You are home- www.agp-internet.com/react- sermonroom Nederlands (overdenkingen & Bijbelstudies)

.

Maar ik en mijn huis, wij zullen de HERE dienen!

Overdenking Kalamazoo SDA

Schriftlezing 2 Petrus 3:18

In zijn laatste dagen, riep Joshua alle belangrijkste leiders van Israël bij elkaar. Hij werd uitgekozen door God als Mozes opvolger en hij leidde ze in het binnentreden in het Beloofde Land. En als hij wachtte om te sterven, gaf hij zijn laatste boodschap bij de bijeen verzamelde leiders van het volk van Israël. In het licht van alles wat er gebeurd is naar aanleiding van 11 september 2001, drie of vier dingen komen duidelijk naar voren in zijn boodschap aan het volk.

Ten eerste vroeg Hij aan het volk van God te herinneren hoe God hen leidde in het verleden.

Joshua 23:9-10

De Here toch heeft grote en machtige volken voor u uitgedreven en wat u aangaat: niemand heeft voor u kunnen standhouden top t op deze dag. Een van u vervolgde duizend, want de Here uw God, zelf streed voor u, zoals Hij u beloofd heeft.

En als onderdeel van deze herinnering, zijn de beloften dat God hen zal zien door alle problemen.

Joshua 23:14

Zie, ik ga thans de weg van al het aardse; erkent nu met geheel uw hart en geheel uw ziel, dat niet een van alle goede beloften die de Here, uw God, u gegeven heeft, onvervuld gebleven is. Alles is voor u uitgekomen. Zijnerzijds is niets onvervuld gebleven.

Een tweede deel van wat hij aandringt voor deze leiders is dat ze standvastig moeten blijven

Joshua 23:6-8

Weest zeer standvastig in het onderhouden en volbrengen van alles wat geschreven staat in het wetboek van Mozes, opdat gij daarvan niet afwijkt naar rechts of naar links, en u niet inlaat met deze volken, die nog bij u overgebleven zijn, de naam van hun goden niet belijdt of daarbij zweert, noch hen dient of u voor hen neerbuigt. Maar de Here, uw God, zult gij aanhangen, zoals gij tot op deze dag gedaan hebt.

En ten derde wil ik graag opmerken hoe zijn oproep was aan die leiders om een beslissing te maken waar en wie ze een alliantie willen aangaan.

Joshua 24:15

Maar indien het kwaad is in uw ogen, de Here te dienen, kiest dan heden, wie gij dienen zult: of de goden die uw vaderen aan de overzijde der Rivier gediend hebben, of de God der Amorieten, in wier lang gij woont. Maar ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen!

Dit was een serieuze tijd om in te leven, Voor hun lag een natie met de belofte iets groots te worden en de wereld te winnen voor God. Of de mogelijk was aanwezig om net als alle andere landen te worden. Het was hun keuze.

Vandaag de dag, geloof ik, leven wij tevens in een serieus en erg gevaarlijke tijd, een tijd waar de direct toekomst zo onzeker is. Telkens hoorde ik dat de 11 september 2001 ervaring een opschudding betekende voor Amerika. Is het ook niet een wekker voor alle Christenen? Wanneer u en ik verleid worden om te denken dat dient onderwerp achter gelaten dient te worden, denk dan maar eens aan het aantal mensen die, die dag stierven en van al de haat die door de wereld ging als het gevolgd daarvan. Denk over de indoctrinatie die gebruikt werd, die, die kapers hadden om hun leven te geven, op de manier hoe zie de gaven. En denk over de vliegtuigen die gepakt werden en degene die aan boord waren die niet wisten wat er ging gebeuren. Joshua riep zijn leider om een aantal beslissingen te maken voor de toekomst, u en ik dienen ook herinnerd te worden dat wij ook keuzes moeten maken. Waar staan wij vandaag? En waar gaan wij naar toe?

Wanneer men geconfronteerd wort met een roep voor opwekking, zei een man, in een artikel van een magazine, dat hij al een goede relatie had met Jezus. U en ik mogen misschien sympathie hebben met zijn positie. Trouwens, ook wij proberen elke dag te studeren uit de bijbel. We proberen elke dag in gebed te blijven met Jezus. We bidden natuurlijk voor onze gezinnen en voor de kerkfamilie elk dag. We bidden zelfs voor ons eigen. Waarom moeten wij dan denken of wij een persoonlijke opwekking nodig hebben? Waarom geloven wij dat wij een revival nodig hebben in deze kerk en in kerken overal op deze wereld? Vandaag wil ik met u enkele redenen delen, waarom ik denk dat wij een revival nodig hebben. De laatste paar weken heb ik geluisterd naar andere predikanten over hun gevoelens naar aanleiding van dit onderwerp en ik heb ze samengevat in deze overdenking en een aantal van mijn eigen gevoelens toegevoegd. Omdat wij onze diensten op tijd afgelopen willen hebben, zal ik natuurlijk niet stil staan bij alles waar ik bij nagedacht, maar alleen deze met u delen zodat het een bemoediging wordt voor uw wandel met God.

