You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
DE LAATSTE KANS VOOR DE WERELD

ER IS EEN NIEUWE WERELDORDE OP KOMST

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?

*  De VS en het pausdom willen het
*  De wereld zal in de ban zijn van het verschijnsel
*  2000 jaar geleden voorspeld
*  Hoe ter vermijden er het slachtoffer van te worden

"Paus Johannes Paulus II riep het nieuwe jaar donderdag in met een oproep voor…de ontwikkeling van een nieuwe wereldorde.”  2 Jan 2004, The Christian Post.

“Het is een groots idee: een nieuwe wereldorde... enkel de Verenigde Staten hebben zowel de morele status als de middelen om dit te ndersteunen.” Voormalig President George Bush, Jaarlijkse toespraak voor het Congres, 29 Jan, 1991.

 Onze wereld zal binnenkort (eerder jaren dan decennia) een globale crisis doormaken die naar haar einde zal leiden. Opdat de wereldbevolking voorbereid zou zijn, brengen wij deze boodschap over naar vele landen, wat een grote kost en opoffering veronderstelt.

Aan diegenen die durven verder te lezen, de laatste kans van de wereld kan absurd en onberaden klinken, omdat u natuurlijk hoopt op wereldvrede en voorspoed, en vooral geen universele crisis verwacht die de ondergang van de wereld wordt We hebben geprobeerd uw reactie en vragen te voorspellen en zullen deze reis naar de toekomst aanvangen door enkele van uw vragen te beantwoorden terwijl we u uitleggen waarom deze wereld haar laatste kans in de ogen kijkt!

De Bijbel als Gids    

1 Wie zijn de mensen achter dit artikel?

Wij zijn een kleine groep mensen verspreid over de wereld die de Bijbel als enige leefregel neemt. Na aanzienlijke tijd te hebben gewijd aan de studie van de Bijbel en vooral van de hoofdstukken die naar onze toekomst verwijzen, hebben we ons voorgenomen met u te delen wat we hebben geleerd.
Deze kennis is van zulk belang, dat we bereid zijn om tegenspoed en opofferingen te verdragen, zelfs het leven zelf over hebben om ze beschikbaar te maken voor u. Er zijn grote machten aan het werk om deze informatie geheim te houden.

Waarom neemt u de Bijbel zo serieus?

Aanvankelijk namen wij de Bijbel niet zo serieus tot we versteld stonden bij de ontdekking hoe nauwkeurig deze is. Zo nauwkeurig dat zelfs voorspellingen die duizenden jaren geleden werden gemaakt tot op de dag en de letter uitkwamen. Dit heeft ons tot de conclusie gebracht dat er een alwetende God achter de Bijbel zit die niet tijdsgebonden is en het einde al sinds het begin kent.

We hebben ook geleerd dat onze Schepper zoveel van ons houdt dat Hij een plaats voor ons heeft gereserveerd in de hemel.
Hoewel, sinds we besmet zijn met de zondeziekte en vandaag de dag ongeschikt zijn om met God te leven in de hemel, heeft God een geneesmiddel voor de zondeziekte  klaargemaakt.

We zouden de Bijbel niet zo serieus hebben genomen als God ons niet zou hebben aangetoond een volledige controle en kennis van de toekomst te hebben. Deze beheersing werd het meest duidelijk geopenbaard in twee boeken: Daniël in het Oude Testament en de Openbaring in het Nieuwe Testament.

3 Geef een voorbeeld van een vervulde voorspelling uit de Bijbel.

In het boek van Daniël, hoofdstuk 2, beschreef God aan den Babylonische koning dat vanaf zijn tijd tot het einde van de tijd, de wereld slechts vier wereldmachten zou aanschouwen. De geschiedenis bewijst dat wat God voorbestemde, waarlijk gebeurde. De vier grootmachten waren, Babylon (605 v.C. - 538 v.C.), Perzië (538 v.C. - 331 v.C.), Griekenland (331 v.C. - 168 v.C), en Rome (168 v.C. - 476 n.C.) Hij voorspelde verder dat Rome zou verdeeld worden in tien gebieden en dat in de tijd van deze gebieden het einde zou komen. Geschiedenis heeft de nauwkeurigheid van het woord van God bewezen. Want tegen 476 n.C., werd Rome verdeeld in 10 naties waaruit het huidige Europa voortkwam.

Bijkomend, verhulde God de unieke kenmerken van elke grootmacht, zoals de manier waarop ze tot stand zouden komen en vallen en de voornaamste karakteristieken van elke overheid. Zie Daniël 7 en 8. Er werden genoeg details gegeven om een eerlijke student van de geschiedenis en de Bijbel ervan te overtuigen dat er een God in de hemel bestaat die over onze wereld heerst.

4 Wat is het doel van de Bijbelprofetieën?

Het doel van de profetie is ons te waarschuwen voor toekomstige crisissen. God waarschuwde bijvoorbeeld Noah voor het komen van de zondvloed, Abraham en Lot voor de verwoesting van de steden Sodom en Gomorrah en Hij vertelde Mozes over de plagen van Egypte. Ze moesten allemaal de waarschuwingen gehoor geven op basis van hun geloof. Deze gebeurtenissen werden opgenomen om ons te leren dat eender wat God voorspelde exact uitkwam zoals Hij gezegd had.

Vandaar dat we het ons niet kunnen veroorloven om Zijn voorspellingen die nog in vervulling moeten gaan te verwaarlozen aangezien ze, als we gehoorzamen, ons zullen beschermen tegen crisissen. Daarom hebben Bijbelvoorspellingen een dubbele bedoeling - om ons te overtuigen van het bestaan van God die in controle is van alle gebeurtenissen en, om ons te waarschuwen voor een ernstige situatie.

 Een Ontzagwekkende en Ernstige Waarschuwing

5   Is er in de Bijbel een profetische waarschuwing die nog moet vervuld worden?

In werkelijkheid moet de meest belangrijke waarschuwing nog worden vervuld. Vandaag, is er voor ons niets belangrijker dan het begrijpen van deze profetie omdat gebeurtenissen zich in een snel tempo opvolgen welke de imminente vervulling aanduiden.

Deel met mij de meest dringende waarschuwing die op het punt staat vervuld te worden.

"En een derde engel is hen gevolgd, zeggende met een grote stem: Indien iemand het beest aanbidt en zijn beeld, en ontvangt het merkteken aan zijn voorhoofd, of aan zijn hand, Die zal ook drinken uit den wijn des toorn Gods, die ongemengd ingeschonken is, in den drinkbeker Zijns toorns; en hij zal gepijnigd worden met vuur en sulfer voor de heilige engelen en voor het Lam. En de rook van hun pijniging gaat op in alle eeuwigheid, en zij hebben geen rust dag en nacht, die het beest aanbidden en zijn beeld, en zo iemand het merkteken zijns naams ontvangt.
Hier is de lijdzaamheid der heiligen; hier zijn zij, die de geboden Gods bewaren en het geloof van Jezus."
Openbaring 14: 9-12.

Deze ontzagwekkende waarschuwing beschrijft twee soorten mensen. De eerste groep wordt gewaarschuwd tegen het aanbidden van het beest en diens beeld, wat leidt tot het ontvangen van het merkteken van het beest, terwijl de tweede groep positief wordt beschreven als de bewaarders van de geboden van God.
Verder, de beschrijving van de tweede komst van Christus volgt onmiddellijk op deze waarschuwing. Daarom weten we dat dit de laatste waarschuwing is voor de tweede komst van Christus. 

7 Hoe kan ik het aanbidden van het beest en zijn beeld en het ontvangen van zijn merkteken vermijden?

Goede vraag. Om hierop een antwoord te kunnen geven moeten we het beest , het beeld van het beest, en het merkteken van het beest identificeren. Het is enkel logisch om te veronderstellen dat God ons niet zou waarschuwen over zulke gevaarlijke entiteiten zonder ons een manier te geven om ze op een afdoende manier te identificeren. Onze liefhebbende God zou ons niet laten raden, als onze eeuwig bestaan op het spel staat. Het is daarom niet verwonderlijk dat we een beschrijving vinden van het beest en diens beeld in het voorgaande hoofdstuk waarin vele sleutels worden gegeven om zijn identiteit bloot te geven.

Het Beest  identificeren

Hoe beschrijft de Bijbel het beest?

"En ik zag uit de zee een beest opkomen, hebbende zeven hoofden en tien hoornen; en op zijn hoornen waren tien koninklijke hoeden, en op zijn hoofden was een naam van gods lastering.En het beest dat ik zag, was een pardel gelijk, en zijn voeten als eens beers voeten, en zijn mond als de mond eens leeuws; en de draak gaf hem zijn kracht, en zijn troon, en grote macht. 3 ,En ik zag een van zijn hoofden als tot den dood gewond, en zijn dodelijke wonde werd genezen; en de gehele aarde verwonderde zich achter het beest 4 En zij aanbaden den draak, die het beest macht gegeven had; en zij aanbaden het beest, zeggende: Wie is dit beest gelijk? wie kan krijg voeren tegen hetzelve? 5 En hetzelve werd een mond gegeven, om grote dingen en gods lasteringen te spreken; en hetzelve werd macht gegeven, om zulks te doen, twee en veertig maanden.6 En het opende zijn mond tot lastering tegen God, om Zijn Naam te lasteren, en Zijn tabernakel, en die in den hemel wonen. 7 En hetzelve werd macht gegeven, om den heiligen krijg aan te doen, en om die te overwinnen; en hetzelve werd macht gegeven over alle geslacht, en taal, en volk. 8 En allen, die op de aarde wonen, zullen hetzelve aanbidden, welker namen niet zijn geschreven in het boek des levens, des Lams, Dat geslacht is, van de grondlegging der wereld.  17 En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken heeft, of den naam van het beest, of het getal zijns naams.
18 Hier is de wijsheid: die het verstand heeft, rekene het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig."
Openbaring  13 1-8, 16-18 

  De bovenstaande paragraaf staat vol symbolen. Hoe kan ik deze begrijpen?

We moeten de Bijbel haar eigen symbolen laten interpreteren. We zouden moeten verwachten dat God voor ons goed de betekenis van de symbolen binnenin de Bijbel verhuld. Daarom, wat we nodig hebben is enige toewijding aan de studie van de Bijbel om hun interpretatie hierin terug te vinden. Hierdoor, vermijden we elke vorm van menselijk giswerk en speculatie.
De Bijbel verwerpt zelf menselijk giswerk en speculatie omdat
"geen profetie der Schrift is van eigen uitlegging" 2 Petrus 1:20.   De Bijbel definieert haar eigen symbolen. Het boek der Openbaring bevat bijvoorbeeld 404 verzen. Van deze 404 verzen, kunnen 278 verzen bijna woord voor woord worden teruggevonden in de Bijbel, alwaar hun betekenis wordt uitgelegd. Daarom, moedigen wij aan te doen zoals de Bijbelse Bereanen (zie Handelingen van de Apostelen 17:10, 11) en elke les aan de Geschriften te testen. Aangezien iedereen die devoot de Bijbel zal studeren, en de waarheid wenst te kennen opdat hij deze kan gehoorzamen, de Schriften zal begrijpen. "Zo iemand wil Deszelfs wil doen, die zal van deze leer bekennen, of zij uit God is, dan of Ik van Mijzelven spreek." Johannes  7:17.

