang 19.00 Atlantic Palace
November
1 - Concert Advent Messengers Rotterdam Noord
1 - Ultimate black gospel concert met o.a. Gentle Voices en Inside out, aanvang 19.00 Koningskerk, van 't Hofflaan 18
29 - Praise & Prayerdienst adventkerk Gouda, aanvang 15.00
Verwacht:
-Concert Adventkerk Gorinchem
- nov concert Witness

agp fm ][ CD's in the spotlight
CeCe Winans - Throne Room
Wie hield van Alabasters Box zal zeker niet telleurgesteld raken met CeCe Winans echte praise en worship album. De versie die agp fm in bezit heeft (CD en DVD) is een prachtige set met zeer goede, melodieuze Praise en Worship songs. De liederen zijn veelal geďnspireerd door teksten uit Openbaringen. Prachtige nummers zoals "Throne Room" en "Hallelujah to the King" geven je het gevoel dat je met de engelen staat te zingen. Ook een mooie vertolking van "How Great Thou Art" is terug te vinden op deze CD. Naast de wat rustige worship nummers is er ook wat up tempo werkt te vinden in nummers als "Hallelujah Praise" en "No One else".Als jij de voorlaatste CD van CeCe Winans mooier vindt dat zul je echtmoeten wennen aan deze rustige nummers. Maar als jij een fan bent van echte praise en worship en houdt vanliederen vol reflectie en adoratie van en aan de Koning.. dan moet je deze cd nu in huis halen.
CeCe Winans / Throne Room // Puresprings Gospel ~ Sony Music
www.cecewinans.com
Virtue - Free
Adventisten tref je niet zomaar aan op een gospel cd. En als je familie bent van niemand minder dan Take 6, dan ben je omgeven door voldoende talentvolle adviezen. Als je daarbij 3 dames telt met een stemgeluid van jewelste, dan weet je dat je goed zit. En dat is zeker met deze Rythm en Praise CD, getiteld Free. Nummers die qua stijl niet onderdoen aan die van Destiny's Child en dergelijke groepen. Met producenten als Paul Allen en J. Moss en de broeders Kibble dat zit je zeker goed. Hou je van wat steviger gospelwerk, afgewisseld met harmonieuze liederen.. dan is Free voor jou. Stil zitten is er met deze CD nauwelijks bij.
Virtue / Free // Verity Records ~ Zomba
www.virtuegirls.com
Ook recensies schrijven - react@agpgroup.net

][ inspirationeel: Jezus betaalde de losprijs
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Jezus betaalde delosprijs met Zijn dierbaar bloed
Hij zei, 'Ik heb je bevrijd" en Hij waste mijn zonden weg
Hij vergaf mijn zonden,
toen mijn leven uitloos was.
Jezus betaalde de prijs
en Hij redde mij.
Hij maakte mij weer heel
en Hij herstelde mij ziel.
Hij is gelukkig altijd op tijd
en Hij houdt van mij,
ondanks al mijn fouten en tekortkomingen
Dat is waarom ik getuig:
Ik ben niet langer meer ongelukkig
Ik hoef niet meer te huilen,
want nu ben ikelke dagmet Jezus
Elke dagmet Hem,
is beter dan de dag daarvoor
Ik vertrouw in Zijn Heilig Woord
Want ik blijf leren.
Ik bevind mij in Zijn liefhebbende armen
En verheug mij in Zijn Genade die ik mag ontvangen
Jezus betaalde de losprijs met Zijn dierbaar bloed
Hij zei, 'Ik heb je bevrijd" en Hij waste mijn zonden weg
Ik was op het randje van opgeven
Ik was op zoek naar het wonderbaarlijk Licht
Ik probeerde het op mijn eigen manier
Maar ik belandde alleen maar in problemen
Net wanneer ik het opgaf
En dacht dat alles verloren was.
Vond ik mijn verlossing bij het Kruis.
Dat is waarom ik zeg:
Jezus betaalde de losprijs met Zijn dierbaar bloed
Hij zei, 'Ik heb je bevrijd" en Hij waste mijn zonden weg
Hij betaalde de losprijs.

Volgend magazine][ Verwacht het volgende magazine op 12/13 oktober

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism,AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.