0102

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ What a mighty God, we serve
In agp enews: editie102 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ meepraten over de ontwikkeling van nieuwe media
][ news
][ events
][ Inspirationeel - Heilig Vuur
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
AGP internet is meer dan tekst alleen... www.agp-internet.com
agp networks
AGP TV - KERKIN AANBIDDING
][Overdenking A. Hertzenberg in de Adventkerk Rotterdam Noord (binnenkort ook via agp fm)
][Schriftlezing psalm 32
AGP TV - TODAY
][Acher de schermen bij AGP FM\
AGP FM Radio
][ Luister naar meditaties van Darlene Dossette
][ Kijk naar de website van technicus O. Kik
agp internet services
][ Meer dan 10 nieuwe links toegevoegd van homepages en websites van sabbatvierders
agp evangelism
][ Hoe luister je naar een preek. AGP publiceerde een brief van een adventistische predikant aan zijn beste vrienden over dit onderwerp. Na het lezen van deze brief zul je meer halen uit een overdenking, hoe goed (of slecht) deze wel niet op het eerste gezicht is.

agp vereniging ][ meepraten over nieuwe media
ROTTERDAM - Wij bij AGP hebben in december en januari, alle bij ons bekende adventistische webmasters gemaild voor een bijeenkomst over de toekomst van nieuwe media. Op dit moment druppelen mondjesmaat de aanmeldingen binnen. AGP wil graagvan haar lezers weten, welke richting(en) Adventisten in nieuwe media op dienen gaan. Waar moeten de digitale evangelisten hun pijlen op richten? Zijn er teveel adventistische websites.. of juist te weinig? Wij willen jou mening horen over nieuwe media (Internet, radio & tv) mail ons dan op info@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> What would Jesus vote... Jonge Adventisten worden politiek bewust
INTERNET - [agp news] - Vorige week bereikte de redactie van AGP een bericht van de organisatie: "What would Jesus vote!", met 10 redenen, waarom Christenen niet op het CDA of de overige Christelijke partijen zouden moeten stemmen (zie opinie op www.agp-internet.com/news).
Deze groep bestaat uit jonge adventisten zonder woordvoerder. Het ligt in de lijn der verwachting dat zij zich later dit jaar zullen bekendmaken aan het publiek. AGP News hoopt binnenkort een interview te hebben met deze groep jongeren.
> Adventcongres binnenkort op video
DEN HAAG - [agp news] - Het adventcongres van afgelopen 11 januari is binnenkort te bekijken op video. Afgelopen week is er nog gewerkt aan de afwerking van de video en de videohoes. Nadat de video bekeken is door de projectcoördinator en predikant ds. J. den Hollander zal deze worden vrijgegeven voor verkoop. Middels advertenties in het kerkblad van de Nederlandse Adventkerk "Advent", (niet te verwarren met advent gospel promotions [red]), zal de prijs en de wijze van distributie bekend worden gemaakt. AGP TV hoopt binnenkortook beelden van deze dag uit te zenden.
> Gospelconcert Gouda -'t Bewijs dat gospelmuziek NIET ouderwets is!
GOUDA - [agp news] -Als het aan de organisatoren ligt van het gospelconcert van Gouda (de gemeente van 7de dags Adventisten in Gouda) dan zullen mensen versterkt en toegerust naar huis gaan. Zo staat aangekondigd in de flyer "Ervaar Gods liefde en kracht tijdens lofprijzing en aanbidding". Het is alweer voor de derde keer dat deze adventgemeente dit concert organiseert. De volgende artiesten doen hun opwachten Gentle Voices (Rotterdam/ Amsterdam z.o.), Connected (Rotterdam/ Gouda), Luminous (Utrecht) e.v.a. Het concert vangt op 1 februari aan om 19.30 (zaal open 18.45) zie voor meer informatie http://www.agp-internet.com/events
> Zalm: godsdienstvrijheid te ruim
DEN HAAG - [Reformatorisch Dagblad ]- VVD-leider Zalm vindt dat de rechterlijke macht te veel ruimte heeft gegeven aan de vrijheid van godsdienst. Hij doelt daarmee op uitspraken over homoseksualiteit van bijvoorbeeld de Rotterdamse imam el-Moumni en ChristenUnie-kamerlid Van Dijke. De VVD-leider vindt ook dat de inhoud van het godsdienstonderwijs op alle scholen moet worden onderzocht

De VVD-leider zegt letterlijk: "Ik ben het niet eens met de uitspraken in de zaken El-Moumni en Van Dijke. De rechterlijke macht heeft teveel ruimte gegeven aan de vrijheid van godsdienst. De rechter zou er de wet nog eens op moeten nalezen. Er is vrijheid van godsdienst, maar behoudens ieders verantwoordelijkheid voor de wet. In onze grondwet staat geen beperkende verklaring als zou je met een geloofsboek in de hand allerlei discriminerende uitspraken mogen doen. Als dat wel zo zou zijn, richt je gewoon een kerk op voor te hard rijden. Waar eindig je dan?''

