You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Waarom zo negatief

Door. Richard Of’fill

Een aantal jaren geleden gaf de Methodistische Bisschop genaamd Dean Kelly een toespraak dat werd geprint in het Adventistische Ministry Magazine. Iemand gaf mij op het internet het commentaar "read it and weep" In zijn speech sprak Bisschop Kelly over hoe de Zevende-dags Adventisten kunnen stoppen met groeien en krimpen net als de Methodisten.

Ik heb de vrijheid genomen, om sommige punten uit het artikel aan te stippen en mij aan u de belangrijke punten te brengen, hier is ongeveer wat hij zei:

"Als Adventisten willen stoppen met groeien en gaan krimpen net als iedereen, dat is het enige wat ze moeten doen, is dat onthouding van alcohol, tabak en cafeïne niet echt belangrijk is voor de verlossing. Ze moeten dan besluiten dat vegetarisme eigenlijk helemaal niet belangrijk is en dat voetwassen een beetje vies is. Ze zullen erkennen dat lidmaatschap van vakbonden soms wel een heel goed idee kan zijn en dat het geven van tienden, eigenlijk een vorm is van rechtvaardigheid door werken. Ze mogen zelf op het idee komen dan iemand net zo goed op een zondag kan aanbidden als op een zaterdag."

"Er zullen mensen zijn dit het fijn vinden dat het geloofssysteem, meer bij de tijds zou zijn en dat met ontdekt dat al deze bijzondere en aparte waarheden eigenlijk de topping op de taart is en het enige dat je nodig hebt is liefde of geloof."

"Als het goed begrepen wordt, is het wel waar dan liefde of geloof het enige is wat je nodig hebt. Maar het probleem met deze simplificatie is te gemakkelijk is. Er is bijna niets wat je kunt rechtvaardigen als je je houdt aan de kwalificatie van liefde zoals je het interpreteert. Het is te gemakkelijk. Het is te zelfingenomen. In plaats van bevrijding van schuldgevoelens, maar de meeste van ons neigen naar onschuldigheid, dat is dat wij de tendens hebben om redenen en excuses te vinden voor de dienen die wij toch willen doen. Als wij het kunnen rechtvaardigen in de naam van liefde, waarom niet."

"Ik wil graag suggereren dat er een noodzaak moet zijn voor een paar rigoureuze en specifieke verplichtingen die elke religieuze groep heeft om een haar verklaring te geven van het leven en om het overtuigende te maken, omdat de overtuigingskracht komt van zaken serieus nemen en om zaken serieus wilt nemen komt dat van strikte naleving van eigen regels. Hoe kan een religie ooit serieus genomen wordt, als het zichzelf niet serieus neemt! De Mormoonse kerk verwacht van haar leden om minimaal twee jaar in te zetten als zendelingen, niet ten koste van de kerk, maar voor eigen rekening. Mormonen groeien, niet vanwege van die vereiste, maar juist door die vereiste."

"Wat voor nut is het om een Zevende-dags Adventist te zijn, als de religieuze verantwoording en handelingen hetzelfde lijkt van een lauwe Methodist of Presbyteriaan. De zaken die ik heb genoemd over tienden, de zevende-dag Sabbat, voetwassen enzovoort zijn zaken die Zevende-dags Adventistische beweging uniek, apart en aantrekkelijk maken. Het geeft de kerk zijn aantrekkingskracht, zijn overtuigingskracht. Elke kerk heeft zijn eigen manier om te overtuigen, "Je moet leven naar deze waarden wil je een van ons zijn."Als je alle verplichtingen weg neemt, dan kan je de beweging, zwak of gewoon laten lijken. Hoe kan de kerk der Zevende-dags Adventisten laten stoppen met groeien? Het antwoord is om te zijn als de Methodisten.

