0071

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie71 - Nederlandstalig
No chains holding me. You're the one who set me free
You're truly worthy, I gotta praise You.

InjouwReactenews:
AGP Networks
>Program Guide
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Need to know: CD van de Week - Vanessa Bell Armstrong
> Be Inspired: Lofprijzing aan de Grote Musicus

AGP Networks
Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] - (als onderstaande links niet werken, ga naar www.agp-internet.com)
AGP's Flash Portal - Vanaf 1 januari is hij operationeel ons flash intro, te bekijken via portal.agpgroup.net
AGP News Portal biedt actueel nieuws - Vanaf 1 januari kan je actueel op de hoogte gehouden van christelijk nieuws uit binnen- en buitenland. Deze pagina wordt automatisch ververst. De komende maanden zullener meer links beschikbaarkomen voor up-to-date christelijk nieuws.
Nieuw: Bijbelstudiemethode 'Traditie, Kerkleer of Heilige Schrift", i.s.m. R. Pannenborg biedt AGP React Studyweb, een nieuwe Nederlandstaligebijbelstudie site. Klik hier.
Concerten en evenementen - Onze agenda is weer bijgewerkt - staat jouw evenement er niet tussen mail de redactie op events@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/events
Informatie over evangelisatie-acties - AGP heeft op 27 december een nieuwe site geopend http://go.agpgroup.net deze site is bedoeld voor informatie aan adventisten in de Regio Rotterdam over een tweetal acties in de regio. Op deze pagina, achtergrondinformatie, persberichten etc.
In voorbereiding: 2 februari gaat het gebeuren, het huwelijk van 2002. Binnenkort op React Internet een special metalles over trouwen, samenwonen en wat de bijbel daarover zegt.
AGP React enews [info@agpgroup.net] :Wij willen graag van u horen, heeft u nieuws uit uw kerkgemeenschap, organiseert u activiteiten of heeft een inspirationeel artikel dat u met onze 500+ lezersbestand wilt delen? Mail de redactie op info@agpgroup.net
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)]

13 januari, CD van de Week: Blessed -Overdenking: Riley Jack

AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
9 januari, AGP FM Online - Gospelmusic Jaarmix - Doorlopende herhaling van 21.00 tot 23.00
<agp - Broadcasting a message of hope