Een opwekking?

Reden 1 - Religieuze overwegingen.

Het lijkt voor mij of het Protestantisme bijna dood is vandaag de dag. Het Amerikaanse religieuze rechts is bezig om zijn politieke spierballen te laten zien de laatste paar jaren. Ze hebben zelfs een kandidaat naar voren geschoven voor het Presidentschap van de VS. Ik was bang in die tijd, maar we weten na verloop van tijd, het lijkt dat steeds minder en minder mensen, kijken naar het religieuze rechterkant, de morele meerderheid. Het is zelfs een feit dat een paar politici zelfs lid willen worden van die politieke machtsbasis. Om mijn punt duidelijk te maken, probeer terug te denken naar de dagen voor 11 september. En vraag jezelf deze vraag, welke belangrijkste protestantse leider was op TV voor en op 11 september? Veel religieuze leiders en denominaties stuurde persberichten uit op die bewuste dag. Kerken werden geopend voor speciale gebedsdiensten op de dagen die 11 september volgden, maar vraag jezelf deze simpele vraag, Welke religieuze autoriteit werd aangehaald door de media die dag? Ik kan mij goed herinneren dat de pers een speciale bericht van een iemand kreeg, niemand anders dan Paus Johannes Paulus II. De rijkwijdte van deze boodschap vandaag is niet om stenen te gooien tegen welke religie dan ook, zij het Protestants, Moslims, Katholieken of welke ander religie dan ook. Het is echter wel een tijd om te kijken naar trends. En volgens ons begrip van de Bijbel, wordt de dodelijk wond genezen, laten wij het weer lezen...

Openbaring 13:11-12

En ik zag een ander beest opkomen uit de aarde en het had twee horens als die van het Lam, en het sprak als de draak. En het oefent al d e macht van het eerste beest voor diens ogen uit. En het werkte, dat de aarde en zij, die daarop wonen, het eerste beest zullen aanbidden, welks dodelijk wond genezen was.

Steeds weer en weer, zien wij dat deze religieuze leider een politiek karakter krijgt. Hoevelen van u zijn verast door het verband te horen tussen de Paus en President Reagan in het neerhalen van het Europese Ijzeren Gordijn? Zijn diplomatie gaat niet alleen uit naar communistische landen, zoals Cuba, maar hij reikte zijn handen ook uit naar Israël en het Midden Oosten. Steeds meer en meer erkeninning wordt gegeven aan deze religieuze macht op het gebied van de overheid. Zelfs Amerika staat onder invloed.

The Associated Press, Washington (22 maart, 2001 1:52 AM EST - President Bush op woensdag droeg Amerikanen op om de leerstellingen van Paus Johannes Paulus II in de praktijk te brengen en noemen de kerkleider, "waarlijk een van de grote mannen." Paus Johannes Paulus is ook wel genoemd, Het Geweten van de Wereld. Een huur durende documentaire was samen gesteld door PBS (Amerikaanse Publieke Omroep) ter ver viering van Paus Johannes Paulus II, 20 jarige verjaardag als Paus...

Vader Thomas Reese, redacteur van het America magazine en auteur van het boek "Inside the Vatican." "Hij veranderde de stijl van paus zijn... het was normaal dat de paus thuis bleef in Europa. Maar in zijn reizen en gebruik van de media, heeft de Paus veel aandacht gegeven in zijn rol in het helpen en bemoedigen van de kerk over geheel de wereld."

Alsjeblieft, denk niet dat ik bezig ben in het slecht spreken over Katholieken of de Paus, maar laten wij eerlijk met elkaar omgaan. Geen enkel religieuze autoriteit, zij het Protestant, Moslim, Judaisme, of Katholiek heeft het recht zichzelf te bewegen in de wereld van politiek. Geen enkele regering moet zich bezighouden met religie. Wij vechten een oorlog omdat sommige mensen zich misleid voelen en hun religie gebruiken om haat tegen de ander te promoten. Ik zeg simpel dat elke keer wanneer een religieuze kracht of een religieus persoon de overheid gebruikt om zijn doelen te bereiken, let op! ALS vrijheid van religie verdwijnt en ik geloof dat het vlak voor de deur staat, niet in enig Moslim land, maar misschien in de overwegend Christelijke ontmoetingen.

