You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
  • Te gehoorzamen of niet gehoorzamen. Dat is de vraag
    To obey or not to obey. That’s the question
    Richard O’Ffill

    Het kerkgenootschap der zevende-dags adventisten is gevormd door God om een levend volk, voor te bereiden op een ontmoeting met een levende God. Wij zijn deel van de reformatie, het laatste deel wel te verstaan. . Tijdens de middeleeuwen werd het licht van de waarheid, bijna gedoofd. Maar Christus bracht de waarheid terug in al haar volheid. Het zou een verblindend effect hebben gehad op het volk. Zeker als de waarheid niet ontvangen zou worden - men zou erdoor overmand worden door wanhoop.

    Het evangelie van Jezus Christus is al een gebouw. Het is prachtig en compleet. Dit gebouw is gefundeerd op eeuwige principes, die nooit veranderd zijn. In het bouwen van het gebouw, is een bepaalde mate van orde. Een huis heeft altijd eerst een fundament, dan wordt pas de rest van het huis gebouwd.

    Is het wellicht mogelijk dat , als een kerk met een speciale boodschap voor deze laatste dagen, wij het fundament als voor waar achten. Als dit zo is dan hebben wij een vergissing begaan. In het preken van het ware evangelie niet zo maar voor iets geacht.

    Ik zeg dit omdat wij wellicht is ‘aan hebben genomen” omdat onze boodschap mensen eerder Zevende-dags Adventist maakt dan dat ze Christen kunnen worden. Toen ik in Sri Lanka was zei iemand tegen mij, dan andere kerken, Boeddhisten bekeren tot het christendom, en dat wij blijkbaar Christen van andere denominaties, Adventisten.

    Het is mogelijk dat een groot aantal van onze problemen die wij in onze kerk hebben een gevolg zijn van het hebben van leden die niet wedergeboren zijn. Dit zou aanleiding zijn voor de verbittering en het gebrek aan liefde die tentoon wordt gespreid door diverse mensen in de kerk. Laat mij u dit vertellen. Een persoonlijk die waarlijk is wedergeboren, laat geen verbittering of haat koesteren in welke wijze dan ook. Wedergeboren mensen zijn niet gemeen en onvergefelijk. Zij hebben wellicht hun problemen, maar als ze wedergeboren zullen ze de vrucht van de Geest laten zin in hun dagelijks leven en dat zal zich weer manifesteren in de kerk en in het huisgezin.

    Maar ik was aan het spreken over het prachtige gebouw wat het evangelie in feite is. Martin Luther, legde de fundatie van onze hervormd geloof, doet en hij ontdekte en duidelijk maakte de rechtvaardigen zullen leven door geloof Deze waarheid is het fundament van het eeuwige evangelie, en alleen wanneer dit feit wordt gebezigd in ons leven, heeft het geloof praktisch zin.

    Martin Luther legde het fundament, maar het was niet Gods plan dat Luther een huis bouwde, het werd gebouwd door anderen. Een ding dat de Hervormers niet volledig begrepen was de rol en functie van gehoorzaamheid in het leven van de Christen. Wellicht wat men niet begreep was hoe de waarheid die de rechtvaardigen wilden nastreven.. niet een kwestie was van was.. maar juist van hoe.

    Ziet u, het hele probleem van zonde is ontstaan of wij wel of niet de woorden van de Almachtige gehoorzamen. De kern van de vraag die wij stelde aan onze eerste moeder op die dag bij de boom van kennis van goed en kwaad was, “Als je eet van deze bouw, dan zul doen, wat God niet wil dat je doet, maar je zult wel kunnen doen wat je zelf wilt.”

    Mijn vader leerde ons dat gehoorzaamheid Lucifer niet in de hemel bracht, echter ongehoorzaamheid zorgde wel dat hij wel uitgestoten. Op dezelfde wijs, het was niet gehoorzaamheid waardoor Adam en Eva het paradijs mochten binnenkomen. Maar het was wel de ongehoorzaamheid wat hen uit het Hof van Eden liet zetten.