10   Welke symbolen hebben moeten we verklaren om het beest en zijn merkteken te identificeren?

Er zijn zoveel symbolen voor het beest: we zullen ons daarom beperken bij diegenen die nodig zijn om het beest te identificeren. Deze symbolen zijn 'beest',  'draak', 'zee',  'tweeënveertig maanden', en 'godslastering'.

Beest:  In Bijbelvoorspellingen is een beest een symbool voor een koning of een koningrijk. "Deze grote dieren, die vier zijn, zijn vier koningen, …Het vierde dier zal het vierde rijk op aarde zijn" Daniel 7:17, 23. Met dit beest zoeken we niet alleen een politieke macht maar ook een religieuze, want mensen "aanbaden het beest" Openbaring 13:4.

Draak:   Volgens de Bijbel, is de draak een andere naam voor Satan, de vader van alle leugens en bedrog, "de grote  draak…welke genaamd wordt duivel en satanas, die de gehele wereld verleidt." Dit zou betekenen dat wanneer Satan "zijn kracht, en zijn troon, en grote macht" aan het beest gaf, we van het beest kunnen verwachten dat het zich op dezelfde bedrieglijke kwade manier zal gedragen als Satan. Dus een groot deel van het bedrog zal kunnen worden teruggevonden in de aangelegenheden van het beest Openbaring 12:9;  13:2.

Zee:    In Bijbelvoorspellingen is een zee een symbool voor een massa van veel verschillende mensen. "… De wateren …zijn volken, en scharen, en natiën, en tongen" Openbaring 17:15 Op deze manier rees dit uniek koninkrijk op uit de zee, wat betekent dat het van een plaats in de wereld kwam die dicht bevolkt was met mensen van verschillende nationaliteiten.

Tweeënveertig maanden:   Deze periode komt overeen met drie en een half jaar (42 gedeeld door 12 maanden). En de Bijbel werd geschreven volgens de Joodse kalender waarin elk Joods jaar 360 dagen heeft (30 dagen per maand). Dus drie en een half jaar of tweeënveertig maanden zijn beiden gelijk aan 1260 dagen. De reden waarom wij de maanden omzetten in hun overeenkomstige dagen is omdat wanneer God een tijdsvoorspelling gaf, Hij vaak een dag telde per jaar "…Naar het getal der dagen, in welke gij dat land verspied hebt, veertig dagen, elken dag voor elk jaar,… veertig jaren ..."   /   "… Ik heb u gegeven elken dag voor elk jaar." Numeri 14:34; Ezechiël 4:6.

Daarom wijzen de tweeënveertig profetische maanden een periode van 1260 jaren gedurende welke het beest " een mond …, om grote dingen en gods lasteringen te spreken;"  werd gegeven en werd "macht gegeven, om den heiligen krijg aan te doen, en om die te overwinnen; en hetzelve werd macht gegeven over alle geslacht, en taal, en volk." Openbaring 13:5,7.  Wat betekent dat tijdens deze periode het beest godlasterend zou spreken, Christenen vervolgen en een grote autoriteit hebben.

Godslastering:   In de Bijbel wordt godslastering op twee manieren gedefinieerd. De eerste is wanneer een persoon beweert God te zijn of Zijn vertegenwoordiger.   "…Wij stenigen U niet over enig goed werk, maar over gods lastering, en omdat Gij, een Mens zijnde, Uzelven God maakt. ." Johannes 10:33.  Dus het beest, deze religieuspolitieke grootmacht en koninkrijk, heeft God belasterd door te   beweren de plaats van God te vervullen op de aarde. De tweede manier om godslastering te plegen is door absolutie te verlenen (beweren de macht te hebben om de zonden van anderen te vergeven).  "Wat spreekt Deze aldus gods lasteringen? Wie kan de zonden vergeven, dan alleen God?" Marcus 2:7

Het beest, deze religieuspolitieke grootmacht en koninkrijk, heeft God niet enkel belasterd door Zijn plaats in te nemen op aarde, maar ook door de rite van absolutie op zich te nemen. Het is geen wonder dat het beest  "een naam van gods lastering"  heeft en "opende zijn mond tot lastering tegen God, om Zijn Naam te lasteren"; dit komt doordat het beest machten beweert te bezitten die alleen God toebehoren. Openbaring. 13:1, 6.

Negen Sleutelkenmerken

Nu dat we de Bijbel haar eigen symbolen hebben laten verklaren, kunnen we de negen voornaamste identificerende kenmerken van het beest bespreken om te bepalen welke macht in de toekomst aan deze kenmerken zal voldoen. Dit zijn niet enkel identificerende kenmerken: er staan er veel meer in de Bijbel. We hopen erop dat deze compilatie van identificatiesleutels u zal aansporen om verder te zoeken in de Bijbel naar meer sleutels.

1. Het beest combineert religieuze en politieke macht tegelijkertijd, "en zij aanbaden het beest…" Openbaring. 13:4.

2. Het beest werd machtig in een dicht bevolkt deel van de wereld,  "ik zag uit de zee een beest opkomen"  Openbaring. 13:1.

3. Het beest verkreeg zijn macht en gezag van Satan, dus kunnen we verwachten dat diens geschiedenis vol zit met bedrog, "de draak gaf hem [het beest] zijn kracht, en zijn troon, en grote macht" Openbaring 13:2.

4. Het beest heerste meedogenloos met absolute hegemonie (dominantie) gedurende 1260 jaren. Deze periode moet een duidelijk beginpunt hebben en eindigen met de "dodelijke wonde". "… en hetzelve werd macht gegeven, om zulks te doen, twee en veertig maanden."
"een van zijn hoofden als tot den dood gewond." "en hetzelve werd macht gegeven over alle geslacht, en taal, en volk".
Openbaring 13:5, 3, 7.

5. Het beest vervolgde Christenen gedurende deze 1260 jaren. "En hetzelve werd macht gegeven, om den heiligen krijg aan te doen, en om die te overwinnen; " Openbaring 13:7.

6. Het beest zal zijn "dodelijke wonde" volledig te boven komen en de wereld zal zich verwonderen hierover, "en zijn dodelijke wonde werd genezen; en de gehele aarde verwonderde zich achter het beest." Openbaring 13:3

7. Het beest heeft het misterieuze nummer 666 dat zijn beroep en naam verklaart, "... het getal van het beest; want het is een getal eens mensen, en zijn getal is zeshonderd zes en zestig" Openbaring 13:18

8. Het beest pleegt godslastering door te beweren God te zijn door absolutie te verlenen (beweren de macht te hebben om de zonden van anderen te vergeven).

9. Het beest maakte andere godlasterende beweringen, door acties te ondernemen die enkel het voorrecht zijn van God. "En hetzelve werd een mond gegeven, om grote dingen en gods lasteringen te spreken" Openbaring. 13:5.

Beste lezer, welke macht in de geschiedenis voldoet aan al deze identificerende kenmerken? Voor wie eerlijk is in zijn hart, is er slechts één antwoord: De Rooms-katholieke Kerk. De Rooms-katholieke Kerk is het beest waarvoor God ons uit liefde waarschuwt. Het is niet de bedoeling van dit artikel om Rooms Katholieken aan te vallen, maar om de waarheid te verhullen over het Katholieke systeem. Niemand hoeft zich beledigd te voelen, maar eerder aangespoord worden om naar feiten  en bevestiging te zoeken.

11   Steun deze conclusie met historische feiten en bewijsvoering.

Laat ons elk kenmerk nemen en nagaan hoe de geschiedenis uitsluitend naar de Rooms-katholieke kerk wijst.

1. De Rooms-katholieke Kerk combineert religieuze en politieke macht tegelijkertijd:
Apostel Johannes zag deze vereniging in een profetische visie betreffende het vierde en laatste ko
ninkrijk ter wereld en beschreef het als, "een vrouw, zittende op een scharlaken rood beest," Openbaring. 17:3
In de Bijbel staat een vrouw symbool voor een kerk,
"Waarlijk, gelijk een vrouw trouwelooslijk scheidt haar vriend, alzo hebt gijlieden trouwelooslijk tegen Mij gehandeld, gij huis Israëls! spreekt de HEERE"  /   "want ik heb ulieden toebereid, om u als een reine maagd aan een man voor te stellen, namelijk aan Christus" Jeremia 3:20;  2 Korintiërs 11:2.

Daarenboven wordt het eensgezind aangenomen dat in een profetie een beest een natie is. Zelfs in de wereld van vandaag, worden naties gesymboliseerd als beesten. De VS wordt gezien als een adelaar, Rusland als een beer, en China draagt het beeld van een draak.

Vele jaren geleden, onthulde God voor Daniël al de wereldrijken tot het einde van de tijd. In een visioen, zag Daniël dat het laatste beest "hetwelk verscheiden was van al de andere"  Daniël 7:19 Maar op welke manier zou het verschillen? Volgens Openbaring 17:3, zoals hierboven beschreven, zou dit beest (natie) een vrouw hebben (kerk) die erover heerst.

Is er vandaag een kerk en staat die samenwerken als één algemeen erkende macht? De enige entiteit in de wereld die dit ooit heeft bereikt is de Roomskatholieke Kerk.
De Rooms-katholieke paus is absolute leider over een miljard volgelingen wereldwijd.

"De Romeinse paus, als opvolger van Petrus, is de eeuwige en zichtbare bron en fundering van de eenheid van de bisschoppen en van de hele gemeenschap van gelovigen."  Vaticaans Concilie II (1962-65)

"Elke clericus moet de Paus gehoorzamen, zelfs als wat deze beveelt kwaadaardig is; wat niemand mag de Paus beoordelen." Paus Innocentius III (1198- 1216)

De paus is tegelijkertijd koning van de onafhankelijke staat Vaticaanstad. Het Vaticaan is een aparte soevereine miniatuurstaat, hoewel gelegen binnen Italië. Zodoende is het pausdom een unieke macht die religieuze en wereldlijke macht combineert.

2. De Rooms-katholieke Kerk kwam tot stand in een dichtbevolkt deel van de wereld:

Dit illustreert de Roomskatholieke Kerk perfect aangezien ze opkwam temidden van de verschillende machten en naties  van Europa.

3. De geschiedenis van de Rooms-katholieke Kerk zit vol met bedrog:

G e ï n f o r m e e r d e Katholieken bevestigen dat vervalsingen zeer gangbaar zijn voor de pausen. Hans Kung, een Katholieke priester en theoloog die als raadgever werkte voor het Tweede Vaticaanse Concilie (1962-1965), stelde dat al zo vroeg als de vijfde eeuw, de pauzen "bewust hun macht uitbreidden door middel van expliciete vervalsingen." The Catholic Church, A Short History (vertaling door John Bowden), p61

Een van de beste voorbeelden is het document Donatie van Constantijn, gedateerd maart 315 v.C, waarin de Roomskatholieke Kerk vervalsingen om haar macht en gezag uit te breiden.
Met dit vervalste document, overtuigde Paus Stephanus III in de achtste eeuw Pepijn, koning van de Franken, ervan dat het gebied van de Lombarden door Constantijn aan de Roomskatholieke Kerk werd gedoneerd. Dit bracht Pepijn ertoe om de Lombarden te bevechten en de steden te usurperen voor de paus.
In 1440, werd bewezen dat dit document vervalst werd door de pauselijke medewerker Lorenzo Valla, toch heeft nooit een paus deze vervalsing toegegeven of opgebiecht. Tot op de dag van vandaag is er een opschrift in de doopkapel van Sint Jan van Lateranen in Rome die dit vervalste document voor altijd bewaart.