Reden 2 - VS

De verenigde staten zijn gegroeid naar een positie waar het nu een wereldmacht is waar rekening mee gehouden dient te worden. De VS is de laatste supermacht.

De VS heeft zware lessen geleerd in Vietnam. Desert Storm heeft dat gewezen, en Afghanistan laat dat duidelijk zien. De russen vochten in die heuvelen voor tien jaar 1979-1989 en ze faalden. De VS heeft de gehele overheid in enkele weken ontmanteld. De VS is bereid en kan makkelijk de rol vervullen zoals het verteld is in de Geschriften.

De kracht van de VS en de toename in technische mogelijkheden is verbijsterd te noemen. Sommige wapen die wij gebruiken om onze militaire doelen te bereiken. Bijvoorbeeld, bomen die door complete betonnen bunkers kunnen zakken, of vele meters onder de modder kunnen zaken voordat ze ontploffen, zijn in record tijd ontwikkeld en gebruikt gedurende Desert Storm en snel verbeterd voor de gevechten in Afghanistan.

Als de meeste van ons weten Ik vind het leuk om in vliegtuigen te vliegen. De meeste van u weten, slechts in een paar uur tijd elke vliegtuig in de VS aan de grond werd gezet. Rechten werden zo snel weggenomen, vanwege veiligheid van allen. Sommige beperkingen zijn nog steeds van kracht en kunnen elk moment worden ingezet. Mijn punt? Wat kan er nog meer gaan gebeuren? Welke vrijheiden raken wij op den duur kwijt?

Reden 3 - Dingen waarom wij om lachten, zijn nu punten van serieuze discussie.

Geen enkel Amerikaan zou het in zijn hoofd halen om te dromen dat ons rechtssysteem ooit geheime militaire tribunalen zou opzetten. Luister naar dit enge onderzoek.

NPR/Kaiser/Kneddy School Poll, uitgevoerd tussen Nov. 20 en 25, 2001

.. Bijna twee-derde van de Amerikanen zijn voorstanders van tribunalen, staan achter de doodstras als een juiste straf voor sommige verdachten, en denken niet dank verdachten die schuldig worden bevonden in zulke tribunalen, het recht hebben om in beroep te gaan tegen hun vonnis in burgerlijke rechtbanken.

Een ander punt waar menom lachte in Augustus, maar nu normaal lijkt is een nationale identiteits kaart. Voor de noodzaak om illegalen op te sporen, zo te zeggen.

September 22, 2001

In een onderzoek, die woensdag bekend is gemaakt door de Pew Reseach Center for the People and the Press, 7 van de 10 Amerikanen zijn voorstander voor de regel dat burgers een nationale identiteitskaart bij zich moten dragen en laten zien aan een agent, wanneer erom gevraagd moet worden.

De tegenstanders laten al snel zien waar het probleem is.

Duncan Frissell, een advocaat die werkt in New York City

Wanneer je je nationale identiteitskaart laat zien om een handeling uit te mogen voeren, dan vraagt in feite de Federale Overheid voor haar toestemming. Het veranderd de wijze van de meest significante handelingen die je maakt van private naar publiek. Het creëert een overheidstoestemming, voor alle banen, al het reizen, alle medische zorg en vele aankopen. Dit is erg duidelijk afwijking van Amerikaanse traditie.

Denk maar eens hoe het gebruikt kan worden om een bepaalde activiteit of groep van mensen of zelfs een religieuze groep te controleren, waarvan de gene die aan de macht is, liever kwijt dan rijk is.

Reden 4 - Onze kerk

Ik heb veel veranderingen in deze kerk gezien gedurende mijn leven. Ik keek hoe de kerk het idee opgaf om Overwinning over de zonde te behalen in je leven (Ik ben hier niet aan het praten over perfectie...) Ik praat over de psycholoog die verteld dat ze patiënt zich schuldig voelt door schuld, door de wet te vergeten en zo niet meer schuldig hoeft te voelen. Als een reclame billboard zegt, "Ik kan over 10 zaken nadenken die gebeiteld zijn in steen, " God.

