0076

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie76 - Nederlandstalig
For the Lord is good, His mercy is everlasting, and His truth endures to all generations

InjouwReactenews:
AGP Networks
>Program Guide
>Harvest ep: Actie update
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Be Inspired: Daar is Hij

Program Guide
AGP React enews [info@agpgroup.net] :Lees react op op de hoogt te blijven van ontwikkelingen in kerk en samenleving. Laat ons weten wat je van ons vindt... stuur een mail naar react@agpgroup.net
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)]
17 februari - Nieuwe muziek van Kirk, Out of Eden en nog veel meer..
AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
Deze week geen uitzendingen.
<agp - Broadcasting a message of hope

Harvest ep: Actie update
Spijkenisse
[Harvest ep] - De lezingen in Spijkenisse met AGP-presentator Hensley Oosterwolde, zijn van start gegaan. De eerste bijeenkomst werd zeer zegenrijk bevonden door de verschillende bezoekers, u kunt ook de lezingen serie meemaken getiteld "Met een goed gevoel de toekomst in." Elke sabbatmiddag t/m 23 februari in de Adventkerk van Spijkenisse aan de Eikenlaan 1 in Spijkenisse (metrohalte Spijkenisse Centrum)
16 februari. Bestaat er wel een "hel"' hoeveel graden zou die dan moeten zijn?
De vier meest gestelde vragen is over dit onderwerp...
1 waar komt hel vandaan?
2 Is hel een plaats waar men die Jezus niet hebben aangenomen voor eeuwig branden?
3 Waar is die vuur te vinden in onze universum?
4 Hoe kan een liefdevolle Vader mensen voor eeuwig laten branden?
Meer?!: Voor een volledige beschrijving alle onderwerpen kijk op http://go.agpgroup.net
De Ontmoeting
[Harvest ep]In een onzekere wereld als deze is het steeds moeilijker om een rustpunt te vinden. En wanneer je denkt die gevonden te hebben, stort de wereld in een onzekere periode. Wij stoppen in de reis van ons leven steeds maar bij de verkeerde halte. Wij stappen uit bij stress, stappen over in onzekerheid, missen de verbinding naar geluk en hebben ernstige vertraging bij het vinden van vreugde.

De Adventkerk Rotterdam Noord organiseert een aantal Speciale diensten waarin een ontmoetingcentraal staat. De uitdaging die deze kerk haar bezoekers biedt is om een keer een 'andere' halte uit te proberenDevolgende bezoekersdag is op16 februari (M. Peroti). De speciale diensten vangen aan op zaterdagochtend (sabbat) 11.00 uur en het gesproken woord wordt omlijst door veel zang, zowel gezamenlijk als optredens van diverse gospelgroepen. Deze diensten vinden plaatsin de Adventkerk van Rotterdam Noord, welke te vinden is aan de Minstreelstraat 9 (zijstraat van de Straatweg, nabij NS-Rotterdam Noord).
AGP ="always going for prayer"
[prayer@agpgroup.net] -Voorbede wordt gevraagd voor de acties in Nijmegen, Spijkenisse & Rotterdam Noord.
Ook acties aan het plannen of aan het organiseren..?en de rest van Nederland daarvan op de hoogste stellen. Dat kan via het React enews - mail news@agpgroup.net of events@agpgroup.net
<Harvest Evangelistic Projects is een initiatief vanuit de AGP Vereniging

AGP React enews
News
'Explosie' van jeugdkerken in Nederland
HELLEVOETSLUIS - [Oneway.nl] - Vorig jaar oktober kwam de jeugdkerk in Hellevoetsluis uitgebreid in het nieuws, n.a.v. een gesprek in Het Elfde Uur. In het gesprek met Andries Knevel, liet Marcel Gaasenbeek (een van de initiatiefnemers in Hellevoetsluis) uit zijn mond vallen, dat via de site van de jeugdkerk, www.jeugdkerk.nl, alle informatie verkrijgbaar is om zelf een jeugdkerk te starten. Meteen na afloop van de uitzending steeg het aantal bezoekers van jeugdkerk.nl enorm en binnen twee weken werden er 160 aanvragen gedaan, vanuit het hele land. In november startte de Hellevoeters met hulp aan geinteresseerden en nu, net twee maanden later, zijn er al 8 jeugdkerken opgestart.

