0103

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ We will stand and proclaim, we are more than conquerors in His name
In agp enews: editie103 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ agpmedia lanceert 'eigen website'
][ agp evangelism - Seminar Nijmegen
][ news
][ events
][ Inspirationeel - Wie zegt men dat Ik ben...
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
Elke maand meer dan 1500 hits op de hoofdpagina alleen al... www.agp-internet.com
AGP TV
- Bush in religieuze vrijheid video Adventisten
- TV-Verslag doopdienst Rotterdam Noord
- Binnenkort overdenking Olsen(Penningmeester TED)via AGP TV
AGP FM Radio
- Nieuwe overdenkingen ook via audio beluisterbaar
AGP Internet:
- Nieuwe gedichten op de Engelstalige pagina's
- Adventistische reactie op ramp shuttle Columbia
- Oproep voor inzamelingsactie heupoperatie Surinaamse jonge vrouw
][ agpnetworks lanceert 'eigen website'
Bij AGP wordt hard gewerkt aan onzenieuwe radio en tv programma's.In april staan er een aantal veranderingen op stapel, zodat u nog meer kunt genieten, leren en ontdekken van wat het AGP team u biedt. Naast onze huidige website, lanceren wij binnenkort een site speciaal voor TV en Radio. Naastwekelijkse sabbatse kerkdiensten en seminars, zijn wij bezig met het ontwikkelen van een eigentijdse bijbelstudie programma met getuigenissen e.d. en diverse documentaires.
Tot die tijd vindt u op het oude vertrouwde adres meer en meer overdenkingen, interviews e.d. AGP TV en AGP FM zoekt nog steeds mensen die willen werken bij onze tv en radio-activiteiten.. mail helpwanted@agpgroup.net
][ agp evangelism - seminars en lezingen
Nijmegen -[agp evangelism] - Net als vorig jaar organiseert de adventgemeente Nijmegen een serie lezingen. Dit keer is het thema "Uw Gezondheid". Diëtiste J. Venloo en Ds. C.W.H. Tempel gaan voor in het programma. Deze wordt vanaf 12 maart wekelijks gehouden in de Adventkerk in Nijmegen, vanaf 19.30 tot 21.30 aan Graad van Roggenstraat28
Onderwerpen:
12 maart- "Omgaan met stress. Wat geloof bijdraagt."
19 maart- "Omgaan met familie. Verlost worden van nadelige houding." (geestelijk thema- zondeval en de nood van de zondaar)
26 maart- "Positieve instelling verwerven met ademtechniek. Spijtverwerking" (geestelijk thema = oorsprong zonde, bekering en gebed.)
2 april- "Omgaan met angst, zorg en wrok. Ziekten emoties verwerken door
erkenning." (geestelijk thema = bekering en rechtvaardigmaking.)
9 april- "Word problemen de baas. Betere waterhuishouding door zaken
recht te zetten." (Rechtvaardigmaking en schadeloosstelling)
16 april -"Bevrijding van nutteloze zaken. Meer bewegen en geestelijk
opknappen." (geestelijk thema = heiligmaking)
23 april- "Uw totale invloed op kanker. Geestelijke wet eigen maken."
(Gods wet en de zonde overwinnen)
30 april- "Nieuw middel voor een beter leven. Het doopritueel."

