0078

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie78 - Nederlandstalig
Sharing a message of hope for today

InjouwReactenews:
AGP Networks
> Program Guide
>Harvest ep: Actie update
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Need to know: Kirk Franklin
> Be Inspired: Mijn leven, Mijn liefde.. Mijn alles

Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] - (als onderstaande links niet werken, ga naar www.agp-internet.com)
Derde Golf Beweging - AGP publiceert regelmatig specials over diverse onderwerpen. Ditmaal een studie naar de zogenaamde Derde Golf Beweging. Een evangelische beweging die begon met de zogenaamde Toronto Blessing (Een ervaring met de Heilige Geest die volgens bezoekers gepaard gaat met huilen, lachen, kruipen) en nu langzamerhand voornamelijk de traditionele protestantse kerken binnenkruipt. Het nieuwsteam vanAGP React verzamelde studies, meningen van diverse schrijvers over geheel de wereld.. klik hier
Churchplanting- De adventkerk in West Europa (TED), ontwikkelde een studie programma voor gemeenteleden om meer te doen in het bereiken van de post-moderne mens. Hiertoe werd het life-development.info-project ontwikkeld. Op de site van het Harvest Advies Centrum tref je nu een PowerPoint-presentatie aan, die kort en bondig de stappen voor het planten van eigen kerk aangeeft - klik hier
En verder: Een ingezonden artikel De Waarheid op TV, alles over activiteiten in de Adventkerk in Groningen, De komende evangelisatie actie in Rotterdam Noord en de nieuwe agenda... in de loop van volgende week komen alle reacts van februari online!!
AGP React enews [info@agpgroup.net] :AGP News zoekt naar vrijwilligers die op free-lance basis artikelen willen schrijven. Mail React@agpgroup.net
De verschijnings datum van AGP is verschoven van zondag/maandag naar dinsdag/woensdag.
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)]
3 maart -alles over de lezingen in Rotterdam Noord.
Hensley Oosterwolde zal in de maand maart speciale gesprekthema's behandelen in de uitzendingen.. Vragen..belonze studio op 010-466 09 13 of mail de redactie op react@agpgroup.net
AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
Deze week geen uitzendingen.
<agp - Broadcasting a message of hope

Harvest ep: Actie update
Actie Spijkenisse
[Harvest ep] - De evangelisatie actievan de AdventkerkinSpijkenisse is ten einde gekomen, afgelopen Sabbat (zaterdag) werd (voorlopig) de laatste lezing gegeven voor H. Oosterwolde (tevens presentator van The Word, bij AGP FM). Hensley maakte het volgende verslag voor AGP React.
De lezingen die 16 januari jl. starten in de Adventkerk Spijkenisse trokken gemiddeld 40 bezoekers per keer. Zelfs op de dag van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima was het zelfs nog drukker. Diverse gemeenteleden haalden na de kerkdienst vrienden, kennissen en oud-gemeenteleden op,om de lezingen te bezoeken. De gemeente Spijkenisse maakt een spirituele opleving mee. Er zijn zelfs plannen om lezingen te houden over Daniel en de Openbaringen, maar ook vele andere onderwerpen. In ieder geval gaat de gemeente Spijkenisse met een Goed gevoel de toekomst in.
Persoonlijk voegt Hensley er aan toe; "Aan de tekenen in de wereld te zien, Jezus komt eerder dan wij denken." Voor meer informatie mail Hensley Oosterwolde
Actie Rotterdam Noord
[Harvest ep] - Terwijl de actie in Spijkenisse is afgelopen, start de gemeente Rotterdam Noord, vanaf 5 maart tot en met 11 aprilook een periode van lezingen getiteld, De Ontmoeting, Iedere dinsdag en donderdag in de maanden maart en april zal er om 19.30 in de Adventkerk van deze gemeente aan de Minstreelstraat 9, nabij NS-Station Rotterdam Noord ook een lezing gehouden worden. Sprekers zullen zijn Bert Nab en Riley Jack.. de lezingen worden omlijst door zang van de diverse groepen die Rotterdam rijk is. AGP React Internet heeft hiervoor een speciale SITE geopend.
Op Sabbat2 maart is voorlopig de laatste bezoekersdag, deze sabbat is tevens de startschot voor de evangelisatie-actie. De bezoekersdienst vangt aan om 11.00 in de Adventkerk van Rotterdam Noord aan de Minstreelstraat 9. Spreker is: R. Jack.
AGP ="always going for prayer"
[prayer@agpgroup.net] -Voorbede wordt gevraagd voor de acties in Nijmegen & Rotterdam Noord.
Ook acties aan het plannen of aan het organiseren..?en de rest van Nederland daarvan op de hoogste stellen. Dat kan via het React enews - mail news@agpgroup.net of events@agpgroup.net
<Harvest Evangelistic Projects is een initiatief vanuit de AGP Vereniging