We probeerden voor jaren om een vriendelijke kerk te zijn. Dat is zeer belangrijk. Maar kunnen wij echt een vriendelijke, zorgende kerk zijn als het enige wat wij doen, mensen gelukkig doen laten voelen in hun zonde?

En we willen een relevante kerk zijn. Goed dat moeten wij ook zijn. Maar wanneer is het relevant? Een predikant enkele weken geleden omschreef relevantie op deze manier. Een vrouw zit in haar stoel en breidt. De kinderen spelen rond haar voeten. Het leven is plezierig. Jij gaat langs haar huis en je kijkt naar ze door het raam. Maar je merkt dat de raam in de kelder en ziet dat er een vuur begonnen is. Op dit moment, had ze geen enkel idee wat ware relevantie was, maar jij doet het wel en jij moet handleen om het leven van de vrouw en kind te reden. Deze kerk heeft een boodschap en die moet gedeeld worden met een wereld voor de ‘eeuwige’ brand. Sommige denken dat het pijn brengt aan de mensen.. En het zal ook voor pijn zorgen binnen de kerk.

Geestelijke gaven, vol 2 pagina 284

Net zolang als God zijn kerk heeft, zullen er mensen zijn die het uitroepen en niet gespaard worden... Ik zag dat er individuen zijn die tegen de simpele en duidelijke woorden van God zullen ingaan. Het voelt voor hen niet natuurlijk aan. Ze willen mooie woorden horen en ze zullen vrede willen horen in hun oren.

Er is veel meer achter deze uitspraak en we zullen daar later terug opkomen, maar ik wil hier even bij stil staan. Is deze zinsnede u opgevallen, "Het is niet goed voor hun natuurlijke gevoelens."Steeds weer en weer lees ik over mensen die de kerk verlaten. Ik vroeg het mij af en deed wat onderzoek. En ik kwam erachter dat mensen hun ontevredenheid niet hebben over de doctrines van de kerk, maar hoe zij zich voelden. Ze zijn duidelijk dat ze meer emotioneel hoogtepunt zouden ervaren in de kerk, dan elders. Dit is niet een veilige uitgangspositie. Mij natuurlijke emoties en gevoelens zijn geen goed maatstaf voor wat ik zou moeten doen, en dat geldt dus ook voor u.

Romeinen 7:18

Want ik weet, dat in ij, dat wil zeggen in mijn vlees, geen goed woont. Immers, het wensen is wel bij mij aanwezig, maar het goede uitwerken kan ik niet.

Ik kan u zeggen wat in mijn menselijk natuur leeft op bepaalde momenten, eigenwijsheid.

Review and Herald, 7 december 1886

Zelfingenomenheid is een van de krachtigste en meest voorkomende menselijke impulsen.. Daarom in onze arbeid en gaven voor de zaak van goed, is het niet goed om geleid te worden door gevoelens of impulsen. Om te geven of om te arbeiden wanneer onze sympathieën worden verroerd, en onze gaven of dienstbetoon in te houden wanneer de emoties niet worden bedwongen, dan is dit zeker niet wijs en een gevaarlijke toestand.

Ik wil terug gaan naar de statement dat de kerk mensen heeft die zich laten leiden door emoties. Er gaat iets met hun gebeuren

Geestelijke gaven, vol. 2, pagina 284

Ik zie de kerk in een veel gevaarlijk conditie dan dat ze ooit in geweest is. Experimentele religie is slechts bij een paar bekend. De zifting van de kerk moet binnenkort plaatsvinden om de kerk te kunnen reinigen.

Als slechte dingen mogen gebeuren, ik geloof dat God niet een nieuwe kerk gat beginnen. Deze kerk zal het werk voleindigen, als wij naar God willen gaan om kracht t mogen ontvangen. Er zullen velen uitgeschud worden, er zullen ook velen binnenkomen voor gemeenschap met God. En ik zie bewijzen van dit feit. Ik weet dat er mensen zijn die proberen hun relatie met God te herstellen. Ik weet dat er mensen zijn die proberen hun Bijbels te lezen en de sabbatschoolles bestuderen. Ik weet dat er leden zijn die stilletjes getuigen van hun geloof in Jezus. Ik zie de beloften van een groots werk binnen de Zevend-dags Adventisten. Het gaat gebeuren en het zal meer en meer gebeuren als wij dichter in contact staan met Jezus.

