You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)
De volgende stap

"naar de andere kant"

Het heeft niet een overweldigend geloof nodig te hebben om iets beginnen of iets te eindigen. Zowel het begin als het eind zijn wonderbaarlijke momenten in het leven. Maar oh. Het midden.

Door J. Meyer

Een van de meest moeilijke tijden om onze gedachten, monden en gevoelens in het midden van de storm in goede banen te lijnen. Dit is een periode tussen het horen van Gods belofte in eerste instantie, en vervolgens het erven."het nemen van de volgende stap".

In Markus 4:35 zegt Jezus tegen Zijn discipelen. "...Laten wij oversteken naar de overkant" Niet lang na de moment, kreeg men te maken met een storm van zeer grote proporties (net zo als orkaan). In het midden van een hevige storm, sliep Jezus. In paniek maakte men Jezus wakker. Hij sprak tegen de wind en de golven en het werd rustig.

Jezus woorden, "Laten wij oversteken naar de overkant", herinnerd mij eraan dat in onze levens, wanneer God spreek tot onze geest en ons zaken vertellen als, "Laten wij iets nieuws doen," "promotie komt eraan," en "zegeningen komen onze kant op," Voordat wij het weten, maken wij een "zware storm mee" van omstandigheden die ons kunnen vernietigen.

Al van deze ervaringen van stormen in het leven, verschilt van soort tot soort, en wij maken allemaal een beproeving van ons geloof mee. Waarom laat God dit toe? Omdat wij alle hebben geleerd hoe wij moeten gedragen in het midden van een storm.

Hoe handelde Jezus in de meeste moeilijke storm van Zijn leven?

Wanneer Jezus de meest intensieve druk voelde van zijn leven, besloot hij dat het niet wijs zou zijn om Zijn mond te openen. Waarom? Ik geloof omdat Hij realiseerde dat in Zijn menselijkheid, hij zou worden verleid om het zelfde te doen wat u en ik verleid zou worden om te doen - twijfel, de Here in twijfel te trekken, te klagen, of iets negatiefs te zeggen.

Voordat Jezus werd gevangen genomen, geslagen en aan het kruis werd geslagen, vertelde hij zijn discipelen. Niet veel zal Ik meer met u spreken, want de overste der wereld komt en heeft aan Mij niets (Johannes 14:30). In Jesaja 53,7 schreef de profeet over Jezus dat Hij werd mishandeld, maar hij liet zich verdrukken en deed zijn mond niet open; als een lam dat ter slachting geleid wordt, en als een schaap dat stom is voor zijn scheerders, zo deed hij zijn mond niet open.

Jezus was het beeld van perfecte volger van de Vader, en Hij wist de noodzakelijkheid van het niet spreken in het midden van zijn problemen. Dus als de Enige die weet dag geen enkele zonde de waarde in zag in het houden van Zijn mond in het midden van intense druk, dan geloof ik dat wij Zijn voorbeeld moten volgen en leren om onze woorden te verminderen to het absolute minimum of zelfs stil moeten zijn in die moeilijke momenten. In plaats van spreken en klagen over onze moeilijke momenten in het leven, is het altijd goed om stil te zijn en sta toe dat de emotionele storm stil komt te liggen.

Onze reactie op de stormen van het leven moet veranderen

We moeten groeien in zelfdiscipline over onze handelingen, Psalm 119:1 zegt Welzalig zij, die onberispelijk van wandel zijn, die in de wet des HEREN gaan. Wij moetenleren hoe wij communiceren en handelen in Gods wet, Zijn wil.

Wanneer wij onszelf bevingen in een moment van beproeving, dat moeten wij niet slechts kijken waar wij zijn en wat er gebeurd op dat moment. Nee, wij moeten onszelf en onze omstandigheden zien door het oog van het geloof.

Een voorbeeld, laten wij eens zeggen, "dat wij op drift zijn geraakt,"- God heeft ons een belofte gegeven, en wij zijn daartoe op weg. Maar lang daarna, vinden wij ons midden op zee, in een zware storm, we gaan van het luistern naar Gods belofte naar overmand te zijn door de omstandigheden dat wij "roepen: dan zullen wij er nooit een eind aan zien.

Door ons te foccesen op de wind en de golven en door het geloven in de leugen van satan, dan zullen wij nooit redden. Wij dienen te geloven met onze gedachten en met onze monden moeten belijden dat wij aan de andere kant zullen komen. Er zijn zegeningen die op ons wachten. Maar wij kunnen niet van het schip af springen, anders zullen wij het nooit beerven.

Veel mensen vallen terug gedurende moeilijke tijden, en een deel van de redenen is dat zijn nooit hebben geleerd hoe zij moeten praten. Een beproeving is een moeilijke periode van zichzelf. Wij moeten het niet erger maken door onszelf te overladen met negatieve gedachten en woorden. U en ik kunnen onze eigen vergif worden in onze eigen toekomst door te klagen wat er gebeurd in het heden. En wanneer wij klagen over onze huidige situatie, dan blijven wij erin, maar wanneer wij God aanbidden in het midden van onze moeilijke tijden, dan zal Hij ons eruit halen.

