You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
 
Valse genezing
De wereld is wanhopig op zoek naar genezing. Nooit hebben we meer te maken gehad met levensbedreigende, gezondheidsvernietigende factoren dan tegenwoordig. Giftige chemicaliën in in voedsel, lucht en water; oplopende stress van politieke, sociale en economische verwarring; het ontstaan van nieuwe ziekten die de artsen en professoren voor raadsels plaatsen. Rampen, hongersnoden en epidemieën hebben deze wereld in een gigantisch ziekenhuis veranderd en de inwoners van de aarde aan de rand van wanhoop gebracht. Geen wonder dat de wereld wanhopig op zoek is naar genezing. En hier, als een welriekende, maar dodelijke mist, komt een groot gevaar op. Want satan, de aartsvijand, die alle ellende teweeggebracht heeft, dat onze planeet teistert, biedt valse methoden aan om het lijden te verzachten of weg te nemen, die bedoeld zijn om ons van God te scheiden en zielen dodelijk te verstrikken. Jezus waarschuwde daarvoor m.b.t. de tijd voor Zijn wederkomst: "Vele valse Christussen en valse profeten zullen opstaan en zij zullen grote tekenen en wonderen doen, zodat zij, ware het mogelijk, ook de uitverkorenen zouden verleiden." (Matth.. 24: 24). Deze veronderstelde wonderen lijken op goddelijke genezing. Satan zal mensen ziek maken door hen te betoveren en zal de betovering wegnemen en anderen ertoe brengen te zeggen dat degenen die ziek waren, wonderbaarlijk zijn genezen. Hoe kunnen we het valse van het ware onderscheiden? De Bijbel zelf zegt in Jesaja 8:20: "Tot de wet en tot de getuigenis! Voor wie niet spreekt naar dit woord, is er geen dageraad." Satan geeft zijn macht aan degenen die zijn misleidingen bewust of onbewust ondersteunen. De schaapskleren lijken zo echt, dat de wolf alleen onderscheiden kan worden als we kijken naar Gods grote morele standaard. Zij zullen geweldige wonderen van genezing doen en belijden dat ze openbaringen hebben van de hemel, terwijl zij het getuigenis van de Bijbel tegenspreken. De stem of geest die tegen een mens zegt, "Je bent niet verplicht om Gods te gehoorzamen," is niet de stem van Jezus; want Hij verklaart: Ik heb de geboden mijns Vaders bewaard." (Joh.15:10). En Johannes getuigt: 'Wie zegt, Ik ken Hem, en zijn geboden niet bewaart, is een leugenaar en in die is de waarheid niet." (1 Joh. 2:4).
De Bijbel zal nooit vervangen worden door wonderbaarlijke manifestaties. De waarheid moet bestudeerd en gekoesterd worden. Alle ervaringen en leerstellingen moeten door de Schrift getest worden. Wat tegen de Bijbel ingaat is vals. Een andere test vinden we in Mattheüs 7:16-20 waar Christus zegt: "Aan hun vruchten zult gij hen kennen: men leest toch geen druiven van dorens of vijgen van distels? Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, of een slechte boom goede vruchten dragen. Iedere boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. Zo zult gij hen dan aan hun vruchten kennen." Als degenen door wie genezingen gedaan worden bereid zijn, op grond van deze manifestaties, Gods wet te negeren en voortgaan in ongehoorzaamheid, laten zij daarmee zien dat God niet door hen werkt. Integendeel, het is de wonderwerkende macht van de grote misleider. Wijzen zij de mensen op Jezus en de Bijbel, of proberen zij de aandacht op zichzelf en hun wonderen te richten? Tonen zij aan de wereld de liefde van Jezus in hun leven en karakter, een leven leidend van zelfverloochening- en opoffering, goed geordend en godsvruchtig? Is hun voorbeeld van die aard dat zij zondaars overtuigen van de dwalingen die zij begaan en wijzen zij hen op de waarheid? Let goed op de aanwijzingen die de toestand van het hart aantonen. Terwijl zij het opschrift van Christus dragen, dienen zij de ergste vijand van God en slaan het gebod in de wind: "een ieder, die de naam des Heren noemt, breke met de ongerechtigheid." (2 Tim. 2:19).
Pas op dat u niet misleid wordt door deze valse leraren, en dat u onder de zwarte banier strijdt van de tegenstander van God en mensen. Het boek Openbaring beschrijft de misleidingen van satan in de laatste dagen:

"En het doet grote tekenen, zodat het zelfs vuur uit de hemel doet nederdalen op de aarde ten aanschouwen van de mensen. En het verleidt hen, die op de aarde wonen, wegens de tekenen, die hem gegeven zijn te doen. (Openb. 13:13,14). In de climax van het grote drama van misleiding, zal satan zelf zich als Christus voordoen, de ziekten van de mensen genezen en een nieuw en 'verhevener' religieus systeem van geloof introduceren. Tegelijkertijd werkt hij echter als de grote verderver die massa's naar de ondergang leidt.
Als we Gods waarheid niet liefhebben, kan het zijn dat we ons bevinden onder degenen die de wonderen van satan zien en geloven.
In de laatste dagen doet satan grote wonderen, inclusief wonderen van genezing. (Zie Openbaring 13:13,14; 16:14).
Daarom is niet ieder wonder van God afkomstig. We kunnen alleen onderscheid maken tussen Goddelijke en satanische wonderen door een diepe liefde voor God en Zijn Woord te ontwikkelen. (Zie Mattheüs 24:24, 2 Tess.2:4-17).
De effectiefste werktuigen van satan zijn degenen die belijden Gods zaak te eren en toegewijde christenen schijnen te zijn, van wie sommigen een gave tonen om te genezen. Hun dienst is vaak verbonden met het vergaren van rijkdom en toegeven aan een luxueus leven. (Zie 2 Korinthiërs 11:13-15; 2 Petrus 2:1-3,13-20,; 1 Korinthiënters 3:16-18.)

Deze religieuze instrumenten van misleiding kunnen ontdekt worden door hun ongehoorzaamheid aan Gods wet of doelbewuste verwerping van een gedeelte daarvan. (Mattheüs 7:21-24; Jesaja 8:20; 1 Johannes 2:5,6).
Satan werkt door de wereld over te halen om hem zelf te eren en door de mensen af te leiden van de ware kennis en aanbidding van hun Schepper, de Enige die de aangetaste geest en het zieke lichaam waarlijk kan genezen en herstellen. (Zie Luk. 4:18; 1 Petr. 2:22-25; Eze. 11:19,20, i.t.t. Eze. 11:21; 2 Thess. 2:4; Openb. 13:1-8; 16:1,2).
Gij zult niets met het bloed eten; gij zult niet aan waarzeggerij of toverij doen. Leviticus 19:26.
(Bron: "De Ark 2004" Nr.4)

 
 
<1>