Het aantal aanvragen is inmiddels gestegen tot boven de 210 en alle grote steden van Nederland zijn vertegenwoordigd. Op de nieuwe site die momenteel wordt gebouwd, komt een landkaart met totaaloverzicht van aanvragen en contactpersonen. Geinteresseerden kunnen de site bekijken of e-mailen naar info@jeugdkerk.nl

<en: Bijbel wereldwijd in 2287 talen vertaald
READING - De bijbel of gedeelten ervan zijn tot dusver in 2287 talen vertaald. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Wereldbond van Bijbelgenootschappan (UBS). In het afgelopen jaar kwamen er 24 nieuwe vertalingen bij.

<en: Evangelistenechtpaar Burnham vrij bij bekering tot islam
MANILLA [Nederlands Dagblad]- Het Amerikaanse evangelistenechtpaar Burnham wordt vrijgelaten als ze hun geloof afzweren en de islam aannemen. Dat zegt de 25- jarige Sheila Tabunyang, die samen met het echtpaar gegijzeld is geweest.

Martin en Gracia Burnham worden sinds mei vorig jaar gegijzeld door de Filipijnse islamitische terreurorganisatie Abbu Sayyaf. Volgens Tabunyang is de gezondheidstoestand van de twee slecht. Tegenover het Duitse persbureau IDEA verklaarde ze dat de gegijzelden geboeid worden, islamitische hoofdbedekking moeten dragen en de grondbeginselen van de islam moeten leren. De vrouw, die zelf vrijkwam door zich te bekeren tot de islam, denkt niet dat het echtpaar zich zal afkeren van het christendom. De twee zouden regelmatig bidden en geestelijke liederen zingen.
Saudi-Arabië meest antichristelijke land
ERMELO - Saudi-Arabië is al jaren achtereen het vijandigste land voor christenen. Ook op de nieuwste versie van Open Doors’ ”ranglijst van christenvervolging” prijkt dit strengislamitische land bovenaan.

Op de tweede plaats staat Noord-Korea, gevold door Laos, Afghanistan, Turkmenistan, China, Vietnam, Bhutan, Iran, Pakistan, de Maldiven, Somalië, Noord-Sudan, de Comoren en Oezbekistan. Tien landen van deze lijst zijn overwegend islamitisch, vier landen zijn communistisch en één land (Bhutan) is hindoeïstisch. Overigens gaat de vervolging in Noord-Korea niet zozeer uit van het communisme als wel van de persoonsverheerlijking van president Kim Jong Il. Hetzelfde kan gezegd worden van Turkmenistan, waar president Niazov zich als een god laat vereren.

De grootste verandering in de ranglijst met een halfjaar geleden is Noord-Korea, dat van de zevende naar de tweede plaats ging. Dit betekent niet dat het nu nog slechter is dan een halfjaar geleden, maar de verschuiving is veroorzaakt door het feit dat Open Doors inmiddels betere gegevens heeft. De onzekerheidsmarge was 17,5 punt en bedraagt nu nog twee punten.

In tegenstelling tot de vorige lijst, waarop 86 landen voorkwamen, bevat de nieuwe lijst nog maar vijftien landen. Dat heeft te maken met een herziening van de methode. Hierdoor wordt de rapportage veel nauwkeuriger. Volgens plan verschijnt er in juli weer een uitgebreide lijst.

De ranglijst wordt opgemaakt aan de hand van vragenlijsten, die door lokale medewerkers van Open Doors worden ingevuld.

In Saudi-Arabië zaten het afgelopen halfjaar veertien buitenlandse christenen gevangen omdat zij actief waren in de (verboden) huiskerkbeweging. Kortgeleden is een aantal van hen het land uitgezet, nadat zij tachtig zweepslagen hadden geïncasseerd. De overigen wachten nog op uitzetting.