    Een genadevolle God besloot dat het belangrijk was dat de mens eerst weet “hoe” hij moet handelen voordat hij, het “wat” zou kunnen begrijpen. Maar Hij zou hier niet stoppen . Door het fundamenten te leggen voor het verlossingsproces, moet Hij eerst een stap nemen om het een krachtige daad te stellen. Sommige zullen zeggen, dat wat ik nu ga zeggen een beetje arrogant is, maar ik geloof dat dit de boodschap is de aan Zevende-dags Adventisten is gegeven en sommige zullen zelfs zeggen, de rest van het verhaal.

    Ziet u, als u leest over bepaalde van de hervormde vaders, dan komt u tot de conclusie dat gehoorzaamheid in het leven van de Christen optioneel is, iets wat de gelovige mag kiezen als een uitdrukking van de dankbaarheid voor het offer van Jezus aan hem betoond.

    Let op wat ik ga zeggen, Gehoorzaamheid in het leven van een Christen die leeft, wanneer Jezus wederkomt, is geen optie, maar het zal een herkenbaar teken zijn bij het sluiten van de genadetijd voor diegene wiens namen beschreven zullen zijn in het Boek van leven van het Lam.

    Lucifer werd uit de hemel geworpen, voor zijn ongehoorzaamheid aan de wil van God, en Adam en Eva werden uit het hof van Eden geworpen voor dezelfde reden. Jezus, heeft een probleem, en dat is dat als Hij mensen in de hemel zou toelaten. Die Gewetensvol ongehoorzaamheid zijn aan de wil van god. Dan zou de Duivel krachtig kunnen protesteren tegen zijn uitwerping uit de hemel, en dan zou God zelfs de Duivel moeten toelaten in de hemel.

    Het is voor deze reden, dat als wij niet gered worden door gehoorzaamheid, wij worden gered voor gehoorzaamheid, en de persoon die verwerpt om gehoorzaam te zijn, in verloop van tijd, uiteindelijk niet gered kan worden.

    Onze kerk was een boodschap gegeven die een volk zou voorbereden voor de laatste generatie die veranderd zou worden, zonder de dood te zullen zien. Deze boodschap zou bekend maken wiens namen waren geschreven in het boek van het leven in de tijd van het einde, de noodzaak van het houden van alle geboden, voornamelijk in het zicht van het feit dat het christendom over het algemeen de belangrijkheid van de vierde gebod heeft verloren.

    Het is interessant om te zien hoe spirituele leiders van andere Christelijke geloven, ondanks ze zelfs meer en meer de noodzaak aan het preken zijn van het houden van de Tien Geboden, ze wel met je praten over een korting van 10 procent op die geboden.

    Laat mij het zeggen hoe het zit. Onze kerk heeft een speciale missie, en dat is om de wereld te roepen om terug te keren naar de gehoorzaamheid aan de Schepper. Trouwens, een van de redenen waarom de duivel zo geïnteresseerd is de theorie van evolutie is dat als wij niet zijn geschapen door God, wij geen reden hebben om te voelen dat wij Hem hoeven te gehoorzamen, En daarom maat het de zaak vele malen erger. De Duivel is nu in de Christelijke kerke binnengedrongen met de doctrine van de evolutie. Het is niet wat wij mogen noemen een pure Darwinaanse evolutie, maar eerder de theïstische evolutie, die leert dat ondanks God de schepper is, Hij het wel deed door een evolutionair proces. En dat de eerste elf hoofdstukken van Genesis nood gebeurd is. Natuurlijk het is waar dat als wij dat geloven wij God ook niet hoeven te gehoorzamen. Trouwens, de Paus was een voorstander voor theïstische evolutie enkele jaren geleden. Zover de duivelse strategie mag worden bekeken, voor hem lijkt het veelal dat hij de Christenen onder zijn macht probeert te krijgen.

    Om de zaak nog erger te maken, de kerk die God heeft opgericht, om gehoorzaamheid te leren aan de laatste generatie komt op een punt, dat in vele plaatsen , men eerder het hele concept van gehoorzaamheid verwerpt.