De Bisschop gaf enkele karakteristieken wat het betekent om serieus te zijn over je geloof Hij zei:

"Ten eerste, menen die serieus zijn over hun geloof, verwarren het niet met andere geloven, loyaliteiten of handelingen en vermengen ze op een ondoordachte manier. Ze doen niet alsof, geloven van anderen hetzelfde zijn of op gelijke voet zijn of vermengbaar zijn met dat van hun, als ze dat niet zijn."

"Ten tweede, ‘degene die serieus zijn over hun geloof hebben hoge eisen voor degene die toegestaan worden om hun organisatie. Ze voegen geen mensen toe, of staan ze toe om door te gaan, die niet volledig zijn toegewijd aan hun geloof."

Hij zegt dat een lange tijd geleden was dat je voor het minste of geringste uit de Methodistische kerk kon worden gezet. Maar het was niet altijd zo. John Wesley die de oprichter was van de methodistische kerk beschreef in zijn dagboek, hoe hij belangde in een kleine gemeenschap van Bristol, en hij trof 18 zogenaamde leden aan. Wanner hij vertrok waren er slechts zeven leden over, maar de genootschap was vele malen sterker.

"Ten derde, degene die serieus zijn over hun geloofsleven zijn niet bemoedigen niet, of houden zich niet bezig met overtredingen van haar waarden en geloofspunten of gedrag door en van haar gelovigen."

"Ten vierde, degene die serieus zijn over hun geloof zijn niet stil over dit feit of maken verontschuldigen daarvoor, of laten zich bedreigd voelen alsof het geen verschil zou uitmaken of het zou geen verschil moeten maken in hun gedrag in relatie met anderen.

In samenvatting is dit de conclusie van de opmerkingen van de Bisschop. Hij zegt, "Ik weet dat het waar is dat er geen specifiek ding is wat je kan doen om een streepje voor kan krijgen bij God. Maar er zijn een hoop dingen die je kan doen die scheiding kunnen aanbrengen tussen jou en God. Ze worden ook wel zonde genoemd en wij doen het altijd. Maar waar, effectieve religieuze geloofsovertuiging verlangt iets anders van ons, iets dat je anders maakt. Dingen die je anders doet of gedaan zou hebben als je geen lid geweest zou zijn. Het moet enige significante verschil in je leven uit maken, iets dat je veel zal kosten, omdat dat maakt wat religieuze ervaring hoort te zijn. Als het niets kost, dan kan het niet veel waard zijn."

Dus dat is de manier hoe de Methodistische Bisschop het ziet. Ik ben bang dat wat hij opgevallen is dat er iets gaande was in onze kerk en hij probeert ons te vertellen dat wij niet stil moeten zitten en kijken wat er in onze kerk dreigt te gebeuren, wat ook in zijn kerk gebeurde.

Geen wonder dat de persoon die mij dit artikel toestuurde zei, "read it and weep!"Ik had geen idee dat de eindtijd zo zou zijn. Ik dacht dat het duidelijk zou zijn. Ik dacht dat het een zaak was tussen valse leer buiten de kerk en waarheid daarbinnen. Maar hoe ongelijk heb ik gekregen. De grote strijd begon in de hemel, we kunnen ook zeggen in de kerk en het zal daar ook eindigen.

Wanneer een kerk opgericht is er in het begint is het duidelijk te zien wie men is. Er is een duidelijk afbakening te zien, maar in de loop van de geschiedenis merken wij op dat de verschillen minder duidelijk is. Wat eerst onverenigbaar leek is blijkbaar compromis opgetreden. Ik hoop dat u ervan bewust bent dat de waarheid nooit veranderd. Het is nooit meer waar of minder waar. Aan de andere kant, de leugen kan komen in elke vorm of past zich aan haar omgeving. Het is net als een kameleon. Leugen kan 98 procent waarheid bevatten Het is nog steeds een leugen. En wanneer waarheid slechts 98 procent waarheid bevat, dan is het geen waarheid meer en wordt het een leugen.

