0068

Hoe reageer jij op Gods liefde?

AGP React enews

agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie68 - Nederlandstalig

Great is our God almighty, and He is strong at battle, Power belongs to God


InjouwReactenews:

AGP Networks

>Program Guide

AGP React enews

> News

> Events

AGP React eservice

> Need to know: Alles over nieuwe gospelcd's voor 2002

> Be Inspired: Geboren... om te sterven

> Be Inspired: Een vreemde manier om de wereld te redden.


AGP Networks

Program Guide

AGP React Internet [www.agp-internet.com] - (als onderstaande links niet werken, ga naar www.agp-internet.com)

Gentle Voices [foto galerij] - Bekijk foto's van deze accapella & jazzy gospelgroep uit Rotterdam. Via deze link.

Faithfull [foto galerij] - 5 Dames uit Rotterdam & Amsterdam vormen "Faithfull", volgend jaar zullen ze optreden, maar hun foto's zijn nu online. Via deze link

News special: Eindtijd - Er zijn diverse websites (adventistisch en niet-adventistisch) die exclusief artikelen publiceren over het einde der tijden. AGP News dook voor jou het web op en selecteerde de volgende interessante sites uit. Meer weten klik hier.

Ingezonden artikel, Onze lezers sturen regelmatig artikelen die wij voor jullie online zetten, Bekijk deze eens: Wat zou Jezus doen... Zondag of Sabbat (Zaterdag)?

Exclusief- PersoonlijkeEvangelisatie methode - Life Development, Binnen de adventkerkis een nieuwe strategie ontwikkeld voor persoonlijke evangelisatie, opzetten van Cafekerken en huisgroepen. Via onze harvest advice center kan je deze documenten 'Engels' (powerpoint presentaties) downloaden!! (vanaf dinsdag 18 december)

En verder:In de loop van dit jaar krijgt onze site een 'flash intro' via , heeft u een langzame modem-verbinding dan kunt u het kiezen voor de oude vertrouwde startpagina. Als u concert of evenementen informatie instuurt naar AGP React, dan publiceren wij dat binnen 48 uur op onze site. Uw evenement wordt gratis gepromoot. WIj nemen integraal uw tekst en eventueel foto's over en vermelden uw evenement op onze site!

Het AGPNews Jaaroverzicht 2001- Wat gebeurde er in Adventistisch Nederland en metname in het nieuws, lees de exclusieve nieuws en persberichten van de redactie van AGP.

AGP React enews [info@agpgroup.net] : In december verschijnt AGP React enews niet in de week tussen kerst en oud- en nieuw, maar zal er een special editie verschijnen.

AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)]

8 dec, Eindejaar Muziek Specials - The Word met R.Jack

16 dec, Eindejaar Muziek Specials - The Word met H. Oosterwolde

23 dec, KerstSpecial

30 dec, AGP FM GOSPELMUSIC JAAR MIX

7 jan, AGP FM

14 jan AGP FM

AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]

Deze week geen uitzending

<agp - Broadcasting a message of hope


AGP React enews

News

>>>Samengesteld door de redactie van AGP Networks, jijkunt ook nieuwsberichten plaatsen, stuur een mail naar news@agpgroup.netNieuwsberichten kunnen ookuitgezonden worden via AGP FM Radio en AGP FM Online.

<en: Open deurdiensten, bezoekersdagen, lezingen.., is 2002 de 'comeback' van actieve evangelisatie?

ROTTERDAM [AGP Newsredactie] - Het jaar is niet eens begonnen en bij de redactie van AGP News komen steeds meer berichten binnen over het opzetten van evangelisatie acties gericht op buitenkerkelijken.Diverse jongeren, maar ook ouderen steken hun handen uit de mouwen om hun medemens te vertellen van Christus en zijn liefde. Diverse activiteiten staan op stapel, waarvan AGP u het komend jaar regelmatig op de hoogte van zal houden. Wat kunt u verwachten in het eerste deel van 2002.