    U mag zeggen, “Maar, Pastor O’Ffill, waar heeft u het nu over? Zegt u mij dat onze kerk Christenen leert om niet de Tien Geboden te onderhouden?” Ik denk dat niet dat in zijn algemeen de zaak is, maar ik heb gehoord van een aantal uitzonderingen. Maar wat zou je meer hoor horen deze laatste dagen in deze wereld, “wettisch”.

    De nadruk is eruit is dat wij niet gered worden door onze werken. Daarom elke keer wanneer iemand begint te praten over het leven van een heilig leven, het onthouden van de dingen van de wereld en zo voort, dan is er zeker iemand die zal zeggen dat deze manier van denken wettisch is.

    Wanneer iemand begint te praten dat iets niet goed is in de ogen van God en zelfs een zonde kan zijn, meer en meer worden wij aan herinnerd aan dat wij niet worden gered door werken en dat zo’n manier van denken neerkomt op wettisch denken.

    Ik denk dat de meest voorkomende zaak wat wij nu horen is dat er absoluut niets is wat wij kunnen doen dat zal bijdragen aan onze redding. De meerderheid hoorde dat alles kan en alles gaat. Er is ook gezegd dat er absoluut niets is wat je kunt doen om God je meer lief te laten hebben. Nogmaals, de boodschap is, maar je geen zorgen. Doe alles wat je goed vind. God houdt van je hoe je bent, en het feit wat een persoon slaapt met iemand anders vrouw is niet zo erg, want nogmaals, mijn God wil dat ik blij ben.

    Laat mij duidelijk zijn. De Bijbel is helder van Genesis tot Openbaring dat er niets is wat een persoon kan doen om toe te voegen aan zijn redding, maar er zijn wel een aantal zaken, dat een mens kan doen zodat zijn redding verloren gaat.

    Ook als is het belangrijk dat mensen weten dat je gered wordt door het Geloof in Jezus en dat wij ons niet kunnen redding, door enkel en alleen dit te preken, mag een persoon in doen geloven dat een veranderd leven alles is in de Christelijk ervaring en dat Gehoorzaamheid daar nauwelijks deel van uitmaakt.

    Het is ondenkbaar voor mij dat er een tijd zal komen in de kerk, dat wij geloven in en wat wij zelf liefhebben, nu wij leven in een tijd van streven naar ongehoorzaamheid een spiritueel sausje mee te geven.

    Wanneer wij de kerk worden binnen gebracht om te laten zien aan de wereld , vanuit het Woord van god , waarom wij gehoorzaam moeten zijn aan de wil van God, inclusief de Tien Geboden, is in feite onafscheidelijk van waar verlossing om draait.

    Er is iets verschrikkelijks gebeurd wanneer wij nu gaan naar onze Sabbatschool klassen. En soms luisteren naar een aantal van de overdenkingen, waar het uiteindelijk om draait dat het houden van de geboden en dat door de genade volle inwoning van de Geest om een leven te leven in overeenstemming met de wil van God op een of andere manier nu wordt gezien als een wettische houding. In onze kerk, wordt legalisme steeds meer gezien als tegen de wet.

    Hoe, mijn vrienden, heeft het ooit zover kunnen komen? Is dit niet, als zij zeggen. Onszelf in de voet schieten. Of misschien wel beter, onszelf in het hoof en het hard schieten.

    Luister naar mij. Er is geen objectieve indicator die ons laat zien dat, door het geloof wij door Jezus Christus als onze verlosser worden geaccepteerd, anders dan door Hem alleen te gehoorzamen. Jezus, maakt het duidelijk dat diegene die Hem liefhebben, doen wat Hij zegt.

    Jezus, kwam naar deze planeet om te doen wat een mens niet kon doen, en dat was perfect de wil van God te gehoorzamen. Deed hij dit zodat wij dit niet meer hoeven te doen? Sommige spreken alsof de dienaar groter was dan zijn Meester en de discipel boven zijn Heer staat. Eerbiedigde de Heer de wet, zodat zijn volk het aan de kant kon schuiven. Hield hij de wet, zodat wij het niet meer hoeven te houden, maar dat wij het niet hoeven te houden, en er maar iets anders voor in de plaats zetten? DIT KAN TOCH NIET WAAR ZIJN!