Wij moeten onthouden dat een leugen zich altijd probeert te omgeven door waarheid. Leugen zal zichzelf niet presenteren aan de deur van je hart als een leugen, maar als de waarheid. Ik denk niet dat wij bewust zijn van dit feit als dat wij moeten zijn. Wanneer iets klopt aan de deur van je hart en wij antwoorden en wij zien de woorden ‘Jezus"of "evangelie" erop geplakt, dan hebben wij de tendens om open te doen en binnen te laten, ongeacht wat er binnenkomt.

Jezus zei op een plek in de Bijbel, dat Hij komt als een dief in de nacht. Ik hoef u dat niet te vertellen, maar dat doet de duivel ook. Deze overdenking is getiteld, "Waarom zo negatief? " Ik heb hier de laatste tijd veel over nagedacht. Maar het is evident dat mensen moet zijn van het negatieve evangelie. Ze zijn moe van alle dingen die je wel of niet mag doen, meestal de dingen die je niet mag doen. Mensen vandaag de dag vinden het niet fijn om te horen wat ze juist wel of niet moeten doen op het gebied van geloof en moraal.

En vriend van mij hield een serie van bijeenkomsten en hij vroeg de mensen of ze moe waren van andere mensen wat ze moesten doen om hun handen op te steken. Natuurlijk stak iedereen hun hand op. Hij vertelde hen dan, dat hij beter kon stoppen met het prediken van het evangelie aan hun omdat het evangelie juist is wat God ons vertelt wat wij wel of niet kunnen doen.

Ik ga een serie van teksten oplezen. Ze zijn allemaal negatief. U zal merken dat er een woord is dat steeds opkomt in de meeste van hun en dat woord is "wereld". Ze zijn in een willekeurige volgorde;

1 Johannes 2:15-17, "Hebt de wereld niet lief en hetgeen inde wereld is. Indien iemand de wereld liefheeft, de liefde des Vaders is niet in hem. Want al wat in de wereld is: de begeerte des vlezes, de begeerte der ogen en een hovaardige leven, is niet ui de vade, maar uit de wereld. En de wereld gaat voorbij en haar begeren, maar wie de wil van God doet, blijft tot in eeuwigheid.

1 Johannes 5:4-5, "En zijn geboden zijn niet zwaar, want al wat ui god geboren is, overwint de wereld en dit is de overwinning, die de wereld overwonnen heeft; ons geloof. Wis het die de wereld overwint, dan wie gelooft, dat Jezus de Zoon van God is."

2 Petrus 2:20 "want indien zij, aan de bezoedelingen der der wereld ontvloden door de erkentenis van de Here en Heiland Jezus Christus, toch weer erin verstrikt raken en erdoor overmeesterd worden, dan is hun laatste toestand erger dan de eerste."

Kolossenzen 2:8, "Ziet toe, dat niemand u medeslepe door zijn wijsbegeerte en door ijdel bedrog in overeenstemming met de overleving der mensen, met de wereldgeest en niet met Christus, want in Hem woon al de volheid der godheid lichamelijk."

Galaten 6:14, "Maar ik moge ervoor bewaard blijven te romen anders dan in het kruis van onze Here Jezus Christus door wie de wereld mij gekruisigd is en ik der wereld.

1 Korinitiers 2:12, "Wij nu hebben niet de geest der wereld ontvangen, maar de geest ui God, opdat wij zouden weten, wat ons door God in genade geschonken is."

Romeinen 12:2. ,"En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt erkennen, wat de wil van God is het goede, welgevallige en volkomene."

Johannes 17:14-16, "Ik heb hun u woord gegeven en de wereld heeft hen gehaat, omdat zij niet uit de wereld zijn, gelijk Ik niet uit de wereld ben."

Johannes 12:25, "Wie zijn leven liefheeft, maakt dat her verloren gaat, maar wie zijn leven haat in deze wereld, zal het bewaren ten eeuwigen leven."

Johannes 7:7, "U kan de wereld niet haten, maar Mij haat zij, omdat Ik van haar getuid, dat haar werken boos zijn."

