0069

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie69 - Nederlandstalig
I'am so glad it's brand new, It's a brand new day...
It's thanks to You, Lord Jesus

InjouwReactenews:
AGP Networks
> Van de redactie: Kerstgroet
>Program Guide
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Be Inspired: Zijn bloed heeft nog steeds wonderbare kracht
> Be Inspired: Rein Hart
AGP Networks
Van de redactie: Kerstgroet
Wat blijft u bij van 2001..? is het Volendam, de MKZ-Crisis, wellicht heeft 11 september een schok teweeggebracht in uw leven.
Of was het die ene trouwdag, was het geboorte van die schattige kleine. Wat heeft uw leven dit jaar het meest geraakt? Was het die ervaring tijdens een campmeeting in Engeland of Barneveld. Was het die jeugdrally met die 'toffe' spreker. Was het Camporee toen al die bezoekers op de sabbat een kijkje gingen nemen. Wat heeft u het meest geraakt in 2001... de dag dat u de keuze maakte voor Christus en gedoopt werd of was het dat die dierbare weer na jaren terug naar de kerk kwam. Of was het juist een van de vele geliefden die wij in droefenis moesten wegdragen naar het graf, in de blijde hoop ze bij de 'opstanding' weer terug te zien.
Wat raakte u het meest aan... Wij hopen dat ondanks alle blijdschap, maar ook strijd en zorgen in dit leven.. Christus U het meest aanraakte Wij bij AGP hopen dat deze kerst u die aanraking gedenkt. God die de mensheid dusdanig wilt aanraken met Z'n liefde dat Hij Zijn eniggeboren Zoon stuurde. Geboren als baby in de kribbe.Herders, Wijzen... zij werden aangeraakt door het nieuweleven. Wij allen werden aangeraakt toen hij uiteindelijk werd geslagen tegen het kruis. En ons hart werd bewogen toen hij op de derde dag opstond uit het graf. En vol verwachting geloven en hopen wij op het moment dat die aanraking veranderd in aanschouwen, wanneer Jezus voor zijn geliefden terugkomt en hunvoor eeuwig thuisbrengt naar een nieuwe hemel en aarde
Het team van vrijwilligers heeft zicht ingezet om zovelen te vertellen van Jezus die ons aanraakte, om over Hem te vertellen op diverse manieren... Wij hopen en bidden dat U aangeraakt bent door de boodschap van Geloof, Hoop en Liefde.
Namens het bestuur en medewerkers van The Advent Gospel Promotions
Een gezegend kerstfeest toegewenst
Riley Jack

Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] - (als onderstaande links niet werken, ga naar www.agp-internet.com)
AGP's Flash Portal - Tijdens de kerstperiode wordt hard gewerkt om een nieuwe met flash gebouwde portaal, operationeel te krijgen. Het aantal bezoeken van AGP stijgt de afgelopen maandenmet een dusdanig aantal dat de site, voor een aantal gebruikers, steeds moeilijker toegankelijker wordt. Gebruikers met een snelleinternetverbinding (ADSL, ISDN enmodem 56k) kunnen (binnenkort) gebruik maken van deze nieuwe startpagina. Je kunt nu al kijken naar intro voor deze nieuwe site waarin de jingle's van AGP FM Radio verwerkt zijn... http://portal.agpgroup.net
Nieuw Online Strip - In onze Funroom kun je nu een nieuwe dagelijkse strip lezen over een predikant Eli van de "Church of the covered dish". Beleef de avonturen van deze predikant en zijn ietwat vreemde gemeente.

Het AGPNews Jaaroverzicht 2001- Wat gebeurde er in Adventistisch Nederland en metname in het nieuws, lees de exclusieve nieuws en persberichten van de redactie van AGP.

AGP React enews [info@agpgroup.net] : In december verschijnt AGP React enews niet in de week tussen kerst en oud- en nieuw, maar zal er een special editie verschijnen.
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)]

30 dec, AGP FM presenteert de AGP FM Gospelmuziek mix 2002.

AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
25 dec, AGP FM Online - Christmas Show van 12.00 tot 15.00 Nederlandse tijd
20 dec, AGP FM Online - Gospelmusic Jaarmix - Doorlopende herhaling van 21.00 tot 23.00
<agp - Broadcasting a message of hope

AGP React enews
News
<en: Geen nieuws in editie 70 van AGP React enews
ROTTERDAM -[AGP-Newsredactie] - In verband met de kerstvakantie en de voorbereidingen voor diverse evangelisatie-activiteiten waaraan sommige medewerkers van AGP deel aan nemen verschijnt er op zondag 30 december een aangepaste editie van AGP React, maar daarin o.a. de nieuwjaarsgroet. Voor het meeste actuele nieuws kunt u vanaf 30 december ook terecht via onze - vernieuwde -nieuwsportaal op www.agp-internet.com/news. Daarop vindt u het laatste nieuws vanuit de Christelijke wereld. En nieuwsberichten die samengesteld zijn door onze eigen nieuwsredactie.
<en: Speciale kerkdiensten in Rotterdam op eerste 'sabbat' van het nieuwe jaar
ROTTERDAM - [AGP-Newsredactie] - De Rotterdamse Adventistische kerken in Rotterdam organiseren op zaterdag (sabbat) 5 janauri speciale laagdrempelige diensten waarin het evangelie centraal staat. In Rotterdam Noord, Minstreelstraat 9 vindt er een zgn. bezoekersdag plaats, aanvang 11.00 met voorafgaand om 10.00 Sabbatschool. In Rotterdam Zuid vindt er 's middags een "Open Deur" dienst plaats, met o.a. zang van Renate Hazel en dans door de Holy Temple Dancers. Deze dienst begint rond de klok van 14.45 meer informatie, zie agendaof kijk op www.agp-internet.com/events
<en: Kerk op de bres voor daklozen
WIMBELDON [BUC-News] - Op vrijdag 14 december 2002, gingen leden en vrienden van de Londense Advenkerk 'Wimbledon' naar de Centre Court winkelcentrum in Wimbeldon stad om kerstliederen te zingen en geld in te zamelen voor een organisatie die zich inzet voor dak- en thuislozen. Voorbijgangers gaven gul en men stopte om te kijken naar glimlachende gezichten en te luisteren naar de prachtige gezangen. Dit alles om de ware betekenis vankerstmis te laten weerklinken in deze stad.
<en: Niet alleen Nederland kent tekort aan predikanten
AUSTRALIË [ANN] - 't Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten in Australazie verliest meer predikanten dan dat er lid worden. DitsteltBrad Kemp, de voorzitter voor leiderschapszaken, vast in zijn laatste onderzoek. "De kerk heeft jarenlang de voordelen ontvangen van toegewijde en goed getrainde predikanten", maar zegt hij; "Hoe lang zullen deze blijven." Kemp projecteert een tekort van 50 predikanten in vijf jaar tijd en 62 in 20 jaar. Zijn statistieken laten zien dan slechts 60 procent van de studenten die theologie volgen via Avondale College tussen 1990 en 2000 nog steeds werken in het veld. Een gemiddelde van 14 studenten zal gedurende deze 10 jaar slagen, maar in dezelfde periode zal een gemiddelde van 12 predikanten het veld verlaten wegens emiritaat. "Een predikant moet naast een gemeente leiden, adviseren, evangeliseren entoerusten op een praktische 24 uur per dag basis, 7 dagen per week, en dan vaak voor 2 of meer dagen.", zegt Kemp."Dit brengt de nodige druk met zich mee voor familie-relaties. Deze cijfers zijn verontrustend, maar misschien niet verrassend."
Kemp motiveert kerkleden om te letten op de behoeften van predikanten: "Help ze reële grenzen te houden". Er wordt zelfs gekeken of het noodzakelijk wordt om predikanten van overzee aan te stellen. De combinatie van een getrainde en geschoolde predikante en een gemotiveerde gemeente is een van de succesfactoren van het Adventisme, volgens Kent - voorzitter van de Australische predikantenorganisatie.
<en: Komst euro geeft geen pieken in giftgedrag
APELDOORN [Reformatorisch Dagblad] - Sommige mensen kiezen ervoor, met de komst van de euro, resterende contante gelden aan een stichting of fonds te schenken. Zo ontving een stichting die graag onbekend wil blijven zeer recent een gift van 20.000 gulden: twintig briefjes van duizend in een niet-aangetekende envelop. Navraag bij andere stichtingen leert dat het geval een incident lijkt te zijn. Bij de stichting Woord en Daad is van dergelijke gevallen geen sprake, verzekert voorlichter H. de Pater. Volgens hem is de omvang van de giftenstroom gelijk aan andere jaren.
<en: 'Kerk moet minder evangeliseren'
ZEIST [Nederlands Dagblad] - De kerk is te evangelisatiegezind en te veel met 'buiten' bezig, vindt ds. H. de Jong, Nederlands gereformeerde emeritus predikant. "Teveel aandacht gaat zitten in de vraag hoe wij de wereld met het evangelie zullen bereiken", schrijft De Jong in het Nederlands gereformeerde blad Opbouw. "Terwijl die wereld met de rug naar het evangelie toestaat en geen enkele aanstalte maakt de boodschap van de kerk enig krediet te geven."