Organiseren- [agp evangelism] - Wij bij AGP horen regelmatig dat men seminars, lezeningen en concertenwil gaan organiseren. Wij ondersteunen graag deze initatieven, neem contact op met AGP over gratis reclame, adviezen etc. info@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Adventkerk in Rusland in brand gestoken zegt politie
Saransk - [Adventist News Network] - Politie en brandweer in Rusland onderzoeken een brand dat een Adventkerk heeft verwoest in de gemeente van Saransk ten oosten van Moskou.
De koster van de kerk ontdekte om 1 uur 's nachts vlammen op 4 februari jl. Hij ontsnapte door uit een raam te klimmen en de brandweer te bellen, maar het houten dak was al deels ingestort door de vlammenzee. Na een eerste inspectie van de kerk, concludeerden autoriteiten dat de opzet in het spel was.
De kerk van Saransk was al deels beschadigd in een andere mogelijke aanval in december. Op dat moment waren er flessen gevonden met brandbare chemicaliën die gegooid door verschillende ramen.
Adventistische leiders in de regio zeggen bezorgd te zijn over het toenemende geweld tegen leden van kleine religieuze groeperingen. In november 2002 werd de zoon van een Adventistische predikant aangevallen met mens in de stad van Nizhenekamsk en in december vorig jaar werd een koster vermoord in de Adventkerk van Cheboksary.
> Adventistisch onderwijs geprezen in Engels blad
Hanworth - [BUC News] - Little Eden, een door adventisten geleide school in Hanwortk, Verenigd Koninkrijk, is geprezen in de laatste editie van het oudersblad "Junior". In het educatie gedeelte van het magazine, werden de praktische taken welke de leerlingen voorgeschoteld krijgen, belicht. "Vegen, schoonmaken, afwassen en drogen; het is vrij normaal voor de leerlingen van de Little Eden Basisschool," zo staat er geschreven in het artikel. De lessen zijn volgens de normen in het verenigd Koninkrijk, maar in Little Eden draait het om veel meer dan het halen van een CITO toets of academisch succes. Een belangrijk deel van het curriculum, iseen strikte participatie van leerlingen aan schoonmaken e.d.
Directrice Laura Osei is geïnterviewd in het artikel en er wordt uitgelegd dat de taken, waaronder koken en kleding naaien, een onderdeel zijn van het plan van de school om kinderen te trainen om betere volwassenen te worden. "We willen ze meer leren dan pure kennis," zegt ze, "daarom vinden wij het belangrijk dat ze ook praktische zaken leren." Zulke een regime kan vrij onaantrekkelijk lijken voor kinderen, maar een kind van vier jaar oud zei "Ik vind schoonmaken en vegen op school leuk. Mij moeder is ook blij want ik kan nu al mijn kamer stofzuigen."
In het artikel wordt ook belicht hoe de school omgaat met de adventistische gezondheidsboodschap. "Naast de keuze voor een strik vegetarische dieet, we bestaat uit eigen gegroeide groente en fruit uit de schooltuin. Kan men ook kinderen aantreffen die kruidenthee of water drinken in de klaslokalen."
> Hoofdgebouw Adventkerk Nederland monument
Huis Ter Heide (Ut)- [agp news]- Het jongenshuis op het Landgoed Oud-Zandbergen, waar op dit moment het hoofdkantoor van de Nederlandse Adventkerk gevestigd is. Is door het ministerie van OCenW (verantwoordelijk voor monumentenzorg) aangewezen als rijksmomonument. Dit vernam AGP News uit stukken van de gemeente Zeist.
Een toewijzing als monument maakt ingrijpende verbouwing aan het pand een stuk moeilijker, echter onderhoud en aanvullende kosten kunnen middels subsidiegrotendeels worden gedekt. De subsidie die monumentzorg biedt aan kerkelijke instanties is tot maximaal 70% van de aannemerskosten.
Naast het hoofdgebouw is ook een deel van de historische beplanting aangewezen als monument. Dit staat los van de toekomstige verkoop van het jeugdterrein van de Adventkerk "Katimavik". AGP News heeft momenteel niet van Projectontwikkelaar Amstellanden de gemeente Zeist vernomen of de aankoop van het terrein van de Adventkerk plaats zal vinden, tegen de voorgestelde condities. Slechte economische vooruitzichten in 2003 en verder zouden nadelige invloed kunnen uitoefenen in de koopprijs voor de grond (een lagere prijs wat de Adventkerk zoukunnenkrijgen). Mede doordat de gemeente Zeist graag wil optreden als projectontwikkelaar met publiek geld.
> Oud-kapitein zet boek over Jezus op internet
TORONTO - [Oneway] - De gepensioneerde kapitein Warmolt Houwing uit Toronto heeft een geïllustreerd boek over het leven van Jezus op internet gezet. Hij heeft al 18 miljoen exemplaren van het boek gratis weggegeven. De uit Alkmaar afkomstige zeebonk, die in 1986 werd bekeerd, ontdekte drie jaar later het Franstalige boek van Pierre Thivolier en illustrator Noel Gloesner. Nadat hij het copyright had verworven, begon hij het onder zeelui in Antwerpen uit te delen. In totaal heeft hij ongeveer 10 miljoen euro opgehaald, vooral afkomstig van particulieren. Vaak benaderde hij zakenmensen persoonlijk.