Paus roept op tot nieuwe wereldorde:

"VATICAANSTAD (AP) -- Paus Johannes Paulus II riep het nieuwe jaar donderdag in met een oproep voor … de ontwikkeling van een nieuwe wereldorde. Gebaseerd op het respect voor de waardigheid van de mens en de gelijkheid tussen naties." Donderdag 1 januari Aangekondigd: 9:21 EST (1421 GMT)

"Het grote doorslaggevende kenmerk van het hele systeem van de Antichrist - de Nieuwe Wereldorde - is schaamteloos bedrog. In werkelijkheid, scheppen schrijvers van de Nieuwe Wereldorde op met hun  geplande bedrog, omdat ze arrogant genoeg zijn om te geloven dat de overgrote meerderheid van de wereldbevolking te dom en lui is om te weten wat het beste is voor zichzelf. Enkel de planners van de Nieuwe Wereldorde weten wat het beste is voor de wereld, en ze hebben bepaald dat ze hun doelen enkel kunnen bereiken door bewust bedrog van de arme massa."  Bill Cooper, "Behold A Pale Horse" p.49

4. De Rooms-katholieke Kerk heerste meedogenloos gedurende 1260 jaren met absolute heerschappij over andere naties. Deze periode heeft een duidelijk beginpunt en een "dodelijke wonde" op het einde:

De Rooms-katholieke Kerk ontving haar dodelijke wonde in 1798 toen [Paus Pius VI] gevangen werd genomen in Frankrijk op bevel van Napoleon.

"In 1798 maakte Generaal Berthier zijn intrede in Rome, maakte een einde aan de pauselijke regering, en vestigde een wereldlijke." Encyclopedia Britannica, editie 1941

Na het einde van de profetie te hebben vastgesteld op 1798, en als 1260 teruggaan in de tijd, komen we op het jaar 538 n.C. Om te voldoen aan dit identificerende kenmerk, moet een belangrijke gebeurtenis hebben plaatsgevonden in 538 n.C. die het begin aanduidt van de 1260- jarige periode.

Historisch bewijs onthult dat in 533 n.C. de Romeinse Keizer Justinianus de geestelijke oppermacht van de paus erkende als "hoofd van alle kerken in zowel het oosten als het westen van het Romeinse Rijk. Het duurde echter tot ongeveer 538 n.C. dat het pausdom effectief werd bevrijd van zijn laatste Arische opponent, de Ostrogoten (die in die periode heersten in Italië) voordat de paus opkwam als de leidende figuur in het Westen. Zodoende werd in 538 n.C. de weg bereid voor het geleidelijke maar gestage overwicht van het pausdom.

"Vigilus … besteeg de pauselijke troon (538 n.C.) onder de militaire bescherming van Belisarius." Geschiedenis van Christelijke Kerk, Vol.3, p.327

Naargelang het pausdom meer macht kreeg, onderwierp ze niet enkel de volgelingen maar ook de heersers en koningen van Europa. Hiervoor, gaven de pauzen verscheidene pauselijke bullen uit om hun gezag te versterken over de koningen van Europa:

"Het is de taak van de paus om te wegen te bewandelen van wereldlijke koningen en keizers." J.H. Ignaz Dollinger, The Pope and the Council, (Londen), p.35

"Vrees dan voor onze toorn en de donder van onze wraak; want Jezus Christus heeft ons [de pauzen] met zijn eigen mond de absolute rechters gemaakt van alle mensen; en zelfs koningen zijn onderworpen aan ons gezag" Paus Nicholas I (858-867 n.C.)

In de pauselijke bul van Paus Gregorius XI, gedateerd 1372 n.C., getiteld "In Coena Domini", sprak de paus de heerschappij van het pausdom uit over de hele Christelijke wereld, seculier en religieus, en excommuniceerde ieder die naliet de pauzen te gehoorzamen en hen belastingen te betalen. Deze pauselijke bul werd bevestigd door opeenvolgende pauzen en, in 1568 n.C., verklaarde Paus Pius V plechtig dat het een eeuwigdurende wet moest blijven.

Een praktische demonstratie van de bovenstaande uiteenzetting was de behandeling van Koning Hendrik IV, Keizer van Duitsland door Paus Gregorius VII in 1077 n.C. Toen de koning de autoriteit van de paus negeerde, werd hij geëxcommuniceerd en onttroond.

Hendrik besliste vrede te sluiten met de paus en stak de Alpen over in het midden van de winter om zijn onderdanigheid te tonen. Toen hij het kasteel van de paus bereikte, moest Hendrik op de toestemming wachten van de paus om deze te zien op de buitenkoer, blootsvoets met zijn hoofd onbedekt en armzalig gekleed. De koning moest drie dagen vasten en bidden voordat de paus hem vergaf.

Vandaag wordt deze aanspraak op de superioriteit over wereldleiders nog steeds opgehouden door het pausdom.

"Het Eerste Bisdom [pausdom van Rome] wordt door niemand beoordeeld. Het is het recht van de Romeinse Paus alleen om te oordelen…over diegenen die het hoogste openbare ambt uitoefenen… Er is nog beroep noch verhaal tegen een beslissing of bevel van de Paus." The Code of Canon Law (Paulist Press, 1985), p. 951, 271

5. De Rooms-katholieke Kerk vervolgde Christenen tijdens de 1260 jaren durende periode:

Gedurende deze periode in de geschiedenis (ook bekend als de Middeleeuwen), voerde de Rooms-katholieke Kerk een grote heerschappij over Europa, en elke burger moest Roomskatholiek zijn. Alles wat minder was dan volledige overgave aan de paus was strafbaar door marteling of dood. Dit leidde ertoe dat het Rooms-katholieke systeem een van de meest vervolgende godsdiensten werd die wereld ooit heeft gekend, volgens Vicars of Christ: the Dark Side of the papacy, door Peter de Rosa, p. 180

"De geschiedenis telt het martelaarschap van meer dan honderd miljoen mensen voor het verkondigen van geloof tegenstrijdig tot de Kerk van Rome." Brief Bible Readings, p. 16

"We moeten de Inquisitie beschouwen …als een van de meest donkere periodes opgetekend in de mensheid." Will Durant, The Story of Civilization, vol. 4, p. 78

"Het feit dat de Romeinse Kerk meer onschuldig bloed heeft laten vloeien dan eender welke instelling die ooit bestaan heeft, zal door geen enkele Protestant met een volledige kennis van de geschiedenis in vraag worden gesteld. Het is onmogelijk een volledig beeld te creëren van de massa slachtoffers, en het is vrij zeker dat geen enkele verbeeldingskracht hun lijden kan vatten." W. E. H. Leeky, History of the Rise and Influence of the Spirit of Rationalism in Europe, Vol. 2:32, editie 1910

In de Katholieke Encyclopedie, Vol.12, pagina 266, zal de lezer een uitvoerig artikel vinden die het gezag van de Rooms-katholieke Kerk beschrijft m.b.t. het straffen van 'ketters', wiens enige misdrijf was dat ze trouwe Bijbelgelovende Christenen waren.

6. De Rooms-katholieke kerk zal zijn "dodelijke wonde" volledig te boven komen en de wereld zal zich hierover verwonderen:

Toen Paus Pius VI in 1799 in Frankrijk stierf in gevangenschap, verwachtte de wereld een einde aan de Rooms-katholieke Kerk. God had ons echter 2000 jaar eerder verteld dat het beest zijn wonde zou te boven komen. Dit is de manier waarop de New-York Times de heling van het beest, het pausdom, verhaalt:

" D O D E L I J K E WONDE GENEZEN:  Rome, 7 juni. - Sinds 11 uur deze ochtend bestaat er een nieuwe soevereine onafhankelijke Staat in de wereld. (Toenmalige) Premier Mussoloni…onderhandelde met Kardinaal Gasparri, Pauselijke Staatssecretaris, vertegenwoordiger van Paus Pius XI, de ratificatie van de verdragen ondertekend op het Lateraanse Paleis op 11 feb. Door deze eenvoudige handeling ontstond de soevereine onafhankelijke Staat van Vaticaanstad." New York Times, 7 juli, 1929

"The San Francisco Chronicle" berichtte het 'herstel' van het pausdom op de volgende manier:

"Mussolini en Gaspari (Kardinaal) Ondertekenen Historisch Verdrag…Genezing Jarenlange Wonde." The San Francisco Chronicle, 7 juli, 1929

Volgt de wereld van vandaag "verwonderd" het pausdom, zoals de Bijbel voorspelde?

"De beste manier om Paus Johannes Paulus II te eren, waarlijk één van de grootste mannen, is door zijn leerstellingen serieus te nemen, naar zijn woorden te luisteren en zijn woorden en leerstellingen in actie om te zetten hier in Amerika. Dit is een uitdaging die we moeten aannemen."President George W. Bush, 21 maart, 2001

"Paus Johannes Paulus II is één van de grootste morele en spirituele leiders van deze eeuw." Billy Graham in de Saturday Evening Post, jan-feb. 1980

Ik heb ontzettend veel bewondering voor Paus Johannes XXIII. Ik had het gevoel dat hij een nieuw tijdperk inluidde voor de wereld." Billy Graham, Chicago Tribune, 8 juni , 1963

"Paus Johannes Paulus II viert openluchtmis in het Spaans voor meer dan een miljoen mensen in Mexico Stad." The New York Times, 25 jan, 1999

"Woensdagnacht, toen de Heilige Vader met Vice-president Gore over de landingsbaan liep... om aan boord te gaan van het pauselijke vliegtuig en terug te keren naar Rome, mensen weenden, wuifden met zakdoekjes en juichten: "John Paul II, we love you!"…Het was een kort maar zeer ontroerend en krachtig bezoek van de Paus aan St.Louis." 28 jan, 1999 (EWTNEWS)

"Er is geen twijfel dat Paulus VI, samen met Johannes XXIII en Johannes Paulus II, herinnerd zullen worden als de drie grote Pausen van de Vrede, pioneers van een gewichtige transcendentie van de Katholieke Kerk naar de New Age." Robert Muller, voormalig V.N. Assistent Secretaris Generaal

7. De Rooms-katholieke Kerk heeft het mysterieuze nummer 666:

De officiële titel van de Paus is "Vicarius Filii Dei", wat vertaald wil zeggen, "Vertegenwoordiger van de Zoon van God". Ter bevestiging, schreef de Katholieke krant Our Sunday Visitor van 18 april 1915: "De ingeprente letter op de Mijter van de paus is als volgt: 'Vicarius Filii Dei'". Aangezien bepaalde Latijnse letters numerieke waarden hebben, moeten we ze enkel optellen om tot 666 te komen.

8. De Rooms-katholieke Kerk belastert God door te beweren God te zijn en absolutie toe te kennen:

"Wij bezetten op deze aarde de plaats van de Almachtige God." Paus Leo XIII, in een Pauselijke zendbrief, gedateerd 20 juni, 1894

"De Paus is niet alleen de vertegenwoordiger van Jezus Christus, maar hij is Jezus Christus verborgen onder een sluier van vlees." The Catholic National, juli 1895

"Maar de opperste leraar in de Kerk is de Paus …[die] ... volledige onderdanigheid en gehoorzaamheid vereist.... zoals voor God Hemzelf." Paus Leo XIII, the Great Encyclical Letters, p. 193

"Het lijkt erop dat Paus Johannes Paulus II nu de universele Kerk voorzit vanop zijn plaats aan het kruis van Christus." Genomen uit een artikel getiteld, "Auckland Bishop Says Pope Presides From the Cross" AUCKLAND, Nieuw Zeeland, 20 sept., 2004, Zenit.org

"Het is inderdaad te stellen dat gezien de verhevenheid van hun beroep, de priesters zo veel goden zijn." Paus Innocentius III

De Rooms-katholieke Kerk vestigde een enorme "markt" op aarde voor een uniek soort koopwaar, waarin ze geen concurrenten had en een onblusbare vraag. Ze beweerde dat ze het recht had om de gratie van God te verkopen. Zijn vrije daad van vergiffenis, aan de zondaars. Tot op de dag van vandaag, blijft deze godslasterlijke macht, de macht om zonden te vergeven.

