You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

  • Bidden van het gevaarlijke gebed
  • Door Dr. Derek Morris
  • Predikant Calimesa SDA
  • Adjunct Professor in preken, Southern Adventist University
  • Schriftlezing 1 Kronieken 4:9-10

Heeft u ooit opgemerkt hoe vaak wij kleine gebeden bidden? Gebeden als "Lieve God, help mij om een leuke dag te hebben," of "Help mij om door deze dag heen te komen" of Dierbare God, Help mij om niet zo boos te worden" of "Vader, help mij dat ik niet zak voor dit examen." Kleine gebeden. Ik suggereer niet dat God onze kleine gebeden niet hoort. Maar ik wil u uitdagen vandaag met de gedachte dat God ons uitnodigt om grote gebeden te bidden, niet lang in grote, maar groot in haar diepte. Vrijmoedige, extravagante, buitengewone gebeden.

Het gebed dat ik ga behandelen deze dag is zo groot, zo vrijmoedig en extravagant, zo buitengewoon, zo buiten de lijnen, dat het gewoon gevaarlijk is. Als je de status quo wil behouden, bidt dan zelfs dit gebed niet. Als je niet het schip wil laten schudden, laat dit gebed met rust. Het is een gevaarlijk gebed voor degen die continue denken aan beperkte gedachten, beperkte dromen een gelimiteerd leven, leven.

Dit gebed is ingebed als een mooie edelsteen in stuk van saai Oud Testamentsche Genealogie. Het heeft het gebed van Jabes. Je vind het in 1 Kronieken 4:10 "Jabes nu riep de God van Israël aan met de woorden: Wil mij toch overvloedig zegenen en mijn gebied vergroten; laat uw hand met mij zijn’ weer mij van het kwade, zodat mij geen smart treft! En God schonk wat hij had gevraagd.

Dit gebed mag misschien wel kort zijn. Je kunt het opzeggen in minder dan 10 seconden. Het is kort, maar niet beperkt. Het is zo groots, zo vrijmoedig, zo extravagant en buitengewoon. Laten wij kijken naar de 4 vagen die Jabes heeft aan God.

1. Wil mij toch overvloedig zegenen.

Het eerste verzoek zegt simpel, "Wil mij toch overvloedig zegenen!" vandaag de dag vragen wij een zegen over het voedsel, wanneer wij dat gaan eten en in het engels zeggen wij "Bless you", als mensen hun neus snuiten! Het woord heeft ingeboet aan haar kracht. Het is zo betekenisloos geworden als het woord ‘aardig’. Dus wat betekenen het eigenlijk als je God vraagt om jou te zegenen? Simpel gezegd, beteken het dat je God vraagt om je te overladen met hemelse gaven. Je vraagt of God, een God is voor jouw leven en om dat te laten zien! Dat is zeer krachtig, vind u niet? Sommige noemen het zelfs gevaarlijk. En Jabes vraagt niet naar een of twee verzoeken. In het Hebreeuws kan het vertaal worden als "Zegen mij groots, "Zegen mij heel veel", Zegen mij overvloedig."

Wat weten wij over de man die dit gevaarlijke gebed bidt, die God vraag om hij in een buitengewone manier te zegenen? Zijn naam is Jabes. 1 kronieken 4:9 vertel ons dat zijn moeder hem Jabes noemde vanwege de pijn bij bevalling. We weten niet wat er gebeurde tijdens de bevalling, waardoor zijn moeder, moeite had met baren, misschien was het zwaar, waren er familie problemen, een persoonlijke tragedie.. wij weten dat niet. Maar blijkbaar gaf zijn moeder hem de naam Jabes in herinnering van die pijn. Over een moeilijk begin gesproken! Gesproken over een verwoestende levensprincipe! Kunt u zich dat indenken, PIJN genoemd te worden. Wat is de naam van je kind? Pijn. He kiene jongen, wat is je naam? Pijn. He knappe kerel, wat je naam? Pijn. Het zou genoeg zijn om je leven ondraaglijk te maken. Als Jabes opgesloten zou zijn in een bekrompen gedachten en beperkte dromen, als Jabes besloten had om zich over te geven aan de beperkte verwachtingen van anderen, dat had hij zijn gebed als volgt begonnen: "O God, help mij om mijn pijn te kunnen verwerken." Of "O God, help mij om niet zo moeilijk persoon te zijn vandaag." Maar nee, hij bidt, " Og God, wilt U mij zegenen, en wanneer u mij zegent, zegen mij op een grootse manier, zegen mij overvloedig."