In het kader van het wereldwijde evangelisatie project'Global Mission' zijn er drie kerken/groepen in oprichting, te weten in Almere (gebaseerd op de Hillsong-church), Tilburg (Kerk voor niet-adventistisch Antillianen) en Utrecht (Studenten Café, naar het voorbeeld van de KafeKirchen in Denemarken).

Maar bestaande adventistische gemeentes zetten hun activiteiten door. Zo zal de adventkerk Rotterdam Zuid, doorgaan met maandelijkse opwekkingsdiensten, en zes-wekelijkse opwekkingsdiensten (zie agenda), waarbij de kans bestaat dat de frequentie verhoogd wordt)In de adventgemeente in Gouda gaat men door met een bandje, waarnummers uit de opwekkingsbundel wordenbegeleid.

Nieuwe activiteiten zijn te melden uit Spijkenisse, waar vanaf 19 januari, 5 weken langelke sabbatmiddag (zaterdag), lezingen worden gehouden. In de adventkerk van Rotterdam Noord, wordt gestart met bezoekersdagen op de sabbatochtend, waarbij de gemeente wordt gemotiveerd om vrienden, familie en kennissen uit de nodigen voor bezoekersdiensten. Dezelfde gemeente zal in maart een aantal lezingen organiseren, zijn er plannen voor een videopresentaties e.d.

Tenslotte zijn er ook individuen en zelfstandige organisaties actief. Zo zal de zanggroep Witness drie concerten houden (2 in januari, zie agenda) en een paasmusical op tweede paasdag in de Adventkerk Rotterdam Noord. Harvest Ep organiseert een evangelisatie concert in April onder de titel "Go:" Er wordt een evangelisatie concert georganiseerd in Gouda, door jongeren van de Adventkerk aldaar op 26 januari.

Dit is slechts een kleine selectie van evangelisatie-activiteiten die in 2002 georganiseerd worden. AGP is geïnteresseerd in activiteiten in andere kerken, (huis)groepen of individuenreacties kunt u mailen naar events@agpgroup.net of news@agpgroup.net. Voor het actuele overzicht van concerten zie de lijst bij events.

<en: Amerikanen vergeven liever zichzelf dan anderen
WASHINGTON [Nederlands Dagblad] - Amerikanen zijn eerder geneigd zichzelf te vergeven en zich vergeven te weten door God, dan dat ze anderen vergeven of vergeving zoeken voor hun eigen schuld bij anderen. Dat is de conclusie van een onderzoek dat gisteren gepubliceerd werd door onderzoekers van de Universiteit van Michigan.Zo’n 60 procent van de 1423 ondervraagden zegt dat ze zichzelf heeft vergeven voor fouten in het verleden Bijna driekwart voelde zich vergeven door God. Slechts 52 procent zei anderen hun fouten te hebben vergeven en niet meer dan 43 procent van de ondervraagden heeft vergeving gevraagd aan anderen voor fouten die ze zelf hebben gemaakt. Een andere conclusie in het onderzoek is dat mensen van middelbare leeftijd en ouder meer geneigd zijn om te vergeven en zich daar goed bij voelen. Oudere mensen voelen zich ook eerder vergeven door God. 80 procent van de mensen van 45 jaar en ouder gaf dat aan, terwijl slechts 69 procent van de mensen tussen de 18 en 45 jaar zich door Hem vergeven voelt. Verder concludeerden de onderzoekers dat vrouwen meer geneigd zijn te vergeven dan mannen en dat ze ook sneller vergeving zoeken bij anderen dan mannen (54 procent tegenover 49 procent).