    De eenvoudige waarheid is – we moeten de wet houden of wij breken de wet. Wat doen wij met diegene die de eerbiedige broeder of zuster beschuldigen die zich aan de wet houden? Denken wij dat wij de wet van God kunnen breken en dat doorgaan met zondigen, omdat genade overvloedig is?

    Sommige zullen zeggen dat de Christen niet valt onder de regel van de wet, maar onder de regel van liefde. Wilt u met mij mee denken. Liefde is geen regel, maar een motief. Liefde zegt mij niet wat te doen, het verteld mij hoe ik het moet doen. Liefde laat mij streven om de wil van onze geliefde Heer te volgen. Maar om te weten wat Zijn wil is moet ik ergens anders naar gaan. Dat is de wet van God mijn vrienden. Dat is Zijn wil voor onze levens. En als de wet - welke een expressie is van Zijn wil - zou worden weggenomen . Dan zou liefde verkeren in de duisternis, het zou niet weten wat het moest doen.

    Wij houden van Jezus en wij willen Hem dienen e wij doen Zijn wil, maar ik moet de regels van Zijn Huis weten, zodat ik mag weten hou ik Hem kan dienen. Liefde zonder de wet om deze te sturen, zal terug vallen op impulsief gedrag die uiteindelijk leidt tot anarchie en verwarring

    Liefde dan, gaat naar de wet van God om te eren wat Zijn wil is, en, omdat deze wordt gemotiveerde door liefde, verlangt het erna om Zijn wil te doen. Een persoon die suggestie doet dat een Christen zijn niets te doen heeft met het gehoorzamen aan de wil van God mag misschien ook wel zeggen dat een Christelijk leven niets te doen heeft met de wil van God.

    Het komt er op neer dat de heilige wil van God voor onze levens en de heilige wet van God hetzelfde zijn.

    Waarheid is de uitdrukking van de heilige gedachte. De wet is de uitdrukking van de heilige wil. Wanneer een vader een kind leert, dan zien wij heel simpel hoe gedachte en gedachte met elkaar in contact komen, maar wanneer de vader gebiedt of regels geeft, dan zien wij wil die wil ontmoet.
    Je houden aan de wil van God kan alleen worden uitgevoerd door het houden aan Zijn wet, want wij kunnen alleen Zijn wil ontdekken door Zijn wet .

    Deze dagen horen wij dat wij moeten gehoorzamen omdat wij God gehoorzamen. Het is hetzelfde als wij hem niet liefhebben wij Hem niet hoeven te gehoorzamen? Gehoorzaamt de Christen alleen omdat hij God lief heeft, of zijn er meer redenen te vinden? De waarheid is dat wij gehoorzamen omdat Hij dat van ons verlangt, en Hij heeft het recht om dat van ons te verlangen simpelweg voor het feit, wie Hij is.

    Wij horen dat het enige wat er echt toe doet is het hebben van een relatie met Jezus. Ik weet niet precies wat dat betekend, als dat het enige is dat je steeds zegt. Betekend dat wij het enige wat er ‘echt’ toe doet een relatie is met Jezus.

    Ik heb een preek getiteld, “Hij spreek Onze taal.” In deze preek laat ik zien dat als je het onmogelijk wil maken voor onze vijand om zijn ideologie te verspreiden, dan moeten wij zijn ‘taal’ overnemen. De duivel heeft de woorden overgenomen die wij gebruikten om te preken en het evangelie te leren. Het enige verschil is dat dezelfde woorden, blijkbaar niet eer hetzelfde betekenen. Dit komt doordat, wanneer wij spreken tegen deze generatie, wij nu anderen woorden gebruiken en dat wij zelfde proberen uit te leggen wat wij bedoelen om te zeggen.

    In dit geval spreek ik in het bijzonder over het woord “relatie”. Om mensen te horen zeggen deze dagen, een persoon die kan zeggen dat hij of zij een relatie heeft met Jezus Christus kan zijn 200 Euro verzamelen en doorgaan naar start (zoals in Monopoly). Vertel mij, wat betekend het als wij een relatie hebben met Jezus Christus.