> Adventkerk Egypte reageert op beschuldigingen Koptische Paus
Cairo - [Adventist News Network] - De adventkerk in Egypte heeft gereageerd op commentaar die de Koptische Paus Shenouda III heeft gemaakt op de nationale televisie. In een brief aan de paus heeft de kerk haar ongenoegen geuit dat de paus een ander Christelijke groepering in een kwaad daglicht heeft gezet op zo'n publieke manier.
"Ik heb pijn gevoeld, samen met duizenden advent-christenen in Egypte, wanneer Uw Heiligheid de Adventkerk en haar leden in zo negatieve manier beschrijft," schreef Farouk Rizk, verantwoordelijk voor pastoraat en communicatie in Egypte.
"Leden van onze kerk zijn gewaard door zowel de bevolking als de overheid. Wij zijn geschokt om te horen op kerstavond - de dag dat ons eraan herinnert dat onze Heer en Heiland,liefde bracht naar deze aarde - woorden werden geuit,die niets van doen heeft met liefde, maar juist het tegenovergestelde."
De kerk ging verder in aan brief door te stellen dat, de koptische paus wel liefde betoont aan alle Moslims, maar niet aan alle Christenen. In het bewuste tv programma zei Paus Schenuda dat Christenen en Moslims verenigd zijn in Egypte, maar dat Zevende-dags Adventisten, met sommige andere genootschappen, niet mee werken aan eenheid in het land.
De officiële brief van de adventkerk, werd geaccepteerd door de Paus, maar Peter Zarka (voorzitter van de zda-kerk in Egypte), vertelt dat de meeste priesters bang waren om de brief aan te nemen, toen zij hoorden dat het een brief van de Adventkerk was. Een assistent van de secretaris van Paus Shenouda nam de brief in ontvangst en vertelde de adventkerk dat ze later tijdstip een reactie konden verwachten.


agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
feb
31 jan - 2 feb - Tienerkamp
1 - doopdienst adventkerk Rotterdam Noord, Minstreelstraat
1 - Gospelconcert Gouda, georganiseerd door Adventkerk Gouda
8 - Praisemiddag - Lutherse kerk Bussum zie ook http://praise4u.aanbidt.nl
Maa
8- Verwacht Gospelconcert Amsterdam
22 - Debuutconcert koor 4U olv P. Dingemanse, aanvang 20.00, kosten 4 EUR, bel 070-3932493 of 070-3662827


][ inspirationeel: Heilig Vuur
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: Gerald Troost (CD" Eindeloos")
Regen, grijze lucht. Sneeuw op de buis
Welvaart om jou heen
maar je voelt je niet thuis
Je wordt gek van al jouw onrust
de leeft in je hart.
Dit leven maakt jou moe,
want de toekomst lijkt zo zwart
En je denkt...
Is er niets meer dan passief consumeren
het brengt me niet waar ik naar zoek
He wilt niet afwachtend jouw dromen negeren
Dwars door de sleur klop jij aan de deur
En je schreeuwt om vuur. Heilig vuur
Je zoekt een leven vol beweging en passie elk uur.
Kijk niet achterom, maar pak nu mijn hand.
Want dwars door de woestijn ligt vruchtbaar land.
Er is zoveel meer dan passief consumeren
God geeft iets nieuws elke dag
Hij wil ons Zijn liefde en wijsheid gaan leren.
Dwars door de sleur klopt Hij aan jouw deur.
Want God is vuur. Heilig vuur
Hij geeft een leven vol beweging
en wijsheid elk uur
Er is zoveel meer dan passief consumeren
God geeft iets nieuws elke dag
Hij wil ons Zijn liefde en wijsheid gaan leren.
Dwars door de sleur klopt Hij aan.
Geef God een kans. Geef God jouw leven.
Oh ik weet dat Hij jou toekomst wil gaan geven
Dwars door de sleur, klopt God aan jouw deur.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.