You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

Zijn onze preken relevant?
Richard W. O’Ffill
onderdeel van de serie: Er komt een storm aan.

“Wij staan aan de rand van een grote crisis. In een snelle opvolging van de oordelen Gods zullen elkander spoedig opvolgen - vuur en overstroming en aardbevingen, met oorlogen en bloedvergieten. Wij zijn niet verast dat om dit moment in de geschiedenis, door gebeurtenis die zowel groots als bepalend zijn; voor de engel van genade kan niet veel langer verscholen blijven”Profeten en koningen p. 278

“De crisis komt langzamerhand op ons af. De zon schijnt, en maakt zijn gebruikelijke ronde, en de hemelen laten nog steeds de glorie van God zien. De mens is nog steeds aan het eten en drinken, planten en bouwen, trouwen en in huwelijk geven. Handelaren zijn nog steeds aan het kopen en verkopen. Mannen zijn nog steeds met elkander aan het vechten, strijdend voor de hoogste plaats. Mensen gaan nog steeds naar het theater, de paarde racen en de gokhallen. De hoogste vorm van genot staat bij hen voorop, toch is de genade tijd snel aan het afsluiten, en elke geval staat op het punt voor om voor eeuwig te worden beslist. Satan ziet dat zijn tijd kort is. Hij heeft al zijn gevallen engelen aan het werk gezet, zodat de mens erdoor verleid, verzwakt en beziggehouden worden, totdat het tijdstip van ‘onderzoekend oordeel’ voorbij is en de duur van genade voor altijd gesloten zal zin. “Southern Watchman. Oct 3, 1905

“De overtredingen heeft bijna zijn hoogtepunten bereiken. Verwarring vervult de wereld een grote angst komt binnenkort over de menselijke wezens. Het einde is vlakbij, Wij die de waarheid weten moeten beried zijn voor wat binnenkort over deze wereld zal komen als een overweldigende verrassing. “Testimonies, VOl8, p. 28

“In deze tijd van toenemende verslechtering komen wij erachter dat dit de laatste grote crisis is. Wanneer de vijandschap tegen Gods wet bijna universeel is geworden, wanneer Zijn volk onderdrukt worden en beledigd door zijn naasten, dan zal de Heer optreden. “Christ Objects lessons, p. 178

“De resterende Geest van God die nu even is terug getrokken van de wereld. Orkanen, stormen, vuur en overstromingen, rampen op zee n land, elkander in snel tempo opvolgend. De wetenschap probeert dit al te verklaren. De tekenen worden steeds duidelijker, en ze vertellen ons over de naderende komst van de Zoon van God, woorden aan alle andere dan de werkelijke oorzaak aangerekend. De mens kan niet onderscheiden de vier engelen die de vier winden tegenhouden, en ze zullen niet loslaten totdat de dienstknechten van de Heer verzegeld zullen zijn; maar wanneer zal toestaan dat Zijn engelen de winden loslaten, dan zal er zo’n tentoonstelling zijn van rampspoed en strijd die geen pen kan beschrijven. “ Tesetimonties Vol 6. p. 408.

Niet lang geleden, had in een ervaring dat een grote invloed heeft op mijn spiritueel leven. De ervaring had een naam. Het was Orkaan Frances. Florida had al 4 orkanen eerder meegemaakt in een maand tijd. De eerst had de naam van Charley. Ik kan niet over die spreken, behalve de gevolgen, omdat ik niet thuis was, toen het aan land kwam.

Vandaag de dag zijn het de weermensen die ons een dienst bewijzen om zijn ons kunnen inlichten dat een storm eraan komt. Het probleem is dat, ondanks wij een de weg van een storm kunnen berekenen, een week voordat het aan land komt, wij niet voor zeker kunnen vertellen als het land kan bereiken, tot ongeveer 3 dagen van te voren, en dan zijn er nog tientallen variabelen die alles nog drastisch kunnen veranderen.

Deze serie van preken is getiteld Een storm komt eraan. Ook al zal elke preek zijn eigen nadruk hebben, toch zijn er drie punten, waarvan ik bid dat u die onthouden zult.

