You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)


 

Het naderende conflict en de wederkomst van Christus

  

Het woord van de Bijbel geeft ons niet alleen een beschrijving van het verleden, maar ook van het heden, en zelfs van de toekomst. Centraal hierin staat zowel God's verlossingsplan evenals de wederkomst van Christus, ook wel 'de dag des Heren' of 'de dag des oordeels' genoemd, omdat de wederkomst van Christus nauw verband houdt met datzelfde verlossingsplan.

Hoewel God deze gebeurtenis, via Zijn profeten, in grote lijnen voorzegd heeft, zo heeft Hij toch nadere details achterwege gelaten, althans in het grijs verleden.

 Maar nu de tijd is aangebroken dat deze gebeurtenis spoedig in vervulling zal gaan, heeft God voor déze tijd wèl nadere details gegeven.

In visioenen heeft Hij aan een godvrezende vrouw, Ellen G.White (1827-1915), openbaar gemaakt wat er zich op deze aarde spoedig af zou spelen. In deze visioenen werd haar duidelijk gemaakt hoe de toestand van de wereld zou zijn vlak voorafgaande aan de wederkomst van Christus, tijdens de wederkomst van Christus en zelfs ná de wederkomst van Christus.

Iedereen zal hierin een belangrijke rol gaan spelen; ook ú! Welke rol dat zal zijn, zal volledig afhankelijk zijn van uw persoonlijke houding.

 Dat Ellen White deze visioenen rechtstreeks van God heeft ontvangen, is zonder enige twijfel, daar deze visioenen de inhoud van de Bijbel bevéstigen. Door in bijzonderheden te treden heeft zij aan de inhoud zèlf niets afgedaan noch toegevoegd. En zo heeft God deze bijzondere vrouw gebruikt als 'profetes van de toekomst'; een toekomst die spoedig in heden zal zijn veranderd. (Jedidja Israël)

 Weldra zal er een strijd losbarsten die zijn gelijke niet kent en/of zal kennen, nu en in de toekomst. Of wij veilig zullen zijn in die tijd hangt af van onze bereidheid om offers te brengen, en de bereidheid om ons over te geven aan de wil van Christus. Ons leven mag niet volledig gegrondvest zijn op het aardse leven van nu, maar we moeten trachten te wandelen in Jezus' voetsporen en net als Hij dagelijks contact zoeken met God, want onze kracht ligt daarin, dat wij ons leven volledig aan Hem toewijden. We leven wel ín de wereld, maar behoren niet van de wereld te zijn. Christus heeft ons vrijgekocht van deze zondige wereld.

 Paulus zegt in de brief aan de Corinthiërs het volgende: "...Laten zij die kopen, als zouden zij er niets van behouden; die van de wereld gebruik maken, als zouden zij haar niet ten einde toe gebruiken. Want het uiterlijk van deze wereld is bezig te verdwijnen." (1 Cor. 7:30-31)

Het uiterlijk van deze wereld, ofwel het bestaan van de aarde zoals wij haar kennen, is bezig te verdwijnen en overal waar wij om ons heen kijken zien wij de bewijzen daarvan.

 De mensheid is wèl bezig de aarde ten einde toe te gebruiken en de gevolgen blijven niet uit. Wetenschappers laten al jaren lang alarmerende signalen horen want de mens is bezig alle bodemschatten te consumeren in een bijzonder rap tempo. Met name de fossiele brandstoffen nemen in rap tempo af en het einde ervan lijkt in zicht terwijl de vraag naar deze stoffen alleen maar toeneemt.

 De bijbel zegt terecht:"De aarde wordt volkomen ontledigd en geheel leeggeroofd, want de Here heeft dit woord gesproken. De aarde treurt, verwelkt; de wereld kwijnt weg, verwelkt." (Jesaja 24:4)

Nog nooit is er op zo'n grote schaal sprake geweest van politieke, sociale en klimatologische onrust. Er is bijna een aanhoudende golf van megastormen, aardbevingen, burgeroorlogen en hongersnoden. En daarmee is nog lang niet alles genoemd. Er is teveel aan de hand om jezelf er voor af te wenden of het zelfs te ontkennen. De nood in de wereld is torenhoog geworden en we zien steeds minder uitzicht op verbetering. En volgens de Bijbel komt er een tijd die zeer ernstig en benauwd zal zijn, en waarvan de ernst alleen maar zal blijven toenemen tót aan de komst van Christus toe.

