You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Een nieuw lied

En er werd een nieuw lied gezongen voor de troon (Openbaring 14:3, GNB)

In contrast met een wereld waar iedereen kan zingen, hoort Johannes een lied dat alleen een selecte groep kan zingen. Er is een hemelse copyright op dit lied. Het is niet na te zingen, het is niet de kopiëren. In openbaring 14 is er niet meer een verschil tussen het lied en het leven.. Het copyright op het lied geeft aan dat iedereen die dit lied zing, zingt wat zij geleefd hebben en ze hebben geleefd wat zij zingen.

Nooit meer wordt er gezongen, "When we all get to heaven" wanneer je je broeder haat! Nooit meer weer wordt er gezongen, "Turn you eyes upon Jesus,"terwijl je ogen zijn gefixeerd op de die van je buurvrouw. Nooit meer zingen, "I love the lord"wanneer je alles anders meer lief heb dan de Here!. Dit lied heeft een heilige copyright, gepatenteerd, niet te kopiëren. Johannes zegt dat alleen een selecte groep dit lied kan zingen in de Heilige Stad. Ik kan alles zingen wat ik wil. Maar als ik niet daar in hemelse kan zingen, dan maakt al het zingen op deze aarde niet uit.

Dit lied is uniek, exclusief. Er er zijn drie andere belangrijke kenmerken.

Je moet het leren.

Het zegt in vers 3 "En niemand kon het lied leren dan de honderd vieren veertigduizend, zij die van de aarde zijn losgekocht." Twee dingen hier (a) ze moesten een lied leren, en (b) degene die dit lied leren zijn de mensen op deze aarde.

Net als wat Johannes observeert van de heiligen die zingen op de berg Zions, hij merkt op dat zij niet kwamen en dat zij ineens konden zingen en het stuk konden brengen. Ze moesten het leren. En wat deze groep het mogelijk heeft gemaakt om het lied te kunnen zingen is hun ervaring hier op aarde. Hetgeen wat hun kwalificeert en het mogelijk maken om het lied te lieren is wat zij meemaakten nu en op dit moment. Zr. White zegt inde Grote strijd, verscheidene malen - is dat het zingen komt van hun ervaring, Ook al is het lied nieuw, haar compositie begint hier.

Wat doe ik vandaag? Hoe gaat het met mijn leven vandaag? Waar zijn mij gedachten vandaag? Welke ervaring heb ik op deze aarde vandaag Openbaring 7:14 zegt "Dat zijn de mensen die de grote verdrukking hebben doorstaan"En dat is hun ervaring in de verdrukking die hen mogelijk maakt om dit nieuw lied te leren. Het lied komt niet ineens in je gedachten, wanneer je in de glorie komt. Als je niet ben begonnen met marcheren naar het Nieuwe Jeruzalem in het hier en nu, consistent en getrouw, dan kun je lied niet leren. Als je niet ben begonnen in vertrouwen en gehoorzamen van God in het hier en nu dan kun je niet het lied leren.

Het leven vandaag de dag is een oefening. Op dit moment zijn wij aan het oefenen voor dit lied. Wanneer je naar werk gaat, mijn broeder en zuster, en uw baas werkt op uw zenuwen, het is een oefening! Wees kalm, pas op hetgeen u zegt, u bent nu aan het oefenen. Wanner mensen over u roddelen op het werk, wees kalm, het is een oefening, mijn broeder, mijn zuster. Wanneer je pijn lijdt van binnen, wanneer iemand uw gevoelens kwetst, ga dan niet uit op wraak. Het is een oefening, Begin met oefenen op dit moment, wees klaar om het nieuwe lied te zingen, "Somebody’s sick, somebody’s hurting" wees niet boos, het is een oefening voor het lied, het nieuwe lied.

Mijn broeder en mijn zuster, als u geen tijd neemt voor ochtend- of avondwijding voor slechts 15 tot 20 minuten per dag, hoe kunt u dan zingen "Holy, holy, holy"voor de troon van God de gans dag? Het werkt niet! Als ik mijn broeder, vandaag niet kan vergeven, als ik niet van mijn klagerig gedrag kan afkomen, als ik niet mensen vandaag kan vergeven, hoe kan ik dan ooit dat lied zingen? Dat komt omdat dit lied gezongen zal worden met mensen die pijn hebben geleden, mede door u en mijn toedoen. Wanneer u dit lied zingt, bent u in harmonie met mensen die u niet goed behandeld heeft, of mensen die u niet hebben gerespecteerd. Hoe kunt u dat doen als u niet elkander kunt vergeven vandaag? Als u vandaag niet met God wandelt, hoe kunt u dan een eeuwigheid doorbrengen met Hem? Als je niet kunt bidden voor vijf minuten wanneer u wakker wordt, hoe kunt u dan gemeenschap hebben met God voor de eeuwigheid?