Van dat geld liet hij 18 miljoen exemplaren van het boek in 27 talen drukken. Sinds enige dagen is op de website
www.gospelcomics.com het boek in achttien talen te lezen, van Arabisch en Chinees tot Swahili en Russisch, ook in het Nederlands. Houwing was enkele jaren geleden de motor achter de actie Brievenbus '97, waarbij 6,2 miljoen exemplaren van een door hem opgestelde evangelisatiefolder in Nederland door de postbode werden verspreid. In feite is hij een eenmansbedrijf, maar hij werkt veel met organisaties als Operatie Mobilisatie. De stichting Open Doors van Anne van der Bijl heeft meer dan een miljoen exemplaren van dit boek verspreid.
Kort Kort Kort
> Communicatie officier Adventkerk niet eens met methode - [agp news] - De Communicatie-officier voor de Trans Europese divisie heeft middels een brief laten weten niet eens te zijn dat Adventkerken de Willow Creek methode toepassen, "we kunnen die methode niet toepassen want Willow Creek is geen Adventkerk", volgens de Communicatie-officier.
> Wonder: Kerk lost hypotheek af - [Charisma News] - Een kerk dat een hypotheek aflost is geen wonder, maar wel als een hypotheek van 30 jaar wordt afgelost binnen 29 maanden. Een kerk in de VS kreeg na een voortdurend gebed een dusdanig grote gift dat de kerk in zijn geheel, de hypotheekbinnen 29 maanden kon aflossen.


agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
feb
Maa
- Iedere week lezing "Gezondheid, adventkerk Nijmegen, www.agp-internet.com/events
8- Verwacht Gospelconcert Amsterdam
22 - Lezing Daniel een profeet voor onze tijd, Adventkerk Rotterdam Noord
22 - Debuutconcert koor 4U olv P. Dingemanse, aanvang 20.00, kosten 4 EUR, bel 070-3932493 of 070-3662827
apr
- Iedere week lezing "Gezondheid, adventkerk Nijmegen, www.agp-internet.com/events


][ inspirationeel: Wie zegt men dat Ik ben...
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Who do men say I am?
<vertaling> Geschreven door Fred Hammond
Wat zegt men, dat Ik ben?
Jezus keek naar zijn discipelen, met liefhebbende ogen om te kijken, wat men van Hem dacht.
Sommige zeggen dat u Elia bent, andere zeggen dat u een grote profeet bent, door God gezonden.
Met diezelfde liefhebbende ogen, zei hij Wie van jullie zegt, wie ik waarlijk ben... de Zoon des mensen.
U bent waarlijk de Christus, de Zoon van God. Die waarachtig regeert en woont in de hemelen.
En op die rots bouwt Hij, Zijn kerk.
En Petrus gaf Hij de sleutel...
Door Zijn vergoten bloed kan een ieder op aard bevrijd worden.
Hij vertelde hen veel later, dat hij moest sterven. Dat is waarom Hij kwam. En de reden waarom Hij het moest uitleggen.
Want vanwege de prijs van Adam's zonde, Moest Ik bevrijden, door Mijn leven de geven voor de zondige mens.
De profeten hebben over Mij gesproken
Ik doe dit omdat Mijn liefde de verlorene kan bevrijden met Mijn bloed.
Ik zal verhoogd worden en Ik zal de mens tot Mij laten komen.
Met Mijn opstandingkracht, zal men mij kennen over geheel de aard.
De Messias uit de hoge, dat is wie Ik ben.
Het was de Heer die het toeliet dat Hij gebroken werd, dat Hij bespuwd werd, dat Hij het kruis droeg.
Want Zijn striemen, zijn onze genezing geworden.
Door Zijn bloed zijn wij bevrijd.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.