You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

Wij vervolgen met ons onderwerp: NIEUWJAARSWENS EN BEDE VOOR 2006.

Wij citeren de Bijbelteksten uit de N.B.G.-Vertaling (= Nederlands Bijbelgenootschap Vertaling) van 1951; indien een andere Vertaling wordt toegepast, zal dit apart worden vermeld. Wij vervolgen nu het citeren van zuster Ellen G. White met haar commentaar uit:

"BIJBELCOMMENTAAR, VOLUME 6, PAG. 1075." "Het Stempel van God bij de Doop Ontvangen, - - Christus maakte de doop de toegang tot Zijn Geestelijk Koninkrijk. Hij maakte dit een positieve voorwaarde waaraan allen moeten voldoen die erkend willen worden als mensen die onder de leiding van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest staan. Zij, die de instelling van de doop ondergaan, maken op deze wijze OPENBAAR BEKEND DAT ZIJ DE WERELD HEBBEN VERZAAKT EN LEDEN ZIJN GEWORDEN VAN HET KONINKLIJK GEZIN, KINDEREN VAN DE HEMELSE KONING. ZIJ DIE DIT DOEN, MOETEN ALLE WERELDSE OVERDENKINGEN ONDERGESCHIKT MAKEN AAN HUN NIEUWE VERHOUDING. Zij hebben in het openbaar verklaard, dat zij niet langer TROTS EN TOEGEVEND AAN EIGEN NEIGINGEN ZULLEN LEVEN. Christus bindt hun, die deze inzetting ondergaan, OP HET HART, eraan te denken dat zij zich verbonden hebben door een plechtige overeenkomst OM VOOR DE HEERE TE LEVEN. ZIJ MOETEN ALLE HUN TOEVERTROUWDE GAVEN VOOR HEM GEBRUIKEN EN NOOIT HET BESEF UIT HET OOG VERLIEZEN DAT ZIJ GODS TEKEN VAN GEHOORZAAMHEID AAN DE SABBAT VAN HET VIERDE GEBOD DRAGEN, DAT ZIJ ONDERDANEN ZIJN VAN HET KONINKRIJK VAN CHRISTUS EN DEEL HEBBEN AAN DE GODDELIJKE NATUUR. ZIJ MOETEN ALLES WAT ZIJ HEBBEN EN ZIJN, AAN GOD OVERGEVEN DOOR AL HUN GAVEN TE GEBRUIKEN TOT EER VAN ZIJN NAAM. Zij die gedoopt worden in de drievoudige Naam van Vader, Zoon en Heilige Geest, maken bij het begin van hun Christelijk leven bekend, dat zij gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging: "Daarom gaat weg uit hun midden en scheidt u af, spreekt de Heere, en houdt niet vast aan het onreine, en Ik zal u aannemen, Ik zal u tot een Vader zijn, en gij zult Mij tot zonen en dochteren zijn, zegt de Heere, de Almachtige." Einde teksten. (Zie 2 Korintiërs 6:17 en 18). "Daar wij nu deze beloften bezitten, geliefden, laten wij ons REINIGEN VAN ALLE BEZOEDELINGEN DES VLESES EN DES GEESTES, EN ZO ONZE HEILIGHEID VOLMAKEN IN DE VREZE GODS." Einde tekst. (Zie 2 Korintiërs 7:1). "Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is gezeten aan de rechterhand Gods." Einde tekst. (Zie Kolossenzen 3:1). Laten zij, die het stempel van God ontvangen bij de doop, acht slaan op deze woorden en bedenken dat de Heere Zijn handtekening op hen heeft gezet en daarmee hen verklaard heeft tot Zijn zonen en dochteren. DE VADER, DE ZOON EN DE HEILIGE GEEST, ONEINDIGE EN ALWETENDE MACHTEN, NEMEN HEN AAN, DIE WAARACHTIG EEN VERBONDSVERHOUDING MET GOD AANGAAN. Zij zijn bij elke doop aanwezig om de candidaten, die de wereld hebben verzaakt en Christus in de tempel van de ziel hebben toegelaten, aan te nemen. Deze candidaten zijn leden van Gods familie geworden EN HUN NAMEN ZIJN GESCHREVEN IN HET BOEK DES LEVENS VAN HET LAM." (Idem: Manuscript Ellen G. White 271/2, 1900). Einde citaat.

Zuster Ellen G. White vervolgt in haar: "BIJBELCOMMENTAAR, VOLUME 6, PAG. 1075." "Een Verbindingsdeur met de Hemel, - - Bij onze doop verpanden wij ons om alle banden met Satan en zijn helpers te verbreken en VERSTAND, HART EN ZIEL TE GEBRUIKEN VOOR HET WERK VAN UITBREIDING VAN GODS KONINKRIJK. HEEL DE HEMEL WERKT AAN DIT DOEL. De Vader, de Zoon en de Heilige Geest hebben Zich verbonden om samen te werken MET GEHEILIGDE MENSELIJKE WERKTUIGEN. Als
wij trouw zijn AAN ONZE GELOFTEN, IS ER VOOR ONS EEN VERBINDINGSDEUR

<1>