    Iemand mag misschien zeggen, “wat betekent het dat wij een uur eerder uit bed stappen elke dat, en tijd besteden in de Bijbel en bidden.” Alleen God kent onze harten, maar het lijkt veiliger om te zijn dat meer en meer mensen zeggen dat ze eerder uit bed komen in de ochtend en een uur spenderen in het studeren van de Bijbel en in gebed, maar de conclusie waar zij op uitkomen over het leven van het Christelijk leven, jezelf afvraagt met welke Jezus zij een uur mee spenderen.

    Dit moet ons niet verassen, want Jezus heeft zelf gewaarschuwd dat vele in de laatste dagen zouden komen in Zijn naam en zullen zelfs de meest prachtige antwoorden hebben op gebed. Hij zei dat zij zullen zeggen hoe ze duivels hebben uitgedreven in zin naam en dat zij wonderen hebben gedaan in Zijn naam, maar Hij zou hun vertellen dat Hij hun nooit gekend had en hun uit de deur zou gooien.

    Ik geloof niet dat wij ons helpen door simpelweg te zeggen dat het doel van het Christelijk leven een relatie is met Jezus Christus. Laat mij dit verder verduidelijken. U heeft misschien mij horen spreken over een gesprek die ik eens had met een man die leefde met een vrouw zonder getrouwd te zijn.

    Ik vroeg hem wat voor relatie dat was. Hij vertelde mij dat zij elkaar heel erg liefhadden , ze waren elkaar beste vrienden, deelde hun kosten met elkander en ze waren intiem. Ik vertelde hem, dat het klonk als de relatie met mijn eigen vrouw. Ik vroeg hem waarom hij niet ging trouwen. Hij schudde zijn vinger en zei: “Wij willen geen verbintenis aangaan.”
    Vriend, dit is waarom ik niet denk dat het veilig is om simpelweg te zeggen dat het enige wat telt in het elven van een Christen het aangaan van een relatie is. In de eerste plaats, deze generatie vindt het niet erg om een relatie met wie dan ook aan te gaan. Als je eraan denkt, zelfs de duivel had een relatie met Jezus.. hij haat Hem.

    Wat wij ons moeten realiseren is het de het leven van een Christenen gaat over toewijding aan Jezus. Het toewijden aan Jezus , betekent niet dat je niet hoeft te gehoorzamen. Eigenlijk, het maakt het juist een verplichting.

    Ik weet, dat ik gelijk heb als ik het volgende zeg, omdat wanneer ik een verbintenis aanga met mijn vrouw, Betty, regels ineens te voorschijn kwamen, en ze daarvoor nooit bestaan hadden, tuurlijk niet. Toewijding aan iemand zorgt niet dat gehoorzaamheid weggaat.. nee, ze worden zelfs dieper en intensiever:

    Romeinen 6 zegt het als volgt:

    1 Wat zullen wij dan zeggen? Mogen wij bij de zonde blijven, opdat de genade toeneme? 2 Volstrekt niet! Immers, hoe zullen wij, die der zonde gestorven zijn, daarin nog leven? 3 Of weet gij niet, dat wij allen, die in Christus Jezus gedoopt zijn, in zijn dood gedoopt zijn? 4 Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat, gelijk Christus uit de doden opgewekt is door de majesteit des Vaders, zo ook wij in nieuwheid des levens zouden wandelen. 5 Want indien wij samengegroeid zijn met hetgeen gelijk is aan zijn dood, zullen wij het ook zijn (met hetgeen gelijk is) aan zijn opstanding; 6 dit weten wij immers, dat onze oude mens medegekruisigd is, opdat aan het lichaam der zonde zijn kracht zou ontnomen worden en wij niet langer slaven der zonde zouden zijn; 7 want wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde. 8 Indien wij dan met Christus gestorven zijn, geloven wij, dat wij ook met Hem zullen leven, 9 daar wij weten, dat Christus, nu Hij uit de doden is opgewekt, niet meer sterft: de dood voert geen heerschappij meer over Hem. 10 Want wat zijn dood betreft, is Hij voor de zonde eens voor altijd gestorven; wat zijn leven betreft, leeft Hij voor God. 11 Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wèl dood zijt voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus. 12 Laat dan de zonde niet langer als koning heersen in uw sterfelijk lichaam, zodat gij aan zijn begeerten zoudt gehoorzamen, 13 en stelt uw leden niet langer als wapenen der ongerechtigheid ten dienste van de zonde, maar stelt u ten dienste van God, als mensen, die dood zijn geweest, maar thans leven, en stelt uw leden als wapenen der gerechtigheid ten dienste van God. 14 Immers, de zonde zal over u geen heerschappij voeren, want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade.
    15 Wat dan? Zullen wij zondigen, omdat wij niet onder de wet, maar onder de genade zijn? Volstrekt niet! 16 Weet gij niet, dat gij hem, in wiens dienst gij u stelt als slaven ter gehoorzaamheid, ook moet gehoorzamen als slaven, hetzij dan van de zonde tot de dood, hetzij van de gehoorzaamheid tot gerechtigheid? 17 Maar Gode zij dank: gij wáárt slaven der zonde, doch gij zijt van harte gehoorzaam geworden aan die vorm van onderricht, die u overgeleverd is; 18 en, vrijgemaakt van de zonde, zijt gij in dienst gekomen van de gerechtigheid. 19 Ik zeg dit van menselijk standpunt om de zwakheid van uw vlees. Want gelijk gij uw leden gesteld hebt ten dienste van de onreinheid en van de wetteloosheid tot wetteloosheid, zo stelt nu uw leden ten dienste van de gerechtigheid tot heiliging. 20 Want toen gij slaven waart der zonde, waart gij vrij van de gerechtigheid. 21 Wat voor vrucht had gij toen? Dingen, waarover gij u nu schaamt; immers, het einde daarvan is de dood. 22 Maar thans, vrijgemaakt van de zonde en in de dienst van God gekomen, hebt gij tot vrucht uw heiliging en als einde het eeuwige
    Laat mij eerlijk met u zijn. Vertellen deze verzen ons dat wij niet hoeven te gehoorzamen? Als zonde het breken met de wet is. Vertellen deze verzen ons niet duidelijk, dat gekruisigd en opgestaan met Christus, is iets wij niet eerder hadden kunnen doen, en dat wij ongehoorzaam worden.

    Laat mij samenvatten wat ik heb gezegd;

    1. Er is een toename in de kerk om ongehoorzaamheid een spiritueel tintje te geven. Dat is , wij horen steeds meer preken en lezen artikelen die ons een bijbelse verklaring verschaffen voor ongehoorzaamheid dan gehoorzaamheid.

    2. De nadruk is niet op gered worden door werken, wordt gepredikt in vele plaatsen, echter als uitleg dat wij niet hoeven te gehoorzamen, want als wij dit denken, dan zijn wij wettisch ingesteld.

    3. De suggestie dat gehoorzaamheid niets te doen heeft met onze verlossing is fout en misleidend. Ook al zal gehoorzaamheid ons niet het geschenk van verlossing geven, ongehoorzaamheid is wel een praktische verwerping van dat geschenk.

    4. Het gaat er niet om of wij zullen gehoorzamen, maar hoe wij gehoorzamen. Omdat er niet één rechtvaardig is, niet een. Het antwoord is dat net als de Heilige Geest inwoning maakt, op een manier die wij niet begrijpen, zo zal Hij het leven van Christus in onze harten branden, op z’on wonderbaarlijke manier in onze levens ingraveren dat wij het een verlustiging vinden om de wil van God te doen, Omdat Hij het schrijft in onze harten.

    5. Onze gehoorzaamheid aan Jezus word de deur door welke de Heilige Geest gehoorzaamheid brengt in onze levens Onthoud wat de tekst zegt, “ Zie ik sta aan de deur en klop.” Gehoorzaamheid aan Jezus wordt voorgesteld door de opening van de deuren van onze harten.

