You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

Oorlog om de ziel van de mens.

(J. Meyer)

De bijbel leert ons dat wij ons temidden bevinden van een oorlog, als wij wedergeboren zijn door de doop (in water en geest) dan maakt de volheid van God inwoning in onze levens. Op dat moment is onze geest volledig vernieuwd, maar het werk in onze ziel is gewoon het begin. Het is een conflict in onze ziel en onze geest dat een oorlog in onszelve teweeg brengt.
Onze geest wil de wil van God volgen, en onze ziel – welke onze gedachten, wil en emoties – wil zijn eigen weg gaan. Paul beschrijft deze strijd heel duidelijk in galaten 5:17 “Want het begeren van het vlees gaat in tegen de Geest en dat van de Geest tegen het vlees – want deze staan tegenover elkander – zodat gij niet doet wat gij maar wenst”
Ik geloof dat het belangrijks is dat elke gelovige zich wel bewust is van de strijd en het ook ervaart. Iedereen kan verleid worden, en iedereen heef t vlees, welke de gecombineerde verlangens zijn van onze lichaam en ziel. Iedereen heeft gedachten, verlangens en emoties heeft, die niet stroken met de wil van God. En het zijn deze vleselijke verlangens die een constante oorlog hebben met de geest van God die inwoning maakt in onze geest.
Met elke beslissing die onze kant opkomt, moeten wij een keuze maken om te kiezen, voor God of voor de vijand. Eigenlijk, als wij kiezen om te doen wat Gods woord zegt, dan stemmen wij met God, en zullen wij vreugde ervaren en rust hebben. Echter als wij kiezen om te doen wat onze vlees verlangt, dan stemmen wij voor de vijand, en zullen wij onrust meemaken.

Heb gemeenschap met de Vader – Niet jouw zonde
Voor mij, is een van de meest levensveranderde gebeurtenissen, wat ik leerde is dat zonde niet dood is, maar dat wij dood zijn voor de zonde; Ik vond deze waarheid in Romeinen 6:10-11, Het zegt; “Want wat zijn dood betreft, is Hij voor de zonde eens voor altijd gestorven; wat zijn leven betreft, leeft Hij voor God. 11 Zo moet het ook voor u vaststaan, dat gij wčl dood zijt voor de zonde, maar levend voor God in Christus Jezus”
Intersant genoeg betekent het woord gemeenschap ook kameraad schap, optrekken met een persoon of personen op gelijke en vriendelijke voet. Verbondenheid en verwantschap. U en ik hebben gemeenschap met de Vader of wij hebben gemeenschap met onze zonden.
Hoe hebben wij dan gemeenschap met onze zonden? Wanneer wij constant focussen op onze fouten, dan hebben wij gemeenschap met onze zonden Als wij vragen om vergeving, maar toch blijven focussen op wat wij verkeerd deden, omdat wij eigenlijk Gods vergeving in de wind hebben geslagen, en wij nog steeds gemeenschap met onze zonden. Het is had zoals het klinkt, maar het is waar.
Ik kan niet vertellen hoe vaak ik wel niet iets verkeerd had gedaan, ik vroeg God om mij te vergeven, maar toen ik er aan dacht en ik mij slecht voelde voor een aantal dagen. Voelde ik alsof ik niet het recht mocht hebben om met God gemeenschap te houden. Satan maakte het alleen maar erger door steeds te fluisteren in mijn oor, “Wat denk jij dat jij gemeenschap kan hebben met God, nadat wat jij gedaan hebt?” Ik was het met hem eens en spendeerde de volgende twee dagen om het probleem zelf op te lossen, zodat ik goed genoeg was om gemeenschap te hebben met God. Echter, het werkte niet. Vanaf het moment dat ik beter over mij zelf voelde. Deed ik het verkeerd en was ik weer terug waar ik begon – gevoel van schuld en terechtstelling.
Ik zal nooit vergeten die ochtend dat ik aan het zitten was in mijn stoel en al mijn problemen aan het overdenken was, en alle gebieden in min leven die verandering nodig hadden en de Heilige Geest tot mij sprak. Hij zei; “Nu, Joyce, gaan mij aanbidden met al je fouten en je zwakheden of ga je echt gemeenschap met mij hebben.”
De dag dat ik begon in te zien dat wij geen verassing zijn voor onze God. Hij kent al onze gedachten, voordat wij ze zelfs bedenken, elk woord, voordat wij het uitspreken, en elke dag va onze levens zijn al ‘opgenomen’ in Zijn boeken voordat het gebeurd (lees Psalm 139:2-4,16). Toch houdt hij onvoorwaardelijk van ons. En accepteer hij ons. Het onze taak om te kiezen voor Zijn liefde en deze te ontvangen. En te stoppen om het te proberen te verdienen..