Lucas 12:22-31, "En Hij zeide tot zijn discipelen: daarom zeg Ik u: weest niet bezorgd over u leven, wat gij zult eten of over uw lichaam waarmede gij zult kleden. Want het leven is meer dan het voedsel en het lichaam meer dan kleding, let op de raven zij zaaien niet en zij zaaien niet, zij hebben geen voorraadkamer of schuur, en toch voedt God ze. Hoe ver gaat gij de vogelen te boven! Wie van u kan door bezorgd te zijn een el aan zijn lengte toevoegen? Indien gij dan zelfs het geringste niet kunt, want zult gij u dan bezorgd maken om het overige? Let op de leliën, hoe zij spinnen noch weven, en Ik zeg u, dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet bekleed was als een van deze. Indien nu God het gras op het veld, dat heden is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, hoeveel te meer u kleingelovigen? En gij, zoekt niet wat gij eten of drinken zult en weest niet verontrust , want naar al deze dingen gaat het zoeken van de volken der wereld uit. Doch uw Vader weet dat gij deze dingen behoeft. Maar zoek zijn Koninkrijk , en die dingen zullen u boven dien geschonken worden."

Marcus 4:19, "Maar de zorgen van de wereld en het bedrog van de rijkdom en de begeerten naar al het andere komen erbij en verstikken het woord en het word onvruchtbaar."

Marcus 8:36, "Wat baat het de mens als hij geheel de wereld wint en zijn eigen ziel verliest."

Voor enige tijd ben ik overtuigd geraakt dat in onze discussie over uitgangspunten van de kerk en wat goed en niet goed is voor de Christelijke levensstijl, dat wij van een verkeerde veronderstelling uitgekomen zijn.

Elke keer wanneer wij gaan praten over hoe een Christen zou moeten leven of wat zij wel niet moeten doen dan zal iemand roepen "legalistisch persoon’ of "Christus heeft het gedaan aan het kruis en er niets wat wij daar kunnen toevoegen of afhalen dat enige effect zal dienen."Iedereen knikt instemmend en de discussie over waarden en levensstijl wordt afgedaan als iet wat Farizeeën leren.

Maar wacht even. Waarden en levensstijlen gaan niet om hoe wij gered worden. Zij zijn zelf in een geheel andere categorie. Vergeet niet mijn vrienden, als wij niet begrijpen op welke principes het evangelie rust, zullen wij op het ene moment verward zijn en op andere moment niet zullen wij niet weten waar wij over praten.

Ik geloof dat de teksten die wij net hebben gelezen de fundamenten zijn voor Christelijke waarden, normen en levensstijl. Voor lange tijd ben ik ervan overtuigd dat er iets significants gaande is door het herhaal opnemen van het woord ‘wereld’ in deze teksten. Er is een herhaald oproep om zich niet in te laten met deze wereld. Van enkele mogelijke gezichtspunt laat God ons zien dat er iets is in de omgeving waarin wij leven wat een gevaar is voor onze verlossing. Ondanks al deze waarschuwingen, herhalen wij iets wat al eerder is gebeurd, alleen deze kerk zijn wij bijna bij het einde van de genade tijd. Wanneer wij tot onze zinnen komen van hetgeen wij hebben toegelaten, zal het misschien te laat zijn voor onze kinderen en kleinkinderen.

Als de duisternis langzaam de aarde bedekt en de mensen verblind, lijkt het als een vreemde stap door belijdende Christenen om zich eerder te identificeren met de duisternis dan met het licht. Het wordt gepromoot als een manier om de buitenkerkelijke te bereiken of onze jeugd, of simpelweg te genieten van onze eigen verlossing.

Niet lang geleden was ik bij een seminar, die werd geleid door een persoon die bij een denktank voor adventistische jeugd werkzaam was. De persoon herinnerde ons eraan dat dansen en juwelen zaken zijn die in de Bijbel staat. Zijn punt was dat wij onze jongeren dienen te leren hoe ze naar de film moesten gaan, welke videofilms en tv programma’s men kon bekijken.