Een spirituele storm kom eraan. En nu al voelen wij de eerste windstoten
Wij hebben geleerd dat in een orkaan, dat er gebouwen zijn die zwak waren en niet sterker werden gemaakt, ze werden om eerlijk te zijn vernietigd
Wanneer de storm eraan komt in al zijn woede, dan is te laat om klaar te staan.

Deze ervaring met de orkanen, doet mij denken dat onze kerk, het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten is opgericht door God met een doel, en dat was een generatie van Zijn volk voor te bereiden om succesvol het einde van de genadetijd te volbrengen en de periode van grote benauwdheid, zoals die nooit in deze wereld gekend is.

Ik ben bezorgd, omdat wij op een of andere manier de mandaat die God ons gegeven heeft, hebben genegeerd en in sommige plaatsen zelfs hebben verworpen.

Wij doen onszelf er god aan dat wij als Zevende-Dags Adventisten deel zijn van geloof van de reformatie. Ik ben er trots op dat wij anderen kunnen vertellen dat veel in onze doctrines is gebaseerd is op wat God onze Vaders van de reformatie hebben geleerd.

Trouwens, als ooit iemand vraagt wat wij als Zevende-dags adventisten leren wie de Antichrist is, vertel hen dat wat wij geloven wat men leerde in de dagen van de reformatie. Zij leerde dat de Antichrist al aanwezig was in hun tijd, en dat dat het pausdom was, en onze kerk leert precies het zelfde.

Luister naar een ander interessant detail. Wist u dat er tijd was, en ik kan het mij nog herinneren, wanneer Christenen die Baptisten, Methodisten, Kerk van God en anderen waren bekend om het feit dat zijn niet rookten, dronken, dansten of naar de film gingen. Het punt wat ik wil maken is niet dat de Adventkerk, deze Christelijk waarden omtrent gedrag vastlegden, ze waren slechts voortgezet, omdat deze al bestonden en begrepen werden door vele Christenen, zelfs andere denominaties, waren noodzakelijk om een Christo-centrische leven te berschermen. Ik vind het jammer om te zeggen dat vele van de moderne denominaties die eens bekend waren voor het benadrukken van geheiligd leven hebben het verloren gaande de weg.

Ondanks dat wij onderdeel zijn van het protestantse geloof, onze kerk is geroepen door God om naar de volgende stap te gaan en te zoeken naar de juiste van het geloof dat gegeven werd aan de heiligen. Laat mij uitleggen wat ik bedoel. Luistern goed naar wat ik ga zeggen. Wij gaan rond een bocht en ik wil niet dat er iemand af dreigt te vallen.

Ik ga door, met de volgende vraag. Als Paulus nu zou leven in deze eeuw, zou hij preken wat hij deed in de 1ste eeuw? Laat mij het zeggen op een andere manier. Is het evangelie in de 21ste eeuw hetzelfde als de 1ste eeuw.

Let op, Ik geloof dat het antwoord op beide vragen is NEE. Nu ga ik het wat langzamer aan doen, omdat er een persoon was omdat sommige mensen dreigen mij nu niet meer te volgen. Paulus nadruk in de eerste eeuw was Christus en Hem gekruisigd, Zijn doel was om Jezus als Nazareth weer te geven als de Messias waarvan de profeten hadden gesproken. Ik geloof dat Paulus zeer succesvol was om de waarheid te verkondigen omdat God hem voornamelijk gebruikte om de Christelijke kerk te grondvesten.

Nu in de 21ste eeuw bestaat de nadruk die Paulus legde, nog steeds als fundament van ons geloof, maar er is een toegevoegde nadruk en dat is de tegenwoordige waarheid en dat moet worden toegevoegd in een fantastische prediking van het evangelie en dat is dat het uur van God oordeel gekomen is.

Jammer genoeg zijn er velen van ons die deze dagen het concept van onderzoekend oordeel aan de zijkant hebben gezet. Als u weet, het onderzoekend oordeel is een proces wat begon in 844, toen God de namen van diegenen die staan in het boek van het Lam van het leven om te laten zien aan degene die staan voor Zijn troon, door de eeuwen heen die zich hebben gecommitteerd aan Jezus en het evangelie zijn werk hebben laten doen. Dit oordeel begon met de eerste rechtvaardige dode en zal vervolgens overgaan (en niemand weet wanneer), zal het doorgaan naar de levenden.