Wanneer wij klagen, dan vervallen wij, Maar wanneer wij lofprijzen dan worden wij verhoogd.

In johannes 11, staat de ziekte en de dood van lazarus. Lazarus was dood voor vier dagen. Martha, Lazarus zus, ging erop uit om Jezus te ontmoeten en zei:... "Meester, als U maar hier eerder was geweest, dan zou mijn broer niet dood gegaan zijn, ... Heer , als u hier was geweest, dan zou mijn broer niet gestorven zijn.

Ik denk dat wij allemaal zouden voelen als Martha en Maria, op sommige momenten van onze levens. Wij voelen dat als jezus eerder op het toneel zou zijn verschenen dat dingen niet zo erg zouden zijn dan dat ze waren. Maar kijk naar hoe Jezus regeerde om hun hopeloze situatie. Hij zie.

Ik ben (Zichzelf), de Opstanding en het Leven. Wie in mij gelooft, ook al zal hij sterven, toch zal hij blijven leven.

De meest van ons weten de rest van het verhaal. Jezus stond bij de graftombe, riep Lazarus naar zich toen hij deed zo, totaal hersteld in het leven. Wat betekent dat voor u en voor mij? Als Jezus een men kan doen opstaan uit het graf, die dood was voor 4 dagen, zeker kan hij ook een belofte, een droom of een omstandigheid verbeteren of herstelen die zo lang geleden onmogelijk leek.

Zeg tegen jezelf hetgeen God in je hart heeft gepland.

Wat over de vrouw die last had van bloedingen? Zij had hetzelfde probleem voor twaalf jaar, Ze leed en niemand kon haar helpen. Zeker werd ze aangevallen met gedachten van hopeloosheid en verslagenheid. Wanneer zij dacht om Jezus te gaan zien. Dan moest ze zeker gedacht hebben, "Heeft het wel zien."Toch ging ze door de verstikkende menigte en raakte een zoom aan van Jezus’ zijn kledij. Meteen, ging de genezende kracht naar haar toe, en zij werd hersteld (Marcus 5:29-34)

Maar her is een deel van het verhaal wat wij niet willen missen. As deze zieke vrouw, door de menigte duwde, waren haar gedachten en haar mond gefixeerd op de oplossing.. Want zij zeide: Indien ik slechts zijn klederen kan aanraken, zal ik behouden zijn. (Mar 5:28). Snapt u het? Zij bleef het zeggen! Zij bleef het zeggen!

Het maakt niet uit hoe zij zich voelde, maakte niet uit wat anderen zeiden om haar te ontmoedigen, ze bleef zeggen dat Jezus de oplossing was. Zelfs had zij een probleem voor twaalf jaren, en de menigte leek onmogelijk om door te komen, ze zette door en ze ontving haar wonder. Haar geloof werd zichtbaar door haar woorden. Wat een kracht voorbeeld voor u en mij.

Wijd je mond aan de Heer dagelijks.

Ik heb ernstig God gezocht voor 27 jaar en ik heb geleerd dat de sleutel naar de overwinning van mijn mond, is het overgeven aan God in gebed. Een van de is Psalm 141:3 HERE, stel een wacht voor mijn mond, waak over de deuren van mijn lippen; Ook bidt ik Psalm 17:3 "Toetst Gij mijn hart, onderzoekt Gij des nachts, beproeft Gij mij, Gij vindt niets; wat ik ook bedenk, mijn mond overtreedt niet. Een andere vers waarop ik mediteer en uitroep is Psalm 19:15 Mogen de woorden van mijn mond, en de overleggingen van mijn hart, U welgevallig zijn, o HERE, mijn rots en mijn verlosser.

Alles wat God beledigt in onze conversaties moet worden geëlimineerd. Dat is waarom wij moeten dit soort geschriften dagelijks bidden. Niets krijgt de aandacht va God meer dan wanneer u en ik bidden uit het Woord. Als je je realiseert dat het hebben van gedisciplineerde. Gecontroleerde mond niet automatisch zal gebeuren. Als Psalm 17:3 zegt, wij hebben een doel, om te kiezen om onze monden niet te laten zeggen wat wij voelen. Laten wij nederig buigen voor de Heer en ontvang dan Zijn genade (kracht) op ons zelf in te houden.

Als je moeite en strijd hebt op dit vlak en je wil meer overwinning zien. Dan bemoedig ik u om het volgende gebed met mij te bidden, Zeg, "Heer, ik vraag u om mij te helpen en een afhankelijkheid te creeren met de Heilige Geest, aangaande al mijn woorden en conversaties. Gedurende de stromen van mijn leven, terwijl ik aan het oversteken ben aan de andere kant, dan vraag ik om Uw kracht om mijn woorden in pas te houden of om stil te zijn. Plaats een wachter over mijn lippen en laat al mijn woorden, acceptabel zijn in Uw aangezicht. Want u bent mij Rots, mij kracht en mijn Verlosser - in U stel ik mijn vertrouwen. In Jezus naam, AMEN"+

My.AGP Sermonroom

You are home > www.agp-internet.com/react> sermonroom nederlands >


Statistieken