Er zijn andere globale redenen aan te wijzen, waarom ik geloof dat een opwekking noodzakelijk is, maar tijd geeft mij niet de mogelijkheid om hier dieper bij stil te staan. Ik kan spiritualiteit toevoegen als een nieuwe kracht. Denk maar eens aan de boeken van Harry potter en de film. Ik kan met u spreken over de angst die mensen hebben voor het aantal van pistolen die vandaag de dag worden gekocht door mensen die denken dat ze meer veiligheid in huis halen en jammer om te zeggen, de meeste van hen hebben geen flauw idee hoe ze zorg moeten dragen voor een pistool of hoe het te gebruiken. We kunnen praten over de gesteldheid in het huisgezin, het huwelijk en we kunnen doorgaan en doorgaan. Ik wil nu wat meer gaan naar een persoonlijke niveau.. Ik wil en heb een opwekking nodig in mijnleven en hier zijn een paar van de redenen waarom ik vind dat ik er eentje nodig heb.

Persoonlijke reden waarom ik geloof dat wij een opwekking nodig hebben.

Persoonlijke reden 1 - Vertrouwen.

Gedurende mijn eerste uren op vliegtuig onderwijs, probeerde de leraar mij bang te maken. Hij zette de motor uit en deed tal van zaken om mijn angstig te krijgen. Mijn maag begon te kriebelen, maar ik was niet bang. Waarom? Omdat ik dacht dat hij niets liet doen wat hemzelf in de problemen bracht. Dus, als hij niet pijn zou gaan lijden, dan lijdt ik ook geen pijn. (Alleen later leerde ik dat de zulke instructeurs vaker gekke dingen doen.) Jezus was en is een beetje anders. Hij was gewillig om pijn te leiden om mij te redden. Hij gaf Zijn leven, zodat mijn leven gespaard kon blijven. En Hij vraagt aan jou en mij, "Kun jij mij vertrouwen?"

Dochters van God, pagina 186

... Als je blijft vertrouwen in de Heer, dan zal de meeste kostbare zegeningen ervaren in tijden van nood.

Ik weet dat in mijn gedachten dat ik kan vertrouwen in God en dat hij bereid was om Zijn Zoon op te geven zodat ik eeuwig leven mag hebben. Ik weet in mijn gedachten dat ik kan vertrouwen in God dat Hij mij zal vergeven als ik faal. Maar, als deze wereld ontbind rondom ons, heb ik vertrouwen nodig in mijn God met geheel mijn hart en ziel. Die vorm van vertrouwen zal alleen maar komen, als ik tot de Heer kom in een opwekking.

Persoonlijke reden 2 - Ik wil niet nep zijn.

De wereld is vol met mensen die doen alsof. Zij zetten een andere gezicht en houden de wereld voor de gek door hun toneel spel. Ze claimen om een grote ervaring met Jezus te hebben meegemaakt en ze weten nauwelijks wie Hij is. Mijn eerste echte conferentie voorzitter zijn altijd tegen ons dat wij transparant dienen te zijn. Hij zei dat mensen door ons heen moeten kunnen kijken en Jezus moeten zien. Des te meer tijd ik spendeerde in Gods woord, des te meer realiseerde ik hoe corrupt mijn hart eigenlijk wel niet is, en hoe slecht het was.

Ik deed alsof de ervaring van Jezus in mijn leven en mijn hart had. Ik wilde de zaligsprekingen laten zien in dit leven, maar als deel van mijn leven, vriendelijkheid, nederigheid, moed, en doorzettingsvermogen. Door opwekking te ervaren, geloof ik dat dit kan gebeuren door God’s genade.

Persoonlijke reden 3 - Ik wil dienstbaar zijn voor de Heer

In het verleden had ik de vreugde om jonge predikanten te instrueren. Af ent toe, kwam een van deze jjonge manen met wie ik samen heb gewerkt voor advies. Ik voelde mij vereerd door het vertrouwen die de kerkleiderschap mijn toevertrouwd heeft om mij te vormen in hun pastorraat. Ik vond het fijn om les te geven op de campus. Weer, degene in de leiderschap vertrouwde mij daartoe. Maar wat zei denken is niet zo belangrijk als hoe God mij vertrouwt. Kan God mij toevertrouwen met Zijn nieuwe kinderen? Jezus zei tegen Petrus:

Johannes 21:15-17

15 ... Jezus zei, "Weid mijn lammeren."

16... Jezus zei, "Hoed mijn schapen."

17... Jezus zei:"Weid mijn schapen."

Door Gods genade, wil ik zo’n soort van predikant zijn, iemand die door God vertrouwd kan worden om Zijn wil te doen en niet mijn eigen. Zodat ik het vertouwen mag hebben van God om mij compleet aan Hem over te geven. Dit betekend dat ik geheel moet vertrouwen op God alleen.. Ik dien te leven in een constante opwekking om dat mogelijk te maken. Om sommige momenten, vertrouw ik op mezelf.. En dat moet veranderen.