Ik kan mij herinneren wanneer de verandering in nadruk kwam als het ging om het begrijpen van de belangrijkheid van het onderzoekend oordeel. Predikanten hier en daar begonnen het idee te presenteren dat de woorden “het uur van Gods oordeel is gekomen” werkelijk betekent dat niet wij berecht zouden worden, maar dat God berecht werd. Het klinkt alsof God degene is die geoordeeld wordt, en Hij niet langer onze stem nodig heeft om Zijn Koninkrijk moet doen overleven.., niets kon verder weg zijn van de waarheid.

Vrienden, het oordeel is niet om te beslissen of God zal overleven, maar of wij zullen overleven, deze generatie heeft de indruk dat Gods regel bouwt of wij hem willen dienen of niet.

Er kan geen twijfel zijn als het oordeel voorbij is, de Rechter en geheel de aarde kan zien dat het goed gegaan is, maar het vraagstuk moeten wij horen in onze harde harten is dat wij een dag moeten staan voor de troon van het oordeel van Christus. “Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen, zodat ieder van ons krijgt wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht” 2 Cor 5:10

Luister alstublieft naar mij nu, God doel in het totstandkoming van deze kerk, was bedoeld als een middel tot een doel. Het was niet zomaar een andere kerk of denominatie, het was een medium waardoor een boodschap gepredikt moet worden tot de laatste generatie.

Onfortuinlijk, door de jaren heen was het middel tot een bepaald doel, wat nu op zich een doel is geworden Ik zeg dit dat wij steeds minder en minder praten of refereerden naar de waarheid als “de boodschap”, De nadruk lag eerder in het preken van de boodschap; nu ligt de nadruk op het planten van kerken.

Verlaat mijn nu niet alstublieft, Overal in het land, in onze instituten en de vergaderingen van onze denominatie, nodigen wij onze broeders van de evangelische kerken om te komen en ons te vertellen hoe wij kerken dienen op te richten. Trouwens. Deze zogenaamde gemeentegroei experts die in tegenstelling ons aan het onderwijzen zijn, zijn meestal oprichters of leden van gemeenschap kerken. Ik weet niet u of u weet wat een gemeenschapskerk is, maar heeft meestal twee karakteristieken’Een van die is niet verbonden zijn met enige vorm van een denominatie de ander is dat haar doctrines, vrij algemeen van aard zijn.

Nu, ik wil geen afbreuk of disrespect doen, maar wie zijn deze mensen om een denominatie te onderwijzen, welke, ondanks het feit dat het klein is, het evangelie oer de hele wereld heeft gepredikt, en kerken, scholen en ziekenhuizen heeft om het te bewijzen. Het gaat mij te boven. Vergeef mij, maar wie zijn zij, om ons te vertellen hoe wij kerken moeten planten?

Ik ben er zeker van de deze gemeenschapskerken, voornamelijk congregatie gericht zijn, dat betekent, wat je ziet krijg je. Er zijn geen verwantschappen met enige vorm van een denominatie, of als het wel zo, slechts zeer losjes. Ze zijn veelal gesitueerd op een hoek of een campus en hebben de luxe om te kiezen hoeveel van de Bijbel ze willen geloven en gebruiken. Meestal worden ze geleid door een charismatische oprichter, wiens woord wet is.

Hun doel is kerkgroei. Ze meten hun succes aan de hoeveelheid mensen aan wie zijn iedere week kunnen preken. En sommige van hun preken voor meer dan 20.000. Hun stijl is vaak charismatisch, dat betekent dat ze in de praktijk meer geďnteresseerd zijn wat God tegen hen persoonlijk zegt, dan wat hij geopenbaard heeft in zijn woord. Voor deze reden benadrukken ze het spreken in tongen, woorden van wetenschap, woorden van wijsheid, en in recentere jaren claimen ze dat God hun opricht als profeten en discipelen.