"Deze gerechtelijke autoriteit houdt zelfs de macht in om zonden te vergeven." The Catholic Encyclopaedia Vol. 12, -artikel "Paus", p. 265

"En God zelf is verplicht om het hoofd te bieden aan de beoordeling van zijn priesters  en om te vergeven of niet te vergeven, naargelang ze weigeren absolutie te geven, gezien de boeteling hiertoe in staat is." Dignity and Duties of the Priest, p. 27, New York: Benziger Brothers, Printers to the Holy Apostolic See, 1888

9. De Rooms-katholieke Kerk maakte nog andere godlasterende beweringen door handelingen te ondernemen die enkel God toebehoren:

Hier zijn voorbeelden van godlasterende beweringen en leerstellingen van de Roomskatholieke Kerk:

"De priesters hebben de macht van de sleutels, of de macht om zondaars naar de hel te sturen, om ze waardig te maken voor het paradijs, en om ze van slaven van Satan te veranderen in kinderen van God. "En God zelf is verplicht om het hoofd te bieden aan de beoordeling van zijn priesters… De soevereine Heerser van het Universum volgt alleen de dienaar door in hemel te bevestigen al wat deze op aarde beslist." Liguori, "Duties and Dignities of the Priest", pp. 27, 28

"Zodoende kan de priester, op een bepaalde manier, de schepper van zijn Schepper genoemd worden, want door de woorden van de wijding uit te spreken schept hij, zogezegd, Jezus in het sacrament, door hem een sacramentaal bestaan te geven, en maakt hem tot een slachtoffer om hem te offeren aan de eeuwige Vader...De macht van de priester, is de macht van de heilige persoon; want de transsubstantiatie van het brood vereist evenveel macht als de schepping van de wereld." Saint Bernadine of Sienna

"Priesters zijn de verlossers van de wereld." Sint Hiëronymus

Wat betreft de godlasterende handelingen, de Roomskatholieke Kerk heeft de meest godlasterende handelingen van allemaal gepleegd. Ze wijzigde de wet van God zelf - de "Tien Geboden". Ze waagde het om het tweede gebod volledig te wissen, want het verwierp haar praktijken en rituelen. En erger nog, ze veranderde de dag van verheerlijking in het Vierde Gebod van zaterdag naar zondag. Dit gebeurde hoewel God aan Adam zijn eeuwige gebod had gegeven bij de schepping en aan ons bevestigt: "Ik zal Mijn verbond niet ontheiligen, en hetgeen uit Mijn lippen gegaan is, zal Ik niet veranderen." Psalmen 89:35

De Tien Geboden zijn het enige deel van de Bijbel, dat werd uitgesproken door de stem van God in het bijzijn van een congregatie. En om te verzekeren dat  Mozes geen letter mistte, schreef God ze met Zijn eigen vinger en gaf ze aan Mozes. "Deze woorden [De Tien Geboden] sprak de HEERE tot uw ganse …en deed daar niets toe; en Hij schreef ze op twee stenen tafelen, en gaf ze mij…" Deuteronomium 5:22

Christus legde de nadruk op de onveranderlijkheid van de Tien Geboden toen Hij zei, "En het is lichter, dat de hemel en de aarde voorbijgaan, dan dat een tittel der wet valle" Lukas 16:17.

De zon die schijnt in de hemels, de vaste aarde waarop u woont, zijn de getuigen dat Zijn wet onveranderlijk en eeuwig is. Hoewel deze kunnen voorbijgaan, zullen de heilige voorschriften blijven duren. Christus bevestigde verder "Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen. Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied" Mattheüs 5:17, 18.

De Katholieke Kerk is niet beschaamd dat ze de dag van verheerlijking hebben veranderd. Ze zijn zelfs trots op deze handeling, en beschouwen het als een 'teken' van haar gezag en superioriteit over andere kerken en godsdiensten.

"De Sabbat, de meest gekende dag van de wet, werd veranderd in de dag van de Heer. Deze en andere hebben niet opgehouden te bestaan door de instructies die werden ontvangen van Christus, (want hij zelf zegt, Ik ben niet gekomen om de wet   op te heffen, maar om de vervulling te brengen), maar door het gezag van de kerk werden ze veranderd." Aartsbisschop van Rheggio, Preek op 1-1-1562, Mansi XXIII, p.526

"De zondag is een Katholieke instelling, en haar aanspraak op heiligheid kan enkel door het Katholieke gezag worden verdedigd…In Heilige Schriften vinden we van begin tot einde niet één enkele tekst die de overplaatsing rechtvaardigt van de wekelijkse openbare eredienst van de laatste naar de eerste dag van de week." Catholic Press, Sidney, 25-8- 1900

"Nergens in de Bijbel staat dat de eredienst moet veranderd worden van zaterdag naar zondag. Het feit is dat de kerk al bestond verscheidene eeuwen voordat de Bijbel aan de wereld werd geschonken. De Kerk maakte de Bijbel; de Bijbel maakte de Kerk niet." Things Catholics Are Asked About, door Martin J. Scott, 1927 ed, p. 136

"Wij vieren zondag in plaats van zaterdag, omdat de Katholieke Kerk de heiligheid heeft overgeplaatst van Zaterdag naar Zondag op het concilie van Laodicae in het jaar 364 n.C." The Converts Catechism of Catholic Doctrine, van P. Geiermann, the work of Pope Pius X, op 25-1-1910

Volgens de Roomskatholieke Kerk is de "zondag" hun onderscheiden en voornaamste teken van gezag.

"Zondag is het teken van ons gezag. De kerk staat boven de Bijbel, en deze overplaatsing van de Sabbat plechtigheid is het bewijs van dit feit." The Catholic  Record, London, Ontario, 1 september , 1923

"De plechtigheid op zondag door Protestanten is een eerbetoon dat ze betogen, in weerwil van zichzelf, aan de autoriteit van de (Katholieke) Kerk." Plain Talk About the Protestantism of Today, door Monsignor Segur, p. 213

"Maar de Protestantse geest lijkt niet te beseffen dat door … het eren van de zondag...... ze de autoriteit aanvaarden van de woordvoerder van de kerk, de paus.” Our Sunday Visitor, Catholic weekly, 5 feb., 1950

"Natuurlijk zegt de Katholieke Kerk dat de verandering haar initiatief was…een teken van haar kerkelijke macht en autoriteit in religieuze aangelegenheden." Kantoor van Kardinaal Gibbons, via Kanselier C. F. Thomas, 11 nov., 1895

Uit het overweldigende gewicht van de bewijzen, kunnen  we zonder twijfel besluiten dat het beest van Openbaring 13 en 14 de Rooms-katholieke Kerk en dat haar merkteken (het merkteken van het beest) de zondagviering is.

Waarom is dit merkteken zo belangrijk? Hebt u ooit een document ondertekend om het te legaliseren of om de authenticiteit ervan te bevestigen? Hebt u ooit uw "zegel van goedkeuring" aan iets gegeven? Het is verplicht in eender welke overheid. Enkel door het te ondertekenen, wordt een document gelegaliseerd. Overheidsverklaringen moeten altijd een officieel teken of zegel dragen. Wat zijn de kenmerken van deze overheidstekens of zegels? Een officiële zegel of handtekening moet drie kenmerken hebben:

1. De naam van de beambte

2. De titel van de beambte

3. Het territorium of gebied van diens autoriteit

Als de President van de Verenigde Staten bijvoorbeeld een wetsvoorstel ondertekend om het wet te maken, moet hij deze als volgt ondertekenen, George Washington (naam), President (titel) van de Verenigde Staten van Amerika (territorium).
Elk document moet op deze manier worden ondertekend om officieel en wettig te zijn.

Kijkend naar de Almachtige Schepper, beseffen we dat Hij een Hemels Koninkrijk heeft. En het document dat de wet van Zijn Koninkrijk bevat is De Tien Geboden. Door er middenin te kijken zult u het zegel van de levende God vinden! "Want in zes dagen heeft de HEERE den hemel en de aarde gemaakt, de zee…" Exodus 20:11

Let op de drie onmiskenbare kenmerken:

1. Naam: JAHWE ("Ik ben de HEERE, dat is Mijn Naam" Jesaja 42:8)

2. Titel: SCHEPPER ("de Heere maakte")

3. Territorium: HEMEL EN AARDE ( "Hemel en aarde" )

Het zegel van de Schepper is duidelijk terug te vinden in het Sabbat gebod van Zijn wet. Het is een bevestiging van Zijn autoriteit als onze Schepper. Als we ons aan Zijn Sabbat houden, drukken we uit dat we Hem erkennen als onze Schepper.

Het is onze kans om God te eren als onze Schepper. Als we de dag heilig houden die de Heer uitkoos, verkondigen we aan de hele wereld dat de Schepper van het universum onze God is! De duivel, "Lucifer" valt de Sabbat aan, want hij wou "den Allerhoogste gelijk worden" Jesaja 14:14. De Schepper verzoekt uw verering op Zijn heilige Sabbatsdag, en Satan, die wil zijn als de Schepper, wil uw verering op zijn zondag. Wat zult u kiezen?

"En heiligt Mijn sabbatten, en zij zullen tot een teken zijn tussen Mij en tussen ulieden, opdat gij weet, dat Ik, de HEERE, uw God  ben" Ezechiël 20:20

Het Beeld van het Beest identificeren

12  Wat is dan het beeld van het beest, waarvoor God ons waarschuwt niet te aanbidden?

Om het beeld van het beest te identificeren, moeten we eerst het tweehoornige beest identificeren dat helpt bij de vorming van het beeld van het beest:

"11 En ik zag een ander beest uit de aarde opkomen, en het had twee hoornen, des Lams hoornen gelijk, en het sprak als de draak. 12 En het oefent al de macht van het eerste beest, in tegenwoordigheid van hetzelve, en het maakt, dat de aarde, en die daarin wonen het eerste beest aanbidden, wiens dodelijke wonde genezen was. 13 En het doet grote tekenen, zodat het ook vuur uit  den hemel doet afkomen op de aarde, voor de mensen. 14 En verleidt degenen, die op de aarde wonen, door de tekenen, die aan hetzelve toe doen gegeven zijn in de tegenwoordigheid van het beest; zeggende tot degenen, die op de aarde wonen, dat zij het beest, dat de wond des zwaards had, en weder leefde, een beeld zouden maken. 15 En hetzelve werd macht gegeven om het beeld van het beest een geest te geven, opdat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken, dat allen, die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden.16 En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merktekengeve aan hun rechterhand of aanhun voorhoofden; 17 En dat niemandmag kopen of verkopen,dan die dat merkteken heeft, ofden naam van het beest, of hetgetal zijns naams." Openbaring 13:11-12, 14-17

Dit tweehoornige beest heeft de volgende identificerende kenmerken:

1. Het beest komt tot stand rond de tijd dat het pausdom zijn dodelijke wond ontvangt in 1798, "En ik zag een ander beest uit de aarde opkomen" Openbaring. 13:11.