Persoonlijke reden 4 - Ik wil dat mijn familie gered wordt.

Ik luisterde naar Dr. Laura als zij adviezen gaf aan een zwangere moeder. Ze vertelde dat de moeder dat zij een full time baan krijgt voor de komende 18 jaar in het opvoeden van haar kind en dat ze moet verwachten om op zijn minst part time te werken voor de rest van haar voor haar kind. Hoevelen van u die nu al kleinkinderen hebben verwacht hoe al het werk gedaan word? Nee, zolang we ademen, zullen wij voor onze kinderen zorgen. Maar mijn full time werk in het opvoeden van kinderen lijkt voorbij. Maar mij werk is nog steeds niet klaar. Ik moet een leven leiden die ik preek aan anderen. Ik moet er zeker zijn van mijn eigen redding door Christus, als ik ook verwachten wil dat mijn kinderen gered worden. Een thuis was er al voor honderden van jaren, toen het vaderschap het beste voorbeeld was voor de familie. Ellen G. White schreef aan een moeder en vertelde haar om haar kinderen gered wil zien, dan moet zijn het werk van de vader aanmoedigen om een Christelijk leven mogelijk te maken en zeker moest zijn van haar eigen redding.

Getuigenissen aan de gemeente, pagina 242

Maak deugdelijk werk in het redden van uw eigen ziel, en oefen uw invloed uit om uw familie te redden. Laat uw voorbeeld zo zijn, dat het een laat zien dat er een schat is in de hemel, waarin u geïnvesteerd heeft in een betere thuis en een beter leven, wat die zijn eeuwig van waarde. Oefen uw gedachten om hemelse zaken te overdenken, zaken die verhogen, tot liefde aan God en manifesteren in gewillige gehoorzaamheid tot Zijn wil.

Dank aan God, want niet elke familie heeft ouders die tegen elkaar werken en ik bid God dat de uwe er ook geen een is. Maar als ik hierover denk, de wereld heeft wel degelijk een invloed op onze kinderen. Degen die thuis wonen en degene die op hun eigen wonen. Hoe kunnen wij zeker zijn dat zij elke kans hebben om te kiezen voor de verlossing, het is belangrijk dat wij de ervaring uitleven dat wij leven, met Christus. Dit principe zal dan werken met elk kind, elke ontspoorde ouder, elke ongelovige echtgenoot.

1 Korintiers 7:16

Want hoe kunt gij weten, vrouw, dat gij uw man zult redden? Of hoe kun gij weten, man dat gij uw vrouw zult redden?

Ik weet dat sommige van jullie niet willen dat wij hier een opwekkingseminar houden. Er zijn verschillende redenen die u misschien mag hebben. Een persoon zei het als volgt; "Ik doe al heel veel voor de Heer en wil ik meer?"sommige mensen voelen dat om toe te geven aan een opwekking is dat je al jaren iets verkeerd hebt gedaan. Iemand anders mag voelen dat de ervaring van ervaring dat iemands zijn relatie de Heer is weggevallen. Een opwekking is een herinnering van waar je gekomen bent en nog eens duidelijk maakt waar je naar toe gaat, Ik vind de manier hoe Petrus het brengt mooi...

2 Petrus 3:18

Maar wast op in de genade en in de kennis van onze Here en Heiland, Jezus Christus. Hem zij de heerlijkheid, zowel nu als to de dag der eeuwigheid.

Ik wil aan God toebehoren en door Gods genade, zal hij deze week weer helpen om dichter tot Hem te groeien.

Review and Herald, Feb 25. 1902

Revivial (opwekking) laat een vernieuwing van het geestelijke leven zien, een verfrissing van de krachten van gedachten en het hart, een opstanding uit geestelijke dood. Reformatie laat een reorganisatie zien, een verandering in ideeën en theorieën, gewoonten en praktijken.

Reformatie kan nooit goede vruchten voortbrengen van rechtvaardigheid als het niet verboden is met de opwekking van de Geest. Opwekking en reformatie moeten hun gezegend werk doen, en om dit werk te kunnen doen moet ze samensmelten.

Ik wil beide in mijn leven, Ik heb beide nodig in mijn leven. Ik ben bereid om alles opzij te zetten. Om dit te zien gebeuren inmijn leven. En hoe zit het met u?

Website statistieken