You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

Gij zijt het zout der aarde

Er zijn tekenen dat Jezus spoedig komt, een van deze tekenen kunnen we vinden in Lucas 17:26-37

Jezus, vergelijk de dagen van Noach , met de dagen van ons, hij zegt zo zal het ook zijn in de dagen van de zoon des mensen, ook de dagen van Lot, worden vergeleken als onze tijd. Daarom moeten wij de waarschuwingen van Jezus dat op onze tijd slaat niet veronachtzamen.

Jezus, heeft ons erop gewezen dat wij het zout der aarde moeten zijn, Gods volk = Het Zout Geestelijk zijn wij Zout, Jezus houdt ons verantwoordelijk om het evangelie aan de gehele wereld te verkondigen.

In Leviticus 2:13, wordt er over zout gesproken, dat over de offergaven werd gestrooid, Het wordt het zout van het verbond genoemd, en het mag niet ontbreken. Zout= verbond.

Wat is dan het verbond, de Bijbel zegt dat het verbond de tien geboden zijn Deuteronomium 4: 13.

Geestelijk zout is niet alleen Gods volk maar ook zijn verbond.

Hebreen 8:10, want dit is het verbond, dat ik met het huis Israël maken zal na die dagen, zegt de Heere: Ik zal mijn wetten in hun verstand geven, en hun harten zal ik die inschrijven; ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn.

Wie is Israël , Gods volk ( overwinnaar betekend Israël)

Ik zal mijn wetten in hun hart schrijven en in hun verstand, verstand= intellect, hart = gevoel.

Waar zijn Gods geboden nu; in ons verstand en hart.

David is het bewijs; in Psalm 40:9; Hij zegt: Ik heb lust om uw wil te doen, Mijn God uw Wet is in mijn binnenste.

Deel 5 getuigenissen voor de kerk blz. 310 engels blz. 252 nederlands

Lezen we dat gedachten en gevoelens in harmonie moeten zijn met Gods wil, en dat ze samen het Moraal vormen.

Zelfs uw gedachten moeten onderdanig worden gemaakt aan de wil van God en uw gevoelens moeten beheerst worden door rede en Godsdienst. Uw verbeelding is u niet ingegeven om de vrije loopt te laten zonder dat er moeite wordt gedaan voor beheersing of discipline, Als gedachten verkeerd zijn zullen de gevoelens verkeerd zijn . Gedachten en gevoelens vormen het morele karakter.

Wanneer u besluit dat u als christenen niet verplicht bent uw gedachten en gevoelens te beheersen, wordt u onder de invloed gebracht van boze engelen en nodigt u hun aanwezigheid en heerschappij uit. Als u uw gedachten overgeeft aan achterdocht, twijfel en gemor, zult u tot de ongelukkigste van alle stervelingen behoren, en uw leven zal een mislukking blijken te zijn. Citaat getuigenissen voor de kerk deel 5 blz. 252,

Wanneer zijn we een getuige.? Wat doet een getuige? .

Jezus, zegt dat wij een Getuige moeten zijn Matt 28:19-20, Matt 24 :14. Waarvan geeft een getuige getuigenis af, van de gedachte van Jezus Filippensen 2:5; want dat gevoelen zij in u, wat ook in Christus Jezus was ( staten vertaling)

Wij moeten de gezindheid van Jezus hebben voordat de genadedeur dicht gaat.

Wat is het doel van de Vader?. Het doel is om mensen te redden, delen wij ook dezelfde last?

Hoe werden de mensen gered door het karakter van Jezus, de mensen moeten een getuige zien, ze moeten het karakter van Jezus in ons zien 2 Thessalonicenzen 2:14.

Daartoe heeft hij ons geroepen tot het verkrijgen van de heerlijkheid van onze Jezus.

Het doel= het verkrijgen van het karakter van Jezus in ons hele wezen. Dan kunnen wij een getuige zijn voor de gehele wereld, en dan beantwoorden wij aan de eis die God stelt, willen wij door hem worden geaccepteerd Openbaring 12:17, Hier zijn zij die de geboden Gods houden, en het geloof van Jezus hebben.

Getuigenis van Jezus=zout

Matt 5:13.

Maar als het zout zijn kracht (smaak) verliest, waarmee zal het gezouten worden?Het deugt nergens voor, dan om buiten geworpen te worden en van mensen vertreden te worden.

Als wij falen om het karakter van Jezus te krijgen, zijn wij niet het zout der aarde, kunnen wij niet evangeliseren, de mensen zien niets in ons wat ons tot een bijzonder volk maakt, de Heilige geest kan niet samen met ons werken, en wij worden vertrapt door mensen. Welke mensen zullen ons dan vertrappen? Maleachi 4:3 Gij zult de Goddeloze vertreden; want zij zullen as worden onder de zolen van uw voeten, op de dag die ik bereiden zal zegt de Heere der Heerscharen

De mensen die verlost zijn zullen op de nieuwe aarde wandelen, die gereinigd is van zonde, en dus ook van goddeloze, mensen die Jezus nooit gekend hebben, ook al denken deze mensen Jezus te hebben gekend. Dit zijn dus ook Christenen die menen met Christus verbonden te zijn geweest, maar hem niet hebben gekend. Wat is de oorzaak dat ze niet met Christus verbonden zijn ?. Zonde

Velen zullen te dien dage tot mij zeggen: Heere Heere, hebben wij niet in uw Naam duivelen uitgeworpen, en in uw Naam vele krachten gedaan?( let op deze groep vertegenwoordigt Christenen)

Maar wat is Christus antwoord in vers 23; En dan zal ik hun openlijk zeggen Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, u die de ongerechtigheid werkt ongerechtigheid= wetteloosheid en wetteloosheid is het niet onderhouden van de geboden Gods, en de geboden Gods is zijn verbond, en we hebben net geleerd dat zijn verbond met zout is vermengd leviticus 4:13

Het zout des verbonds van uw God.

Deze boodschap is dezelfde als de Laodicea boodschap.

Lauw warm betekent ook geen zout der aarde zijn, Hoe kom je in Jezus mond, Als je Jezus met je mond belijdt Romeinen10:9. Namelijk, indien u met uw mond zult belijden den Heere Jezus, en met uw hart geloven, dat God hem uit de doden opgewekt heeft, zo zult u zalig worden (staten vertaling) Matt 10:32 Een iegelijk dan, die mij belijden zal voor de mensen, die zal ook ik belijden voor de Vader.

Dus als we Jezus belijden voor de mensen, en de mensen Jezus karakter in ons zien door onze daden, dan zijn we een voorbeeld voor de mensen, zoals Jezus destijds een voorbeeld was voor de mensen in zijn tijd