Volgens de emeritus predikant is de tijd gekomen dat de kerk zich naar binnen moet keren. De kerk moet sterk catechetisch aan de gang om de opgroeiende generatie toe te rusten met het oog op de niet eenvoudige tijd die komt. Want met de geloofskennis is het slecht gesteld, constateert De Jong. Volgensde predikant is het niet zo dat elke buur moet worden beëvangeliseerd. "Je moet het je ook niet als schuld laten aanpraten als je dat (nog) niet gedaan hebt. De mensen zitten echt niet op het evangelie te wachten en voelen zelfs weerzin opkomen als je ermee aankomt. Laat daarom de eerste stap gerust een raadselachtig woord zijn dat onder invloed van de Heilige Geest de ander tot nieuwsgierigheid kan prikkelen."

<en: Newsviews

Helft Amerikanen: huisdier gaat naar de hemel - [ABC News] -Van alle Amerikanen gelooft 43 procent dat huisdieren naar de hemel gaan. Veertig procent gelooft dat niet, en denkt dat de hemel alleen voor mensen bedoeld is. Dat blijkt uit een onderzoek van ABC News, in samenwerking met Beliefnet. Het bestaan van de hemel op zich staat voor Amerikanen nauwelijks ter discussie: negen van de tien volwassenen geloven erin.
Pauselijke euro vertraagd [VATICAAN]- Het Vaticaan is dankzij Italië deelnemer aan de Economische en Monetaire Unie (EMU). Maar de uitgifte van de 'religieuze' euro stuit op problemen. Volgens het Italiaanse persbureau Ansa komt de nieuwe Vaticaanse munt, sommige soorten met het portret van paus Johannes Paulus II, op z'n vroegst eind januari in omloop.
Franse Hip Hop Bijbel Succes [Charisma News] - Een nieuwe franse bijbelvertaling, waarin de bijbel is vertaald in rap en moderne poezie is op nummer 12 beland van de Franse bestseller lijst sinds september. Volgens Reuters zijn er meer dan 140.000 stuks verkocht a40europer stuk. Er is meer dan 6 jaar aan deze bijbel gewerkt.

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
December
24 -19.30 - 20.30 Kerstavonddienst in Groningen, Hofstraat 28 Groningen (zie website)
24 - Kerstdienst Adventkerk Rotterdam Noord. 18.30, Ministstreelstraat 9 Rotterdam
30 - Eindejaarsbezoekdag Active Refugee car (zie events-pagina)
Januari 2002
5 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9) - (zie website)
5 - Open deur dienst - Adventkerk Rotterdam Zuid - 14.30 (zie website)
11-13 Tienerkamp, Huis Ter Heide - info@adventist.nl
12 & 13 Witness- 'Jezus, The Solid Rock' - Rotterdamse Bibliotheektheater, nabij NS-Rotterdam Blaak. fl. 25,- (EUR: 11,35), fl 12,50 (EUR5,67). Op zaterdag 12, begint het concert om 20.00 (zaal open 19.30) en op zondag 13 januari begint om 15.00 (aanvang 14.30).
19 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)
19 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
26 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum) (zie website)
2 6 januari - Bible Bowl - Rotterdam Crooswijk - Bijbelkennis en ontmoetingsavond voor de jeugd in Groot Rotterdam.
26 januari - : Gospelconcert Gouda 2002
Verder in 2002
Verwacht: Go 2002
Verwacht: Kidzrally op 27 april
Verwacht: Paasmusical Witness op 1 april