Deze aardige mensen hebben geleerd dat de principes die gebruikt worden op de Kalverstraat om producten te verkopen ook gebruik kan worden om het evangelie te verkopen. Ik zeg een evangelie veropen omdat het ware evangelie niet gekocht of verkocht kan worden. Desondanks, ze gebruiken de Kalverstraat-methode om megakerken te bouwen en te vullen.

Als een gevolg van dit blijkbare succes van deze kerken, die wij kunnen vergelijken met appels, onze kerk (sinasappelen), die op haar beurt heeft besloten dat als wij succes willen hebben dat wij hun methoden moeten gaan implementeren.

Het resultaat is, nu wij deze kerken als sjablonen gebruiken voor onze muziek, zij ons nu vertellen hoe wij moeten bidden, hoe wi moeten aanbidden en hoe wij moeten evangeliseren. Als een gevolg dat wij steeds minder en minder horen in onze kerk over de waarheid en de boodschap, en wij nu steeds meer en meer luistern naar wat genoemd wordt als de principes van kerkgroei.

Wij nodigen Charismatische uit om te vertellen hoe onze zaken dienen te runnen, en niet alleen hebben wij geleerd van hun methodes, maar wij reflecteren steeds meer en meer hun doctrines. Des te meer wij ze gebruiken als modellen in de praktijk worden wij steeds minder en minder Adventist en meer generieke Christelijke beweging.

Luister mijn vrienden, de oprichters van de Adventkerken waren van de pinksterbeweging afkomstig Methodisten en Baptisten en leden van andere denominaties. Wij waren daar en hebben er ook aan meegedaan. 150 jaar geleden deed God een volk doen opstaan onder hen met een boodschap en wanneer wij in de 21ste eeuw kerk beginnen te spelen en de boodschap laten verwateren, dan hij wij onze boodschap verloochend.

Blijf aandachtig luisteren, want we gaan weer een bocht om. Een aanal jaren geleden een geliefde evangelist Fordyce Detamore ging evangeliseren om een nieuwe manier. Tot dat moment was het lid worden van de Zevende-dags adventistische kerk een levensveranderde proces. Natuurlijk gedurende de weg waren er mensen die afvielen. Het gebeurde in de tijden van Paulus en het gebeurde nu ook.

Evangelist Detamore kwam mt het idee dat hij een speciale serie van bijeenkomsten zou houden voor degene die het geloof hebben verlaten. Immers, zo werd gedacht, ze wisten alle doctrine al. Dus het enige wat nodig was is door hen te helpen herinneren aan hun geloof en hen bemoedigen om terug te keren naar de kerk.

Dus, een drie weken durende campagne begon. Sindsdien is het aangepast, totdat nu een drie-weken campagne wel drie weken was, maar met alleen driebijeenkomsten per week. Deze meetings wordenook wel ‘reaping meetings’genoemd. Het mag niet komen als enige verassing dat het groei in leden voor deze bijeenkomsten significant is. Natuurlijk wanneer dit gebeurt zegt de predikant tegen de evangelist dat mensen te snel gedoopt worden en de evangelist zegt tegen de predikant en de kerk, dat er geen goede opvolging is voor de leden.

Vriend, luister, Ik geloof dat het veilig is om te zeggen, dat wanneer als gelijk loop, dat wij kerkleden kunnen maken en krijgen in 3 weken tijd, maar het is verschrikkelijk moeilijk om een Zevende-dags Adventist te maken in 3 weken tijd. God heeft deze kerk opgericht om een speciaal volk te maken met een bijzondere taak en ervaring heeft en gedemonstreerd en dat is behoorlijk moeilijk als je dat wilt doen in een spoedcursus.

Het heb advertenties gezien voor vreemde talen lessen. Deze reclames claimen dat je de vreemde taal zult spreken als een diplomaat in drie weken. Er mogen dan we een aantal uitzonderingen zijn, maar je kunt beginnen om een taal te leren in drie weken, maar een persoon kan niet ‘daadwerkelijk’te leren om een vreemde taal te spreken in drie weken.