AGP React enews
News
<en: Groeistuipen?
HUIS TER HEIDE - [AGP News] - Het departement voor gemeentegroei van de Zevende-Dags Adventisten presenteert zich met een blad gericht op gemeentegroei in het breedste zin des woords. In Groeistuipen zullen de ontwikkelingen van nieuwe gemeenten in oprichting gevolgd worden, evenals de omvorming van bestaande kerken in celgemeenten.
Het blad is opgericht om wilde geruchten die bij leden van de adventkerk leven omtrent de oprichting van deze nieuwe kerken weg te nemen. Zo schrijft Gemeentegroei-stafmedewerker Ds. R. Dingjan "... wij hebben bewust gekozen voor het stichten van enkele 'andere' gemeenten," enzo vervolgt hij ".. (er)kunnen allerlei vragen rijzen en zelfs indianenverhalen zouden de ronde kunnen gaan doen." In het eerste nummer gaat men diepgaand in op nieuwe gemeenten in Utrecht, Almere en Tilburg. Het blad is voornamelijk een initatief vanuit deze 3 nieuw te vormen gemeentes om voorlichting te geven.
<en: Concerten met een 'evangeliserend' knipoogje
ROTTERDAM - GOUDA [AGP News] - Op 12 en 13 januari vindt er in het Rotterdamse Bibliotheek theater een concert plaats van de 'populaire' damesgroep Witness. Onder de titel "Jesus is the Solid Rock" wordt de bezoeker in contact gebracht met het evangelie. Naast een optreden van Witness, treden ook solisten op als "Leo Ignacio" en Almar Nooitmeer (Gentle Voices)bespeelt de Piano.
Op 26 januari organiseert de adventkerk in Gouda haar derde 'Gospelconcert", met optredens van de Rotterdamse groepen Connected, Witness & Gentle Voices. Het concert wordt gehouden in de Westerkerk te Gouda. De kaarten zijn in de voorverkoop goedkoper, meer informatie klik hier. Of kijk in de agenda van deze react.
<en: Nieuwe website voor LASER
SCHIEDAM - [AGP News] - Meer dan 3 jaar geleden,nadat enkele (ex-)leden vanAdventgemeenten in de Rotterdamse regioeen eigen kerk oprichtte in Schiedam, buiten officieel kerkverband om,presenteert LASER (Leken organisatie voor Sabbat educatie en Reformatie) zichzelf, o.l.v. R. Stueger, met een nieuwe website www.laser-ministries.net. Op de goed ogende website een grote verscheidenheid aan bijbelstudies, overdenkingen en online boeken van E.G. White. De website is geheel in het engels uitgevoerd. Onder zogenaamde zelfstandige organisaties groeit het verlangen om zichzelf zo professioneel mogelijk te kunnen uiten aan de buitenwereld.
<en: Amerikaanse christenen verbranden Harry Potter
NEW JERSEY [ANP] -Leden van de Amerikaanse Christ Community Church in de stad Alamogordo in staat New Mexico hebben zondag boeken van Harry Potter op de brandstapel gegooid. Volgens de kerkleden zijn de populaire verhalen van schrijfster J.K. Rowling over de tovernaarsleerling Harry Potter satanisch.
"Enkele honderden leden woonden zondag een anti-Potterdienst bij, waarbij zeker dertig exemplaren in brand werden gestoken. "Harry Potter is de duivel en hij vernietigt mensen", hield dominee Jack Brock zijn gehoor voor. Volgens hem zetten de verhalen over de 11-jarige bebrilde Potter de jeugd aan tot magie en tovernarij. Ook boeken van de bekende horrorschrijver Stephen King verdwenen in de vlammen, evenals cd's van onder meer de rapper Eminem en video's, waaronder 'Snow White' van Disney.
<en: Kwart websurfers VS op zoek naar religie
WASHINGTON [Charisma News/Nederlands Dagblad]- Een op de vier Amerikanen die op internet gaat surfen, is op zoek naar religieuze websites. Dat zijn er meer dan de mensen die op het web willen gokken, bankieren of aandelen verhandelen.Dat blijkt uit een studie van het Pew Internet and American Life Project. Volgens deze studie zoekt vijfentwintig procent van de ongeveer 28 miljoen Amerikanen die toegang hebben tot internet naar religieuze en spirituele informatie. Uit het onderzoek bleek ook dat dit jaar dagelijks gemiddeld drie miljoen Amerikanen naar religieuze informatie zoeken, tegen twee miljoen vorig jaar.
<en: NewsViews
Agent wordt predikant [Religion Today] - Agent Chet Barofski, 39 wonende in New Jersey, wordt predikant, de gemeente kan geen 'full-time' predikant betalen en deze agent toont zich bereid zijn baan en pensioen op te geven om voor te gaan in zijn gemeente. Dit om te voorkomen dat de kerk uiteenvalt.
Koningin Engeland "Geloof een Noodzaak" [Religion Today] - Konigin Elizabeth uit Engeland heeft tijdens haar kerstrede verteld, dat in het licht van het jaar 2001, het heeft aangetoond dat Geloof een noodzaak is in het alledaagse leven.
Bekijk de Adventistische kerstdienst [Adventist Review] - Interesse in een kerstdienst van de Adventkerk uit New York, bekijk deze door NBC gemaakt tv-show via de website van de Adventist Review, klik hier
ADRA voor hulp in Kroatie [ADRA] - Adventist & Relief Agency, gaat noodhulp verlenen aan 4000 mensen die terugkeren naar de Lika-regio van Kroatie. Zij waren over het algemeen vluchtelingen die vanwege de oorlog naar andere streken getrokken waren. Om deze mensen bij te staan gedurende winter levert ADRA, Huishoudpakketten, hygenische en voedsel kits, hout en winterkleden.ADRA heeft het geld gekregen van de Duitse overheid
agp news | www.agp-internet.com/news | news@agpgroup.net

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
Januari
11-13 Tienerkamp, Huis Ter Heide - info@adventist.nl
12 & 13 Witness- 'Jezus, The Solid Rock' - Rotterdamse Bibliotheektheater, nabij NS-Rotterdam Blaak. fl. 25,- (EUR: 11,35), fl 12,50 (EUR5,67). Op zaterdag 12, begint het concert om 20.00 (zaal open 19.30) en op zondag 13 januari begint om 15.00 (aanvang 14.30).
19 - Concert Double G in Alphen aan de Rijn (zie website)
19 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)
19 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
26 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
2 6 Bible Bowl - Rotterdam Crooswijk - Bijbelkennis en ontmoetingsavond voor de jeugd in Groot Rotterdam.
26Gospelconcert Gouda 2002, Westerkerk, aanvang 19.00, (zie ook website)
Februari
2 - Huwelijk Maxima en Willem-Alexander (Binnenkort Special over huwelijk, samenwonen op React Internet)
2 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)
2 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
2 - Studentendag Adventkerk Nederland (info volgt) info@adventist.nl
9 - Jeugdrally Arnhem/Ede (info volgt)
9 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
16 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)
16 -Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
23 -Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
VERWACHT
Verwacht: Go 2002
Verwacht: Kidzrally op 27 april
Verwacht: Paasmusical Witness op2 april

