You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
Een goede karakter...zoals Jezus, wat staat er in de bijbel?
Gal.2:20 staat: "Ik ben met Christus gekruisigd; ik leef wel; doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij; want wat ik nu leef in het vlees, dat leef ik in het geloof aan den Zoon Gods, die mij heeft liefgehad en zichzelven voor mij heeft overgegeven."
Rom.12:2 staat:"En maakt u dezer wereld niet gelijk, maar verandert u door vernieuwing van uw gemoed, opdat gij beproeven moogt welke de goede, welbehaaglijke en volkomen wil van God is.

Gal. 5: 22-24 staat: "Maar de vrucht des Geestes is liefde, vreugde, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedertierenheid, getrouwheid, zachtmoedigheid, kuisheid. Tegen dezulken is de wet niet. Maar wie Christus toebehoren, hebben het vlees gekruisigd met zijne lusten en begeerten."
Gal.
1.Cor. 13:2 staat: "Al bezat ik profetische gave, kende al de geheime heilswaarheden en had alle wetenschap, ja, al had ik zulk een sterk geloof dat ik bergen kon verzetten--indien ik geen liefde heb, ben ik niets."
2.Petr 1:3-8 staat: "Alwat voor leven en vroomheid nodig is heeft zijn goddelijke kracht ons geschonken, door de erkenning van Hem die ons riep door zijn eigen heerlijkheid en deugd; waardoor de kostelijkste en voor ons grootste beloften gegeven zijn; opdat gij daardoor deelgenoten aan de goddelijke natuur zoudt worden, ontkomen aan het bederf dat door de zinlijkheid in de wereld heerst. En juist daarom moet gij de grootste vlijt aanwenden om bij uw geloof de deugd te voegen, bij de deugd de kennis, bij de kennis de zelfbeheersching, bij de zelfbeheersching de volharding, bij de volharding de vroomheid, bij de vroomheid den broederzin, bij den broederzin de liefde. Want indien dit alles bij u aanwezig is en steeds meer wordt, zal het u niet ledig en onvruchtbaar laten blijven voor de erkenning van onzen Heer Jezus Christus."
Filip.2: 5-7 staat: "Want ieder zij gezind gelijk Jezus Christus ook was, die, hoewel hij in Goddelijke gedaante was, het Gode gelijk zijn niet voor een roof hield, maar daarvan afstand deed, en de gedaante van een knecht aannam, en werd gelijk een mens,
Matt. 5:48 staat: "Daarom weest gij volkomen, gelijk uw Vader in den hemel volkomen is."