En dan zijn er diegene dat als een persoon zijn of haar hart geeft aan Jezus, dan daarna alles vanzelf zal gaan gebeuren. Ik kan daar niet mee eens zijn. Waarom zijn Jezus dan anders, “Leer hen om te onderhouden alles wat ik u bevolen heb.”

Er zijn degene die het niet eens met mij zijn, maar wat dat ons Zevende-dags Adventisten maken en die de nadruk legt op een geheiligd leven is en zijn onze leerstellingen. Onfortuinlijk in vele plaatsen vandaag de dag zijn onze leerstellingen verwaterd of zelfs niet meer over gepredikt.

Ik deed eens mee aan een evangelisatie campagne in een Oost-Europees land. Er waren 90 mensen in de eerste doopklase. De doopdienst werd gehouden op een Sabbat. Het enige probleem was dat de Sabbat waarheid niet wat gepresenteerd aan degene de gedoopt werden tot de vrijdagavond voor hun doopdienst. Voor die mensen die nu leden werden van de Adventkerk, hadden zelfs niet de kans gehad om hun eerst Sabbat mee te maken.

Het zou makkelijk en veilig zijn om te zeggen dat er vele zijn die leden worden van de Adventkerk, die weinig, of zelfs enig verstand en begip hebben om te weten wat het betekent om Zevende-dags Adventist te zijn. Maar iemand zegt, ‘Wees net bang; het zal allemaal later komen. “Het enige probleem is hoe kan het gebeuren dat wanneer wij Adventistische preken gebruiken in Adventkerken, deze dagen, dat er afkeurend naar gekeken wordt.
Ik ben extreem bezorgd dat wij besloten hebben om zondagsvierende kerken, gemeenschapsvierende kerken als ons voorbeeld gebruiken. En als een gevolg zullen zij en wij de prijs betalen.

Ik kan zeggen dat ij een prijs zullen betalen, omdat desondanks het feit dat zijn net zo oprecht zijn als dan kan, dat zij leunen op valse doctrines die hun kwetsbaar maken om verleid te worden.

As wij allen kunnen zien dat zijn groter en groter groeien, terwijl wij, zoals het ernaar uitziet stil blijven staan.

Wij zijn verwonderd en onder de indruk als wij hen horen spreken over hun doelen om de verloren te redden en het enige wat belangrijk is dat een persoon van Jezus houdt. We voelen ons onbekwaam en dat wij nauwelijks weten wat wij moeten zeggen.

Vriend, ik ben bang voor deze broeders en zusters in Christus, omdat wanneer zij preken om de verloren te reden, de valse leerstellingen die zij geloven en onderwijzen, er ook de oorzaak van kan zijn, om zelf verloren te geraken.

Het is niet alleen een zaak van het houden van het vierde gebod, of onsterfelijkheid van de ziel, maar nu, als een extra gevolg, de vijand van zielen heeft een plan bedacht voor verdere degeneratie. Namelijk de leerstelling van de geheime opname. Als deze niet gecorrigeerd wordt, dan maak deze fout de mensen totaal blind, wat de duivel wil doen tegen gelovigen aan het einde van de genade tijd.

De leerstelling van de geheime opname, vernietigd alles wat Adventisten geloven over de gebeurtenissen in de laatste dagen. Deze leerstelling heeft een desastreus effect op sommige van onze predikanten die nu twijfels hebben over de gebeurtenissen inde laatste dagen, die tot nu toe ons duidelijk werd gemaakt in het boek, de Grote Strijd.

Vrienden, Jezus houd van alle die ook lid zijn in andere denominaties, en er is geen twijfel dat ook zij de Here liefhebben, maar het Woord van God noemt hun geloofssysteem, “Babylon” en dat betekent verwarring.

Er is geen twijfel mogelijk, God heeft zijn kerk opgericht in deze laatste dagen en gaf de Geest der profetie - we spreken hier over het werk van Ellen White - om ervoor te zorgen dat wij niet verward raken als de rest. De Geest der profetie is een door God geďnspireerde commentaar van de schriften, vooral in de context van de laatste dagen. De persoon die de Geest der profetie verwerpt of erna zoekt om het de verminderen in waarden, zal zichzelf verwarren en zet zijn eigen verlossing op het spel.