Be Inspired: Zijn bloed heeft nog steeds wonderbare kracht
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
[Kurt Carr]
Wij mogen Gods offer niet vergeten.
Toen Hij ons redde met het leven van Zijn Zoon.
Godheeftmoeten toezien hoe Zijn kind leed en bloedde
Maar Hij wist dat het bloed dat zijn Zoon uitstortte
Ons zouredden van een desperate wereld.
Dus2000 jaren geleden zagen wij hoe God zijn kracht in werking stelde
En alle de zonde in de wereld kon het niet verslaan.
En al die maanden en dagen sindsdien hebben niets aan die daad veranderd.
Jezus bloed reinigt nog steeds
Zijn bloed vernieuwt ons nog steeds
Zelfs na al die jaren
Het bloed heeft nog steeds wonderbare kracht
Als je genezing voor je leven nog hebt
Als je terneer bent geslagen en je de gehele nacht bad.
Als de dokter tegen je zegt... we kunnen er niets aan doen
Mijn vriend het maakt niet uit hoe je voelt
Blijf zeggen... Zijn striemen zijn mijn genezing geworden
Dat is wanneer Zijn bloed de strijd overneemt...
Wanneer Jezus bloed je vernieuwen zal.
Elke ziekte, elke kwade macht en duivel dienen te vlieden
Dus had je ziek bent
Laat zijn bloed je helen
Dus als je een zondaar bent
Laat zijn bloed je reinigen
Als je in problemen bent
Laat zijn bloed je bedekken...
Na al die jaren heeft Zijn bloed nog steeds wonderbare kracht.
Het wast nog steeds.
Het reinigend nog steeds
Het bedekt nog steeds
Het belooft nog steeds
Het hoort nog steeds
Het vernieuwt nog steeds
Na al die jaren...
Het bloed heeft nog steeds wonderbare kracht.
Be Inspired: Rein Hart
[Asaph A. Ward]
Reinig mij Heer...Was mij Heer..., Met Uw bloed...
Maak mij wit als sneeuw. Geef mij een rein Hart
Ik ben moe van het rennen. Heer ik geef mijzelf over.
Verlos mij van zonde en schande
Maak mij heilig... geef mij een rein Hart.
Ik was aan het vluchten, aan het vluchten voor een lange tijd
Leven in een wereld van zonde,toch hadik geen vrede in mij ziel.
Keer op keer raakte U mij aan,toch koos ik ongerechtigheid als mijn vriend.
Heer... het spijt mij, ik was verkeerd, vergeef mij, Ik heb U nodig om mij te reinigen.
Terwijl ik aan het zoeken was. zoeken naar zekerheid
Belandde ik vaak in aparte situaties, steeds op de verkeerde plaatsen
Het duurde even, maar nu realiseer ik...er is geen andere weg.
Ik heb Uw liefde nodig en Uw reinigende kracht. Mijn hart voelt bezwaard.
Reinig mij Heer... maak mij weer heel. Red mijn ziel!
Ik hebU nodig om mijn verstand aan te raken.
Ik wil meer zijn als U. Ik heb U nodig om mijn hart aan te raken.
Reinig mij door en door. Heer ik wil niet meer vluchten.
Ik wil nooit meer van Uw zijde afwijken.
Ik geef mijn leven aan U Jezus. En nu ben klaar voor de volgende stap.
Mijn ziel is er klaar voor. Mijn hart is op U gericht. Ik heb voor U gekozen
Vervul mij met Uw Geest, Vervul mij zoveel als het maar kan.
Zodat iedereen weet dat ik gewassen ben in Uw bloed.
Uw dierbare bloed.Geef mij een rein hart, maak mij heilig.

AGP Network Info
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subje1ct=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com E-Mail: info@agpgroup.netDisclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.