Wanneer je je focus verandert, dan verander je gedrag.
Wellicht denkt u nu, Joyce, wat over mijn gedrag? Het is verkeerd, het moet veranderen. Ja, dat moet, maar als je focust om je mislukkingen en je tekortkomingen zal het alleen maar erger maken. Waar je aandacht uit dient te gaan is de bron van kracht. Als jij en ik constant focussen op en aanbidding met onze tekortkomingen dan blijven wij struikelen. Maar als wij onze aandacht vestigen op de goedheid van God, dan zien wij ons als rechtvaardig in Christus, en dan zullen wij in gemeenschap blijven met Hem, wij zullen dan beginnen om rechtvaardig te handelen. Wij moeten niet te lang mediteren wat er mis met ons of de zonde kan zo heel makkelijk omsluiten. Het schrift zegt dat wij niet moeten kijken dat ons afleidt, maar dat wij onze ogen dien te richten op Jezus. Hij is de leidsman en voleinder des geloofs (zie Hebreeën 12:2)
Het is cruciaal voor ons om te realiseren dat wie niet de oorlog voor onze zielen, niet zelf kunnen overwinnen. Wij kunnen ons niet veranderen, alle God kan dat, niet wij. Wie heeft de kracht om ons te verander. Het is onze taak om samen met Hem te werken en onze verlossing te bewerkstelligen door de kracht die Hij ons geeft (Filippenzen 2:12.13). De enige manier hoe je over je zwakheden kan komen is door God te vertrouwen, door te geloven dat Hij ons werkt, en dat te vragen om wijsheid en kracht om de juiste keuzes te maken.

Vul je gedachten en je mond met de waarheid.
Dus wat moeten wij doen wanneer wij zondigen? We moeten doen wat het Woord zegt, naar God gaan in gebed, erkennen aan God dat wij verkeerd hebben gedaan, vragen aan Hem om te vergen om ons te reinigen, dan ontvangen wij Zijn vergeving en reiniging, en dan zullen wij gemeenschap met Hem blijven hebben.
Na 28 jaar van serieus dienen van de Heer, zijn er nog steedse gebieden, war ik mijn zwakheden heb en tekortschiet. Maar ik heb geleerd om niet daarop te focussen. In plaats daarvan, stat ik elke dag op en zeg wat het Woord zegt over mij. “Ik ben de rechtvaardigheids Gods in Jezus Christus, ik ben apart gezet en heilig gemaakt door het bloed van het Lam. Ik ben gezalfd en aangenomen door God. Hij heeft een speciaal plan voormijn leven. Ik weet dat er dienen zijn in mijn leven dat veranderen behoeven. Maar ik kan niet veranderen om mijn eigen houtje. God verandert mijn en aan Hem is de glorie tot in alle eeuwigheden. Als ik op sta dan denk ik aan Zijn Woord en Zijn beloften.“Dan vraag ik de Heer om mij te helpen vertrouwen om mij te veranderen en om goed te zijn aan anderen in de tussen tijd. Door goed te doen tegen anderen ik een van de belangrijkste sleutels is in het overwinnen van de slechte verlangens in ons vlees (Zie Romeinen 12:21)
Ik moedig iedereen aan om dit op uw gemak nogmaals te lezen en door het studeren van Romeinen, hoofdstukken 6,7 en 8. Als u dat doet, dat zult u een grotere openbaring ontvangen
over Gods wil voor u en u ervaart ware vrijheid van beschuldigingen en schuldgevoelens.