Zijn conclusie was dat wij onszelf moeten leren niets te bekijken wat schadelijk zou kunnen zijn voor onze relatie met Jezus. Deze dagen wordt er veel gesproken over een relatie met Jezus. In andere preken heb ik iedereen eraan herinnerd dat iedereen een relatie heeft met Jezus, inclusief de duivel. De duivel haat Jezus namelijk.

Het probleem met een persoon die zijn eigen waarden en normen bepaalt of handel bepaalt aan de hand hoe men zich voelt laat een mogelijk open om hun relatie met Jezus kan beïnvloeden, kan gevaarlijke zijn om hun relatie met Jezus is gebaseerd over hoe zij denken dan ze moeten doen, in plaats van wat Jezus ons verteld dat wij zouden moeten doen. Deze methode van bepalen of is goed of slecht is totaal subjectief en leidt mythe dat je zelf kan bepalen wat goed of slecht voor jezelf is.

Een persoon die een zelfgemaakte relatie met Jezus heeft in plaats van iemand wiens relatie is gebaseerd is op Zijn Woord zal heel van andere dingen doen. Dan iemand wiens relatie is gebaseerd op een "zo zegt de Here".

Dat is een van de redenen dat een Christelijk leven eerder begint met schijnbare negatieve punten dan positieve. Als we waren begonnen in de hebben was dit niet het geval, maar vanaf het begin van deze planeet, omdat de vijand hier bezig is om ons in te pakken, Moest de Heer wel beginnen met het negatieve. Hij zij dat ze niet mochten eten van die ene boom. Hij ging niet in de details. Hij zij gewoon dat als Adam en Eva zou besluiten om te eten van die bijzondere boom dat het begin van het eind zou zijn voor hun en dat het zo voor iedereen zou kunnen zijn. Het eerste van God zei tegen Adam en Eva wat ze moesten doen, was juist wat ze niet mochten doen.

"Nee" is een van de eerste woorden die een kind leert na "mama" en "papa", omdat een kind omgegeven wordt door dingen die hem kun bezeren. We zijn allen geboren in een wereld dat gevaarlijk is niet alleen voor onze fysieke levens, maar ook voor onze geestelijke levens.

Kunt ud at zien? We worden allen geboren in een wereld die vernietigd zou worden. De geschriften vertellen ons dat de aarde zoals wij dat nu kennen er niet meer zo zal uitzien. Dat is niet alleen de fysieke componenten, maar ook alle menselijke culturen en infrastructuur.

Dit is waarom het voor ons ongelofelijk is dat wij leven aan het einde van alle dingen die zoveel Christenen in betrokken lijken te raken in het leven hier op aarde en haar waarden en normen dan ooit te voren. Het is bijna hetzelfde als jezelf vastketenen aan een zinkend schip.

Dit is waarom wij al deze teksten hebben die wij hebben gelezen die ons waarschuwen, ons oproepen, voor ons bidden en al het overige dat wij niet onze filosofische en emotionele wortelen moeten afsnijden. Het net als al je spaargeld bij de bank zetten, net failliet gaat of een aandeel kopen van een bedrijf die ten onder gaat.

In onze harten weten wat er gaat gebeuren met deze planeet, maar ik ben bang dat wij proberen te eten van beide walletjes. Sommige mensen hebben een huis in het platteland en een in de stand. Maar een persoon kan niet op beide manieren hebben als het gaat om dingen van de wereld en zaken van de hemel.

Het zou net zijn als een persoon vertelt dat zijn vrouw nummer een is als het gaat om alle andere vrouwen in de wereld, maar daarna komt Mary, Megan, Jennifer en Holly. Er zijn heel veel Christenen die zeggen dat ze Jezus als eerste hebben gezet in hun levens, maar daarna komt een hele andere serie van menselijke, wereldse interesse. De waarheid is dames en heren, als een persoon Jezus nummer een in hun leven maken, dan moeten ze Hem ook tweede, derde, vierde en vijfde maken in hun levens.