De compositie van dat lied begint hier op aarde. Wanne wij daar komen, is het de cumulatie van alle oude liederen, te optelling van alles wat wij hier hebben geleerd en waar God ons heeft gebracht naar dit hemelse land.

Het is geïnspireerd door Gods Verlossingsplan

David spreekt ook over "een nieuw lied". Hij noemt dit diverse keren in de Psalmen, dat betekend dat hij daar vaak over nagedacht. Luister naar deze vers uit Psalm 40:4 (GNB), "Hij leerde mij een nieuw lied, een lied om hem, onze God, te danken", Maar in de eerste verzen van Psalm 40 lezen wij waar de inspiratie kwam voor dit lied:"Gespannen keek ik uit naar de Heer, ik riep om hulp en hij heeft mij gehoord, hij boog zich naar mij over en trok mij uit de put, uit het slijk en de modder. Hij gaf mij grond onder de voeten, ik wankelde niet meer"(GNB) Dat is waar de inspiratie van die nieuw lied kwam.

Kijk nu naar psalm 98:1 "Zing een nieuw lied voor de Heer," Waarom?, " hij heeft wonderen verricht. Zijn sterkte, Zijn onvergelijkbare kracht, bracht hem overwinning." Hoort u het wel? In vers 2 staat "De Heer laat zien dat Hij de bevrijder is. Aan alle volken toont hij dat hij rechtvaardig handelt" Dus weer zegt hij tegen ons, "Ik ga een nieuw lied zingen."En hij vertelt ons waarom. Hij vertelt ons wat hem inspireerde en wat hem motiveerde."

Wij vinden dit patroon steeds weer terug in de geschriften van David. Elke keer wanner hij praat over een nieuw lied, dan geeft hij aan waar hij de inspiratie vandaan heeft gekregen, en de inspiratie is altijd de verlossing van God.

Wanneer wij het nieuwe Jeruzalem binnenwandelen, dan is het Gods verlossing die ons zal inspireren om dit nieuw lied te zingen. En weet u wat? Dat is wat dit lied uniek maakt. Omdat wij dan voor de eerste keer echt realiseren waar wij van gered zijn. Wij denken nu dat wij weten waarvan God ons gered heeft. "God heeft mij hiervan bevrijd, God heeft mij van dat verlost."Mijn broeder en mij zuster, u heeft geen idee waarvan God u gered heeft. U heeft geen idee in welke diepten, van deze verdorven wereld, u had kunnen belanden als God niet ingegrepen zou hebben. U begrijpt niet waarvan God u verlost heeft, En u zult het niet begrijpen totdat u die fantastische stad zult zien in de lucht; totdat God volledig openbaart waar u had kunnen zijn; totdat God laat zien waar Hij u die ene avond ziek heeft gelaten thuis, en de andere avond wilde dat hij ‘s avonds op stap ging; tot dat Hij laat zien waar u zich zou kunnen bevinden. Alleen dan zult u begrijpen waarvan God u bevrijdt heeft.

U kunt dit lied niet hier zingen op aarde, omdat u niet volledig weet wat God heeft gedaan in uw leven. Ik kan God danken voor mijn aanwezigheid in de kerk. Ik kan God danken voor verlossen uit mijn eigen ellende in mijn omgeving. Ik kan God danken dat ik predik uit het woord. Maar mijn broeder, mijn zuster, wanner God de gordijnen voor de majestueuze glorie optrekt en ik kan zien waar ik had kunnen zijn, oh, weet u "Somebody’s gonna learn to sing in this house." omdat ze zullen begrijpen waar God ze van gered heeft.

Weet u, mensen kunnen niet prijzen, omdat ze niet weten hoe God ze gered heeft. Als je nooit van iets vergeven bent, waar moet je dan voor prijzen? Waar moet je dan je mond voor openen? Waarom moet je dan "Halleluja"en "Praise the Lord"en "Amen" voor zeggen? Waarom moet je ?