2. Dit beest stijgt op uit de aarde, in tegenstelling tot het eerste beest dat uit de zee opsteeg. Als 'zee' veel mensen en naties betekent, dan stelt 'aarde' een dunbevolkte streek voor. Zodoende, deze natie zou naar voren komen in een gebied met weinig inwoners.

3. Dit beest heeft twee lamachtige horens Volgens de Bijbel, stelt een horen macht voor. "Hij had hoornen aan zijn hand …en aldaar was zijn sterkte verborgen" Habakkuk 3:4.
Daarom heeft deze natie twee verschillende machten, gescheiden van elkaar. Ook is het lam een symbool van Christus; hieruit kunnen we dus afleiden dat de natie gesticht werd op pure en nobele Christelijke principes.

4. Het beest spreekt echter als een draak; een natie 'spreekt' via legislatieve en wettelijke autoriteiten.
De 'almachtige horens' en 'drakenstem' verwijzen naar een opvallend contrast tussen de vredevolle belijdenissen en de praktijken van deze natie.

"De Schepper verzoekt u Zijn heilige Sabbatsdag te eren, en Satan, die zoals de Schepper wil zijn, wil dat u zijn zondag eert.Wat zult u kiezen?"

Beste lezer, opnieuw vragen wij u welke natie voldoet aan deze identificerende kenmerken? Er kan slechts één antwoord zijn: De Verenigde Staten van Amerika.

1. De VS ontstond rond 1798:

Slechts één natie was in opkomst op het moment dat de paus aan macht verliest in 1798. Deze profetie wijst rechtstreeks naar de VS. Amerika werd opgericht onder de Grondwet als een federale republiek in 1787.

2. Amerika ontstond in een dunbevolkt land:

De VS groeide niet uit de Oude Wereld die volgepropt was met haar krioelende massa, maar in de Nieuwe Wereld, met haar relatief weinig inwoners.

3. De VS heeft twee verschillende machten gebaseerd op Christelijke Principes:
De VS heeft een unieke vorm van regering, waarin kerk en staat vrijheden genieten gegarandeerd door de Grondwet. Door dit regeringssysteem, is de VS inderdaad een Republiek (een koninkrijk zonder koning) en Protestant (kerk zonder zonder paus), die beide volledig gescheiden machten hebben. Ook, maakte haar lamachtige kwaliteiten van de VS een toevluchtsoord voor de vervolgde en onderdrukte mensen uit vele naties.

4. De VS spreekt als een draak:

De fundamentele wet van de VS beschreven in haar grondwet garandeert individuele vrijheid van geweten. Niets is waardevoller of fundamenteler. Hoewel, de VS is al begonnen en zal snel elk principe van haar Grondwet verwerpen. En dat wat groter belang geeft aan deze beweging is het feit dat het voornaamste doel de handhaving is van de Zondagsviering.
Dergelijke actie zal recht rechtstreeks de principes van deze regering tegenspreken, de geest van haar vrije instellingen, de Onafhankelijkheidsverklaring, en de Grondwet. De Grondwet voorziet dat "Het Congres geen wet maakt die de vestiging van een godsdienst betreft, of de vrije uitoefening daarvan verbiedt," en dat "geen religieuze tests zullen ooit vereist zijn als voorbehoud voor een openbaar ambt onder de Verenigde Staten."

De onverenigbaarheid van dergelijke actie is niet groter dan wordt voorgesteld in het symbool. Het is het beest met lamachtige horens - in belijdenis puur en onschadelijk - dat spreekt als een draak. Door eenvoudigweg de huidige ontwikkelingen te observeren in het nieuws en in het recente verleden kunnen we deze Bijbelse beschrijving bevestigen.

"En ik steun stellig het op geloof gebaseerde initiatief dat we hier voorstellen, want ik geloof niet dat het de scheidingsgrens tussen kerk en staat schendt, en ik geloof dat het van Amerika een betere plaats zal maken" George W.Bush, die een verwarrende verwijzing maakt naar de Staatskerk Clausule, geciteerd uit Conrad Goeringer, AANEWS #889 (28 februari, 2001) uit American Atheists. Deze stelling valt de Grondwettelijke "Bill of Rights" aan die verbiedt dat onze overheid wetten maakt betreffende "de instelling van een godsdienst".

"Onze prioriteit is ons geloof" George W. Bush, Greensboro, Noord Carolina,10 oktober. , 2000, geciteerd uit Jacob Weinberg, "The Complete Bushisms"

"De eenvoudige boodschap overgebracht door de nieuwe administratie is dat het Amerika van George W. Bush een Christelijke natie is en waar nietchristenen welkom zijn in de tent zolang ze hun status aanvaarden van getolereerde minderheid in de plaats van gelijke burgers." Alan M. Dershowitz, in "Bush Starts Off by Defying the Constitution," Los Angeles Times, 24 january, 2001

Profetie binnenkort  Vervuld

13    Het is duidelijk dat het tweehoornige beest de VS is. Maar wat is de relatie tussen de VS en het beeld van het beest?

Hoewel de VS opgericht werd op principes die tegenovergesteld aan die van het pausdom, zien we vandaag hoe de VS en het Vaticaan steeds hechter gaan samenwerken om hun invloed nog belangrijker te maken. De bijbel zegt ons dat op een dag, in de niet zo verre toekomst, de VS een wet zal doorvoeren die van haar inwoners, en daarna de wereld vereist om het eerste beest te aanbidden, het pausdom.

“En het [VS] oefent al de macht van het eerste beest [pausdom], in tegenwoordigheid van hetzelve, en het maakt, dat de aarde [eerst VS, daarna heel de wereld], en die daarin wonen het eerste beest [de zondag van de paus eren] aanbidden, wiens dodelijke wonde [1798] genezen was [1929] ….. zeggende tot degenen, die op de aarde wonen, dat zij het beest, dat de wond des zwaards had, en weder leefde, een beeld zouden maken” [door het pausdom te imiteren toen deze een burgerlijke macht gebruikte om een religieus dogma door te drijven] Openbaring 13:12, 14

Snel zal de VS haar religieuze vrijheid verwerpen door de Zondagviering af te dwingen (het merkteken van het beest). Dit wil zeggen dat Protestante Kerken de overheid zullen leiden om hun agenda uit te voeren.
Wanneer dit gebeurt, zal de VS een beeld hebben gemaakt naar de Rooms-katholieke Kerk, en kerk en staat verenigen. Dan zal de VS spreken
"als een draak" en "al de macht van het eerste beest" uitoefenen Openbaring 13:11, 12; Ze zal dezelfde geest van onverdraagzaamheid en vervolging hebben als het eerste beest heeft getoond, het pausdom.

Daarom, aangezien er geen religieuze vrijheid meer is, zal de minderheid die weigert de doctrine aan te nemen vervolgd worden, en zal een herhaling van de religieuze onverdraagzaamheid van de Middeleeuwen plaatsvinden. “En hetzelve werd macht gegeven om het beeld van het beest een geest te geven, [uitvoering zondagwet]…en maken, dat allen, die het beeld van het beest niet zouden aanbidden,  [door zaterdag te eren en niet zondag] gedood zouden worden. En het maakt, dat het aan allen, kleinen en groten, en rijken en armen, en vrijen en dienstknechten, een merkteken geve aan hun rechterhand of aan hun voorhoofden; En dat niemand mag kopen of verkopen, dan die dat merkteken [diegenen die de ware Sabbat eren zullen verboden worden te kopen en verkopen] heeft, of den naam van het beest"  Openbaring 13:15-17

Sommigen zullen het merkteken "aan hun voorhoofden" ontvangen omdat ze kiezen "de leugen te geloven" 2 Tessalonicensen 2:11. Anderen echter, die overtuigd zijn dat de zondag niet de ware Sabbat is, zullen zich onderwerpen om hun levensvoorziening te beschermen en aldus het teken ontvangen "aan hun rechterhand" wat het symbool is van werk.

14  Opdat dit waar zou zijn, zou er bewijs moeten bestaan dat het pausdom op dit moment zondagverering nastreeft, en dat de Protestanten van de VS (historische vijanden van Rome), hun houding hebben veranderd en gereedheid uitdrukken om de zondagwet uit te oefenen. Bestaat dergelijk bewijs?

Vandaag zijn de meeste Protestanten goedgunstig tegenover het pausdom, en dit heeft het pausdom de moed gegeven om op een agressieve manier de wetgeving van de zondagviering op te leggen:

"Alle Amerikanen zouden er goed aan doen om de President en het Congres te petitioneren een Federale wet te maken - een amendement aan de Grondwet als dit nodig is - om de (valse) Sabbat opnieuw in te stellen als een nationale Rustdag." CATHOLIC TWIN CIRCLE, 25 augustus , 1985, artikel "Sacking Sunday"

"In deze aangelegenheid sprak mijn voorganger Paus Leo XIII…van de zondagsrust als het recht van de arbeider die de Staat moet garanderen." Paus Johannes Paulus II-DIES DOMINI, 31 mei, 1998

"Daarom... zullen Christenen vanzelfsprekend proberen te verzekeren dat de burgerlijke wetgeving hun plicht om de zondag heilig te houden respecteert. In elk geval, zijn ze in gemoede verplicht om hun zondagsrust te regelen zodat ze deel kunnen nemen in de Eucharistie, en zich weerhouden van werk en activiteiten die onverenigbaar zijn met de heiliging van de Dag van de Heer…" Paus Johannes Paulus II, DIES DOMINI, 31 mei, 1998

"…Christenen [overal] moeten erkenning zoeken van zondagen en de heilige dagen van de Kerk als wettige vakantiedagen" Catechism of the Catholic Church, popular and definitive edition, 2000, par 2188

De meeste Protestantse leiders in de VS zijn gereed om de strijdbijl te begraven met de Katholieken:

"Hoofden van  Amerikaanse Protestantse en Oosters Orthodoxe kerken die vrijdag spraken met Paus Johannes Paulus II verwelkomden hun eerste breed vertegenwoordigde gesprek als een keerpunt op de weg naar een grotere eenheid…De Eerw. Donald Jones, een United Methodist en voorzitter van het departement religieze studies aan de Universiteit van Zuid-Carolina, duidde het aan als, 'de belangrijkste oecumenische bijeenkomst van de eeuw.' De eerw. Paul A. Crow Jr., van Indianapolis, oecumenisch ambtenaar van de Christelijke Kerk (Volgelingen van Christus), noemde het 'een nieuwe dag in het oecumene' die een toekomst openlegt waarin God 'ons dichter bij elkaar trekt'" The Montgomery Advertiser, 12 sept., 1987

Billy Graham   "Ik constantere dat mijn geloof in het wezenlijk met de orthodoxen katholieken overeenkomt."  McCall's, januari 1978.  Hij noemde Paus Johannes Paul II  ook "de grootste leider van de moderne wereld" The Saturday Evening Post, januari / februari 1980

Paul Crouch:   "Ik ben het woord Protestant aan het wissen uit mijn woordenschat…Ik protesteer nergens tegen…[het wordt] tijd voor Katholieken en niet-Katholieken om samen te komen als één in geest en één in de Heer." "Praise the Lord" programma, Trinity Broadcasting Network, 17 okt., 1989