Ik weet, sommige van u denken, "dat is eigenwijs!" "Zegen mij in een overvloedige manier!" "Wie denkt hij wel niet wie hij is?" Ik moet toegeven, ik dacht hetzelfde toen ik dit gevaarlijke gebed voor de eerste keer las, maar toen herinnerde ik de woorden van Jezus tijdens de Bergrede. "Hij zei: "Vraag en het zal u gegeven worden, zoek en u zult vinden, Klopt en de deur zal voor U open gedaan worden." Jezus wil ons realiseren dat "de Vader geeft goede gave aan die daarom vragen" (zie ook Mat. 7:11)

De Vader wil ons zegenen, u en mij op een grootste manier.

Bruce Wilkinson, in zijn besteller klein boek getiteld "the prayer of Jabez" , suggereert dat dit eerst verzoek een radicaal was en is, " Zegen mij op een overvloedige manier, in plaats om te gaan naar de uiteinde van Gods rivier van goedheid en genade en een kleine beker in de riveir te steken voor een kleine zegen, dien wij eigenlijk de rivier in te springen! God Ik vraag niet voor een kleine zegen. Zegen mij heel veel. Zegen mij op een grootse manier. Steven Curtis Chapman beschrijft zijn bijzonder duik in de rivier van Gods goedheid en genade in zijn lied "Dive." Luister naar de woorden van het refrein

I’m diving in, I’m going deep in over my head, I want to be

caught in the rush, lost in the flow, in over my head, I wan to go

The river’s deep, the river’s wide, the river’s water is alive

So sink or swim. I’m diving in.

Wat een bijzondere gedachte! We duiken in de rivier van Gods goedheid en genade. Mega - zegeningen. Meer dan dat wij kunnen bevatten. Klink dit als een veilig gebed voor u? Of is het gevaarlijk?

En let op hoe dit gebed niet probeert te zeggen hoe God ons moet zegenen. Geen menselijk plan, maar Gods plan. Geen enkel dan Zijn eigen weg. Geen andere timing dan Zijn timing, Geen glorie, behalve Zijn eigen glorie. Wat U ook mag besluiten, Heer, Zegen mij overweldigend!

Als het gebed eindigde met het eerste verzoek, dat zou ik het nog steeds een gevaarlijk gebed noemen. Het is gevaarlijk voor iedereen die een beperkt leven wil leven, met kleine plannen en kleine dromen. Heer, wilt u mij overvloedig zegenen. Realiseert u hoeveel zegenen God over ons kan doen laten regenen? Malachi zegt dat God de hemelen kan openen en zoveel zegeningen neer kan doen laten komen, dat er niets eens voldoende ruimte is om het allemaal te ontvangen. God kan ons wassen in de rivier van Zijn zegeningen. Bent u er klaar voor? Dat is gevaarlijk.

Maar het gebed gaat verder. En het is heer waar het echt gevaarlijk wordt. Het eerst verzoek, zegen mij in een machtige manier en dan het tweede... vergroot mijn gebied.

2. Vergroot mij gebied

Wat betekent dit? Vergroot mijn gebied? Letterlijk betekend het om de grenzen van mijn bezit te vergroten. Geef mij een groter huis. Gij mij meer landbouwgrond. Maar dit gebed gaat blijkbaar over meer dan vastgoed. Jabes zegt, " Vergroot mij gebied," "Vergroot mijn invloedssfeer," "Vergroot de impact in mijn leven." Let op de woorden van zijn tweede verzoek. Het zegt namelijk niet "Help mij om mijn gebied te vergroten." Het zeg niet, "Help mij om de invloedssfeer van mijn leven te vergroten." Het is echter een verzoek aan God, "Vergroot U, mijn gebied."

Wacht eventjes, Hebben wij wel de moed om een dergelijk verzoek te maken aan een almachtige God? In hoeverre zal God ons gebied gaan vergroten? Hoeveel is God bereid om jouw invloedssfeer in deze wereld te vergroten? Hoe radicaal is God om onze invloedssfeer en impact tegenover anderen te veranderen? Het gebed stelt geen limiet, geen restricties. Dat is, mijn vrienden, gevaarlijk. Omdat Gods gedachten voor ons vele malen groten is dan onze gedachten. Gods dromen zijn voor ons vele malen groten dat onze dromen. Gods plan voor ons is vele malen groter dan onze plannen. Jij denkt slechts aan een bouwplaats van 1.5 hectare, en God wil je meer dan 10.000 hectare geven. Ben je er dan zeker van om dit gebed te bidden? Het is iet veilig, het is gevaarlijk.

Als je dit ge bed bid, dan zal God je nette ordelijke leventje doen schudden. God zal je weghalen uit je comfortzone. God zal bewegen met een dusdanige vrijmoedigheid dat je hoofd zal draaien.