Meer en meer, hoor ik van mensen rondom ons dat wij niet meer de doctrines van onze kerk moeten prediken, maar dat wij het evangelie moeten prediken. Wat dit betekend, is dat wij moeten stoppen om de boodschap te verspreiden die God deze kerk gaf om te leven als een volk die een levende God verwacht en dat wij moten beginnen te preken als Billy Graham, Chuch Swindoll of Bill Hybels.

Op het best kunnen deze 3 manen en ziel leiden naar Christus, maar ze hebben niets te bieden dat een blijvende garantie voorbereid te zijn om een levende God te ontmoeten. Met alle respect, ze zijn de blinde leiders geworden, van een volk van blinden.

Er is geen ervaring, Jezus kan niet en zal niet een kerk naar de hemel brengen die niet gehoorzaam is aan Zijn wil en is dus ook alle Tien Geboden.

Ik zei aan het begin dat wij eerst preekte over de komst van Jezus en belangrijker nog dat wij klaarmoeten staan voor het sluiten van de genade tijd. Onfortuinlijk doen wij niet veel meer vandaag dedag. Er kunnen hier verschillende reden voor zijn. Een van de redenen is dat wij zoveel jaar, bepaalde tijdstippen hebben gehoord en wij zijn er nog steeds mee bezig:

Niet lang gelden ontving ik een brief waarin in stond wat er zou gebeuren tussen 2004- 2006
1. We gaan in oorlog met Iran
2. De 7de en laatste Paus zal gekozen worden
3. De Nationale en internationale zondag wetten zullen worden ingediend

Hoe lang kunnen wij nog zo doorgaan en voor betrouwbaar worden gezien door de wereld om ons heen? Na een tijd zijn wij immuun geworden voor onze eigen spirituele adrenaline. Jezus maakt het duidelijk dat het doel voor deze tekenen was niet zo zeer hoe wij van te voren weten wat er zou gaan gebeuren en wat dat was, wanneer ziet zou gebeuren, dan zouden wij erkennen dat wij nog op koers waren.

Een andere reden dat wij gestopt zijn met het preken over het einde van de genadetijd en de komst van Jezus is dat wij eigenlijk het niet zo zeer mee bezig zijn of Hij komt of niet. Dit kan ten grondslag liggen aan twee reden: Een is dat wanneer je een goede baan hebt en de kinderen zich gedragen en dat je net een loonsverhoging hebt gekregen, de komst van Jezus niet zozeer wordt gezien als iets noodzakelijks.

Een andere reden is het gedachtegoed die ook tentoon werd gespreid in een onderzoek dat ik enkele jaren geleden afnam. Ik vroeg de mensen de volgende vraag; “Wanneer Jezus komt zult u er klaar voor zijn?” De overweldigende meerderheid zei toen dat ze het niet wisten of hoopten dat zij konden. Dit betekent dat ze diep van binnen onzeker voelde. En wanneer een persoon bang is dan kijken ze niet vooruit naar hetgeen gaat gebeuren.

De titel van deze overdenking is, “Zijn onze preken relevant?” Op een of andere manier hebben wij onszelf ervan overtuigd dat wij niet meer in iets geloven, is dat niet waar. Je kan de kerstman laten verdwijnen door niet meer in hem te geloven. Maar we kunnen niet het onderzoekend oordeel laten verdwijnen door niet meer in te geloven Je weet dat er heel wat mensen zijn die leven in een valse gevoel van ontkenning. Voor een gepaalde reden hebben wij onszelf gehypnotiseerd door te denken dat als je geloof in iets, als je er niet in geloof het er niet is. He mag misschien op die manier werken met de kerstman, maar het werkt niet met zaken die te maken hebben met de almachtige. God heeft een dag aangezien hoe hij de wereld zal rechtspreken met gerechtigheid. En of als wij het geloven of niet, is niet belangrijk of iet gebeurd of niet, maar het is wel een zaak van leven en dood voor ons en kan zelfs van invloed zijn voor diegene die wij liefhebben.