Maar weet, wanneer je daar bent, dat is er zeker geen andere keus. Wanneer je ziet waar God je naar toe heeft gebracht. Dan zul je zien hoe God je veranderd heet! God heeft je bevrijd van dingen waar je nog niet eens bij stilgestaan hebt. Wanneer je kijk naar CNN en de meest verschrikkelijke criminele daden ziet van mensen op tv, de slechtheid die de mensen in zich hebben, en jij krijgt de glorie, en God laat zien dat jij ook op die weg had kunnen bevinden, dat je er een neiging voor zou kunnen ontwikkelen om die weg op te gaan. Maar Hij redde je voordat je er überhaupt zou komen. Hij pakte jou beet, trok je eruit!

En dat is waarom Johannes die mensen zag zingen. Toen zij realiseerde waarvan God hen gered had.

Het is nieuw omdat de zangers nieuw zijn.

Het lied is nieuw,, niet omdat de coupletten nieuw zijn, maar omdat de mensen die ze zingen nieuw zijn.

Iemand moet hier blij zijn in deze zaal. Omdat ik weet dat mijn leven ken, Ik ken mijn vouten, ik ken mijn zwakheden, ik weet waar de strijd is in mijn ziel elke dag. Sommige van u begrijpen wat ik nu zeg. Mijn broeders en zusters , de Bijbel zegt dat wij nieuw zullen zijn. Er zal een nieuwe ik zijn die dit lied zingt.

Het is net als een koning zijn troont verlaat en de stad in loopt, gaat naar de sloppenwijken, en loopt door de stegen. En hij ziet een oude zwerver spelen op een oude versleten trompet, hetzelfde lied keer op keer. Het klinkt verschrikkelijk, steeds maar weer hetzelfde. En de koning zegt, "Ik wil die trompet kopen. Ik ga er genoeg voor betalen om jou een villa te geven. Ik wil die trompet."

"U bedoeld deze trompet? Deze versleten, roestige trompt, met allerlei gaten enzovoort, die onderdelen die missen, je kunt nog niet eens een goed noot krijgen - uit deze trompet?"

"Ja, die trompet. I wil je er heel veel geld voor geven."en hij koopt deze trompet en geeft hij aan zijn zoon. De meester bewerker geeft het aan zijn zoon. Hij zegt, "Ik wil dat jij deze trompet voor mij maakt."

Dus de zoon neemt het mee de werkkamer in. Hij werkt nu vorm, hij werkt aan de rest van de trompet, zet een nieuwe mondstuk erop. Hij werkt aan de knoppen, repareert de gaten. Schuurt het, zet er was op. Hij polijst het. Begrijpt u het niet. De bijbel zegt dat God u zal behandelen als iemand van goud en u zal polijsten en verbeteren. De schepper werkt aan u.

En dan komt de dag dat de trompet af is. De zoon neemt die mooie trompet en brengt het aan de vader, met de naam van de vader daarin gegraveerd.

Ik spreek over uw leven vandaag! U wist het niet, Ik spreek hier over mijn leven.

Hij neemt die trompet en geeft het aan de vader en zegt, "Vader hier is uw trompet."

Ik kan God zien: "Aha, dat ziet er goed uit, Zoon, Ik kan niet wacht om er op te blazen" Op die bewuste dag, neemt God die trompet, een mooi en glimmend exemplaar - zet het tegen Zijn mond (u weet waar ik over spreek, broeder), zet het tegen zijn mond en deze keer wanneer Hij blaast, is het niet het oude lied. Het is niet meer die oude melodie. Het is niet meer dat oude zaakje wat de bijbel in je leven deed keer op keer in deze wereld. Er is een nieuw lied die komt uit die trompet. Een Melodieus lied. Een fantastisch lied. Luister u naar mij?

Luister u naar mij op dit moment. Uw hart is verroest met zelfzuchtigheid en trots, uw leven vandaag, mijn broeder en zuster, mag verroest zijn met lust of jaloezie. Uw leven mag misschien op het verkeerde spoor zitten. Maar onze Pottenbakker, op dit moment, heeft u, in Zijn winkel.

Wees niet bang mijn broeder en zuster. U gaat deze plaats verlaten, en de duivel gaat weer werken aan uw zenuwen. U gaat teug aan het werk, gedurende de week, en u weet dat problemen u weer opwachten. Maar de Potenbakker! Werkt nu aan u. En wanner Hij klaar is met u, dan zult u een nieuw lied zingen.

Door Daniel

Website statistieken