Het is enkel en alleen aan het geduld en de genade van een liefdevolle God te danken, dat we als het ware nog een ogenblik over hebben voordat de storm volledig losbarst. 

 De engelen houden de 4 winden vast, door God verordineerd. Misschien is dit wel zo vanaf het moment dat de 2 WTC-torens in New York naar beneden kwamen, en de wereld plotsklaps een verandering onderging.

Deze gebeurtenis bracht een mechanisme in werking, welke niet tot staan gebracht lijkt te kunnen worden, en de wereld lijkt er nog slechter aan toe dan tijdens de koude oorlog. Die periode was nog enigszins 'controleerbaar' en ondanks de vreselijke bedreiging die de wereld toen teisterde, leek de macht dusdanig verdeeld dat geen van de partijen ook maar een enkel initiatief durfde te nemen richting een expansie van het eigen grondgebied.

Maar die scheidslijnen zijn nu verdwenen en wat nu zichtbaar geworden is, zijn de door haat gedreven misdaden van een onzichtbare vijand. 

En juist die onzichtbare vijand heeft de deuren geopend voor het "Beest uit de aarde". "En ik zag een ander beest opkomen uit de aarde en het had twee horens als die van het Lam, en het sprak als de draak." (Openbaring 13:11)

 Let u nu eens op de woorden "twee horens als die van het Lam". Lam wordt hier met een hoofdletter geschreven en dat is een benaming die aan Jezus Christus is gegeven in de Bijbel als zinnebeeld van Zijn onschuldig leven en oneindig groot offer voor de mensheid.

M.a.w. Amerika zal zich voordoen als voorvechter van de lieflijke beginselen die Jezus leerde toen Hij op aarde was, maar het zal tegelijkertijd spreken als de draak!...d.w.z. het zal dezelfde onverdraagzaamheid aan de dag leggen die Satan aan de dag legt en waarmee hij al eeuwen lang God's volk onderdrukt en vernietigt. Het amerikaanse politieke en militaire apparaat zal terecht een wolf in schaapskleren blijken te zijn!

 Laten we hier heel even bij stil staan. Dit beest zal grote tekenen  gaan doen en maken dat de wereld het eerste beest, dat van de dodelijke wond genezen was, zal gaan aanbidden! Dit wordt in 1 adem genoemd in Openbaring 13 en toont aan hoe snel deze gebeurtenis zal plaatsvinden wanneer het beest uit de aarde, de Verenigde Staten, zijn macht ten volle zal gaan tentoonspreiden.

Wij zijn inmiddels in die tijd aanbeland.

 Voorbereidselen worden reeds getroffen en een aantal zelfs al uitgevoerd(Denk aan de politieke- en militaire druk die het reeds geruime tijd gebruikt wereldwijd), maar de Bijbel verteld ons in Openbaring 13, dat er een moment komt dat Amerika de wereld elke vorm van godsdienst- en gewetensvrijheid zal ontnemen en ieder mens op aarde op zal leggen om het eerste beest, dat van de dodelijke wond genas(Pausdom in 1798) te aanbidden.

 Gisteren, 19 januari 2006, maakte de Arabische nieuws(propaganda)zender Al Jazeera bekend dat volgens Bin Laden, Al-Qaeda voorbereidingen treft voor nieuwe aanslagen in Amerika. Tegelijkertijd zeggen ze een wapenstilstand aan te bieden onder 'eerlijke' doch nog niet gedefinieerde voorwaarden.

Amerika onderhandelt niet met Al-Qaeda en zal dit ook nooit doen. Dat hebben ze al te kennen gegeven. Een wapenstilstand zal er dus nooit en te nimmer komen en ondertussen gaan de terroristische plannen door. Beide partijen zeggen onder God's leiding te handelen en beiden doen wat Satan graag ziet en wat hij voorstaat.

