You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
  • Christus onze Helper en Verlosser
    "Want, gelijk door de ongehoorzaamheid van één mens zeer velen zondaren geworden zijn, zo zullen ook door de gehoorzaamheid van Een zeer velen rechtvaardig worden." Romeinen 5:19

    Omdat de gevallen mens met zijn menselijke kracht satan niet kon overwinnen, kwam Christus van de hemel om hem met Zijn verenigde menselijke en goddelijke kracht te helpen. Christus wist dat Adam in Eden met zijn grotere voordelen de verzoekingen van satan had kunnen weerstaan en hem had kunnen overwinnen. Hij wist eveneens dat het voor de mens buiten Eden, die sinds de val gescheiden van het licht en de liefde van God was, niet mogelijk was om de verzoekingen van satan uit eigen kracht te weerstaan. Om nu hoop voor de mensen te brengen en hem van de volledig ondergang te redden, vernederde Hij Zichzelf om de natuur van de mens aan te nemen, zodat Hij Zijn goddelijke kracht met de menselijke verenigde, zodat Hij de mens bereiken kan daar waar hij is. Hij verkreeg voor de gevallen zonen en dochteren van Adam die kracht, die oorspronkelijk door hen zelf verkregen kon worden, zodat zij in Zijn naam de verzoekingen van satan konden overwinnen.....
    Adam en Eva werden in Eden onder zeer gunstige omstandigheden geplaatst...
    Zij waren vrij van de veroordeling van de zonde... De Schepper van hun bestaan was hun Onderwijzer, maar zij vielen onder de macht en verzoekingen van de listige vijand. Vierduizend jaar was satan aan het werk geweest tegen het bestuur van God en hij had kracht en ervaring verkregen door vastbesloten oefening. De gevallen mens had niet de voordelen van Adam in Eden. Hij was al vierduizend jaar van God gescheiden. De wijsheid en de macht om de verzoekingen van satan te weerstaan waren steeds minder geworden, totdat satan triomfantelijk over de aarde scheen te regeren. Lust en hartstocht, de liefde tot de wereld en aanmatigende zonden waren de boosheden, waar iedere soort van verdorvenheid uit voort kwam.
    Ons leven kan een doolhof lijken, maar als wij ons toevertrouwen aan de wijze Meester, zal Hij ons een leven en karakter geven dat tot Zijn heerlijkheid zal zijn. Dit karakter dat de heerlijkheid, het karakter van Christus openbaart, zal hun deel zijn in Gods paradijs.
    Iedereen die door geloof Gods geboden gehoorzaamt, zal de toestand van zondeloosheid bereiken, waarin Adam vóór zijn overtreding leefde.
    (Maranatha blz.224 - E.G.White)

     

<1>