You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
  • Een hoge geestelijke staat is bereikbaar

    "Hem nu, die u voor struikelen kan behoeden en onberispelijk doen staan voor Zijn heerlijkheid in grote vreugde." Judas vers 24

    Christus was gehoorzaam aan iedere eis van de wet...
    Door Zijn volmaakte gehoorzaamheid heeft Hij het voor ieder mens mogelijk gemaakt om Gods geboden te gehoorzamen. Wanneer wij ons aan Christus onderwerpen, wordt het hart verenigd met Zijn hart, onze wil met Zijn wil en onze gezindheid met Zijn gezindheid. Onze gedachten worden onder Zijn heerschappij gebracht. Wij leven Zijn leven. Dit is de betekenis van bekleed te worden met het kleed van Zijn gerechtigheid. En als de Here dan naar ons kijkt ziet Hij niet de bedekking van vijgenbladeren, of onze naaktheid en misvorming van de zonde, maar Hij ziet Zijn eigen kleed van gerechtigheid, dat volmaakte gehoorzaamheid is aan de wet van God.

    Door het verlossingsplan heeft God in een middel voorzien om iedere zondige neiging te onderwerpen en iedere verzoeking, hoe sterk ook, te weerstaan. Zelfs de felste verzoeking is geen verontschuldiging voor de zonde. Hoe groot de druk ook kan zijn op de ziel, overtreding is onze eigen daad. Er bestaat geen enkele hemelse of aardse macht om iemand tot zonde te dwingen. De wil moet erin toestemmen, het hart moet zich eraan overgeven, anders kan hartstocht het verstand niet overwinnen of kan ongerechtigheid niet over gerechtigheid triomferen.

    Als u onder het met bloed bevlekte vaandel van Vorst Immanuel staat, en getrouw Zijn dienst volbrengt, hoeft u nooit aan verzoeking toe te geven, want Eén staat er aan uw zijde, die in staat is u voor struikelen te behoeden.
    Wij hoeven geen enkele zondige neiging te behouden... (Efeze 2:1-6)...
    Wanneer wij deelhebben aan de goddelijke natuur, worden geërfde en aangeleerde neigingen tot het kwaad uit het karakter weggesneden en wij worden tot een levende kracht ten goede gemaakt. Door steeds van de goddelijke Leraar te leren en dagelijks deel te hebben aan Zijn natuur, werken wij samen met God in het overwinnen van satans verzoekingen. God werkt en de mens werkt, opdat de mens één kan zijn met Christus zoals Christus één is met God. Dan zullen wij samen met Christus in de hemelse gewesten zijn. De geest heeft vrede en zekerheid in Jezus. (Maranatha blz.225 - E.G. White)

<1>