Vriend er is niets meer belangrijker in onze levens dan ons voor te bereiden voor het oordeel van de levenden en voor de tweede wederkomst van onze Heer en Verlosser Jezus Christus.
Wij hebben vaker Jezus ingebeeld als Hij was toen Hij hier op aarde was - net een arme man van de lagere klasse, die alles moest ondergaan, en die nodig heeft om Hem liefde en steun te geven.

Ook al verlangt Hij naar ons liefde en loyaliteit. Hij heeft de eerste fase afgerond, waarin Hij stierf en was herrezen voor onze zonde. Hij is nu bezig met fase twee, waarin hij bezig is met het getal van diegene die gered zullen worden en die klaar zullen zijn voor de volgende fase, die komt, wanneer Hij verschijnt in glorie.

Ik moet vaak denken aan de scčne daar in Kajafas rechtszaal, geslagen en uitkijkend naar zijn kruisiging. Hij herinnerde hem dat de volgende keer dat zij hem zullen zien niet op die manier zou zijn. “Jezus antwoordde: ‘U zegt het. Maar ik zeg tegen u allen hier: vanaf nu zult u de Mensenzoon zien zitten aan de rechterhand van de Machtige en hem zien komen op de wolken van de hemel.” (matt 26:64)

Wij moeten niet vergeten dat de geschriften Jezus niet alleen laten zien als een bloederig offer voor zonde, maar ook komende vanuit de wolken van de hemel met kracht en grote glorie.

Als wij de mensen miet vertellen over de komende koning, als wij niet een relevante evangelie spreken, dan lopen wij het risico dat wij als oprechte Christenen niet klaar zullen zijn voor wat een wonderbaarlijke en verschrikkelijk dag zal zijn. Op dat punt waar wij zijn wordt het preken irrelevant. Wanneer Noach de ark aan het bouwen was de relevante boodschap om te stop wat men aan het doen was en in de ark te gaan stappen.

Er is een loflied van F.E. Belden die ons vertellen (die gearriveerd is in de ze eeuw) hij schilderde en beeld dat niet allen een prioriteit stelt voor onze preken maar ook de kerk en onze levens.

The judgment has set, the books have been opened;
How shall we stand in that great day
When every thought, and word, and action,
God, the righteous Judge, shall weigh?
The work is begun with those who are sleeping,
Soon will the living here be tried,
Out of the books of God’s remembrance,
His decision to abide.
O, how shall we stand that moment of searching,
When all our sins those books reveal?
When from that court, each case decided,
Shall be granted no appeal?
How shall we stand in that great day?
How shall we stand in that great day?
Shall we be found before Him wanting?
Or with our sins all washed away?

De tijd is gekomen dat onze levens brengt in de realiteit. De realiteit is dat het oordeel nu plaats vind, maar niet een weet hoe snel, het voorbij zal zijn. En Jezus zal de volgende verschrikkelijk maar toch mooie worden uitspreken wat geschreven staat in Openbaring 22:10-14

Verder zei hij tegen me: ‘Houd de profetie van dit boek niet geheim, want de tijd is nabij. Wie onheil aanricht zal nog meer onheil aanrichten, en wie onrein is zal nog onreiner worden. Wie goed doet zal nog meer goed doen, en wie heilig is zal nog heiliger worden.’ ‘Ik kom spoedig, en heb het loon bij me om iedereen te belonen naar zijn daden. Ik ben de alfa en de omega, de eerste en de laatste, het begin en het einde.’ Gelukkig zijn zij die hun kleren wassen: zij kunnen over de levensboom beschikken en zullen de stad door de poorten binnengaan.

Vrienden Jezus is klaar, door de Heilige geest, om ons klaar te krijgen voor zijn komst Het is Zijn nummer 1 prioriteit. Wilt u niet uw handen naar Hem uitstreken en Hem uw prioriteit maken? Nu er nog steeds tijd is, als het nodig mocht zijn, stop met hetgeen nu nu bezig bent en zoek eerst het Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en de belofte da alles wat je echt in je leven wat je echt belangrijk vind, ook echt zult ontvangen.