You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
De hoogste prioriteit van het leven

"Maar zoek eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zat u bovendien geschonken worden. " Mattheüs 6.33

Dit is het eerste doel: het hemels Koninkrijk en de gerechtigheid van Christus. Andere doelstellingen komen pas op de tweede plaats.

Satan zal het pad van heiliging voorstellen als een moeilijk pad, terwijl het pad van werelds vermaak met bloemen bestrooid is. Op een valse en verleidelijke manier zal de verzoeker de wereld met haar plezier u voor ogen houden. IJdelheid is een van de sterkste trekken van onze verdorven natuur en satan weet dat hij er met succes een beroep op kan doen. Hij zal u door zijn handlangers vleien. Zij kunnen u misschien prijzen wat uw ijdelheid, uw trots en zelfvoldaanheid zal strelen. Dit kan u het idee geven dat het werkelijk jammer voor u is om met zulke voordelen en uiterlijk schoon, uit de wereld te stappen, u af te scheiden en een Christen te worden...
Overweeg echter dat de genoegens van deze wereld een einde zullen nemen en dat wat u zaait, u ook oogsten moet.
Zouden persoonlijk uiterlijk schoon, bekwaamheden of talenten té kostbaar zijn om aan God te wijden, die de Schepper van uw wezen is? Hij die ieder ogenblik over u waakt? Zijn uw kwaliteiten te kostbaar om aan God te wijden?

De jeugd geeft haar nood te kennen, dat zij iets nodig heeft waardoor de geest opgevrolijkt en afgeleid kan worden. Ik zag dat een werkzaam leven genoegen verschaft, dat het doen van nuttige dingen voldoening geeft. Toch voelen sommigen een gemis... ze zoeken naar iets waardoor hun gedachten tot rust gebracht kunnen worden en waardoor het verstand verlicht kan worden temidden van zorgen en vermoeiende werkzaamheden. De hoop van de christen is precies wat hij nodig heeft. Het geloof zal voor de gelovige een trooster een veilige gids tot de Bron van werkelijk geluk blijken te zijn. Jongeren moeten het Woord van God bestuderen en zichzelf aan overdenking en gebed wijden. Dan zullen zij inzien dat hun spaarzame vrije ogenblikken niet beter besteed kunnen worden.

Jonge vrienden, je moet tijd nemen om jezelf te onderzoeken. Ben je geborgen in de liefde van God? Wees ijverig om je roeping en verkiezing vast te maken.

Zoek eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid. Maak dit tot de belangrijkste stelregel in je leven. Zoek er werkelijk vol ernst naar om Hem te kennen. Hij zal, als je Hem op de juiste wijze kent, eeuwig leven voor je betekenen. Christus en Zijn gerechtigheid is de redding voor de ziel. (Maranatha blz.71)

<1>