Het wonder van God dat onze gebied vergroot kan overal gebeuren als wij de moed hebben om dit gevaarlijk gebed bidden, O wilt u mij overvloedig zegenen en mij gebied vergroten!

Ik bid zelfs dit gebed voor de laatste paar weken, en God veranderd mijn kleine wereld zoals het nu is. Ik weet niet waar dit zal eindigen, alleen God weet dat. Maar als hij leidt, ben ik bereid daar naar toe te gaan. O, Heer vergroot mijn gebied!

Wat is het derde verzoek in dit gevaarlijke gebed? Eerst bad je voor gigantische zegeningen. Dan bidt je aan God om je invloedssfeer in je leven te vergroten. Maar je kunt dan nog niet stoppen met bidden. Tegen de tijd dat je hier komt bij op zo’n niveau, dat boven jezelf uitstijgt. God zegt in onbegrijpelijke manieren, en Hij heeft gigantisch de impact in je leven vergroot. Nu bent u klaar om het derde verzoek van dit gebed te bidden.

3. laat uw hand met mij zijn

Zegen mj, vergroot mijn gebied en ten derde, en laat uw hand met mij zijn. Wanner God je gebied heeft vergroot. Dan wordt je er pijnlijk van bewust van echt feit dat de dingen die God wil doen in je leven je eigenlijk te boven schieten. Je denkt dat je de uitdaging kan aangaan. En het is mogelijk een uitdaging die je zelf begint. Gods opdrachten zullen ons op die knieën doen gaan. "God, ik heb U gevraagd om mij te zegenen, maar hoe kan ik zoveel zegeningen aan?" "God ik vroeg u om mijn gebied te vergroten, om de impact van mij in het leven van anderen te kunnen veranderen, maar hoe kan ik omgaan met zoveel invloed?"

Dat is waarom wij moeten bidden, "laat uw hand met mij zijn/" Dit is de plaats om de vragen om kracht. Maar dit is ook een gevaarlijk verzoek. Heeft u enig idee wat er gebeurd als God Zijn hand op iemand legt?

De hand van de Heer was op de eerste Christenen in Antiochie, "en de hand des heren was met hen, en een groot aantal kwam tot het geloof en bekeerde zich tot de Here." (Hand 11:21 De Hand des Heren was op Ezechiel, en " de Here voerde hem in de geest naar buiten en zette hem neer in een dal, dat was vol beenderen." (Ezechiel 37.1) Maar de hand des Heren was over Elia, zodat hij zijn lenden gordde en voor Achab uit snelde tot waar men de richting naar Jizreel inslaat. (1 koningen 18:36). De Hand van de Heer was op Johannes de doper en hij werd een zo krachtige dienstknecht voor God dat hij werd gegooid in een kerker en uiteindelijk ter dood werd gebracht. Ik vertelde u, het is een gevaarlijk gebed om te bidden.

Het vragen naar Gods hand, om met jou te zijn, betekent niet zaken als gewoonlijk. U bent vermonden met zoveel iets krachtiger dat hoogstwaarschijnlijk je stoppen zouden doorslaan! Maar als je waarlijk een andere weg wil leven, Laat dan de hand van de Heer met je gaan. Dat is de plaats van ware kracht.

God is bereid om op een bijzondere manier voor ons te werken, als wij de moed hebben om te bidden, O dat u mij waarlijk zegent, mijn gebied vergroot en dat Uw hand met mij zal zijn.." Ik weet het klinkt gevaarlijk, maar wil je eigenlijk wel een andere manier leven?

En dan komt het vierde en laatste verzoek.

4. weer mij van het kwade, zodat mij geen smart treft!

Wanneer jij dit gevaarlijke gebed bidt. Zegen het in een grootste manier, het verbreid zon limieten, het geeft je kracht die je wildste dromen te boven gaat, je wordt ‘publieke vijand’ nummer 1 van het koninkrijk van de duisternis. Satan zal zijn aanvallen intensiveren om je naar beneden te halen. Hoe weet ik dat? Kijk naar het leven van Simone Pertus. Hij beloost om alles achter te laten en m Jezus te volgen. En de Bijbel zegt dat Satan aan hem aan zat om hem te laten schudden.Weet u wij hoeven niet zover te komen. Kijk naar uw eigen leven. U weet dat alles wat ik zeg waar is. Satan hindert mensen om Gods doel voor jouw leven de zien verwezenlijken. Satan wil ons naar beneden halen. En dat is waarom wij dit vierde verzoen dienen te bidden; Dat U mij van het kwade weert zodat ik geen pijn ma leiden.

