You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
 

De hoogte van christelijke volmaaktheid bereiken
 

"Wem nu, die blijkens de kracht, welke in ons werkt, bij machte is oneindig veel meer te doen dan wij bidden of beseffen."  Efeziërs 3:20
 
Wanneer u God tot uw kracht maakt, kunt u onder de meest ontmoedigende omstandigheden een hoogte en breedte van christelijke volmaaktheid verkrijgen, die u nauwelijks denkt te kunnen bereiken. Uw gedachten kunnen op een hoger niveau worden gebracht, u kunt nobele begeerten en een helder begrip van de waarheid ontvangen. U zult krachtdadig handelen wat u boven alle lage motieven zal verheffen.
 
Zowel gedachten als daden zijn noodzakelijk als u volmaaktheid van karakter wilt bereiken. Als u in aanraking met de wereld gebracht wordt, moet u uitkijken dat u niet de eer van mensen zoekt en naar hun zienswijze leeft.... Ontwikkel de genadegave van nederigheid en klem u hulpeloos vast aan Christus... Temidden van verwarring en verzoeking in de wereld kunt u met een volmaakte liefelijkheid de onafhankelijkheid van de ziel bewaren.
 
Wanneer u in dagelijkse gemeenschap met God leeft, zult u Zijn waardering voor de mensen leren toepassen, en de verplichtingen die op u rusten om de lijdende mensheid tot zegen te zijn, zullen een gewillige weerklank vinden. U behoort niet uzelf toe. Uw Here heeft heilige aanspraken op uw grootste genegenheden en de allerhoogste diensten van uw leven. Hij heeft het recht uw lichaam en uw geest tot het uiterste te gebruiken voor Zijn eigen eer en heerlijkheid. Wat voor kruis u ook mag worden opgelegd om te dragen... draag het zonder morren...
 
Velen zijn zonder God en zonder hoop in deze wereld. Ze zijn schuldig, verdorven en ontaard, verslaafd door satans bedriegerijen. Toch zijn dit juist diegenen voor wie Christus uit de hemel kwam om hen te verlossen. Zij leven op de rand van de ondergang en zij zouden het onderwerp van ons diepste medelijden, onze grootste sympathie moeten zijn voor wie we onvermoeide pogingen zouden moeten doen, want zij bevinden zich op de rand van de afgrond. Zij lijden aan onbevredigde verlangens, hartstochten die hen van streek maken en de veroordeling van hun eigen geweten. Ze zijn ellendig in iedere betekenis van het woord, want zij verliezen hun grip op dit leven en hebben geen zicht op het leven dat te komen staat.
 
U heeft een belangrijk arbeidsveld en u zou actief en waakzaam moeten zijn, door blijmoedig en met onverdeelde gehoorzaamheid aan de oproepen van de Meester gehoor te geven. (Maranatha blz. 226 - E.G.White)
 
 
<1>