 Het boek 'De Grote Strijd' zegt het volgende: "Satan schept buitengewoon veel behagen in oorlog en strijd, want ze zwepen de laagste hartstochten op en jagen hun slachtoffers in zonde gedompeld en met bloed doordrenkt, de dood in. Hij hitst de volken op om oorlog te voeren, want dan kan hij de gedachten van de mensen afleiden van hun voorbereiding om te kunnen staan op de dag des Heren". (Hfdstk. 'De naderende strijd')

 H. Thomas Hayden, een voormalig President van het FCC(First Communications Company) en voormalig hoog officier bij het US Marine Corps, verhaalt ons in een artikel van 22 juli 2004, dat toenmalig Soviet generaal Lebed, vlak voordat hij onder mysterieuze omstandigheden stierf tijdens zijn gooi naar het presidentschap, er meer dan 50 ADM's, ofwel 'Atomic Demolition Devices', ook wel 'kofferbommen' genoemd, werden vermist.

De tweede man van Al-Qaeda, Al-Zawahiri, het meesterbrein en werkelijke strategist achter de Al-Qaeda- beweging(Bin Laden is de 'front-man' ofwel leider omdat hij de man met het geld is) zei later in een interview dat het eenvoudig was om op de zwarte markt in Centraal Azië een aantal kofferbommen(suitcase-nukes) te kopen.

En dit is wat hoogstwaarschijnlijk ook gebeurd is. De toekomst zal het uitwijzen.

 Op 'WorldNetDaily' wordt in een artikel van 11 juli 2005 gemeld dat de Al-Qaeda ADM's reeds in de Verenigde Staten zijn, gesmokkeld door de zogenaamde  MS-13 gangsters, een Mexicaanse streetgang die beschouwd wordt als een van de meest meedogenloze ter wereld.

Er liggen grootse plannen klaar en uit gevangengenomen Al-Qaeda leiders en buitgemaakte documenten blijkt dat er een plan klaarligt, genoemd 'American Hiroshima', waarbij het in hun plan ligt om simultaan meerdere bommen in de grotere steden van Amerika tot ontploffing te brengen. Dit plan ligt er al meer dan 10 jaar en inlichtingen-analysten waarschuwen dat het niet meer een kwestie is van óf het gebeurt, maar wanneer het zal gebeuren.

Bin Laden's woorden geven aan dat het de bedoeling is om minstens 4 miljoen Amerikanen, waarvan 2 miljoen kinderen, te vernietigen waarmee hun schuld aan de Arabische en moslim-wereld ingelost zal zijn.

 Dit zijn natuurlijk puur satanische uitspraken cq. verlangens en we weten niet of dit bewaarheid zal worden. Wel is het zeker dat de bedreiging realistisch is en schattingen van tussen de 12 en 70 in Al-Qaeda bezit zijnde nucleaire wapens lijken niet overdreven.

  Wat het gevolg van een dergelijke uitwas van geweld zou kunnen zijn, laat zich raden. Amerika zal na zo'n verwoestend moment in de geschiedenis van hun land, alle mogelijkheden die een herhaling van zo'n verschrikkelijke terroristische daad mogelijk kúnnen maken, uit proberen te sluiten en dan ga je natuurlijk denken aan een systeem dat elke vorm van gewetens- en/of godsdienstvrijheid onmogelijk zal maken.

  De Luide roep

 De Here roept zijn volk op om te ontwaken uit hun traagheid en lauwheid!

 "God wéét dat velen van Zijn belijdend volk niet bouwen voor de eeuwigheid, en in Zijn barmhartigheid zal Hij nog eerst een waarschuwingsboodschap zenden, om hen uit hun traagheid op te wekken, opdat ze bereid zullen mogen zijn voor de komst des Heren. En met het oog op die grote dag, doet het Woord van God daarom dan ook in de plechtigste en indrukwekkendste bewoordingen een beroep op God's volk, zich op te maken uit hun geestelijke traagheid, en in berouw en ootmoed Zijn aangezicht te zoeken, want Hij is genadig en barmhartig, lankmoedig en groot van goedertierenheid.