Satan weet dat als je je bezig houdt met het kwade dat het pijn mag doen. Het kan pijn zijn voor jezelf. Je kunt anderen om je heen pijn doen, je doet pijn aan God. Toen Mike Trout, james Dobson rechterhand bij Focus on the Family, besloot dat hij ontslag nam naar aanleiding van een buitenechtelijke relatie, was er geen twijfel dat hij pijn had veroorzaakt in zijn eigen leven. Maar hij zorgde ook pijn in de leven van degen die rondom hem stonden, en daar boven op, deed hij God verdriet. De naam van Christus en Zijn volgelingen werden publiekelijk beschaamd. Als je grote invloed hebt en je begint met het kwade, dan zorg je voor een grote hoeveelheid van pijn. Dat is waarom de aanvallen van Satan zo gemeen zijn. Dat is het slechte nieuws. Maar er is ook goed nieuws. God is bij macht om je staande te houden en te bevrijden van het kwade. Wanneer Jezus ons leerde te bidden, "En leid mij niet in verzoeken maar verlos van de boze, " leerde hij ons om deze belofte te herhalen. De Heer behoedt ons voor vallen. Hij beschermt ons tegen de invloeden van het kwijde. Dus herinner.

  • Wanneer de verleiding te groot wordt, bidt dit gevaarlijke gebed.
  • Wanneer je voelt dat de uitdaging te groot wordt, bidt dit gevaarlijke gebed
  • Wanneer je voelt dat de oppositie te sterk wordt, bidt dit gevaarlijke gebed
  • Wanneer je voelt dat de last te zwaar wordt, bidt dit gevaarlijke gebed.

God kan je beschermen tegen het kwaad. Hij kan ons waarlijk verlossen. Hij zal ons niet in de steek laten. Hij zal je nooit verlaten of je in de steek laten. Hij houdt meer van je dan Hij de hemel verliet om jou te reden. Hij zal je niet vergeten op dit ogenblik. Hij zal zich niet door houden voor onze gebeden. Hij houdt ervan om ons te beschermen tegen het kwade zodat wij geen pijn lijden.

We hebben over dit kort gebed gesproken deze ochtend. Je kunt het lezen in minder dan 10 seconden. Het is kort, maarniet klein. Het is groots, vrijmoedig, extravagant, buitengewoon, ze3lfs gevaarlijk. Het is een gevaarlijk gebed om te bidden, als je doorgaat met het kleine gedachten. Het is een gevaarlijk gebed als je bid als je kleine dromen wil blijven dromen. Het is een gevaarlijk gebed om te bidden als je een klein leven wil leven. Maar als je echt wil dat God dingen in je leven verandert. Ben je er klaar voor dat? Als je wil leven om te leven buiten de lijnen van dit leven... ben je er klaar voor? Als je echt je voeten wil plaatsen op hogere grond.. ben jij er klaar voor? Dan heb ik een simpele omroep voor u. Wees vrijmoedig en bid ‘t gevaarlijke gebed. In 1 Kronieken 4:10 eindigt met het feit dat God het gebed va Jabes had verhoort. EN God wil ook uw gebed beantwoorden, wanneer u dit gevaarlijke gebed bidt. Wil mij toch overvloedig zegenen en mijn gebied vergroten; laat uw hand met mij zijn’ weer mij van het kwade, zodat mij geen smart treft!

Als u wilt dat God u in een grootste manier zegt, wees vrijmoedig en bidt dit gevaarlijke gebed. Als u gewillig bent om u door God te plaatsten plaatsen buiten uw comfortzone en de impact van uw leven tegenover anderen zien vergroten, wees vrijmoedig en bidt het gevaarlijke gebed. Als je verlangt naar de krachtig hand van de Heer die met je zal zijn, om te gaan verder dan jezelf en je menselijke mogelijkheden, wees dan vrijmoedig en bidt het gevaarlijke gebed. Als je erna verlangt om verlost te worden van het kwaad. Dat het kwade weggeworpen wordt en uit je leven wordt vervangen, wees vrijmoedig en bidt het gevaarlijke gebed. Maak een einde aan kleine gedachte, dromen en plannen. God heeftveel grote plannen en dromen voor jou in petto. Dus wees vrijmoedig en bidt het gevaarlijke gebed.

Wil mij toch overvloedig zegenen

en mijn gebied vergroten;

laat uw hand met mij zijn’

weer mij van het kwade, zodat mij geen smart treft!

Dank u God, voor het aanhoren van dit gebed, en ik dank U dat U zal antwoorden in Jezus zijn naam.

Website statistieken