AGP React eservice
Need to know: CD van de Week
Vanessa Bell Armstrong: Brand New Day
[AGP FM] - De grand diva van gospel is terug, Vanessa Bell Armstrong. Vooral bekend uit de hoek van de traditionele black gospel maakt haar rentree op het gospelpodium onder gospelvernieuwers platenlabel 'Tommy Boy Gospel', waar ook sterren als Tonex en Shelly Gaines hun opwachting maken. De CD van Vanessa is een rustgevende en inspirerende cd waarin simpele thema's een hoofdrol spelen. Zo begint de cd met het prachtige "Brand New Day". Waarin het wonder van een nieuwe dag met de Here wordt bezongen, na dit nummer gehoord te hebben wil je elke ochtend op deze manier opstaan. Ook veel nummers ter bemoediging en ondersteuning van de gelovige, maar ook voordiegene die twijfelen aan Gods liefde. Zo gaat het nummer Somebody prayed, over het belang voor voorbede voor je naaste, vrienden en familie. Een ander prachtig nummer is "No Failure", waarin voor eens en altijd duidelijk wordt gemaakt dat God, nimmer faalt.

De CD is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Vooral de combinatie tussen traditionele, soul en hip-hop achtige gospel is sterk vertegenwoordigd. De CD is zo gemaakt dat iedereen naar kan luisteren. Deze CD valt niet onder de categorie, Praise & Worship, maar dat de liederen getuigen van de noodzaak van een hechtere band met de Almachtige komt hier sterk naar voren. Ga vanmiddag nog naar de platenzaak en luister naar deze CD of bezoek de site van Vanessa "You, won't regret it".
Vanessa Bell Armstrong
Brand New Day
Tommy Boy Gospel

Be Inspired: Lofprijzing aan de Grote Musicus
[Rev: Nick Taliaferro, Rev:G. Hardeman]
"Wil jij met mij tezamen; God de glorie geven, die Hem alleen toekomt?"
Prijs God voor wie Hij is en wat Hij voor jou heeft gedaan
Wees gezegenden dankbaar voor de blijde momenten in jouw leven
En zelfs voor het verdriet, het verdriet die je in leven meemaakt.
Want zelfs Koning David zong in zijn meest bedroefdste momenten,
de mooiste en meest inspirerendelofliederen die wij kennen.

Wat David deed, was die nare herinneringen uit zijn leven,
die angstaanjagende momenten en veranderde ze in
de poëtische refrein vanhet lied en maakte er melodieuze muziek bij
en gaf ze in aanbidding, terugaan God.
Die momenten van mislukking, en oprechte schuld,
werden geschriften over Gods rechtvaardigheid en eeuwigdurende liefde
Weet je... het gaat er niet om hoe hard je probeert,
er komen momenten dat je verdrietig raakt,
dat je leven niet melodieus vergaat.
Maar net als de noten van een vergeten lied.
Weet dat je je gebroken en verdrietig leven
altijd aan God kan overdragen.
Net als David kunnen wij ons bitter verdriet..,
onze gebroken levens aan God overdragen.
Dit alles in de hand van een God,
die eenmelodie in jou en mijn leven brengt.
Ik nodig jouw uit om je leven
over te dragen in de handen van de Grote Musicus.
"Want alleen U kan een lied schrijven
Die de engelen niet kunnen zingen
Schrijf een perfecte harmonie, Heer
Waarbij elke stem mag klinken,
Zodat elke snaar en stem voor
U een blijde melodie mogen vormen.
Heer, alles leggen wij voor uw voeten neer
U bent de Heer van ons leven.
Aan de Grote Musicus...
Wij erkennen U op elke manier
Aan de Grote Musicus...
Halleluja, Het is U die wij aanbidden
Wij zijn dankbaar, Heer voor leven
Wij zoeken U goedheid en Uw rechtvaardigheid
Heer wij danken U voor de genade.
Heer wij danken U voor de muziek,
dieUons geeft gedurende dit leven,
Want er is niets waarmee wij U kunnen terugbetalen
Voor al het goede dat U voor ons doet,
Heer, alles leggen wij voor Uw voeten neer...
U bent deHeer van ons leven.
Halleluja,U zijt deglorie, Halleluja, Amen
Het is U die wij aanbidden"
Wonderbare Vergever, In Uw naam,
verheven boven alle andere..,
aanbidden wij U.
Heer, Het is U die wij aanbidden.

AGP Network Info
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/aEvenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.