Robert Schuller:  "Het is tijd voor de Protestanten om naar de herder [de paus] te gaan en te zeggen, "Wat hebben wij thuis om terug voor te keren?" Los Angeles Herald Examiner, 19 september, 1987, sectie religie

David Wells:  "Als het Katholicisme meer Katholiek gaat worden in de toekomst, wat wordt verwacht onder de huidige paus, dan zullen theologische verschillen scherper worden, maar onze verbanden met Katholieken tegen de seculiere cultuur kunnen dieper worden. Ik ben persoonlijk klaar voor de inruil." Eternity Magazine, sept. 1987

J.L. Packer:   "Protestante en Katholieke charismatische leerstellingen over het Christelijke leven zijn in alle opzichten identiek. Is dit niet veelbetekenend voor de Christelijke toekomst?"  J. I. Packer, Christianity Today, 22 juni, 1992

Neal C. Wilson:  "Hoewel het waar is dat er een periode was in het leven van de Zevende-dags Adventisten waarin het kerkgenootschap een opmerkelijk antirooms- katholiek standpunt aannam… die houding…werd nu in  de historische vuilnismand gegooid door de Zevende-dags Adventisten zelf." Neal C. Wilson, voormalig president van het kerkgenootschap van de Zevende-dags Adventisten, Algemene Vergadering, 1974

Het Merkteken van het  Beest Vermijden

15   Hoe kan ik vermijden het merkteken van het beest te ontvangen?

Dit is de meest belangrijke vraag. God, in zijn onbegrensde liefde, heeft ons gewaarschuwd het beest niet te aanbidden en daardoor zijn merkteken te ontvangen. Al wie het merkteken van het beest ontvangt "die zal ook drinken uit den wijn des toorns God, die ongemengd ingeschonken is, [zonder medelijden] in den drinkbeker Zijns toorns en hij zal gepijnigd worden met vuur en sulfer …die het beest aanbidden [het pausdom eren door de zondagviering] en zijn beeld [VS die zondagviering oplegt], en zo iemand het merkteken zijns naam ontvangt"  Openbaring. 14:10, 11

Dit zijn zeer gewichtige woorden van God. Zijn toorn is evenredig met de schending. Door het eren van de zondag, ontstaan bij Satan via het pausdom, maakt u zich klaar om het merkteken van het beest te ontvangen. Satan wil zoveel mogelijk mensen misleiden tot het eren van deze vervalste dag.

Om zijn bedrog te perfectioneren, koos hij voor zondag, de dag van de verrijzenis van Christus, wetende dat de meeste mensen zouden geloven dat een viering van de zondag meer gepast is dan de zaterdag, aangezien het de viering van de verrijzenis van Christus veronderstelt. Maar de enige manier om het merkteken van het beest niet te ontvangen is door te weigeren een dag te eren die niet door God werd gekozen. De enige dag die God als heilig heeft voorbeschikt is zaterdag [dus de Sabbat] en door dit te vieren zal u "de zegel van de levende God" ontvangen  Openbaring 7:2

Als u de dood en verrijzenis van Christus wil vieren, zegt de Bijbel duidelijk dat u dit moet doen door de doop (volledige onderdompeling). Zie Romeinen 6:3-5 Door onder water te gaan (begraven worden) erkent u Zijn dood. Door uit het water te komen (verrijzen) erkent u Zijn verrijzenis.

16   Hoe zit het met de miljarden Christenen die in het verleden de zondag in plaats van de zaterdag hebben geëerd - hebben zij zonder het te weten het merkteken van het beest ontvangen? En de Christenen van vandaag die eerlijk geloven dat de zondag de Sabbat van de Bijbel is?

De meeste Christenen van vroegere generaties vierden de zondag, en dachten dat ze hiermee de Bijbelse Sabbat hielden; en vandaag zijn er Christenen in elke kerk, ook in de Roomskatholieke Kerk, die geloven dat zondag de Dag van de Heer is. Niemand van hen is aansprakelijk voor hun fouten aangezien hen het licht niet werd getoond. Want de Heer "knipoogt" naar onze tijden van onwetendheid. Zie Handelingen 17:30. We worden enkel beoordeelt door het licht dat we hebben kunnen ontvangen.
Maar als de universele zondagwet wordt doorgevoerd, zal de zaak duidelijk zijn voor iedereen, en dan zullen al diegenen die zondigen tegen een bevel van God, door een gebod te gehoorzamen dat geen hogere autoriteit bevat dat die van Rome, het merkteken van het beest ontvangen. Binnenkort zal elke persoon deze lotbepalende test moeten doorstaan, door de geboden van God of het pausdom te eerbiedigen.
Waar zult u staan?"

Geen plaats voor Neutraliteit

17   Waarom zou ik me zorgen maken, kan ik het niet gewoon overlaten aan de religieuze mensen om dit op te lossen?

De dringende waarschuwing van God in Openbaring 14 laat geen onverschilligheid toe. Jezus zei, "Wie met mij niet is, is tegen mij" Lucas 11:23. God telt alle mensen als uitgesproken voor- of tegenstanders van de waarheid. Deze waarschuwing is geen aanneming des persoons, klasse, conditie of godsdienst. Ze is gericht aan de hele mensheid.
Het is niet nodig dat we doelbewust kiezen voor het Koninkrijk van de duisternis om onder haar gezag te komen. We moeten slechts nalaten ons te verbinden met het koninkrijk van het licht. Niets dat het eeuwige welzijn van zielen aangaat mag met onverschilligheid worden behandeld. God verfoeit onverschilligheid bij religieuze zaken.

Wat Moet ik Doen?

Wetende dat neutraliteit onaanvaardbaar is voor God, en dat ik, om het merkteken van het beest te vermijden, de zaterdag moet eren zelfs als de zondag is opgelegd met de doodstraf:

18  In praktijk, wat is het eerste dat ik moet doen na al het voorgaande te hebben aanvaardt?

God wil met u een serieuze relatie aangaan. Hij wil zelfs dat u Zijn zoon of dochter wordt.
Denk eens wat een voorrecht het zou zijn om de zoon of dochter te zijn van de Koning der Koningen, de Heer der Heren. Deze reële kans wordt u verleend, Hij wacht vol enthousiasme om u de hoogste van alle eren aan te doen. Toch, Zijn woord voor u is
, "Trekt niet een ander juk aan met de ongelovigen; want wat mededeel heeft de gerechtigheid met de ongerechtigheid, en wat gemeenschap heeft het licht met de duisternis? 15 En wat samenstemming heeft Christus met Belial, of wat deel heeft de gelovige met den ongelovige? 16 Of wat samenvoeging heeft de tempel Gods met de afgoden? Want gij zijt de tempel des levenden Gods; gelijkerwijs God gezegd heeft: Ik zal in hen wonen, en Ik zal onder hen wandelen; en Ik zal hun God zijn, en zij zullen Mij een Volk zijn. 17 Daarom gaat uit het midden van hen, en scheidt u af, zegt de Heere, en raakt niet aan hetgeen onrein is, en Ik zal ulieden aannemen. 18 En Ik zal u tot een Vader zijn, en gij zult Mij tot zonen en dochteren zijn, zegt de Heere, de Almachtige.
7:1
Dewijl wij dan deze beloften hebben, geliefden, laat ons onszelven reinigen van alle besmetting des vleses en des geestes, voleindigende de heiligmaking in de vreze Gods.” 2 Korinthiërs 6:14-17, 7:1

De belangrijke passage uit de Bijbel bevat de volgende principes:

1. God laat geen mengeling van de waarheid met fouten toe (zelfs niet als het 99% waarheid is). Enkel Satan mengt waarheid met fout om zijn bedrog zo efficiënt mogelijk te maken. Dus, een religieus systeem dat fouten inhoudt (zoals de zondag als de Dag van de Heer) samen met de waarheid is niet van God. Want "wat gemeenschap heeft het licht met de duisternis?" / "dat God een Licht is, en gans geen duisternis in Hem is." 2 Korinthiërs 6:14; 1 Johannes 1:5 Er is geen plaats voor kunstmatige leerstellingen of tradities.

2. Het is de plicht van een persoon die in harmonie met God wil zijn om geen lid te zijn van een kerk of systeem dat gebaseerd is op Satan: de mengeling van waarheid met fout. Deze scheiding is de eerste praktische stap die u kunt nemen om het kind van God te worden, en met Hem door het leven te gaan als uw liefhebbende Vader. Als we scheiden, kunnen we de zonen en dochters van God worden. Want we hebben aangetoond dat er slechts twee religieuze systemen in de wereld bestaan: dat van God en dat van Satan, en zodoende hebben wij vrijwillig gekozen om elke band te verbreken met een systeem dat door Satan werd opgericht.

3. Wetende dat u vrienden, familie, autoriteit, werk, enz. zal verliezen als u het systeem van Satan verlaat, verzekert God u: "IK BEN de Almachtige" Dit betekent dat Hij u meer dan voldoende zal belonen voor al wat u heeft verloren. Jezus belooft u: "Er is niemand, die verlaten heeft huis, of broeders, of zusters, of vader, of moeder, of vrouw, of kinderen, of akkers, om Mijnentwil en des Evangelies wil, Of hij ontvangt honderdvoud, nu in dezen tijd, huizen, en broeders, en zusters, en moeders, en kinderen, en akkers, met de vervolgingen, en in de toekomende eeuw het eeuwige leven." Marcus 10:29, 30.

4. Nadat we uit het religieuze systeem van Satan komen zal de Heer ons leiden onder de invloed van de Heilige Geest en ons reinigen en hoeden van zonde, opdat de communicatie tussen God en mens open kan zijn. God wil echter dat we Hem gehoorzamen en dienen, niet onder dwang, maar vrijwillig. Liefde voor God als dank voor wat Hij heeft gedaan om deze verzoening mogelijk te maken is de eigenlijke basis van religie. Om in Zijn dienst te treden louter uit hoop op beloning of angst voor bestraffing zal van geen nut zijn.

Verzoening met God

19   Wat is 'verzoening met God', en waarom is dit nodig?

Toen God Adam en Eva schiep, waren ze perfect van karakter en voorkeur, en ze leefden in gehoorzaamheid met de wet van God.
Om het voor hen natuurlijk te maken om Hem te gehoorzamen, drukte God de Tien Geboden op hun harten. Hij onthulde ook aan hen dat het overtreden van Zijn wet strafbaar was met de dood.
  "Want de bezoldiging der zonde is de dood" Romeinen 6:23. Alle regeringen vereisen duidelijke wetten en goedomlijnde straffen voor de schendingen van deze wetten. Beeld u zich de staat van de wereld eens in als straffen zouden worden afgeschaft. Zou het veilig zijn om te leven in een wereld waar overtreders van de wet niet strafbaar zijn?
God onthulde Zijn wet aan Adam en Eva, en maakte het natuurlijk voor hen om te gehoorzamen Door het in hun verstand te leggen
. Maar Hij nam de keuze van hun vrijheid  niet weg. 
God zou de mens kunnen hebben geschapen zonder de macht om Zijn wet te overtreden; maar dan zou de mens geen vrije morele persoon meer zijn, enkel een automatisering. Zonder vrijheid van keuze, zou zijn gehoorzaamheid niet vrijwillig zijn, maar gedwongen.
Spijtig genoeg, kozen Adam en Eva er vrijwillig voor om God niet te gehoorzamen, en op die manier creëerde de zonde een hindernis tussen mens en God. Ze werden onderworpen aan de doodstraf voor het overtreden van de wet van God. Ze moesten sterven. Bovendien was de zuivere neiging die ze hadden voor het gehoorzamen van God geschonden na te hebben gekozen Zijn wet niet te gehoorzamen
. Hun harten hadden nu een tegenwerkende en sterkere neiging gekregen om ongehoorzaam te zijn.