Ik denk niet dat wij realiseren hoe diep onze wortels zijn in deze wereld. Ik kan mij herinneren dat ik in Zuid Amerika was en dat ik een onderzoek deed in een Adventistische Hogeschool. De eerste vraag was, wil je dat Jezus terugkomt? En ik hoef u niet te vertellen dat het overgrote merendeel van de jongeren gaf het politieke correcte antwoord. Ze zeiden ja. Sommige zeiden zelfs ja, heel gauw.

De tweede vraag was, wil je dat Hij komt voordat je trouwt of daarna. Moet ik u vertellen dat het merendeel zei dat ze wilden dat Hij kwam nadat men getrouwd was.

Enige tijd gelden deed ik een onderzoek in een grote kerk in Amerika. Een van de vragen was zou u een datum kunnen noemen voor de komst van Jezus, wanneer zou het zijn? Ik moet u vertellen dat meerderheid een datum zette in de verre toekomst. Ik moet u zeggen dat het de meerderheid was. Er was een klein aantal die zei dat ze wilde dat Hij vandaag zou komen, maar ik moet u zeggen dat ik van hun handschrift kon zien dat ze ouder van leeftijd waren.

Het is jammer om te zien dat zo velen die zichzelf Christen noemen, hun wortelen hebben in de zaken van deze wereld, die volgens de bijbel een zinkend schip genoemd mag worden. Misschien is de reden dat de zaken van de wereld zo ver weg en abstract lijkt dat wij ons eerder bezig houden met de dingen van deze wereld, want met weet wat men heeft, maar niet wat men krijgt.

Wij willen het zo graag op verschillende manieren hebben. Dan herinnert mij van een verhaal hoe men jaagde op apen in een land. Misschien heeft u dit eerder gehoord. Ze zouden een jampot nemen. De opening van de pot was net groot genoeg dat de aap zijn hand erin zetten, men zou iets in de pot zetten dat de aap graag wilde. Hij zou ze hand in de jampot pakken om het voorwerp te pakken. Hij wilde dat niet loslaten en de rest kunt u wel raden.

Wanner de Bijbel spreekt over de toekomst van deze wereld, dat is zij zeer duidelijk. De Wereld en al haar waarden en normen zullen verdwijnen. De waarde en normen van deze wereld en de hemel zij zo tegenstrijdige dat je armen er niet om heen kunt houden. De Bijbel vertelt ons dat er geen neutrale positie ingenomen kan worden. Het zegt dat er geen samenspel kan zijn tussen het licht en de duisternis. Het zegt duidelijk dat een persoon die volhard in de waarden en normen van deze wereld zullen verliezen, van wat de Here had beloofd dat men zou kunnen ontvangen. Het woord van God stuurt ons niet het bos, maar is helder.

De teksten waarschuwen ons tegen de zaken van deze wereld en gaan niet over oud tegen jong, mannen tegen vrouwen of liberalen tegen conservatieven. De teksten spreken over iedereen en zeggen simpelweg dat een ideologische verbintenis met de wereld en haar waarden fataal is voor het proces van de verlossing en dat een persoon die hier niet achterkomt waar het allemaal omdraait, uiteindelijk zijn of haar verlossing kwijt raakt.

U mag misschien denken, predikant O’Ffill, ik denk niet dat Ik mij daar mee bezig houd. Ik neem geen drugs. Ik rook niet, ik eet geen onrein vlees. Dat is mooi, maar er is meer dan dat. Ik geloof dat deze tekst ons kan helpen om duidelijk te zijn wat het betekend om een gevaarlijk werelds perspectief te hebben, is de tekst uit Lucas 12, laten wij het weer lezen:

Lucas 12:22-31, "En Hij zeide tot zijn discipelen: daarom zeg Ik u: weest niet bezorgd over u leven, wat gij zult eten of over uw lichaam waarmede gij zult kleden. Want het leven is meer dan het voedsel en het lichaam meer dan kleding, let op de raven zij zaaien niet en zij zaaien niet, zij hebben geen voorraadkamer of schuur, en toch voedt God ze. Hoe ver gaat gij de vogelen te boven! Wie van u kan door bezorgd te zijn een el aan zijn lengte toevoegen? Indien gij dan zelfs het geringste niet kunt, want zult gij u dan bezorgd maken om het overige? Let op de leliën, hoe zij spinnen noch weven, en Ik zeg u, dat zelfs Salomo in al zijn heerlijkheid niet bekleed was als een van deze. Indien nu God het gras op het veld, dat heden is en morgen in de oven geworpen wordt, zo bekleedt, hoeveel te meer u kleingelovigen? En gij, zoekt niet wat gij eten of drinken zult en weest niet verontrust , want naar al deze dingen gaat het zoeken van de volken der wereld uit. Doch uw Vader weet dat gij deze dingen behoeft. Maar zoek zijn Koninkrijk , en die dingen zullen u boven dien geschonken worden."

Ik geloofd dat deze tekst duidelijk aangeeft wat het probleem van de meeste Christen zijn, als het gaat om onze relatie met aardse zaken. Het verteld ons simpel weg dat wereldse mensen kijken naar zaken. Net als een jonge man die op een universiteit zat en zijn vader een brief schreef, het zei, "geen geld, geen plezier, jouw zoon!"

Ik sprak eens met een jonge secretaresse. Het was een aantal jaren geleden. Ze zijn dat ze zeer kledingbewust is en dat ze een groot deel van aan maandelijkse inkomen spendeert aan nieuwe kleren. Jezus zou zeggen tegen die vrouw, "Wees meer bezorgd met de manier hoe je andere mensen behandel, dat de wijze dat je wel of niet de laatste mode draagt."

De tekst zegt ook dat aardse mensen bezig houden met eten. Ik ben er zeker van dat in Amerika het gemiddelde huishouden meet dan 40% van zijn voedingsbudget spendeert op uit eten. En ik hoef u eigenlijk ook niet te vertellen dat als je uit eet meestal niet bestaat in weinig vet en hoog in voedingswaarde.

Sprekend over voedsel, de Schrift zegt juist dat wij ons niet moeten richten op eten. We moeten niet alleen gezond eten, maar we kunnen ook geobsedeerd raken van gezond eten. Er kan een persoon zijn die zo is toegewijd aan gezond eten dat het enige waar ze nog aan denken, waar zijn volgende organische tomaat vandaan komt. Jezus vind het niet eg dat een persoon goed wil eten, maar Hij zou ook een punt van maken als wij neerkijken op mensen die juist niet gezond eten.

Ik denkniet dat het verkeerd is dat vele Christen meer druk bezig zijn met het plannen van hun volgende vakantie, dan nadenken over de nabijheid van de wederkomst van Jezus. Op een schaal van 1 tot tien is de gemiddelde Christelijk 8/10 in een cultuur van waarde en normen van zijn leven hier op aarde en 2/10 in de hemelse zaken. Weet u hoe ik da t weet? Kijk maar hoe wij praten en kijk hoe wij onze tijd en geld spenderen.

Heeft u zichzelf en anderen horen spreken na de kerkdienst? We spreken over waar wij van houden. We mogen niet kwaadspreken en vloeken als anderen die geen Christenen zijn, maar de interesse gebieden verschillen niet veel anders.

Ik kan niet genoeg zeggen over de invloed van tv. Sommige mogen misschien zeggen dat de TV een mooi medium is om het evangelie te verspreiden, maar ik durf zelfs te zeggen dat er meer mensen in de hel zullen zijn dan in hemel enkel en alleen door de tv.

De TV is waar wij onze waarden, ons moraal en onze cultuur vandaan krijgen, zelfs onze taal. Ik kan best iets zeggen over sport. Ik weet dat jullie mij afschrijven als een fanaticus. Maar je mij op zijn minst uithoren. Het is niet ik, maar het Woord van God die zegt dat wij geen twee meesters kunnen dienen. Niet ik, maar het Woord van God zegt dat wij onze voorliefde tot de wereld moeten laten varen, omdat het onze liefde voor God aantast.