AGP React enews
News
<en: Onderzoek: Kerkgang in VS weer teruggezakt
WASHINGTON - [Reformatorisch Dagblad]- In de weken na 11 september is de kerkgang in Amerika omhooggegaan. Maar volgens twee bekende onderzoekers zijn de zogenaamde crisiskerkgangers inmiddels weer verdwenen. De kerkgang is nu terug op het niveau van vóór 11 september. De bekende George Gallup-enquête beweert dat de kerkgang in de twee maanden na 11 september met 6 procent omhoogging: van 40 naar 46 procent. De kerkgang is sinds november echter weer teruggezakt. Toch is Gallup er niet zeker van dat de aanslagen van 11 september slechts een tijdelijke geestelijke impact hebben gehad. Hij wijst erop dat de verkoop van Bijbels omhoog is gegaan. Ook is er meer belangstelling voor godsdienst in het algemeen in de VS.

Onderzoeker George Barna stelde vast dat de kerkgang met maar liefst 25 procent omhoog is gegaan in de weken na 11 september. Twee maanden later, in november, was de kerkgang volgens hem terug op het niveau van vóór 11 september. Barna zegt dat de ’11 september’-kerkgangers momenten van troost zochten, maar niets vonden om langer te blijven. „Weinig kerkgangers hebben iets beleefd dat voldoende was om hun aandacht vast te houden of hun trouw te winnen. Dit moet kerkleiders tot nadenken brengen hoe ze hun kerken relevant kunnen maken.”

<en: Adventisten gaan 'One Million"
Silver Spring [ANN] - De voorzitter van de generale conferentie van Adventkerken, Jan Paulsen maakt in het internet-tijdschrift van deze kerk bekend dat de kerk voortvarend te werk gaat in haar streven 1 miljoen leken (dat zijn vrijwilligers die niet een speciale pastorale opleiding gevolgd hebben) voor 2005 op te leiden en in te zetten voor evangelisatie activiteiten.

De voorbereidingen voor dit project lopen voorspoedig aldus Paulsen. Zo hebben diverse gebiedsdelen zoals Zuidelijk Azië, Oost Afrika al mensen op te leiden voor deze activiteiten met materiaal en trainingen. 1 miljoen leken is bijna 10 procent van het wereldwijd Adventistisch ledental. Kerkleiders zien dit initiatief als een belangrijk stap op de mensen in de 'eigen' omgeving in contact te brengen met het evangelie. Leden over de gehele wereld worden aangemoedigd om contact te nemen met de eigen kerk om deel te nemen aan dit project. En vooral te bidden.

<en: SGP: Kerken zijn geen disco's
DEN HAAG-{Reformatorisch Dagblad]- De SGP wil dat kerken niet over een kam worden geschoren met uitgaansgelegenheden als het gaat om de regels voor brandveiligheid. De Tweede-Kamerleden Van den Berg en Van der Staaij willen dat kerken in een aparte categorie komen omdat beheerders van de gebedshuizen grote moeite hebben aan de aangescherpte regels te voldoen.

Het is niet terecht de kerken aan dezelfde strenge regels te onderwerpen vinden de SGP’ers omdat „de staat waarin de bezoekers zich bevinden en het tijdstip van het gebruik van de gebouwen (overdag versus de randen van de nacht)” wezenlijk verschillen. Ook bestaat er een wereld van verschil tussen kerken en uitgaansgelegenheden als het gaat om de materialen waaruit de gebouwen zijn opgetrokken en de indeling. „Dus is het niet terecht kerken uit oogpunt van brandveiligheid op een lijn te stellen met dancings, bioscopen en house-partyhallen”, vinden Van der Staaij en Van den Berg.

Ze hebben de staatssecretarissen vanBinnenlandse Zaken enVolkshuisvesting gevraagd een oplossing voor deze problematiek te bedenken.

<en: Rabbijnen voorstander McKoosjer
JERUZALEM - [Nederlands Dagblad]- De internationale keten McDonald's moet zijn koosjere restaurants McKoosjer gaan noemen. Dat maakt het ultra-orthodoxe joden makkelijker om te kiezen tussen 'goed' en 'slecht' eten. Enkele rabbijnen in Jeruzalem hebben dat voorgesteld. McDonald's heeft al gezegd het voorstel in beraad te nemen. Na een maandenlange strijd met de rabbijnen wist de restaurantketen overigens zondag een filiaal in Jeruzalem te openen met niet-koosjer eten.
Israëlische restaurants krijgen van de rabbijnen pas een zogenoemd koosjer-certificaat als zij kunnen bewijzen dat ze voedsel op de juiste manier bewaren en bereiden. Zo mag vlees niet samen met melkproducten worden geserveerd. Een cheeseburger (hamburger met kaas) is dus uit den boze
<en: Newsviews
'Samenwerking met rooms-katholieken oké' [Nederlands Dagblad] - Zeventig procent van de evangelische leiders ziet samenwerking met rooms-katholieken wel zitten. Veel van hen vinden de leer van hun eigen gemeente niet beter dan die van andere gemeenten in hun stad, blijkt uit een onderzoek onder zeventig (voornamelijk evangelische) gemeenteleiders.
Man citeert de bijbel in scheidingsrechtszaak [Charisma News} - Een man in Texas wilt niet van zijn vrouw scheiden. Hij citeerde de bijbel door te zeggen "wat God bijelkaar voegt zal de mens nimmer scheiden". De rechters willen het geloof geen kans geven in deze zaak, maar een rechter voelt zich sympathiek met de deze man. Waarschijn gaat deze zaak naar het Hooggerechtshof in Texas.