Wat moest onze liefhebbende God doen tegenover de overtreding van Adam en Eva? Hen beide laten sterven voor hun overtreding van Zijn wet? Verlaten liefhebbende menselijke ouders hun kinderen als deze kiezen hen ongehoorzaam te zijn? Of nog erger, zou Hij de straf voor de overtreding verwijderen om hen van dienst te zijn? Kan een regering wereldlijk of hemels, zich handhaven en bloeien zonder duidelijk omlijnde straffen? Zeker niet.
Om kort te gaan, als Adam en Eva moesten betalen voor hun overtreding, dan zou dat het einde van het menselijke ras hebben betekend. Of als God een nieuwe Adam en Eva zou scheppen, was er geen garantie dat ze, net als hun voorlopers, niet zouden kiezen om ongehoorzaam te zijn, en het hele proces zou opnieuw beginnen. Het is duidelijk dat een externe oplossing (buiten het gebied van de zondaars) moest worden ontwikkeld.
Dit hemelse plan werd voorbereid door God lange tijd voordat de behoefte ervoor in wezen bestond.
De Bijbel zegt dat
  "…de verborgenheid, die verborgen is geweest van alle eeuwen en van alle geslachten, maar nu geopenbaard is aan Zijn heiligen;" Kolossensen 1:26. Het plan van God hield de oplossing in om het menselijke ras terug met Hem in harmonie te brengen, zonder Zijn wet of regering te ondermijnen, want God haat zonde even veel als Hij houdt van de zondaar.

Deze oplossing bedoelt dat iemand anders die onschuldig is, de doodstraf moet betalen, zijn dood zou ten behoeve zijn van de zondaars. Door zijn dood, zou de zondaar die geloofde herenigd worden met God, net alsof hij nooit zou gezondigd hebben, en zodoende zouden de gerechtigheid en de liefde van God voor het menselijke ras nooit met elkaar in conflict komen. Zonder de boete te betalen, zou er nooit verzoening zijn tussen mens en God. En verzoening is noodzakelijk om in harmonie te zijn met God en om eeuwig met Hem te leven in de hemel.

Daarenboven, moest deze externe persoon die moest sterven ten behoeve van de zondaars de mens tonen hoe te leven op aarde zonder te zonden, zodat er een permanente verzoening met God zou zijn. Wat is het nut van verzoening als men daarna enkel terug in zonde vervalt, en een andere verzoening nodig heeft?
Het is duidelijk dat het plan van God een manier inhield om de mens de kracht te geven de zonde te overwinnen! Het is op die manier dat, hoewel Adam het paradijs verliest door het overtreden van de wet van de Vader, het paradijs kan worden teruggewonnen door gehoorzaamheid aan God en door het geloof in het boetende bloed van deze externe persoon.

20  Ik wil verzoend worden met God; ik wil de zonde overwinnen in mijn leven. Wat Moet ik eerst Doen?

U moet twee belangrijke punten onthouden. Ten eerste, het trotse hart streeft naar het verdienen van verlossing; maar zowel uw plaats in de hemel en uw geschiktheid tot verzoening zijn terug te vinden in de deugdzaamheid van deze externe persoon. Ten tweede, God kan niets doen aan uw verzoening totdat u zichzelf overgeeft aan de wil van God, overtuigd van uw zwakheid en ontkleed van uw onafhankelijkheid.
Uw vraag betekent echter dat u al veroordeelt bent voor uw persoonlijke zonde. U bent niet gelukkig met uzelf. De eerste stap die moet worden ondernomen voor allen die terugkeren naar God is berouw
. "Betert u dan, en bekeert u, opdat uw zonden mogen uitgewist worden" Handelingen 3:19. Wij treuren vaak omdat onze kwade daden onaangename gevolgen met zich meebrengen; maar dat is geen berouw. Zuiver berouw is meer dan smart over een zonde. Het is het absolute afkeren van het kwade. Geen enkel berouw is zuiver als het geen hervorming inhoudt.
Kan de mens echter berouw tonen over zichzelf? Niet meer dan hij zichzelf kan vergeven of laten boeten. Berouw is even goed het geschenk van God als vergiffenis dat is en het kan niet worden ervaren anders dan het aan de ziel is gegeven.

Als het hart volledig berouwvol wordt door toe te geven aan de invloed van de Geest van God, zal de zondaar de onschendbaarheid van de heilige wet van God beginnen waar te nemen. Er zal een brandend verlangen ontstaan om een zuiver en heilig leven te leiden en om in constante vrede met God te zijn. En terwijl we dagelijks streven om dichter bij God te wandelen, zal Hij "tot u naderen", en naargelang onze karakters steeds meer de Zijne gaan weergeven en onze zondige wegen "sterft alle dagen".  Jacobus 4:8; 1 Korinthiërs  15:31.

21  Denk verder na over de identiteit van die externe persoon; is het waarlijk mogelijk om via hem de zonde te overwinnen tijdens het leven deze aarde?

Er was slechts één persoon die met succes deze missie kon uitvoeren.
Die persoon was niemand minder dan de Zoon van God. Waarom was de Zoon van God de enige persoon die bekwaam was voor deze missie? Omdat de Zoon de Schepper is van alle dingen,

"dewelke het Beeld … des onzienlijken Gods …door Hem zijn alle dingen geschapen" En de Zoon beschikt over al de kwaliteiten en bekwaamheden van God want Hij is "het Afschijnsel Zijner heerlijkheid". Christus was het leven op zich, wat meer dan gelijk is aan alle mensen die ooit zullen geboren worden en in nood zijn van Zijn dood in onze plaats.
Zodoende, zou Zijn opoffering de gerechtigheid van God vervullen voor alle zondaars die Zijn dood in hun naam zullen aanvaarden, en tegelijkertijd medelijden en liefde tonen. In de zoon
zullen  "goedertierenheid en waarheid … elkander ontmoeten; de gerechtigheid en vrede zullen elkander kussen."  En gelijk zijnd aan God, is de Zoon waarlijk de enige persoon die aan de mens deze prachtige eigenschappen van God kan onthullen en de mens kan verzoenen met God. Kolossensen 1:15, 16; Hebreeën 1:3; Psalmen 85:10.

Opdat dit echter kon gebeuren, en opdat de gerechtigheid van God kon vervuld worden, moest de Zoon onze gevallen aard op Zich nemen met diens neiging tot het kwade. "Want waarlijk, Hij neemt de engelen niet aan, maar Hij neemt het zaad Abrahams aan" Enkel door dergelijke stap zou het eerlijk zijn voor de Zoon om ons perfecte voorbeeld te zijn. "ons een voorbeeld nalatende, opdat gij Zijn voetstappen zoudt navolgen; Die geen zonde gedaan heeft". Hebreeën 2:16; 1 Petrus 2:21, 22.

Aan een kant raakt Hij God door Zijn goddelijkheid en, aan de andere kant, raakt Hij de mens met Zijn menselijkheid. Dus niemand anders dan de Zoon kon dit waardevolle geschenk voor verzoening hebben gegeven. "de kinderen des vleses en bloeds deelachtig zijn, zo is Hij [de Zoon] ook desgelijks derzelve deelachtig geworden," /   "…Want God was in Christus de wereld met Zichzelven verzoenende" /  "Want indien wij, vijanden zijnde, met God verzoend zijn door den dood Zijns Zoons" Christus nam onze menselijke aard op Zich met al onze zwakheden, toch leefde Hij een zondeloos leven. Het is dit leven dat zegeviert over de zonde wat Christus ons wil aanleren. Hebreeën 2:14; 2 Krointhiërs 5:19; Romeinen 5:10.

Het ideaal van God voor Zijn kinderen ligt hoger dan de hoogste mens dacht dat hij kon geraken. "Weest dan gijlieden volmaakt, gelijk uw Vader, Die in de hemelen is, volmaakt is" / "…gelijk Hij, Die u geroepen heeft, heilig is, zo wordt ook gijzelven heilig in al uw wandel" / "Opdat gij moogt onberispelijk en oprecht zijn, kinderen Gods zijnde, onstraffelijk in het midden van een krom en verdraaid geslacht" / "Jaagt den vrede na met allen, en de heiligmaking, zonder welke niemand den Heere zien zal;"   Al Zijn geboden zijn gelegenheden. God stelt geen vereisten op zonder voorzieningen te maken voor de vervulling ervan. Mattheus 5:48; 1 Petrus 1:15; Filippensen 2:15; Hebreeën 12:14.

Niemand hoeft te falen in het verwerven van het Christelijke karakter. Door het offer van Christus, zijn er voorzieningen gemaakt voor elke gelovige om in overvloed te ontvangen al wat nodig is om dit begeerde doel te bereiken. God roept ons op om de standaard van perfectie te bereiken en plaatst voor ons het voorbeeld van het karakter van Christus. In Zijn menselijkheid, geperfectioneerd door een leven van constante weerstand tegen het kwade, toonde Christus ons dat door samenwerking met Goddelijkheid, menselijke wezens in dit leven het perfecte karakter kunnen verwezenlijken. Dit is de verzekering van God dat ook wij kunnen zegevieren. We danken God die "ons de overwinning geeft door onzen Heere Jezus Christus" 1 Korinthiërs 15:57

"Weest dan gijlieden volmaakt, gelijk uw Vader, Die in de hemelen is, volmaakt is."  Mattheüs 5:48

22  Hoe kon Christus leven zonder zonde in deze verdorven wereld?

Geen enkel leven was zo drukbezet met arbeid en verantwoordelijkheid dan dat van Christus; toch, hoe vaak vonden we Hem biddend! Hoe constant was Zijn omgang met God! Steeds opnieuw vinden we momenten uit de geschiedenis van Zijn aardse leven terug zoals de volgende:

"En des morgens vroeg, als het nog diep in den nacht was, opgestaan zijnde, ging Hij uit, en ging henen in een woeste plaats, en bad aldaar." "Maar Hij vertrok in de woestijnen, en bad aldaar." "En het geschiedde in die dagen, dat Hij uitging naar den berg, om te bidden, en Hij bleef den nacht over in het gebed tot God." Marcus 1:35, Lucas 5:16; 6:12

Ononderbroken omgang met Zijn Vader was onontbeerlijk voor Christus. Zo zou het bij ons moeten zijn vandaag. Als één van ons, een deelgenoot in onze noden en zwakheden, was Hij volledig onafhankelijk tegenover God, en in een geheime bidplaats zocht Hij de goddelijke kracht, opdat Hij verder mocht gaan met de moed voor plicht en beproeving.
Christus doorstond worstelingen en marteling van de ziel in een verdorven wereld. In Zijn omgang met God kon Hij de smarten die Hem verpletterden ontlasten. Hier vond Hij troost een vreugde. Als mens smeekte Hij aan de troon van God totdat Zijn menselijkheid werd opgeladen met een hemelse kracht die Zijn menselijkheid verbond met goddelijkheid. Door aanhoudende omgang ontving Hij de kracht om een zondeloos leven te leiden. Zijn ervaring kan de uwe worden.