<en: Teddybeer zingt kindergebedje
BURGKUNSTADT [Idea] - ,Ik ga slapen, ik ben moe’. In Duitsland is een teddybeer te koop die ’s avonds voor het slapen gaan dit kindergebedje laat horen."Naar bed gaan wordt zo leuk", staat in een reclametekst van het postorderbedrijf Baur. Naast het gebedje laat het dier ook nog een slaapliedje horen. Desgevraagd zegt een woordvoerster van het bedrijf dat de 35 centimeter grote beer geen bestseller is, maar met de omzet is Baur toch dik tevreden. De meeste klanten denken dat het product de kinderen spelenderwijs laat wennen aan het gebedje, aldus het persbureau Idea


<en: Kerkgang in Europa neemt af, het geloof blijft
DEN HAAG [Nederlands Dagblad] - De ontkerkelijking in Europa neemt toe, maar meer Europeanen geloven in het bestaan van een persoonlijke God. Vijf procent van alle Europeanen noemt zichzelf atheïst. Dit blijkt uit een gisteren vrijgegeven groot onderzoek naar waarden en normen van burgers in 32 Europese landen. In het onderzoek van European Value Studies zijn voor het eerst Oost-Europese landen meegenomen. Met name in Portugal, Finland, Litouwen en Duitsland is tussen 1990 en 1999 het geloof in een persoonlijke God toegenomen. In Nederland geloven juist steeds minder mensen in God, net als in Spanje, België, Letland en Tsjechië. De kerkgang is in de meeste landen licht gedaald. Maar in Portugal, Slowakije en Bulgarije gaan mensen juist vaker naar de kerk dan tien jaar geleden.

<en: Kerken in Kenia steken condooms van staat in brand
NAIROBI [CNS News Service] – Kerken in Kenia kopen duizenden condooms op om ze te verbranden. De overheid deelt de condooms uit om de verspreiding van het aidsvirus een halt toe te roepen. Kerken vinden echter dat het uitdelen van condooms seksuele onreinheid aanmoedigt.De anticondoomcampagne van de kerken begon nadat de Keniase overheid besloot 300 miljoen condooms te importeren, om die vervolgens voor lage prijzen te verkopen of weg te geven aan medische faciliteiten van de staat. In Kenia is een fel debat op gang gekomen tussen de overheid en kerkelijke groeperingen. Christenen en moslims zijn fel tegen het promoten van condooms, omdat ze vinden dat het immoraliteit promoot en jongeren aanmoedigt tot vrije seks. Afgelopen week heeft een aantal kerken ten noorden van Nairobi voorraden condooms opgekocht en ze vernietigd. Sommige winkeliers slaan geen condooms meer op, omdat ze bang zijn dat ze geëxcommuniceerd zullen worden door de kerken.

<en: Amerikanen gaan free-lanceevangeliseren in Europa

IERLAND [BUC News] - Op woensdag 28 november landde Kevein en Vicki Wiley in Ierland als nieuwe evangelisten voor de Adventkerk in Ierland. Deze kerkelijk werkers ontvangen geen salaris maar hebben een jaar lang gespaard om te kunnen werken in Ierland. Kevin en Viciki zijn lid van Adventist Frontier Missions, een organisatie die gevestigd is in Michigan maar werkt over de gehele wereld. AFM was in 1985 opgericht door twee studenten in Berrian Springs, VS. In 1987 stuurde AFM haar eerste twee zendelingen naar de Filipijnen. 6 jaar later kwamen ze terug, nadat ze een kerk met 100 adventisten opgericht hadden enorganiseerde cursussen leken om de kerk te kunnen runnen. Meer weten. ga naar de site op www.afmonline.org

<en: Anti-terrorisme wetten bedreigen vrijheden zeggen kerken

Warschau [ENI] - Europese kerken hebben de plannen van anti-terrorisme maatregelen die besproken zijn tijdens de EU-Top in laken. De maatregelen kunnen namelijk de mensenrechten en burgerrechten aantasten. "Regeringen hebben het recht en de taak om hun burgers te beschermen, maar ze moeten tijd nemen om te kijken naar het lange termijn effect van hun handelingen", zei Dr. Keith Clemets, Secretaris van de conferentie van Europese kerken.