Excuseer mij voor deze vergelijking, maar door het lezen van de Playboy, mag je misschien wel stimulerende gedachten hebben over je vrouw, het zal je zeker niet helpen om haar meer lief te hebben, eigenlijk zal het alleen maar tegenstrijdiger.

Terug naar het onderwerp van sport, ik hoef u niet te vertellen dat wij meer geïnteresseerd zijn in feit dat ons favoriete team de Superbowl wint, dan dat onze huwelijken het volhouden. Mensen zullen vaak verdrietiger zijn, als hun favoriete team verliest, dan de manier hoe men hun eigen kinderen behandeld. Vrienden ik wil u niet omlaag brengen, ik denk alleen in dat wij helder dienen na te denken.

Steeds meer kerken houden trouwen Super Bowl feesten. Ik heb nog niet gehoord at ze het doen in de kerkzaal, maar in de bijzalen van de kerk. Ik kan niet begrijpen hoe wij ooit Jezus zouden uitnodigen om bij ons te zijn voor een Super Bowl feestje.

Misschien mag u nu de titel van deze overdenking, continue herhalen, waarom zo negatief, waarom zo negatief, waarom zo negatief. Dat hangt ervan waar wij over praten. Ziet u de geschriften zijn negatief over die dienen die te maken hebben met deze wereld en zijn postief over die dingen die hebben te maken met de wereld die komen gat.

Vrienden, we moeten begrijpen dat wanneer wij onze harten van Jezus gegeven, wij onszelf overgeven om ons door Hem te laten reinigen van trots, egoïsme, liefde voor de wereld. Luist, bitterheid, wraak, en ons gebrek aan zelfcontrole. Als Hij hier met ons was, dan weet ik niet hoe wij ooit aan Hem kunnen uitleggen dat wij nog steeds vasthouden aan deze wereld en niet die dingen opgeven.

Ik denk dat wij meer bezorgd zijn over onze haarstijl, dan dat wij goed leven met Christus. We spreken over een slechte haar dag en lachen. Maar we kunnen een slechte dag hebben, zover het Christus werkelijk aangaat en we knipperen niet eens met onze ogen. Misschien zien wij Jezus als een Hemelse vuilnisophaler. We weten dat wij heel veel dingen hebben in onze levens die daar niet thuishoren, maar we nemen de vuilnis naar de rand van de straat op vuilnisophaal dagen. Er is niets mis met dat. Maar Jezus is zeer zeker meer dan een vuilnisophaler.

Onthoud dat er een tekst is die zegt dat als ij onze zonde belijden Hij getrouw is op ns te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. De geschriften zijn duidelijk als het zegt dat als wij vasthouden aan onze zonden, die wij bewust doen, dat wij telkens weer de Zoon van God opnieuw kruisigen en we zijn in een grote problemen als wij dat blijven doen tot het einde.

Mijn vrouw en ik levende in andere landen, voor jaren. Wij appreciëren andere culturen, we leerde zelfs hun taal. Maar we waren in die landen niet van die landen. Dit helpt mij te begrijpen wat de Bijbel bedoelt dat wij in de wereld moeten zijn, maar niet van deze weredl.

We moeten begrijpen dat deze wereld en al wat erin zit zal eindigen. Ik blijf erop aan dringen dat als je blijft vasthouden aan de zaken van deze wereld dat je ermee ten onder gaat Je kunt zien waar onze harten liggen, waar wij over praten, wat wij doen in onze vrije tijd, hoe wij kleden en hoe wij ons geld spenderen.

Ik hoop dat deze overdenking je niet desperaat maakt. Bezorgd.., misschien dat wel, Te serieus, ja zeker. Vergeet niet dat Jezus degene ons die redt, en Hij zal de zaak volbrengen en ons hier vandaan halen, voordat het vliegtuig neerstort.

Hij heeft het belooft.

En wij moet toegewijd zijn, zodat Hij zijn taak kan uitvoeren.

Amen

Website statistieken