De wonderlijke mogelijkheid om zoals Christus te zijn, staat er beschikking van iedereen, gehoorzaam alle principes van de wet van God. Maar alleen is dit voor ons niet mogelijk. Deze goddelijkheid wordt enkel verworven door ons steeds te richten op de overgave aan de beteugelende invloed van de Heilige Geest. De kracht van Christus zal ons helpen door te zetten bij het overwinnen van elke fout. We moeten Christus voortdurend aanbidden, zoals hij voortdurend omgang had met Zijn Vader, om ons te helpen onze aangeboren zwakheden te overwinnen. Dit proces dat ons bevrijd van onze zwakheden is ononderbroken.
Dag na dag, werken we samen met God in een volhardende strijd om de juiste gewoontes op te bouwen. Christus verleent ons met genoegen de nodige kracht en zegening in onze strijd tegen het kwade dat ons omsingelt.

Geloof in Christus gekoppeld aan Persoonlijke Inspanning

23  Zegt u dat mijn geloof in Christus geen vervanging is voor mijn persoonlijke inspanningen om een ononderbroken gevecht te leveren tegen de zonde? Kan ik niet gewoon geloven in Christus en wat Hij voor mij heeft gedaan en is dat niet genoeg om verlost te worden?

Iedereen die Christus als een persoonlijke Verlosser ontvangt is bevoorrecht om Zijn kenmerken te bezitten. Hoewel, diegenen die verwachten een magische verandering in hun karakter waar te nemen zonder een bepaalde inspanning van hun zijde om zonde te overwinnen, zullen ontgoocheld worden. We moeten waakzaam zijn opdat onze oude aard niet opnieuw de overhand krijgt, waarbij de vijand een of andere valstrik zal ontwerpen waardoor we opnieuw zijn gevangenen worden. We moeten onze eigen "zaligheid met vreze en beven" tot stand brengen. "Want het is God, Die in u werkt beide het willen en het werken, naar Zijn welbehagen." Filippensen 2:12, 13.

Christus verzekert ons niet dat het verwerven van de perfectie van karakter eenvoudig is. Een nobel, veelomvattend karakter is niet aangeboren. Het komt toevallig tot ons. Een nobel karakter moet verdiend worden door individuele inspanning door de verdienste en kracht van Christus. God geeft het talent, de kracht van de geest; wij vormen het karakter. Het wordt gevormd door harde, meedogenloze gevechten met zichzelf. Conflict na conflict moet worden uitgevochten tegen de aangeboren neigingen.
We moeten onszelf strikt bekritiseren, en geen enkel ongunstige eigenschap onveranderd laten. Dit kan soms erg pijnlijk en ontmoedigend zijn omdat we naar de onvolmaaktheden in ons karakter blijven kijken, terwijl we naar Jezus zouden moeten kijken. Maar,
gelijk wie de paarlen poorten van de stad van God binnengaat, zal dit doen als een overwinnaar, met als belangrijkste overwinning zichzelf.

Laat niemand zeggen, ik kan de tekortkomingen van mijn karakter niet genezen. Als iemand tot dit besluit komt, zal hij zeker falen in het bereiken van het eeuwige leven. De onmogelijkheid ligt in de eigen wil. De ware moeilijkheid komt uit de corruptie van een ontevreden hart, en een tekort aan bereidwilligheid om zich te onderwerpen aan het gezag van God.
Gehoorzaamheid aan de Heer is van het grootste belang als we met Hem wandelen. De twee voornaamste karakteristieken van een gelovige is gehoorzaamheid aan Zijn wet, en geloof in Christus. Zie Openbaring 14:12. Enkel "geloven" in Christus is dus niet voldoende. Als dit mogelijk zou zijn, dan zou zelfs Satan zelf de Hemel kunnen bereiken, zo staat geschreven,
"de duivelen geloven het ook, en zij sidderen."  Jakobus 2:19.

Wat was bijvoorbeeld de reden waarom Adam en Eva uit het paradijs werden verstoten? Ze hadden geen probleem om in Jezus te geloven want Hij wandelde met hen in de koelte van de dag. Zie Genesis 3:8. Het was de ongehoorzaamheid die hen duur kwam te staan. Zijn we dan verlost door arbeid? "niet uit de werken der rechtvaardigheid, die wij gedaan hadden, maar naar Zijn barmhartigheid," Titus 3:5.

We beschouwen de Wet niet om verlost te worden. Het volgen van de geboden zijn de vruchten die Christus zei dat Zijn volgelingen zouden vertonen.

De wet bewijst dat we een Verlosser nodig hebben. Door de wet te gebruiken als "spiegel" kunnen Christenen hun tekortkomingen beter aanschouwen. Zie Jakobus 1:23-25. Het laat ons beseffen dat we geen perfectie kunnen bereiken zonder Christus. De wet kan niet verlossen. Het kan enkel onze nood aan een Verlosser uitwijzen.
Ter illustratie: als u in een modderpoel zou vallen, zou u uw vuilheid zien door voor een spiegel te gaan staan. Kan de spiegel u schoonmaken? Nee, dat kan hij niet. Hij kan u enkel uw behoefte om schoongemaakt te worden  tonen.

24  Is het echt mogelijk dat als ik vertrouw in de kracht van Christus gekoppeld aan mijn onophoudelijke persoonlijke oorlog tegen al mijn persoonlijke tekortkomingen, dat dan mijn karakter zal worden geperfectioneerd?

De hemelse engelen zullen werken met iedereen die de perfectie van karakter zoekt. Aan iedereen die met dit werk bezig is zegt Christus, Ik sta aan uw rechterhand om u te helpen "want zonder Mij kunt gij niets doen." Johannes 15:5. Onthoud dit. Laat ons zo eerlijk zijn als de naald naar de pool zodat geen verleiding ons kan bederven. Laten we Hem niet ontgoochelen die Zijn leven gaf om vergiffenis te schenken over onze zonden.

Als u fouten hebt gemaakt, zal u zeker een overwinning bereiken als u deze fouten ziet en ze beschouwd als waarschuwingssignalen. Zodoende zult u uw verlies omkeren tot een overwinning, de vijand ontmoedigen en uw Verlosser eren. Als uw  wil dan samenwerkt met de wil van God, zal deze almachtig  worden.

Hersteller van de Breuk

25  Ik besef nu het belang van het begrijpen wie het beest is, en wat zijn merkteken en beeld is omdat perfectie onmogelijk zou zijn als ik misleid zou worden tot het schenden van de wet van God. Wat kan ik nu doen?

Nu dat we weten dat zondag het merkteken van het pausdom is (het beest), en dat Satan het binnenkort bijna onmogelijk zal maken voor mensen om de heilige zevende rustdag van God te eren door de VS te gebruiken om universele zondagswetten op te leggen. We moeten beginnen met het eren van de zaterdag (en ons hierin oefenen nu dat dit nog gemakkelijk is) en de waarheid met anderen delen en zoveel mogelijk zielen proberen te overtuigen.

Het gebod is gegeven, "Roep uit de keel, houd niet in, verhef uw stem als een bazuin, en verkondig Mijn volk hun overtreding,…" Het is niet de heidense wereld, maar diegenen die God omschrijft als "mijn mensen", die moeten worden berispt voor hun overtredingen. Hij verklaart verder, Hoewel zij Mij dagelijks zoeken, en een lust hebben aan de kennis Mijner wegen, als een volk, dat gerechtigheid doet en het recht zijns Gods niet verlaat," Jesaja 58:1, 2

Hier is een klasse die zichzelf rechtgeschapen beschouwt, en een grote interesse in de dienst aan God blijken aan te tonen; maar de strenge berisping van God wijst hen terecht voor het vertrappelen van de goddelijke geboden.
De profeet Jesaja duidt dan aan welke wet werd verbroken:
  “en gij zult genaamd wor worden: Die de bressen toemuurt, … Indien gij uw voet van den sabbat afkeert; van te doen uw lust op Mijn heiligen dag; en indien gij den sabbat noemt een verlustiging, opdat de HEERE geheiligd worde, Die te eren is; en indien gij dien eert, dat gij uw wegen niet doet, en uw eigen lust niet vindt, noch een woord daarvan spreekt;: Dan zult gij u verlustigen in den HEERE" Jesaja 58:12-14

Dit is ook op u van toepassing. De breuk in de wet van God ontstond toen de sabbat werd veranderd door de Rooms-katholieke Kerk. De tijd is gekomen om deze goddelijke gewoonte te herstellen. De breuk moet gedicht worden. Wij hebben gekozen om deel uit te maken van diegenen die de breuk zullen herstellen. Zou u graag een hersteller van de breuk worden?

Wilt u beginnen de zaterdag heilig te houden, door af te zien van uw werk, geen eigen plezier te zoeken, en niet te spreken in uw eigen woorden tijdens de heilige uren van de Sabbatsdag van de  Heer?

Waar te eren

26  Ja ik zou vereerd zijn om een hersteller van de breuk in de wet van God te worden. Ik ken echter geen kerk die eerlijk de Sabbat eert, enkel de Bijbel volgt en het pausdom onthult. Waar zal ik dus eren?

Wees gerust dat u niet de enige bent die voor dit dilemma staat. Al wie betrokken is in dit project, wordt met deze situatie geconfronteerd. We hebben onze kerken moeten verlaten nadat we  hebben ontdekt hoe weinig ze van de waarheid houden. Zelfs de kerken die beweren de Sabbat te eren bewijzen slechts een lippendienst. Ze houden de Sabbat enkel heilig als dit mogelijk of gerieflijk is. Als verbiedende omstandigheden de kop opsteken en het moeilijk wordt om de Sabbat te behouden zullen deze kerken hun leden ontheffen van hun plicht om de Sabbat heilig te houden. Maar de woorden van God zeggen ons, "Men moet Gode meer gehoorzaam zijn, dan den mensen." Handelingen 5:29

Binnenkort zal Satan het een misdrijf maken om God te gehoorzamen via de universele zondagswetten. We moeten voorbereid zijn om als criminelen beschouwd te worden voor het heilig houden van Zijn Sabbat, omdat we hiermee verkiezen God te gehoorzamen in plaats van de wetten van de mens. Binnenkort zal iedereen op aarde geconfronteerd worden met dit dilemma.
Wie zal ik gehoorzamen, mens of God? 
We hebben ervoor gekozen om God te gehoorzamen hoezeer ook de druk of straf die ons wordt opgelegd want wij zijn op zoek naar het hemelse koninkrijk.
In tussentijd, na alle kerken en godsdiensten te hebben verlaten die tegengesteld staan aan de waarheid van God, zijn we begonnen met het vervullen van de godsdienstplichten thuis en familie, proberen we vrienden en buren te overhalen naar de waarheid totdat we kleine groepjes van gelovigen hebben gevormd.
Op die manier kunnen we de belofte van Christus waarmaken:
"Want waar twee of drie vergaderd  zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in het midden van hen." Mattheüs 18:20

We betuigen dat we vrijheid en verlossing hebben ervaren als we ons scheiden van de kerken en valse religies in navolging van de geboden van God (zie vraag 18), "En zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken" Johannes 8:32.
Laat de vreugde de uwe zijn, door te besluiten te scheiden om een zoon of dochter van God te worden.
"Die overwint, zal alles  beërven;" Openbaring 21:7

We bidden dat u een hersteller van de breuk in de wet van God zal worden, en zo veel mogelijk mensen zal verlossen van het bedrog dat een wereld bedreigt die haar laatste kans in de ogen kijkt voor de tweede komst van onze Heer en Verlosser Jezus Christus. AMEN.

 

<1>