<en: Newsviews

Europese Adventkerken stimuleren evangelisatie [Adventist News Network] - In november waren kerkleiders uit de Trans-Europese divisie voor hun jaarvergadering. Voorzitter B. WIklander zei dat kerkleiders aanbidding centraal moeten stellen in het kerkelijke leven en dat de taak van dienaar is het aanbidden van God. De kerk in de regio is met 4300 leden gegroeid en volgend jaar wordt er gestart met het LIFEdevelopment.info project. Dit om vriendschappen op te bouwen middels kleine groepen of Café kerken. (zie harvest, website)

Stel je nou eens voor [In-Touch] - Wat zien mensen als ze jouw kerk bezoeken en zitten tijdens de erediensten? Jerry D. Nickell vertelt over de bittere noodzaak om bewust te zijn voor bezoekers die onze diensten bezoeken, lees meer (engels) http://www.adventistreview.org/2001-1551/story3.html
Power Evangelisatie in Spanje [Charisma News] - Evangelischene in Spanje geloven niet 'meer'in traditionele evangelisatie vormen. Het radicaal evangeliseren neemt de voorhand. Een 17 jarige jongen heeft een remix gemaakt van Amazing grace en dit draait in de diverse discotheken. Men wil het intellectuele Europa met 'Power'Evangelisatie overspoelen d.m.v. "Zegeningen van het Extravagante, zoals gouden stof en gouden tanden", zei kerkleider Garcia.


AGP React eservice

Need to know: Alles over nieuwe gospelcd's voor 2002

[agp fm] - Gospel liefhebbers opgelet, terwijl in 2001 veel projecten zijn uitgesteld (vanwege de ramp op 11 september), in 2002 komen er zoveel nieuwe cd's uit dat je echt een goede keuze moet maken. AGP FM geeft je een inkijk in de gospelkeuken... en een ding is zeker.. je zult een nieuwe cd-rek moeten kopen.

Kirk Franklin komt met zijn nieuwe CD 'Rebirth of Kirk Franklin' die begin volgend jaar uitkomt. Sommige noemen het zijn kerk project omdat het voornamelijk rustige nummers zal herbergen en bijvoorbeeld een duet met niemand minder dan Bishop T.D. Jakes

Woody, bekend van de groep Dru Hill komt volgend jaar met zijn nieuwe gospel cd. De Gospel Gangstaz, Sisquo, Mary Mary en vele anderen maken hun opwachting voor hun CD.

Dames opgelet. Trin-i-tee 5:7 verschijnt binnenkort met hun nieuwe cd net als Mary Mary's "Happy" in begin februari uitkomt. Een nieuw gospeldames duo zal haar opwachting maken. Te weten Pam & Dodi, hun nieuwe inspiratievolle cd komt begin januari uit.

Moderne gospelmuziekliefhebbers wachten vol smart op de nieuwe cd's van Tonex getiteld "O2" en de vierde cd van dames hip hop groep Out of Eden. En het heeft lang geduurd maar volgend jaar verschijnt de derde cd van The Kenoly Brothers.

Liefhebbers van koren kunnen nieuwe cd's Verwachten van Donald Lawrence (in februari)& Lamar Cambell (in maart). En later in 2002 ook van John P. Kee en Hezekiah Walker. Daarnaast verwachten de nieuwe cd's van oud gediende in het vak zoals dievan Take 6 "Beautiful World" in februari. Bebe Winans en Men of Standard, Fred Hammond, Commissioned en Marvin Sapp.

Voor album 'reviews' kun je ook in 2002 terecht bij AGP React eservice


Events

>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events

December

18 - Concert Ralf van Manen in Papendrecht voor meer info zie hier

18 - Opening The Mall, Youth for Christ (zie ook www.themall.nl

22 - Kerstconcert Adventkerk Den Haag - Noordwest Buitensingel Den Haag

22 Kerstdienst, Adventkerk Leeuwarden, om 10.00, met broodmaaltijd, (zie website)

24 -19.30 - 20.30 Kerstavonddienst in Groningen, Hofstraat 28 Groningen (zie website)

24 - Kerstdienst Adventkerk Rotterdam Noord. 18.30, Ministstreelstraat 9 Rotterdam

Januari 2002

5 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)

5 - Open deur dienst - Adventkerk Rotterdam Zuid - 14.30 (zie website)

11-13 Tienerkamp, Huis Ter Heide - info@adventist.nl

12 & 13 Witness- 'Jezus, The Solid Rock' - Rotterdamse Bibliotheektheater, nabij NS-Rotterdam Blaak. fl. 25,- (EUR: 11,35), fl 12,50 (EUR5,67). Op zaterdag 12, begint het concert om 20.00 (zaal open 19.30) en op zondag 13 januari begint om 15.00 (aanvang 14.30).