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events

Maart

1- 3 Vrouwenweekend Adventkerk Nederland (030-6939375 info@adventist.nl)
2 - Bezoekersdienst Rotterdam Noord - 11.00 (Minstreelstraat 9)
4 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
5 &7 - Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
9 t/m 16 - Internationaal Jeugdgebedsweek Adventkerk
10 - Jubileum Concert Carmenian SIngers met o.a. Witness e.v.a De doelen Rotterdam
11 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
12 & 14 - Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
18 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
19 & 21- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
22 - Breazer - Gospeltheek Noordeloos, Noordeloos
25 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
26 & 28- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
30 t/m 31 - Jeugdcongres AJV, Sporthal de Fakkel, te Ridderkerk (info@adventist.nl)
April
1 - Paasmusical Adventerk Rotterdam Noord
2 & 4 Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
4 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
9 & 11- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
20 - Powernight 5 (YFriday/Gerald Troost/Dance In Motion)- Sporthal De Brake, Nunspeet
(Info en reservering :
www.powernight.nl)
22 - Landelijke opbouwdag Vrijwilligers Adventkerk Nederland, thema Inspiratie
27 - Kidzrally Huis ter Heide- Opgeven via Kindersabbatschool leiding in plaatselijke adventkerk
VERWACHT
Verwacht: Go 2002 - rconcert in Rotterdam

Verwacht: Concert Sisterly Love in Den Haag op 11 mei


AGP React eservice
Need to know: Kirk Franklin
The Rebirth of Kirk Franklin
[AGP FM] - Wat moet je zeggen van een nieuwe cd van Kirk Franklin. Vele mensen zullen zeggen.. veel geschreeuw, veel koorzang, niets voor mij, of... juist het tegenovergestelde..
Je zult verbaasd staan.. maar deze CD Kirk Franklin laat een totaal nieuw geluid horen. Kirk Franklin is Wedergeboren... zo zegt hij zelf in het boekje van zijn CD.
Ook in een van zijn zogenaamde Interludes (tussenstukjes op een CD) is zijn getuigenis duidelijk. "Ik wil dat de nadruk ligt op de boodschap.. niet op de boodschapper." De liederen op zijn doordrongen van een diepe relatie met Christus. Prachtige nummers zoals het up tempo "Hosanna" en "When I get there" worden waarschijnlijk praise-klassiekers.. maar ook veel aanbiddingnummers zijn te horen op de Cd.. ook veel gast optredens van Donnie McClurkin, Papa San, Toby Mac, T.D. Jakes.
Het is goed te horen dat 11 september een impact gemaakt heeft in het leven van Kirk Franklin het nummer "Always" is daar een pracht voorbeeld van. Een luistersessie onder jongeren tussen de 18 en 22 waren niet overweldigend enthousiast over deze nieuwe Cd.. sommige vonden het ' the soft' in vergelijke met vorige nummers (denk maar eens aan de MTV-Hit 'stomp').., maar de 'wat rijpere' urban-gospel liefhebber zal weglopen met deze CD. Mijn advies.. NU kopen!
Kirk Franklin
The Rebirth of Kirk Franklin
B Rite Records / FoYo Soul

Be Inspired: Mijn leven, Mijn liefde.. Mijn alles
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
[K. Franklin}
Mijn handen zijn gemaakt...
om U te aanbidden
Mijn hart voor mijn Koning
Het klopt voor U
Oh, waarachtig Lam
Ik geef mij over aan U
Mijn leven, dat geef ik U
Mijn liefde, dat geef ik U
Alles wat ik heb is de Uwe
Uw aanwezigheid, Uw liefde
is genade voor mij
Het gaat dieper dan
wat mijn ziel kan zien
Mijn doel is veranderd door U
Toenik Uw naam aannam.
Mijn verleden is gewist
Met slechts een aanraking van U
Mijn pijn is verdwenen
Uw bloed maakte mij brandschoon
Oh Lam, zo wonderbaar
Ik geef mijzelf aan U
Mijn leven, dat geef ik U
Mijn liefde, dat geef ik U
Mijn alles
En wanneer de wereld aan een eind komt
En 'het paradijs met u begint,
Dan zult u zeggen:
"Goed gedaan"
Dat is wanneer ik uw aangezicht zie.
Mijn leven, dat geef ik U
Mijn liefde, dat geef ik U
Mijn Alles.

AGP Network Info
Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/aEvenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.