<en: Newsviews
Hoe zou de wereld eruit zien - [Adventist Review] -Auteur Luka Daniel vraagt zich in de Adventist Review af, hoe de wereld eruit zou kunnen zien als alle Christenen verenigd zouden zijn. Luka gaat in op het maken van keuzes voor leden en kerkleiders, lees het artikel (in het engels) op: www.adventistreview.org/2002-1507/story3.html
Twaalfjarige leidt jongeren naar Christus - [Charisma News] - Een meisje uit groep acht in de VS, bekeert elke week 40 jongeren van dezelfde leeftijdvoor Christus. De Predikant is enthousiast over de ontwikkelingen in zijn gemeente. De kerk is een zogenaamde cafekerk, waar diensten worden gehouden, tussen pooltafels en dartboards.
agp news | www.agp-internet.com/news | news@agpgroup.net

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
Februari

16 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)

16 -Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
17 - Open Mic Night - Bibliotheek Theater Rotterdam. Met Gospel Rap groep Nissi om 19.00
18 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel (zie website)
23 - Doopdienst, Adventkerk Schiedam
23 -Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
25 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
Maart
1- 3 Vrouwenweekend Adventkerk Nederland (030-6939375 info@adventist.nl)
2 - Bezoekersdienst Rotterdam Noord - 11.00 (Minstreelstraat 9)
4 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
5 &7 - Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
9 t/m 16 - Internationaal Jeugdgebedsweek Adventkerk
10 - Jubileum Concert Carmenian SIngers met o.a. Witness e.v.a De doelen Rotterdam
11 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
12 & 14 - Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
18 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
19 & 21- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
25 - Lezingen Adventkerk Nijmegen - 19.30, Graad van Roggenstraat 28 te Nijmegen met C.W.H. Tempel(zie website)
26 & 28- Seminar Bijeenkomsten "De Ontmoeting", Adventkerk Rotterdam Noord Aanvang 19.30 (zie website)
30 t/m 31 - Jeugdcongres AJV, Sporthal de Fakkel, te Ridderkerk (info@adventist.nl)
VERWACHT
Verwacht: Go 2002 - rconcert in Rotterdam
Verwacht: Kidzrally op 27 april in Sterrenberg (Ut)
Verwacht: Paasmusical Witness op2 april te Rotterdam Noord
Verwacht: Concert Sisterly Love in Den Haag op 11 mei

AGP React eservice
Be Inspired: Daar is Hij
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
[auteur onbekend]

Als je zoekt naar geluk en je hebt het nog niet gevonden…

Ik wil het weten..

Wie is die man die zei dat Hij mij kon redden?

Wie nam mijn donkere wolken weg?

En wie zei dat Hij, mij vandaag nog vreugd kan schenken?

En wie zei datHij al mijn zonden weg zouwassen?

Wie raakte mijn hart en veranderde mijn leven?

En Wie is degene die zichzelf voor mij opofferde?

Wie-o-wie is degene die mijn gebed verhoorde in de midden van de nacht?

En wie genas mij vanmijn blindheid?

Daar is hij, strek je hand uit en raak hem aan.

Daar is Hij, Aanbid Zijn naam

Daar is Hij, wees niet bang

Daar is Hij, hef je hoofd omhoog

Is het een vogel… is het een vliegtuig.

Nee het is Jezus

Daar Is Hij, om mij te redden,

Daar is Hij, Halleluja

Ik wil het weten, ik moet het weten.

Oke, wie vertelde de Zoon om mij vrij te maken.

Wie werd neergelegd en stierf voor mij

En wie zij dat de dakloze hetzelfde is als ik

En wie nam vaste grond en plaatse mijn voet
En wie gaf mij een doel en een reden om te zingen
WIe gafmij eenmooie melodie,
En toen problemen mij achtervolgde.., wie maakte een weg door de zeeen.
Kan iemand mij vertellen, waar Hij is.
Als jij een jonge man bent die vecht en strijd
Of ben jij een jonge meid die zoekt en zoekt.
Weet dat je niet langer verder hoeft te zoeken.
Jij kunt Hem voor jezelf ontvangen..
Je hebt echt niemand anders meer nodig
Ga gewoon op je knieeen en bidt!
Ben jij op zoek naar Jezus,
Daar is Hij.., Waar ik ook ga..
Daar is Hij.., Waar ik ook kijk...
Daar is Hij.., Hij is overal..
Daar is Hij.., Reik je handen uit...
Daar is Hij.., Want Hij leeft..
Daar is Hij.., En Hij zal je gebeden verhoren

AGP Network Info
Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/aEvenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.