You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
  •  
  • Het beeld van het beest opgericht
    "En het verleidt hen, die op de aarde wonen, wegens de tekenen, die hem gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tot hen, die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest, dat de wond van het zwaard had en weer levend geworden is." Openbaring 13:14

    Het beeld van het beest zal gevormd worden vóór de genadetijd afsluit, want het zal de grote toets zijn voor het volk van God, waardoor hun eeuwig lot beslist zal worden.....


    In Openbaring 13 wordt dit onderwerp duidelijk gebracht: "En ik zag een ander beest opkomen uit de aarde en het had twee horens als die van het Lam, en het sprak als de draak. En het oefent al de macht van het eerste beest voor diens ogen uit. En het bewerkt, dat de aarde en zij, die daarop wonen, het eerste beest zullen aanbidden, welks dodelijke wond genezen was." (vers 11-12) Dan wordt de wonderwerkende macht geopenbaard: "En het verleidt hen, die op de aarde wonen, wegens de tekenen, die hem gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tot hen, die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest, dat de wond van het zwaard had en weer levend geworden is.


    En hem werd gegeven om aan het beeld van het beest een geest te schenken, zodat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken dat allen, die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood werden.


    En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. (vers 14-18)


    Dit is de toets die het volk van God moet ondergaan, voordat zij verzegeld worden.
    Alleen die hun trouw aan God bewijzen door Zijn wet te onderhouden en die weigeren een valse sabbat aan te nemen, zullen onder het vaandel van de Here God Jehova gerangschikt worden en zullen het zegel van de levende God ontvangen. Degenen die de waarheid, die van hemelse oorsprong is, opgeven en de zondag aanvaarden, zullen het merkteken van het beest ontvangen.


    Terwijl Johannes de laatste grote worsteling van de gemeente met de aardse machten getoond werd, werd hem ook toegestaan de overwinning en bevrijding van de getrouwen te zien.... De rook en het wapengekletter van de veldslag voorbijziend, zag hij een gezelschap op de berg Sion met het Lam, dat, in plaats van het merkteken van het beest, de naam van zijn Vader in hun voorhoofden geschreven had. Openbaring 14:4. (Maranatha p.164 -E.G.White)


<1>