Deze waarschuwingsboodschap zal worden verkondigd door degenen die met de wapenrusting God's(Efez.6:10-18) bekleed zijn geworden. Zij zullen de waarheid met grote kracht gaan verkondigen.

Hun pogingen om God's laatste genade- en waarschuwingsboodschap te verspreiden, zal dan ook de gewenste uitwerking hebben, daar God in het werk zal zijn om Zijn volk te verzamelen." (E.G.White:Profetes van de toekomst)

 Broeders en zusters, zijn wij gereed om God's wapenrusting aan te trekken en de wereld de tegenwoordige waarheid te vertellen?

God roept ons op om de wereld te verzaken en door bestudering van Zijn Woord en door gebed, ons leven op Hem te richten zodat Hij ons kan gebruiken in het werk voor deze tijd.

 Wij leven in het afsluitende moment van de wereldgeschiedenis en we behoren de Komst van Koning Jezus voor te bereiden. De Here komt spoedig! Laten we waken en bidden dat we nog genoeg tijd mogen krijgen om onszelf in Zijn kostbaar bloed te reinigen en Zijn kleed van gerechtigheid aan te trekken, want Jezus staat nog steeds klaar om ons te reinigen van zonde en ongerechtigheid. Hij roept ons nog steeds en wil dat wij deel hebben aan het afsluitende werk vóórdat Hij terugkomt.

Dat werk heeft Hij aan mensen toevertrouwd en niet aan engelen. Wel staan Zijn Geest en Zijn engelen ons ter zijde. We strijden niet alleen! God strijdt voor ons.

  "De Bijbelse tijdsprofetieën reiken niet verder dan het jaar 1844 na Christus. Daarom is tijd sinds 1844 geen toets meer geweest en zal ook nimmermeer een toets zijn. De verkondiging van de 'drie-engelen-boodschap' moet daarom dan ook niet op tijd gegrond worden; de boodschap van de derde engel is sterker dan tijd kan zijn. Deze boodschap kan op zijn eigen grondvest staan, en heeft geen tijd nodig om hem te sterken. En zodra deze boodschap verkondigd zal worden, zal er een herleving komen van het geloof en de kracht van de eerste kerk, met als gevolg dat de geest van vervolging zich weer zal openbaren, en het vuur der vervolging opnieuw ontstoken zal worden...

De engel die deelneemt aan de verkondiging van de boodschap van de derde engel, zal de hele wereld met zijn heerlijkheid verlichten.(Openb.18:1)

Een werk van wereldwijde omvang en niet te bedwingen kracht is hier voorzegd.(E.G.White:Profetes van de toekomst)

Broeders en zusters, mijn wens en bede gaan uit naar een ieder en ik hoop dat velen zullen gaan helpen de verspreiding van de tegenwoordige waarheid in Nederland, en wereldwijd, mogelijk te maken. De eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar en ook in Nederland krijgen we mogelijkheden om ons steentje bij te dragen.

Wij leven in de afsluitende tijd van de wereldgeschiedenis, de afsluitende tijd van God's genade voor een in zonde doordrenkte mensheid en we hebben door Zijn genade nog tijd gekregen om Zijn komst voor te bereiden.

 Laten we ons leiden door Zijn Geest en de grenspalen van waarheid die Hij ons heeft gegeven door Zijn Woord en de Geest der profetie, óf laten we ons leiden door wereldse- en populair-godsdienstige opinie?

God heeft ons duidelijke richtlijnen gegeven en Hij houdt ons verantwoordelijk voor de manier waarop we met Zijn waarheid omgaan.

 Mag God u wijsheid, inzicht en kracht geven om te doen wat in uw mogelijkheden ligt en waar God u toe geroepen heeft, teneinde Zijn koninkrijk uit te breiden.

 

U allen God's zegen toewensend,

 

  

Philip Warneke.

 

 

<1>