19 - Bezoekersdag Adventkerk Rotterdam Noord - 11.00 (minstreelstraat 9)

19 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum)

26 - Lezingen Adventkerk Spijkenisse - 15.00, Eikenlaan 1, Spijkenisse (metro Spijkenisse Centrum)

2 6 januari - Bible Bowl - Rotterdam Crooswijk - Bijbelkennis en ontmoetingsavond voor de jeugd in Groot Rotterdam.

26 januari - : Gospelconcert Gouda 2002

Verder in 2002

Verwacht: Go 2002

Verwacht: Kidzrally op 27 april

Verwacht: Paasmusical Witness op 1 april


Be Inspired: Geboren... om te sterven

>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net

[Gregory Kelly]

- Kerstmis laat zien, door Jezus geboorte, dood en opstanding, dat wijop dit momenteen nieuw levenmogen hebben -

Toen was er een baby

Geboren, in deze wereld gevuld met zonde & haat

Geboren, alleen maar om voor ons te kunnen sterven

Zodat, wij allen weer kunnen leven

Hij stierf voor mij

En Hij gaf zijn leven

Zodat ik mij bevrijd mag weten

Ik ben zo dankbaar dat Hij voor mij stierf aan het kruis

Geboren, alleen maar om voor mij te kunnen sterven

Geboren, om te sterven...

en nu... nu woont Hij diep in mijn hart.


Be Inspired: Een vreemde manier om de wereld te redden.

[Dave Clark, Marik Harris, Don Koch, et al]

Ik weet zeker dat het een verassing had moeten zijn

Waar die weg hem naar toe leidde..

Zelfs niet een miljoen keer raden

Of zelfs maar gedroomd te hebben over Betlehem

Hij stond daar in de kribbe

en aanschouwde het met zijn eigen ogen.

De boodschap van de engel.

Dit is het leven en Jozef zei,

" Waarom ik, ik ben slechts een simpele man

Waarom Hem, met al die wereldleiders op deze planeet

Waarom hier, in deze stal gevuld met hooi

Waarom haar, zij is een gewone vrouw

Weet ik ben niet iemand die gauw twijfelt,

over wat de engelen mij hebben verteld.

Maar dit is toch een rare manier om de wereld te redden"

Om maar na te denken wat het had kunnen zijn...

Als Jezus was gekomen als het Hem alleen betaamt.

Dan zou er geen Betlehem zijn

Geen eenzame herders bij Zijn geboorte.

Maar Jozef, wist de reden.

Liefde moest zover reiken

En toen hij onze Redder in zijn armen hield

toen dacht hij bij zichzelf

" Waarom ik, ik ben slechts een simpele man

Waarom Hem, met al die wereldleiders op deze planeet

Waarom hier, in deze stal gevuld met hooi

Waarom haar, zij is een gewone vrouw

Weet ik ben niet iemand die gauw twijfelt,

over wat de engelen mij hebben verteld.

Maar dit is toch een rare manier om de wereld te redden"

Ik ben niet iemand die gauw twijfelt

Maar die is toch een rare manier om de wereld te redden

Ik claim niet dat ik het weet, waarom U deze Koning gaf

Maar ik ben echt dankbaar, echt dankbaar voor Uw Zoon.

Ik ben zo dankbaar, daarom prijs en aanbid ik,Uw naam tot op deze dag


AGP Network Info

Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subje1ct=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com E-Mail: info@agpgroup.netDisclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.