You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
 
De strijd van het leven voeren wij in Christus' kracht

 

"Neemt aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij tornt weerstaan in de boze dag, en alles verricht hebbend, staande blijven." Efeziërs 6:13  S.V.

 

Laat iedereen die naar de naam van Christus genoemd is deze tekst tel­kens opnieuw lezen, en zich dan afvragen: Ben ik bekleed met de gehele wapenrusting van God, zodat ik een succesvol medearbeider met Christus kan zijn? Hoe beter we onszelf kennen, hoe meer wij onze motieven en verlangens toetsen, des te dieper zullen wij er ons van bewust zijn, dat wij totaal niet in staat zijn om de strijd van de Heer in eigen kracht te voeren…..

 

Versterk uw hart in hei geloof, dat God alle beproevingen en moeilijkhe­den kent, die u in de strijd tegen het kwaad zult tegenkomen. Want God wordt oneer aangedaan, als iemand Zijn macht kleineert door ongelovig spreken.

 

Deze wereld is Gods grote werkterrein. Hij heeft hen die erop wonen gekocht met het bloed van Zijn eniggeboren Zoon, en Hij heeft als doel, dat Zijn genadeboodschap naar iedereen zal uitgaan. Zij die zijn aangewezen om dit werk te doen, worden getoetst en op de proef gesteld. Maar zij moeten steeds bedenken, dat God nabij is om hen kracht te geven en staande te houden. Hij vraagt ons niet op een gebroken rietstaf te vertrouwen. ( Jes. 36: 6)

 

Wij hoeven niet uit te zien naar menselijke hulp. God verhoede, dat wij de mens de plaats zouden geven die God toekomt.... "De Here Here is een eeuwige rots." (Jes. 26: 4)

Er wordt ons geloofsles gegeven in hetgeen Christus meemaakte met de discipelen van Johannes de Doper. Gevangen in een eenzame kerker was Johannes ten prooi gevallen aan ontmoediging. En hij zond zijn discipelen tot Jezus, en vroeg: "Zijt gij het die komen zou, of hebben wij een ander te verwachten?" (Matth. 11:2)

Christus wist met welke opdracht deze boodschappers waren gekomen. En door een machtig vertoon van Zijn macht gaf Hij hen het onmiskenbare bewijs van Zijn goddelijk­heid. Terwijl Hij zich tot de menigte keerde, sprak Hij, en de doven hoorden Zijn stem. Hij sprak opnieuw, en de ogen van de blinden gingen open en zagen de schoonheid van de natuur…... Hij strekte Zijn hand uit, en op Zijn aanraking verliet de koorts mensen die aangevochten waren. Op Zijn bevel genazen bezetenen, en op hun knieën aan Zijn voeten aanbaden zij Hem. Toen draaide Hij zich om naar de discipelen van Johannes. Hij zei: "Gaat heen en boodschapt Johannes wal gij hoort en ziet." (vs. 4) Diezelfde Jezus die al die machtige werken heeft gedaan, is ook vandaag onze Heiland, en is even bereid om Zijn macht ten gunste van ons te tonen, als Hij was ten opzichte van Johannes de Doper. Wanneer wc ingesloten zijn door ongunstige omstandigheden, omringd door moeilijkheden die wij schijn­baar onmogelijk kunnen overwinnen, dan moeten we niet morren, maar denken aan de liefdevolle vriendelijkheid van de Heer uit het verleden, ziende op Jezus, de Leidsman en Voleinder van ons geloof, kunnen wij volharden als ziende de On­zienlijke. En dat kan onze geest bewaren, dat zij niet overschaduwd wordt door ongeloof. 
(Signs of the Times, 17 september 1896, “Christus weerspiegelen” blz.351, E.G.White)