    6. Wij hoeven niet te gehoorzamen om onze liefde te laten zien voor Jezus. Wij gehoorzamen omdat dat is wat verloste mensen doen.

    7. Een persoon die vecht tegen het concept van gehoorzaamheid is nog niet gered en nog niet wedergeboren, omdat als wij wedergeboren zijn, ondanks wij vaak struikelen, het is onze verlangen om de wil te doen van de Alomtegenwoordige.

    8. Een persoon die een Christelijk leven probeert e leven leeft met het idee om zoveel mogelijk ‘ slechte zaken’ mee te doen en ermee weg te komen, zou zijn verlossing terug moeten geven aan degene die het geschonken heeft.

    9. Jezus kan niet een levende generatie naar de hemel brengen die ongehoorzaam is aan Gods wil.

    10. Liefde is een motief, het vertel mij niet wat te doen, maar hoe het te doen. Zonder de wet, heeft liefde geen manier om zichzelf uit te drukken.

    11. De wil van God is niet de Tien geboden allen, het is ook de Bergrede en om eerlijk te zijn, het is elk woord van voorkomt uit de mond van God.

    Als wij blijven op de weg die velen hebben genomen, dan zal het gevolg zijn dat wij niet rechtvaardigheid een plek geven in het lichaam van Christus (de kerk), maar dat wij zonde een plek hebben gegeven.

    Een persoon die opstandig is aangaande het houden van de Tien Geboden, moet een probleem hebben met een verborgen zonde in zijn of haar leven. Het verlossingsplan gaat over het breken met de kracht van de zonden, die een gevolg is van ongehoorzaamheid en om rechtvaardigheid een plek te geven in de mens, die door de dood en opstanding van Jezus, die gewillig om veranderd te worden naar Zijn beeld.

    Luister naar de roep van de Schrift, Zeggen deze teksten niet hoeven te gehoorzamen of het juist het tegenovergestelde.

    Kom tot bezinning, zoals het u betaamt, en zondig niet langer. ( 1kor 15:34)

    Er staat immers geschreven: ‘Wees heilig, want ik ben heilig.’ (1 petrus 1:16)

    met een beroep op Gods barmhartigheid vraag ik u om uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in zijn dienst te stellen, want dat is de ware eredienst voor u (Romeinen 12:1)

    het oude zuurdeeg weg, opdat gij een vers deeg moogt zijn (1 kor 5:7)

    De Here kent de zijnen, en: Een ieder, die de naam des Heren noemt, breke met de ongerechtigheid. (1 tim 2:19)

    , zodat wij, de goddeloosheid en wereldse begeerten verzakende, bezadigd, rechtvaardig en godvruchtig in deze wereld leven (titus 2:12)

    beijvert u in deze verwachting, onbevlekt en onberispelijk te blijken voor Hem in vrede, ( 2 petrus 3;14)

    gij vaststaat in één geest, één van ziel medestrijdende voor het geloof aan het evangelie (Fill 5:11)

    En neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis, maar ontmaskert ze veeleer (efeziers 4:11)

    Maar doet de Here Jezus Christus aan en wijdt geen zorg aan het vlees, zodat begeerten worden opgewekt. (Romeinen 13:14)

    Geliefden, ik vermaan u als bijwoners en vreemdelingen, dat gij u onthoudt van de vleselijke begeerten, die strijd voeren tegen uw ziel; (1 petrus 2:11)

    Er breekt een storm uit over deze wereld, zo groot dat het ons zal verwonderen. Alle die niet getrouw zijn aan Christus en door zijn genade getrouw zijn aan Zijn Woord zullen wij verloren gaan. Wie had ooit gedacht dat de tijd zou komen dat we zouden preken over gehoorzaamheid aan Gods wet.

    Ik weet niet wat voor koers anderen nemen, maar dot Gods genade en de inwoning van Zijn Geest in mijn leven. Zal ik blijven bidden dat Zijn wil gedaan zal worden ieder moment van mijn leven, en dat Hij door zal gaan om zijn Wet in te schrijven in het nieuwe hart die Hij mij gegeven heeft.

<1>